Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Totoina o se orchid i totonu o se tapunia faiga. Mataupu Faavae ma lea laʻasaga ma lea taga

Pin
Send
Share
Send

O le faiga o le totoina o orchid na fausiaina i se taimi e leʻi mamao atu, ma o tagata totoina oketi na vaevaeina i ni tolauapiga se lua - o tagata feʻaveaʻi ma e tutusa lava le saua o lenei faiga. O Orchids e masani ona ola i totonu o koneteina ma ni pu e faʻalu ese ai le tele o vai ma faʻapipiʻi aʻa, aua o le orchid o se epiphytic plant, ma i le natura o ona aʻa e matala. O le tapunia totoga faiga aofia ai i le mea moni o le orchid ua totoina i totonu o se ulo e aunoa ma ni pu, ma sasaʻa vai i lalo.

Ae le o mea uma e leaga pei ona foliga mai i le tepa muamua. Afai o lenei metotia e leaga mo fugalaʻau, semanu e le mauaina se tele tufatufaina ma le tele o viʻiga mai tagata na filifili e faʻataʻitaʻia.

Mataupu Faavae o le faʻagaioiga

O se laau totoina i totonu o se pani tapuni ma vai i le pito i lalo e maua ai le avanoa i taimi uma i le susu ma amata ona tosoina ma tupu aʻa agai i lona amataga, o lona uiga, i lalo. O le aʻa e atiaʻe malosi, o aʻa aʻa faʻatupu ala i luga, ma o le malosi aʻa sisila faʻamalosia le vave tuputupu ae o laulaʻau ma peduncles. I le taimi lava e tasi, o le pito i luga o aʻa e le mago, talu ai o le maualuga o le susū e faia i totonu o le koneteina, lea e puipuia mai le faʻafefeteina e se vaega o moss faʻataʻoto luga.

Le lelei ma le leaga

E tele lelei o lenei metotia, ma latou te aulelei tele.:

  1. Sefe taimi. Orchids totoina i lenei auala manaʻomia le itiiti ifo o le faʻalogo ma tausi mo latou e matua faigofie - faʻaopopo vai i 3-5 vaiaso ma o le mea lena.
  2. Faʻaola vave o laʻau ua maliliu. I faʻatauga faʻatau, o orchids ma aʻa pala, e leai ni lau, e faʻatau atu i se paʻu, ma i le tepa muamua, tuʻuina ia latou e pei o se galuega leai se faʻamoemoe. Peitaʻi ina ua tuʻuina i totonu o se faiga tapunia, latou te toe ola mai, tutupu aʻa ma amata foi ona fuga.
  3. Laʻau tuputupu aʻe o laulaʻau ma aʻa, faʻapea foʻi ma le tele o fuga uumi.
  4. O le tapunia faiga e talafeagai mo le totoina orchids i matutu tau. O laʻau o loʻo ola i totonu o koneteina e iai vai e le faʻasaʻolotoina aʻa o le ea, talu ai e lava le susu ma e le tau vaʻai i le ea.
  5. Puipuiga o aʻa mai le pala. Sphagnum lumo, lea e tuʻuina i totonu o le ulo, o loʻo iai le vailaʻau faʻamamaina ma vailaʻau faʻamaʻi, o lenei vailaʻau masani e avea maloloina ma fugalaʻau.

O mea le lelei e aliali mai i mea sese i le tausiga ma mai le le usitaia o tulafono toto:

  • Pala o le tuputupu aʻe poʻo aʻa.
  • Le foliga mai o iniseti i le substrate.
  • Tuputupu ae suia.
  • O laʻau ua ova tausaga e faigata ona faʻafesoʻotaʻi atu i se faiga tapunia.
  • Le talafeagai mo tau susu.

O le ono mafai ona toe foi mai ua taua foi o le tuputupu aʻe o algae lanumeamata i luga o puipui o le tane, ae o lenei o se natura gaioiga e faʻaalia ai o lana lava meaola na fausiaina na faʻavaeina totonu.

Toleniga

Ina ia alualu i luma le totoina ma le orchid ia mauaa i se nofoaga fou, oe tatau ona faʻatau muamua mea uma e te manaʻomia muamua, ma e tatau ona amata i le filifilia o se koneteina.

Filifilia o le koneteina tatau

E sili le ave o ipu tioata pei o se ulo., e sili atu le mautu nai lo le palasitika, ma e foliga aulelei. I se faʻaopopoga, tioata e leai se porous fausaga, e puipuia ai le sosolo o aʻa.

O foliga e mafai ona 'eseʻese, ae lapoʻa e le manaʻomia, talu ai afai e te manaʻomia e tui le laʻau, toso ese le aʻa faiga e aunoa ma le faʻaleagaina o le a avea ma faʻafitauli. O le fagu lapisi e tatau ona gagauina. Uma tioata, matatioata ma e o pia pia e talafeagai mo tamaiti ma orchids ma laʻau aʻa, e faʻamoemoe uma i mafaufauga poʻo le a le mea o loʻo i ai.

O laʻau tetele e manaʻomia se koneteina volumetric: vase tele-lita poʻo ni tamaʻi koneteina lea e mafai ona totoina ai ni fugalaʻau i le taimi e tasi. Ae le tatau ona e faia lenei mea i le taimi nei, e sili atu le atamai le tofotofoina o se tapunia faiga i luga o le tasi laʻau.

Tusitusiga! E tatau ona filifilia se vaʻa manino, o lea e faigofie ai ona faʻatonutonu le vai ma matau le mea o loʻo tupu i totonu.

Nisi faʻamatalaga e uiga i ulo orchid mafai ona maua iinei.

Substrate

O le substrate mo totoina i totonu o se tapunia koneteina aofia ai le tele o vaega e le mafai ona fefiloi, ae tatau ona faataatia i faaputuga:

  • faʻalauteleina omea;
  • limulimu sphagnum;
  • paʻu pe faʻavae mo orchids;
  • malala

O nei mea uma ua faʻatau atu i totonu o le faleʻoloa fugalaʻau, ae e mafai ona aoina le paʻu ma le limu i le togavaope a latalata. E sili atu le lapoʻa o paʻu, ina ia saoloto le savavali o le ea malulu i le va o latou, ma e aunoa ma ni faʻailoga, e suia lelei foʻi ma cones.

Oe le manaʻomia faʻapuna, faʻapipiʻi pe faʻamamaina se mea, o mea uma e sasaʻa i totonu o le koneteina saʻo mai taga. E fautuaina le faʻatau ola ole sphagnum lumo, pe a faʻatau, filifili se tasi e i ai laʻititi laʻau lanumeamata, o le a oʻo mai loa ile ola ma e ola ai le limu.

E mafai ona e aʻoaʻo atili e uiga ile palapala mo orchids ii.

Gaoioiga i lea laasaga ma lea laasaga

  1. I le pito i lalo o se pusa mama liligiina faʻalautele alavai vai, senitimita 3-4.
  2. Ma se vaega o le limu, tasi ma le afa senitimita lona lautele.
  3. O le isi vaega o le paʻufefiloi ma malala poʻo orchid substrate.
  4. E le gata i lea ave se fugalaʻeseʻe fualaʻau, faʻasaʻo ia aʻa ma tuʻu i totonu o se koneteina... Ia mautinoa ia e mautinoa e le oʻo le ua i totonu o le ulo, ae o loʻo i luga, a leai o le a pala.
  5. Ona lemu faatumu le koneteina i le pito i luga ma paʻu ina ia nofo mau le orchid i totonu ma le faʻataʻapeʻapeina.
  6. Faʻapipiʻi i luga le isi lumula, iinei o le a avea ma mulch ma o le a puipuia le susū mai malosi ausa.
  7. Ina ua maeʻa faʻatumu e oʻo i le pito i luga i le vai mafanafana ma faʻasusu i le afa itula, ae le o mea uma, ae o lea o le pito i lalo o le faʻalauteleina omea ua atoa ufitia i le vai.

Pau lava lena, o le taunuʻu i totonu o se tapunia faiga ua maeʻa. Pau a le mea o totoe o le tuʻuina o le laʻau i se eria e fetaui ma le malamalama malamalama ma le vevela pulega, ma faʻaopopo vai pe a manaʻomia.

Taua! E te manaʻomia le totoina o se fugalaʻau ina neʻi oʻo aʻa i le faʻateleina o le kelei i le vai.

O lenei metotia e lelei ona o aʻa e masani ona i ai i se siʻosiʻomaga sili ona susu, ae le susu tele, pe faʻapea foi, i se matutu siosiomaga.

E mafai ona e faitau atili e uiga i le totoina o oketi iinei.

Faʻamatalaga auiliili mo le totoina i le vitio:

Fetuunaiga o laau

O a latou fetuunaiga e faʻamoemoe i le tikeri o le aʻafiaga o le aʻa. Afai na faia e le laʻau se faʻamalosi tino e teuteu ni aʻa mago pe pala, o le a faigata ona toe tui. Ina ia aua neʻi tupu lenei mea, e tatau ona e tausisi i tulafono faigofie, e pei o: tui le fugalaʻau pe a oʻo i le taimi e tupu ai ma i le taimi lava e tasi tuʻua nisi o le tuai substrate. E le manaʻomia le tuʻuina i se taimi vave ofu sili, o le a na ona afaina ai.

E le gata i lea, i le taimi o le fetuunaiga, e mafai e le laau ona faʻamamago lau pito i lalo, pe tiaʻi ese fugalaʻau, o se tali masani lea a le fugalaʻau faʻamasani i se nofoaga fou o nofo ai.

Tausi i le lumanaʻi

Mo se orchid ola i totonu o se tapunia faiga tausiga e faigofie lava, e aofia ai faʻasusu ma fafagaina... O le faʻasusu, faʻatofuina, taʻele i le faletaele o le a sili atu le tele, ma afai lava o loʻo i ai ni mataua o le faʻamafanafana i luga o puipui o le vaʻa, e le manaʻomia e le laʻau se faʻasusu atili. Faʻasusu lava ia pei o lenei: vai sasaʻa i totonu o se manifinifi vaitafe seʻia oʻo ia ufiufi se vaega o faʻalauteleina 'ele. O lenei vai e tatau ona tausisi i taimi uma.

E amata ona latou fafagaina le orchid peʻa uma ona mauaʻa ma amata ona ola. O se fugalaʻau ola i se tapunia faiga manaʻomia tele laiti faʻalauteleina, 10 taimi laititi ifo nai lo faʻailoa mai i le faʻatonuga. E mafai ona e faʻaopopoina ia mea uma i vai taʻitasi, ma isi taimi uma.

Faigata ma faʻafitauli

  • O le faʻafitauli e masani ona tupu, o le lapoʻa tele ma loloto le vaʻa... O le orchid i totonu e na o le mago, talu ai o aʻa e mamao ese mai le susu. O le mea lea, o le koneteina e le tatau ona aveina mo le tuputupu aʻe.
  • O le isi faʻalavelave o le suia.... Oe le tatau ona fefefe i ai, pe a uma ona suia le laʻau ma tupu, o le a mou atu na o ia.
  • Laʻititi substrate poʻo ni fasi paʻu e masani ona mafua ai le pala aʻa, aua o le efuefu faʻaulu atoatoa ma taofia vai ia te ia lava. I se faʻaopopoga, ua le mautonu, ua mafiafia ma e le faʻatagaina le ea e ui atu i totonu.
  • O se substrate susū e alofagia e tagata faʻatosina. Muamua lava, e tatau ona e sailia le ituaiga o iniseti, le tulaga o lo latou mataʻutia i orchids, ona filifili lea o le sili ona lelei auala e feagai ai ma latou.

O le a le umi e mafai ai ona ola fugalaʻau e faʻaaoga ai lenei metotia?

Ua finau le au faʻataʻitaʻi i le faiga masani, o le tapunia o totoina auala e mafai ona faʻaaoga mo na o sina taimi, mo na o le vaitaimi o le toe faʻaleleia o le laʻau poʻo le faʻatupuina o le pepe. I le taimi lava e tasi, o le taimi umi-poto masani o isi amateurs faʻaalia ai ma le faʻaeteete tatau ma le tausisi i tulafono uma, orchids faʻamalosia lo latou soifua maloloina ma ola ai i se tapunia faiga mo le tele o tausaga.

Poʻo le a lava le metotia o le totoina e filifilia, e tatau ona manatuaina i taimi uma o soʻo se mea ola e manaʻomia le faʻaeteete ma le faʻaeteete, ma o se temoni-ono-tausia amioga o le a faʻaleagaina e oʻo lava i le sili ona malosi laʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Orchid Blooms I am excited about! - Orchid premieres are the best! (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com