Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Braga - o le laumua faʻalelotu a Potukale

Pin
Send
Share
Send

Braga (Potukale) o se anamua, lotu lotu, o lona talafaʻasolopito o loʻo tupu pea mo le lua afe tausaga. I lenei vaitaimi, sa nonofo ai Celts, Brokers, Roma ma Moors i le taulaga. O iinei na fanau ai le tupu Potukale muamua, o Afonso Henriques. O le faitau aofai o tagata e iloga i le conservatism ma le amio Atua, e leitioa a avea Braga ma nofoaga autu o lotu i Potukale, o iinei le fale o le epikopo. O loʻo faia e le taulaga le tele o mea faʻalelotu, ma ile vaiaso ole Eseta, e faʻatulagaina ai fatafaitaulaga ma teuteuina i auala.

Ata: Braga (Potukale).

Faamatalaga lautele

O le taulaga o Braga i Potukale o le ogatotonu lea o le itumalo ma le taulaga o le igoa e tasi. Tu 50 km mai Porto, i le pesini i le va o vaitafe Esti ma Kavadu. Sili atu 137,000 tagata nonofo iinei ma 174 afe aofia ai le atoa agglomeration.

I le teritori o Braga, na nonofo ai tagata i le III seneturi BC, i lena taimi sa nonofo ai ituaiga Celtic. Mulimuli ane, i le seneturi lona 14 TA, na nonofo ai tagata Roma iinei ma faatuina se taulaga e taʻua o Brakara Augusta. O Roma na tutulieseina mai le nofoaga e tagata le moni, oe na suia e le au Moor. I le 11th seneturi, na sau ai Braga i lalo o le pulega a le Potukale, ma i le amataga o le 16th senituri na mauaina le tulaga o se taulaga o archbishops.

O Braga e taʻua o le Potukale Roma, aua o le taulaga o le laumua o le itumalo Roma o Galletia.

E le gata i le nofoaga faʻalelotu, o Braga o le iunivesite ma le pisinisi. Ma ii oe mafai ona maua se lava numera o faleaiga, pa ma kalapu kalapu.

O vaʻaiga a Braga o loʻo faʻamatalaina i se tusitusiga eseʻese, ae o iinei o le a tatou talanoa ai e uiga i le lanu o le taulaga ma faʻafefea ona oʻo i ai.

Lanu o Braga - tausamiga ma faʻafiafiaga

E ui lava i lo latou faʻalelotu ma amio Atua, e fiafia tele tagata o le nuʻu ma e mananaʻo e malolo tele pei o le galue. O le 'aʻai fale faʻafiafiaga, matagofie sauniga faʻapitoa, ma aso malolo.

Aso Saʻolotoga

O le aso malolo a le atunuʻu e faʻamanatuina i tausaga taʻitasi i le tautotogo - Aperila 25th i le atunuʻu atoa. I lenei aso i le 1974, le afe ma afe o tagata e iai mumu mumu i o latou lima na o atu i auala o le laumua e faʻatoʻilaloina le fascist pulega a Antonio Salazar. Na latou avatua fugalaʻau i fitafita e fesuiaʻi ma meatau.

O le fouvalega ua manatu e leai se toto, e ui e toafa tagata na maliliu. Mo le lua tausaga, na i ai suiga i le lalolagi i Potukale, na suia le pulega. Talu mai lena taimi, Aperila 25 o le sili taua aso i le tala faasolopito o le setete. O le faʻamanatuga e sili ona malie ma ofoofogia, i le tele o taulaga o Potukale fusuʻaga faia, lea, i le faʻatusatusa i le fouvalega, e leai foi se toto. E le pei o le Sipaniolo fusuʻaga, lea e fasioti ai e le matador le manu, i Potukale e ola pea le povi.

Aso Faraile manuia

Mafaufau o le taulaga o Braga o le nofoaga tutotonu o tapuaiga a le atunuu, e faapitoa lava le uaʻi atu i aso malolo lotu iinei. I le Aso Faraile lelei, o auala o le 'aʻai ua liua ma pei o se faʻatulagaina i le va o tagata. O tagata o loʻo nonofo i 'aʻai tuai e ō mai ma sulu. O tagata malaga i ofu uli e fai o latou ofu talaloa e savavali i auala. O tagata tafafao ma tagata asiasi mai i le taulaga o loʻo faʻaalia ata faʻaali i autu faale-Tusi Paia.

Tausamiga o Ioane le Papatiso

O lenei aso e faʻamanatuina i le amataga o le taumafanafana, ae o le autu faʻamanatuina e faia i le po mai le 23 i le 24 Iuni. I tusitusiga, o uluaʻi taʻua mai o aso malolo na amata mai lava i le 14 senituri, ae na taʻua e tusitala o le talafaasolopito, na muamua ona faia le faʻamanatuga.

O le aso o Ioane le Papatiso e faʻamanatuina i le taulaga ofoofogia ma i luga o se fua tele. O auala na teuteuina, ma faʻapitoa vaʻai totoʻa i le tala faʻasolopito vaega o Braga. O tagata o le lotoifale e potopoto i auvai o le Eshti, i le paka ma luga o auala tetele o tala faʻafiafiaga e uiga i le Papatisoina a le Aliʻi. I lenei po, e lolotu tagata o le nuʻu i le aʻai o Braga, latou te savavali solo, ma tata i mea fai musika anamua.

O faʻafiafiaga e o mai faʻatasi ma faleoloa. Tagata tafafao maimoa e ofoina atu falai sardines falai ma se fasi lapisi falaoa, masani kapisi supo ma se meaʻai ma lanumeamata uaina.

I le aso 24 o Iuni, e pasi atu faʻaupuga i magaala o le taulaga, ma pasi matagofie teuteuina, e faʻapipiʻi ai leoleo mamoe ma le Tupu o Tavita. Faʻatasi ai foʻi ma faʻatusa o loʻo iai le au paʻia e taua mo Braga - Peter, John ma Anthony o Padua.

I luga o se tusi! Afai e lava le taimi, siaki le tamaʻi taulaga o Guimaraes latalata i Braga. Le mea e vaʻai i ai ma pe aisea e alu ai, faitau lenei tusitusiga.

Aso Toefuataiga o le Tutoʻatasi

Faʻamanatuina i tausaga taʻitasi ia Tesema 1, ma e matua faʻaaloaloina e tagata o Potukale. O le augatupulaga talavou faʻatauaina faapitoa mafaufauina o le faʻamanatuga; latou faʻatulagaina solo ma afi afi, konaseti ma pisapisao pati.

Aso o le Immaculate Conception

O le faʻamanatuina e faia ia Tesema 8. E toatele ua latou fenumiai i le afuafuaina o Iesu e le taupou Maria. O le mea moni, i le taumalulu, o le Immaculate Conception o le Madonna lava ia e faʻamanatuina i Braga. E tusa ai ma le talitonuga a le Atua, o le afuafua o le Taupou Maria na tupu e aunoa ma le uluaʻi agasala, ma o lea na laveaʻiina ai o ia e le Atua mai le uluaʻi agasala.

O le aso o Tesema 8 na faʻatuina e le Pope i le faʻaiuga o le 15 seneturi, talu mai lena taimi na faʻamanatuina e Katoliko uma, ma i nisi atunuʻu o le aso ua atofaina o se aso malolo.

Mea moni manaia! O le Taupou Maria o le lagolago o Potukale; o le tele ma faʻagaioiga faʻalelotu e faia i luga o auala o 'aʻai uma. I Braga, o se tasi o auala e faʻaigoaina i le faʻamanatuina o le aso taua - o le Avenue o le Immaculate Conception.

Kerisimasi

Lenei o se aso malolo ma se umi talaʻaga, tu ma aga na fausiaina i le tele o seneturi, tele na avea ma vaega o taimi ua tuanaʻi, ae fou e masani ona aliali mai. Mo se faʻataʻitaʻiga, i Braga oe mautinoa o le a togafitia i se ipu o muscatel liqueur. O le mea taua o le manatuaina o le inosia o lenei ava malosi ae le o le tafea ma le ava. I le vaitaimi atoa o le Kerisimasi, o Braga e iai ana musika e faʻafetauia, ma o magaala o le taulaga e manatua ai ata matagofie o ata.

Manaia le iloa! Faʻapea foi i Braga, faʻamanatuina le International Museum Day, i totonu o le auivi na faia ai se gaioiga - o le po i le fale mataaga. O le mea na tupu e tosina mai ai tagata tafafao maimoa, ona o le taulaga e tele falemataaga ma faʻalauiloaina faʻaaliga ma aoina.

Aoga aoga mo turisi

  1. Manatua o le lotoifale faitau aofai e le lava taimi i taimi. I le taimi e tasi, o tagata o Potukale e tele le agaalofa ma agalelei tagata, sauni e faʻataunuʻu le turisi talosaga, ae le o taimi uma i le maliega taimi.
  2. Afai o le a e faia le 'aiga o le afiafi, manatua e toeititi uma faleaiga ma faleʻaiga tapunia i le 22-00. A e 'ai mulimuli ane, oe o le a vaʻai mo se faʻalapotopotoga ua sauni e talia tagata asiasi i se taimi mulimuli ane.
  3. Braga na faʻamaonia aloaia le sili ona maualalo o soligatulafono i Potukale, peitaʻi, i le toʻatele o tagata, e sili atu le mataala ma tausi i taimi uma au mea totino ma oe. E le fautuaina foi e tuʻu ni mea taua i au taga pe a fai o le a e ulufale i felauaiga lautele.
  4. Afai e te masani i le nofo i le mafanafana aʻo faimalaga, faʻalogo i maota anamua o loʻo talia tagata asiasi i aso nei. E i ai potu talafeagai mo le aiga tupu, ae o le aofai o ia faletalimalo e laititi ma e te manaʻomia e tusi se nofoaga i latou i ni nai vaiaso ao le i o le malaga.
  5. I taulaga Potukale, ma Braga e leai se tuusaunoa, o se agaifanua le tuʻu o se pito i nofoaga e faia ai 'auʻaunaga, taxi taxi ma faletalimalo. O le aofaʻi o totogi, o se tulafono, e amata mai i le 5 i le 10% o le aofaʻi o le aofaʻi, ae le itiiti ifo i le 0.5 euro.
  6. Afai e te fuafua e fealuaʻi solo i le taulaga i le taʻavale, faʻaeteete aua e le masani tagata ave taʻavale i le mulimulitaʻi i tulafono i luga o auala. Latou te le fefefe foʻi i faʻasalaga tupe ona o le soliga o tulafono.
  7. Ave i taimi uma ma oe se tusi folau poʻo se pepa e faʻamaonia ai lou faʻailoaina, ae sili atu le teuina o mea teuteu ma tupe i totonu o se potu teu oloa faʻapitoa, o loʻo latou i faletalimalo uma.
  8. I faleʻoloa tetele faʻatau ma faleʻaiga taugata, e mafai ona e totogiina i lau credit card. I maketi e leʻi fuafuaina ma faleoloa e manatua ai mea i Braga, e naʻo tupe e mafai ona e faʻatau ai oloa, aʻo e mafai ona faʻatau, e ono mafai ona faʻaititia le tau.


Manatu Moni

  1. E i ai le tala faʻasolopito e tusa ai ma Sagato Peter o le muamua epikopo o Braga i tausaga 50-60 TA. Ae ui i lea, o le tele o tusitalafaʻasolopito taʻua lenei mea moni o se mea sese. Ioe, o le muamua epikopo o le taulaga o Peter, ae o lenei patele na fanau i Ratish ma ola pe tusa o le 11th seneturi TA.
  2. O logo e lafo i Braga e iloa ona o latou leo ​​manino ma manino. Ole tele o falesa taʻutaʻua okaina logo i Braga. Bells mai lenei taulaga o Potukale o loʻo faʻapipiʻiina i le Notre Dame Cathedral.
  3. O le maota o le akiepikopō o loʻo iai le faletusi pito i leva i Potukale, e aofia ai ma tusitusiga e 10,000 ma le 300,000 tusi taua.
  4. O sauniga i lotu uma o le taulaga e faia e tusa ai ma sauniga e lua - Roman Catholic ma Brag.
  5. O le kalapu lakapi Braga ua lona fa i le taʻamilosaga a Potukale mo le lima vaitau i le laina, mai le 2014/15 i le 2018/19. Ae sa le manumalo lava le 'au
  6. Faʻafefea ona e alu i Braga

    Mai ia Porto

    1. I le nofoaafi
    2. O nofoaafi a le Komuter mai Porto tuua le 1-3 taimi i le itula. O le tau o le tiketi masani o le 3.25 euro, i luga o nofoaafi mai le 12 i le 23 euro. Umi o le malaga -
      mai le 38 minute i le 1 itula 16 minute

      O nofoaafi e tuua le Campanha Station, ma le muamua i le 6:20 am ma le mulimuli i le 0:50 i le taeao. O tiketi sili ona taugata e mafai ona faʻatau i luga o le upega tafailagi aloaia: www.cp.pt. Le taugofie - i soʻo se ofisa pepa pasi.

      Oe mafai foi ave le nofoaafi mai Porto (Sao Bento) nofoaga. O le vaalele muamua e alu i le 6-15 i le taeao, o le mulimuli i le 1-15 i le taeao. Faʻafia mai le 15 i le 60 minute. Oe le mafai faʻatau se tiketi i luga o le Initaneti, e tatau ona faia i le taimi tonu.

    3. I le pasi
    4. Mai Porto, o le malaga mai le pasi e tasi le itula. O le tau o le pepa mai le 6 i le 12 euro. O pasi e tamoʻe ile va ole 15 minute ile itula ile va ole 8:30 am male 11:30 pm. E i ai foʻi vaʻalele faʻavave itula - alu i le 1:30, 3:45 4:15 ma le 4:30.

      O pasese femalagaaiga e faia e Rede Expressos. Siaki le faʻasologa ma le tau i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia - rede-expressos.pt.

      Luga o le saite: Campo 24 de Agosto, nº 125.

    5. I le taxi
    6. Fesuiaʻiga o malae vaʻalele mafai ona tusi I lenei tulaga, o le a feiloaʻi oe i le malae vaʻalele ma se faʻailoga. O le tau o le malaga o le a fai si maualuga, ae ui i lea, tietie taxi taugata i uma Europa atunuu.

    7. I le taavale
    8. Ona o tulaga lelei o auala, o se malaga mai Porto i Braga o le a avea ma se malaga fiafia. Alu i le auala tele A3 / IP1.

      Faʻaaliga! O le a le 'aʻai o Porto ma mea mananaia e uiga i ai o le a e mauaina i luga o lenei itulau.

    Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

    Mai Lisbon

    1. I le nofoaafi
    2. Mai Lisbon, nofoaafi i le itu o Braga mulimuli mai Santa Apolonia nofoaafi nofoaga. O le vaalele muamua o le 7:00, o le mulimuli o le ta i le 20:00. Faʻafia - mai le 30 minute i le 2 itula, i le aofaʻi e 15 vaʻaia i le aso. O le faigamalaga e 3.5 i le 5.5 itula. Tau tiketi - 24 - 48 euro, mafai ona faʻatau i luga o le upega tafaʻilagi www.cp.pt poʻo le ofisa nofoaafi nofoaafi.

    3. I le pasi
    4. E mafai ona e sau mai le laumua i le 4.5 itula ma le kamupani Rede Expressos (www.rede-expressos.pt). E 15 taimi e tuua ai pasi i le aso mai le 6:30 am i le 10 pm ma le 1:00 am. Tau tiketi mai le 20.9 euro.

      Tuʻu ese atu: Gare do Oriente, Av. Dom João II, 1990 Lisboa.

    Faʻafefea ona faʻaaoga le Lisbon metro vaʻai i lenei tusitusiga, ma o fea o itumalo o le aʻai e sili atu ona nofo ai - ii.

    O le gastronomic culture of Braga e faʻapitoa foʻi ona fiafia i ai turisi; o tu ma aga masani a latou kuka i totonu o lenei itu o le atunuʻu. E tele faleʻaiga ma faleʻaiga i auala o le 'aʻai e mafai ai ona e tofoina meaʻai a le atunuʻu. O gourmets moʻi e manaʻo e 'ai i fale fai fale o le monaseri. Faʻamautinoa e tagata o le nuʻu o monaseri o le a faigofie ona tauva ma tagata fai faleʻaiga sili ona lelei.

    Braga (Potukale) o se taulaga i le itu i matu o le atunuʻu o loʻo fesoʻotaʻi ai i aso ua tuanaʻi ma le taimi nei; o se mea e sili ona matagofie. O le 'aʻai e tutasi mo lona' eseʻese - i le ao e faʻateʻia ai i lona faʻalelotu ma le Gothic image, ma i le po e ofo atu ai i turisi se olaga eseʻese - o se afa, fiafia. E sili atu i le 300 malumalu ma falesa i le teritori o le taulaga, o latou paʻepaʻe papaʻe papaʻe ma teuteuga teuteu matagofie fausia matagofie laufanua.

    O tau ile itulau e mo Ianuari 2020.

    Faʻafefea ona e alu i Braga mai Porto i nofoaafi ma mea e vaʻai ai i le taulaga i le aso e tasi o loʻo faʻaalia i lenei vitio.

Pin
Send
Share
Send

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com