Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona tausi dracaena i le fale

Pin
Send
Share
Send

Dracaena o se tropical tropical toto mai Aferika. I Lusia, na maua ai le lauiloa ona o lona lalelei ma si ona foliga vaaia. Ole tausiga ole dracaena ile fale e faigofie pe a e mulimuli i tulafono o loʻo lisiina ile tusitusiga.

Dracaena o se laʻau, lea e aofia ai se rosette o laulaau luga o faʻavae, liliu i totonu o se ogalaau ma le matua. O le umi o le laʻau e masani ona oʻo i ni mita. E iloga mai laulaʻau o lanu lanumeamata lanumeamata, lea e faʻaumiumi mai le faavae e le 20-70 cm.

Ole umi ole olaga e masani ona oʻo ile 15 tausaga, faʻamoemoe ile laʻau toto. Dracaena tausiga e faigofie. E manaʻomia le usitaʻia o tulafono e taliaina lautele, mulimuli i le fautuaga ma e manuia mea uma.

  • Moli... E fiafia le laau i le malamalama. Tuʻu le ulo i luga o le faʻamalama i sisifo poʻo sasaʻe. A faʻasaga faʻamalama i saute, puipui le dracaena mai ave o le la. Malamalama fefiloi e fetaui lelei mo se fugalaʻau. I tulaga o le le lava moli, o laulaʻau leiloa o latou lanu masani.
  • Faasusu... O le malosi o le faʻasuina e fuafuaina i le tele o mea taua, e aofia ai: vaitau, palapala faʻatulagaina, crockery volume, ma le nofoaga. O le faʻailo mo le faʻainuina o le mago mai le laualuga eleele o le eleele i le loloto o le tolu senitimita. E faʻasolosolo lelei le faʻasusu. Faʻamama lemu le palapala aʻo leʻi faʻasusu. Mo faʻasusu, faʻaaoga le faʻamama vai poʻo le paipa vai, muamua faʻapuna i totonu o se ulo ma faʻalili.
  • I le taumafanafana, vai i isi aso uma, pe a fai o le eleele 'eleʻele faʻamamago. Afai o laʻau ua magumagu, faʻatele le taimi o faʻasusu. I le taumalulu, ou te fautuaina faʻasusu i aso taʻitasi. Afai o le ulo o loʻo tu i tafatafa o le radiator, o le a le afaina e faʻateleina le faʻamalosi vai. Manatua, o le soʻona faʻasuina o le mafuaʻaga o aʻa pala.
  • Laʻei pito i luga... Fafaga naʻo le taimi o le tuputupu aʻe, lea e tumau ia Mati ia Setema. Fafaga faʻatasi i taʻilua vaiaso ma faʻaaoga le fetalaiga Ideal, Rainbow ma Dracaena.
  • Malu o le ea... E fiafia le laʻau i le 'ea susū, ae e le fefefe nisi meaola i le matagi matala. Faʻatasi ai ma i latou o "Dracaena Godsef" ma "Dracaena le Dragon". O totoe o meaola e manaʻomia vave ona faʻasau.

Vitio fesoasoani

Dracaena ituaiga

Dracaena o le sili ona lauiloa totonu fugalaʻau, o se fiafia e tausi. E toetoe lava o ituaiga eseese e pei o alofilima ma tupu i se tele tele i le natura. Florists talisapaia Dracaena mo ona sili ona lelei teuteuga uiga, ma tagata faʻaaogaina faʻaaogaina i totonu totonu mamanu.

I lenei vaega o le tusitusiga, o le a tatou iloiloina ai ituaiga o dracaena, lea e na o le fasefulu. Naʻo le iva e talafeagai mo le totoina i totonu o fale. Tatou talanoa e uiga ia i latou.

  1. Kanaria... E iloga i le lelei tele i tulaga masani. E masani ona oʻo le maualuga ile 18 mita. E masani ona taʻua o le "dragon dragon" ona o le faigata ma le mafiafia o le ogalaau e maileia ai le susu. I pito o lala o laulaʻau lanumoana-efuefu, aoina i fuifui.
  2. Faamaai... E iloga ile iai ole tuaʻoi eseʻese o le samasama, mumu poʻo le moli i tafatafa ole lau. Ma e ui lava o laupepa e laʻitiiti, o le umi e oʻo atu i le 70 cm. I le fale, o le tuaoi dracaena seasea fuga, ma faʻaalia teuteu lelei ina ua mavae ni nai tausaga.
  3. Manogi... Le tele fesuiaiga i tuutuuga o lanu lanu, laulaau umi ma lanu stripe. Uma maualalo-totoina ituaiga oʻo atu i le 20 senitimita le maualuga ma maualuga e tupu e oʻo i le 1.5 mita tupu. O laulaʻau e arcuate, teuteu piʻo, i foliga.
  4. Punou... E faʻaalia e le telegese o le tuputupu aʻe ma le matuaʻi manaʻomia le tausiga. E masani ona tupu aʻe i le tolu mita. O se tagata matua fugalaʻau manaʻomia le lagolago. I nisi ituaiga, o laulaʻau e felanulanuaʻi ma se fasi lanumoana, aʻo isi, e pogisa i latou ma moli malamalama.
  5. Dracaena Hooker... Fetaui lelei mo fanafānauga i totonu o se mafanafana greenhouse. O le umi o laulaʻau xiphoid e oʻo atu i le 80 cm. Latou o loʻo magumagu i le pito i lalo, ma le faʻamau i tua. O ia dracaena o le a teuteuina e oʻo lava i le Tausaga Fou faʻamanatuina.
  6. Deremskaya... E tupu e oʻo atu i le tolu mita le maualuga, e i ai sona ogalaau mafiafia ma faʻamalamalamaina e laulaʻau mafiafia. A maeʻa ona paʻu ese lau ua mamae, o faʻamau e tumau pea i luga o le ogalaau, faia ai se manaia foliga. I se tamaʻi laʻau, e laʻau lau, a o se tagata matua, e laulu.
  7. Laʻau-pei... Faʻaeeina e le natura ma le sili ona lelei teuteu uiga. O lau-pei o lau e malosi lava ma lautele i le ogatotonu.
  8. Sander... Le ituaiga dracaena e sili ona lauiloa, lea e taʻua ole "ofe laau". O ituaiga faʻamaʻa e iai le laʻau manifi ma laʻau mafiafia. O laulaʻau e lanumeamata i le lanu ma paʻepaʻe ma se foliga faʻapipiʻi.
  9. Dracaena Godsef... O se laʻititi faʻasolosolo laʻau. O au manifinifi e pei o ofe ma fai una faʻavae. Paʻu paʻu ma maʻai ona pito e ufiufiina papaʻe.

Soʻo se ituaiga lisi o dracaena e lelei mo teuteuga totonu.

Fuafuaina Dracaena

Le lava moli e taitai atu ai i le mea moni o le laʻau avea uumi, manifinifi ma le lelei mulimuli. A paʻu lau i lalo o le laʻau paʻu ese, o le lalelei o le dracaena faʻaitiitia.

I le fale, naʻo nisi o ituaiga fualaʻau e faigofie ona toe gaosia, e aofia ai ma tuaoi ma manogi. E sili le faʻalautele ia Mati, pe a faʻagaoioia gaioiga o le tuputupu aʻe.

O le fugalaʻau e faʻalauteleina e ala i tipi e faʻaaogaina ai ni lavalava au poʻo le pito i luga ma laulaau. Mo aʻu, o se mea fiafia tele lenei, ma o le a ou faʻamatalaina uma metotia, ae o le a ou amata i le tipi faʻapipiʻiina.

Metotia tasi - apical stalk

  • Faʻaaoga se naifi maʻai poʻo se secateurs, tipi ese le pito i luga o le au faʻatasi ai ma laʻau. O le tipi tipi e le afaina. O le mea taua o le mafuaʻaga e maopoopo ma o le tipi e lamolemole. O le fasi pepa e 15 cm le umi.
  • Root le poʻo le faʻau ea mo sina taimi. Mo aʻa o le aʻoga, ou te fautuaina le faʻaaogaina o le vai, palapala faʻatulagaina mo niu, ma mea inert, e aofia ai le perlite ma le oneone.
  • Faʻaopopo sina carbon faʻagaoioia i le vai a o leʻi oʻoina le tipi. Tasi le laupapa ua lava. O lenei mea o le a taofia ai le vai mai le leaga vave. Ou te fautuaina oe e faʻaopopo se vailaʻau i le suavai e faʻamalosia ai le aʻa o laʻau. Sui le vai i aso tolu uma.
  • Faʻatuputeleina dracaena o se faigata pisinisi. Tipi e masani ona pala e tusa lava poʻo le a le substrate. I le tulaga o le eleele, o microorganisms eseese e tuuaʻia, lea e faʻaleagaina ai aano o le tipiina. Afai o le eleele faʻaaogaina mo rooting e susu, pala e le mafai ona 'aloese mai ai. Ma i le eleele matutu, mago aʻa talavou. O le mea lea, ua fautuaina e aʻa i totonu o le greenhouse. I tulaga faʻapena, faʻasusu taimi i lau, ma faʻapipiʻi le fale vevela ile taeao ma le afiafi.

Faʻatonuga vitio

Metotia lua - au tipiina

Ou te faamoemoe o le muamua dracaena fanafānauga tekinolosi e manino. Sei o tatou vaʻai i le faʻalauteleina faʻaaogaina tipiina au.

  1. Ave se faʻamau faʻalelei ma faia ni tipi 15 cm le umi.Ou te fautuaina le tipiina ma se maʻai naifi i autafa lau. Root i le palapala po o le oneone.
  2. I le tele o tulaga, o le mauaa o tipiina e ono vaiaso. O fana e aliali mai ile vaiaso lona iva. I lalo o tulaga le talafeagai, o le tipiina e umi atu ona mauaa pe oti.
  3. Dracaena e faʻalauteleina e le aʻa tipiina i se auala faʻasolosolo ma tu saʻo. I le tulaga muamua, faʻapipiʻi tipi i luga o le substrate ma oomi i totonu teisi. O le faʻaaogaina i luga ole laiga e aofia ai le faʻatofuina o tipi i totonu ole faʻasusu ua faʻasusu ile 3 cm.

O le taimi lava e te faʻatau ai se dracaena i totonu o se faleʻoloa, o le a e totoina se faʻatoʻaga botani i le fale, ae o le onosaʻi ma le tumau o le a manaʻomia. A e le faʻamanuiaina ile taimi muamua, ile lumanaʻi o le a e alualu i luma ma faigofie gafataulimaina le galuega.

Faʻafitauli i le tuputupu ae dracaena

I le faaiuga, o le a ou mafaufauina i faigata masani o fugalaau toto feagai pe a tupu dracaena. O le tausiga o ia e faigofie, ae o faʻalavelave e tupu i nisi taimi. I nisi tulaga, o le laʻau e afaina i faʻamaʻi, e aofia ai le fua o iniseti ma apogaleveleve. O iniseti ma fufuluina laulaʻau ma se fofo faʻavae i luga o le fasimoli fualaʻau fesoasoani e faʻafetauia ma latou.

O le tele o le faʻasusu e mafai foi ona mafua ai le toe faʻaleagaina. O le tele o le susu e mafua ai ona pala le aʻa. Afai e le lava le faʻasusu o dracaena pe maualalo le susū o le potu, o le a liu enaena ma mago ia lau.

Afai o laulaʻau na mago sina mea pe ua samasama samasama, aua le popole, o le matua lenei gaioiga ma aveʻesea laulaʻau mate i le taimi faʻatulagaina. Afai e amata ona latou curl, ona malulu lea o le potu.

Faʻatasi ai ma le tausiga masani, dracaena e sili ona lalelei ma e laʻititi le tausiga oe mafai ona maua silisili maualuga matagofie.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Dracaena Rehab. Repotting a Big Dragon Tree (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com