Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona iloa le mafuaʻaga pe a fai o le orchid ua mago, faʻapena foi le mea e fai mo le puipuiga?

Pin
Send
Share
Send

E i ai le tele o ituaiga lanu i le lalolagi, o lona aofaʻi e naʻo le faʻaofoina o mafaufauga. Mo tagata uma i le lalolagi o loʻo iai lana laʻau matagofie e fiafia iai. O se tasi o nei mea e mafai ona avea ma se matagofie silisili - o se oketi.

Ina ia mafai e le laʻau ona fiafia i le umi e mafai ai ma lona i ai ae le oti, e taua le iloaina o ni tulafono mo le tausiga. Mafaufau pe aisea e mago ai le au o le oketi ma o le a le mea e fai pe a e manaʻo e tausia le ola maloloina o le laau.

O le a lenei vaega o le laʻau?

O orchids uma o loʻo avea ma laʻau toto, o le vasega o le monocotyledonous, ma le anoanoaʻi o ituaiga o meaola i totonu o le latou teritori, e oʻo atu i le 35,000 ituaiga o vao ma le 150,000 o orchids faʻasolosolo ona fauina, ma faʻasoa mo le 10% o laʻau uma i le lalolagi. O le au o le oketi e mafai ona:

  1. umi;
  2. puʻupuʻu;
  3. tū saʻo;
  4. tolotolo.

O le orchid sili ona maualuga o le Grammatophyllum speciosum, o le maualuga o lenei oketi e 7.5 mita.

Aisea e mago ai le ogalaau?

O le faʻamagoina ma le samasama o au o orchid ose faʻafitauli lauiloa. Ae aua le popole, ma vave faʻamutaina lau laʻau e te fiafia iai. E tatau ona e sailia le mafuaʻaga ina ia mafai ai ona toe taumafai e aveʻese.

Mafuaʻaga:

  • Toto ua matutua - afai o lau laʻau totoe sili atu i le 5-6 tausaga le matua, o lenei e masani.
  • Ova le susu - o le a le mea e fai o le faʻatumuina o le laʻau i vai mautinoa, o mea uma e tatau ona faʻatonuina, a leai o le a pala le aʻa, o le talofa i le oti o le orchid.
  • Le lava le susu - E manaʻomia le susū, ae e feololo tui, ina neʻi mago le fugalaʻau.
  • Moli tele - leai se mea e te faia mea valea, ma tuʻu le orchid i le susulu o le la mo se taimi umi, e ui lava e manaʻomia moli, e aoga le tuʻuina atu ia saʻo.
  • Le talafeagai le faʻaogaina o fetilaisa - filifili ni mea faʻatau lelei, a leai e mafai ona oʻo atu ai i ni leaga leaga, pe a e le iloa poʻo fea o faʻalaʻau e tatau ona faʻaogaina, e mafai ona e suʻeina i soʻo se faleoloa e faʻapitoa i mea faʻalelei eleele, latou te faʻamatalaina auiliili ai mea uma.
  • Fungus poʻo parasites i le aʻa - o le laʻau e tatau ona totoina, o lenei e tatau ona fesoasoani e foʻia le faʻafitauli

Ina ia puipuia le orchid mai le oti, oe manaʻomia le amanaʻia uma subtleties o le tausiga o lenei capricious laau. A e vaʻaia se faʻafitauli, amata loa ona lipea vave.

Afai e te le faʻalogo i le taimi ma aua le amata toe faʻaleleia lau fagafao, o faʻaiuga e mafai ona mataʻutia - o lenei o le a muta i le oti o le fugalaʻau.

Faʻailoaga

  • O le inflorescences mago ma pa'ū ese e aunoa ma le tatalaina - mea sese i le vevela pulega.
  • Paʻepaʻe, efuefu efuefu i luga o fugalaʻau - faʻaleagaina le aʻa faiga, leaga eleele ea.
  • Faʻamagoina o le laʻau, leai se fuga e mafua foi i le le saʻo o le filifilia vevela pulega.
  • Faʻamagoina o aʻa - soona faʻasusu.
  • Leiloa o lanu susulu, mafiafia ma lanumeamata foliga o aʻa i totonu o le ulo - le lava faʻasusu, faʻaaogaina o le faigata vai.

Afai e leai seisi sili atu ogaoga mafuaʻaga o loʻo maua, i le taimi o le aveʻesea tausiga le atoatoa, o le matagofie o le orchid o le a toe ola.

O le a le mea e fai mo le puipuiga?

Ina ia aloese mai le mago o le laʻau, e taua le iloa o ni tulafono mo le tausiga:

  1. Moli... Aloʻese mai le susulu o le la, naʻo moli malamalama. Filifili le itu i sasaʻe poʻo sisifo mo nofoaga o laʻau. O le le lava o le malamalama e ono iʻu ai i le lanu samasama. O le mea masani, o itula o le ao e tatau ona 11-11 itula. I le taumalulu, aumai moli malamalama, e mafai ona e faʻaogaina se lamepa poʻo moli malamalama. O moli talafeagai e taua mo le soifua maloloina i totonu orchid ola.
  2. Malu o le ea - o le fua faatatau o le susu e tatau ona i totonu o le 65 - 75%. I le tau vevela, aua neʻi galo ona faʻasusu le orchid 2-3 taimi i le aso. E aoga le faʻasūsū naʻo le aʻa, ina neʻi faʻaleagaina fugalaʻau. I le taumalulu, aua le tuua i se ata faataitai.

    E taua le manatuaina o aʻa o le orchid e le tatau ona i ai pea i totonu o le vai. Saunia se mamao i le va o le fata ma le ulo mo le lelei ea o le aʻa faiga.

  3. Vevela pulega... E sili ona lelei le vevela - ile ao e mafai ona amata mai i le +18 i le +27 tikeri. I le po, o le faʻailoga o le vevela e le tatau ona paʻu lalo o 13 tikeri. O tulaga tau e taua tele mo le ola masani o se fugalaʻau e le masani ai.
  4. Faasusu... O le a sili atu ona latou onosaia le lāmala, ae leai se tulaga o le a latou onosaia ai le soʻona lolovaia. O le feʻaveaʻi feololo e naʻo le pau le mea e manaʻomia mo lo latou soifua manuia. Faʻailoga o le soʻona faʻasusu: lau samasama, laʻau, aʻa pala. I le tele faʻasūsūina, e na o le vaitaimi manaʻomia tupu ola, fugalaʻau, ma le faʻateʻaina o le peduncle.

    Naʻo le vai vaivai e faʻasūsū ai, e mafai ona faʻaliliʻua faʻapuna, ae le faigata, ma malulu mai le paipa. Liusuavai, mautu vai timu galue lelei.

  5. Laʻau tausiga ile taumalulu - i le maualalo o le vevela ma i lalo moli, e leai se manaʻoga e faʻasūsūina le laʻau. O le susū o le orchid e tatau ona matua feololo i le vaitaimi pe a maeʻa fugalaʻau, faʻapea foʻi ma le le moe tulaga.

O le matagofie o le orchid e faʻaleagaina i nisi taimi e le le mafaufau lelei poʻo faʻamaʻi e mafua ai le mago o lau, aʻa poʻo fugalaʻau. Faitau fautuaga a matou tagata atamamai e uiga i mafuaʻaga o lenei faʻalavelave, faʻapea foi ma metotia o tauiviga ma puipuiga.

Faaiuga

A faʻatauina se fugalaʻau pei o se oketi, e tatau ona e faʻamasani ia oe lava i mea uma o le tausiga o ia, aua e le faigofie. Tasi le faʻasusu faʻalua taimi i le vaiaso e le faia iinei, pei o le tulaga i le tele o totonu totō fale. O le orchid e manaʻomia tele le faʻalogo. E aoga le vaʻavaʻaia lelei o lona tulaga, ma i faʻailoga muamua o le amataga o faʻamaʻi, e manaʻomia le faia o se laveaʻi i se taimi vave e mafai ai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: ОРХИДЕИ КРАСИВУЩИЕ в САДОВОМ Центре.. и не только!!! (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com