Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Matagofie rosa Mumu Naomi: faʻamatalaga ma le ata o le eseese, fugalaʻau foliga, tausiga ma isi nuances

Pin
Send
Share
Send

Rose e taua moni o le masiofo o le togalaau. Soʻo se faletua, o loʻo iai lona togalaʻau rosa i lana togalaʻau, o le a maua ma le fiafia se nofoaga i totonu mo lenei matagofie rosa.

Red Naomi o se ituaiga lauti hybrid modern. Faʻaleleia ma manogi manogi o loʻo fealofani lelei i totonu.

I lenei tusitusiga o le a e maua ai aoga aoga faʻamatalaga e uiga i le Red Naomi tulaʻi ma faʻamasani ma foliga o lona galueaina i le fale.

Faʻamatalaga ma le ata

Faʻamatalaga:

  • maualuga togavao - 0.7 - 1 m;
  • lapoa - oʻo i le 70 cm;
  • maualuga bud - 60-80 mm;
  • fuga, o le fuga aapa 10-13 mm le lautele.

O le pogisa fugalaʻau fugalaʻau e faʻailoaina e se masani kopa foliga. O le fugalaau e limafoai. Ole numera o petals e oʻo ile 85 pcs. O laulaʻau e lanumeamata lanumeamata, faʻapogisaina ia fuga i luga o laulaʻau.

O le ituaiga o le aisa-tetee, tetee i faʻamaʻi. Tupu tuputupu aʻe i greenhouse faʻapisinisi mo le tipiina. Ae faʻatau e tagata faʻatau lenei rosa ma toto ia latou togalaʻau.

E le gata i le ata e mafai ona e vaʻai i foliga o le Red Naomi rose:





Matou te avatua oe e maimoa i se vitio e uiga i le rosa o le Red Naomi ituaiga:

Talaʻaga o le amataga

Red Naomi rose ituaiga mauaina i le filifiliga fale suesue o le fugalaʻau kamupani Schreurs i le 2005, i Holland. O le taimi nei na avea ma lauiloa ma sili ona faʻatau atu mumu mumu i le lalolagi.

Vaega iloga

Faatasi ai ma le mumu rosa totoina i greenhouse ma fuafuaina mo le tipiina, Red Naomi ua na o le pau le galueaina ma le matagofie manogi, lea e seasea tupu.

Fuga

Taimi ma le umi

E leai ni malologa i le fuga o Red Naomi. E lelei i lena, ma le tausiga lelei i le fanua tatala, e amata ona fuga vave mai le ogatotonu o Iuni seʻia oʻo i le amataga o le aisa. Umi ma faifai pea fugalaau ua faia le ituaiga vivii e amate fai togalaau.

Features o le tausiga muamua ma mulimuli ane

I le amataga o le tautotogo, e aveʻese lemu ai le fale e puipui ai le laʻau mai le susulu o ave o le la. Tipi ese lālā tuai, faʻapuʻupuʻu laʻau, faʻamalolo le palapala. A maeʻa fugalaʻau, faʻamago fugalaʻau ma laʻau aveʻese, o le eleele faʻataʻamilo le togavao ua palu ma sauni se rosa mo le taumalulu.

Mafuaʻaga mo vaivai pe leai fugalaʻau ma fofo i le faʻafitauli

  • Sa leaga le tau totoina o mea toto.
  • Filifili se fualaʻau na tupu aʻe ma laʻau lanumeamata.
  • Le lava le malamalama. Tui le togavao i le itu i matu i se la susulu.
  • Sese eleele filifilia pe a totoina. O le eleele e tatau ona mama, lelei, faʻatasi ai ma le lelei o le ea ma le susu.
  • E le o lava le loloto ole nofoaga e fai ai aʻa. Faʻaopopo lava le eleele e ufiufi ai le faʻavae. Ae e sili atu le saʻo pe a fai se taotoga.
  • Faatoaga sesē Tipi ese lala tuai ma laulaʻau e ola i le pale.
  • Leaga faʻaʻesega o le rosa. A maeʻa se taumalulu faigata, e manaʻomia e le rosa se taimi e toe malosi ai, ma e leai ni mea totoe o totoe mo fugalaʻau. Faʻaeteete faʻalagolago i le taumalulu, faʻaaoga mea mago mo malutaga.
  • Faʻasusu le talafeagai. I le vevela o le tau, faʻasusu e faʻataunuʻuina 1-2 taimi i le vaiaso, i le taeao poʻo le afiafi.
  • Faamai o rosa. O le togavao e siakiina mo faʻamaʻi, o lala afaina e tipi ma susunuina.
  • Le lava o meaʻai. Filifili se faʻapala paleni.
  • Ova tele o maa. Faʻatapulaʻa le aofaʻi ma faʻaopopo le taimi i le va o meaʻai.

Faʻaaoga i laufanua mamanu

Rose Red Naomi e faʻaaogaina ile laufanua na teuteuina ona o le maualuga o ona teuteuga. I totonu o se tamaʻi togalaʻau, e mafai ona avea le vao mumu e tasi o Naomi ma vao i tua atu o le vao, faʻasitepu, maʻa tulaga. I togalaau tetele, ola i ni kulupu i le luluina o le vao i latou. fugalaau rosa Red Naomi o le a foliga sili i le ogatotonu o le rosa togalaau.

Laʻasaga i lea laasaga taʻiala faʻatonuga

O le usitaia o tulafono o le tausiga e mautinoa ai le ola lelei ma le olaola fugalaʻau. Rosa pei o le mafanafana, latou tali atu le lelei i suiga masani o le tau, faʻasusu i le malulu vai.

Filifiliga nofoa

Nofoaga la susulu, puipuia mai matagi ma togitogi, ma eleele paleni ma se acidity latalata i le le mautonu.

O le a le taimi e sili ai?

E faʻatagaina le tuʻuina i uta i le tautotogo poʻo le tautoulu... Ae ui i lea, o le amataga o Me e sili, pe a o le eleele mafanafana.

Le palapala

E fiafia le mumu Naomi i le susū ma le faʻasusu lelei. O le eleele lafulafua e talafeagai, sili atu ile eleele uliuli.

Filifiliga o fatu

  • A filifilia fualaʻau, faʻalogo i lo latou lelei.
  • O aʻa e tatau ona maloloina ma lelei lala.
  • Ua mālōlō fatugaʻo.
  • Umi uumi ua misi.
  • O fualaʻau e pula, e malosi.
  • E leai ni faʻamaʻi o faʻamaʻi, suia, pe pala.

E fautuaina le faʻatau o fualaʻau i le amataga o le tautotogo, i faleoloa faʻapolofesa. A maeʻa le faʻatau, e faʻapipiʻi laʻau i le oneone i se nofoaga malulu.

Toe gaosia

O le hybrid tea rose e faʻalauteleina e ala i le faapipiina ma tipiina:

  1. E sili le tui i le taumafanafana. I lenei taimi, o le fuga ma le faʻasoa o le a maua le taimi e tupu faʻatasi ai, ma o le a amata tuputupu aʻe i le tausaga a sau. E sili atu le malosi o le faapipiiina o le rosa, na te taliaina le maualalo o le vevela i le tau.
  2. O le tuputupu aʻe mai tipi e faigofie. Mo tipiina, o lala pula e faʻaogaina i le fuga taimi, lea e tipiina i ni vaega ma 2-3 buds. O tipi e totoina i luga o le moega i le paolo, i totonu o se mea palu palu suavai, faʻasusu i se fagu pasī ma ufiufi i ipu tioata. O oe lava-mauaa rosa o le a manaʻomia tele tausiga.

E leai se uiga o le faʻatupuina o fatu, talu ai o ituaiga eseese e le mafai ona faʻasaoina.

Vevela

Le mafanafana mafanafana mo le atinaʻeina o Rose Red Naomi - 25 g... A faʻapea e sili atu i le 10 tikeri pe sili atu, e taofi le fuga mai o le rosa, e afaina i se kilipi; pe a paʻu le tau i le 15 gr. ma lalo e tupu le lelei ma assimilates mea lelei.

Faasusu

I taimi o mugala, o le Red Naomi rose e manaʻomia e faʻasusuina i taimi uma ma tele. A faʻapea e tupu le rosa i tulaga lava faʻasūsū, faʻasusu tatau ona faia faʻatasi i le vaiaso. E sili le faʻasusu o laʻau i le taeao po o le afiafi.

Laʻei pito i luga

Ina ia faʻaauau pea ona fugalaʻau, rosa manaʻomia e faʻafouina ma minerals complexes. E manaʻomia foi le faʻalaʻila totoina mo le lelei atinaʻe.

I le tautotogo, e tatau ona faʻaopopoina le nitrogen... O bushes ma buds ua faʻafofoaina ma faʻamalieina fertilizing, o loʻo i ai uʻamea, boron, manganese, magnesium. E fautuaina e faʻaoga se fulufulu o manure humus o ni mea faʻalafua.

O le faʻamaluluina faʻatasi ma otaota i le tautoulu o le a maua ai ni meaʻai faʻaopoopo mo le rosa pupula i le tautotogo.

Vele vao

O le veleina o se laʻasaga taua i le tausiga o rosa, faʻatagaina oe e aveʻese vao e aveʻese nisi o mea aoga ma susu.

Faafilemuina

I le tautotogo, e fautuaina e faʻaopopo se mulch layer e oʻo atu i le 10 cm... ae e leʻi tatalaina fatugaʻo. Peat, hamure humus e faʻaaogaina. O le faʻamalulu e mafai ai ona faʻaititia le tele o taimi e faʻasusu ai, veleina ma faʻamamaina le vai.

Faʻamamaina

O le faʻamamaina o le eleele i tafatafa o rosa e tatau ona faia pe a uma timuga e puipuia ai le gagau. O le faʻamamaina e faʻaleleia ai le ea, ma fesoasoani e taofi le susū i aʻa. O le faʻamamaina e tatau ona faia ma le faʻaeteete ina ia aua neʻi faʻaleagaina aʻa o le togavao rosa.

Teuteuina

  • E teu rosa pe a uma ona toʻulu le aisa, ae e leʻi amata ona pua. Ina ia faʻaleleia le ea, tipi ese lala ua faʻaleagaina pe ola i totonu o le togavao.

    A teuteuina, 4-5 buds e totoe i maloloina ola. I le faaiuga o le taumafanafana, tipi ese le tipi ua taofi, ona rosa tatau ona sauniuni mo le malulu o le tau.

  • O le teuteuina o le Prophylactic poʻo le teuteuina o le rosa e faʻamamaina ai faʻamaʻi, ae le gata i lea o le aveʻesega o lala tuai ua pisia. O lala faʻavaivaia e tipiina i luga o laʻau maloloina.
  • O le teuina o fua e faia i tausaga taʻitasi ma le amataga o le tautotogo, e fesoasoani ai ia ausia se foliga lelei o le togavao ma ia fua tele. Suʻesuʻe rosa, tipi ese laulaʻau e faʻatupu ai le togavao.

    Ina ia maua fugalaʻau o le tele tele, e tatau ona tipiina le lala ina ia 3-4 buds tumau ai i ona luga. Lenei faʻalauiloaina le tuputupu ae o malosi lala mai le tauagavale fualaʻau, o loʻo ia latou lava fugalaʻau o le mataʻina tele fuga.

Faʻaliliuga

O le loloto o le lua mo le totoina o le itiiti ifo ma le 60 cm - o aʻa e tatau ona tu saoloto i ai. E tatau ona faia alavai mai malepe piliki ma oneone. O le mulimuli ane tanoa palapala o le a galue.:

  • lapisi hamus (3 vaega);
  • fanua faʻamamago (2 vaega);
  • oneone (2 vaega);
  • peat (1 vaega).

A faʻalauteleina le togavao i totonu o le lua, e manaʻomia lou puleaina o le nofoaga o tui, e tatau ona i lalo o le eleele.

  1. Faʻapipiʻi laʻititi le palapala latalata i le togavao.
  2. Vai.
  3. Ia mautinoa ua tapunia le aʻa.

Ina ua maeʻa le tanuina, faʻatoʻaga tekonolosi ma le taimi o lona faʻatinoina faʻamoemoeina i tulaga tau. I le gasologa o le tuputupu aʻe, e manaʻomia e le rosa le faʻasūsūina i taimi e tatau ai, faʻamalologa, veleina o vao, fafagaina, faʻafilemuina, teuteuina.

Sauni mo le taumalulu

O se meatotino taua a Red Naomi ua manatu o lona teteʻe atu i le maualalo o le vevela (e faʻatagaina le pa'ū i le -10 gr.), Ae e manaʻomia lava se malutaga malu mo le taumalulu.

  1. I le malulu muamua, taofi le ola o le laʻau ma faʻapuʻupuʻu ia au.
  2. A maeʻa ni nai aso, mulch ma peat poʻo otaota.
  3. Mo le taumalulu, e punonou lala i le eleele, ufiufi i lala pisi, lau, fasi vine, ma ufiufi mea e tuu i luga.

O le anoanoaʻi o ituaiga o rosa lauti ti laʻitiiti e teteʻe atu i faʻamaʻi, faʻamaʻi ma tulaga o le tau. Matou te fautuaina le tilotilo i le faʻamatalaga ma ata o ia ituaiga ituaiga pei o Westerland, Anastasia, Blush, Esperanza, Cherry Brandy, First Lady, Talea, Iguana, Versilia ma Limbo.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Red Naomi, pei ona taua, e matua teteʻe lava i faʻamaʻi. Tulafono o tekonolosi faʻatoʻaga e fautuaina e masani ona faʻataunuʻuina se asiasiga atoa o laʻauia iloa vave faʻailoga o faʻamaʻi poʻo faʻamaʻi.

  • Afai o se apogaleveleve mite o se mogamoga poʻo se mogamoga anufe maua i luga o rosa, iniseti faʻatosina Aktellik, Fitoverm o le a fesoasoani.
  • A faʻapea e paʻu uli, paʻu poʻo le paʻu paʻu, togafiti ia rosa i le Topaz fungicide.

O vaega ua faʻaleagaina e vave aveʻese pe a maua ma susunuina.

I le mulimuli ai i fautuaga mo le tausiga o Red Naomi rose, o le a faʻatagaina ai oe ona fiafia i le fugalaʻau ma le manogi o aulelei fuga mo se taimi umi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Maimouna Youssef Mumu Fresh Performs Say My Name. Black Girls Rock 2019 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com