Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le faʻamaʻi o laʻau totō o aphids. Faʻafefea ona feagai ma se iniseti i le fale?

Pin
Send
Share
Send

Tele fafine tausi fale o loʻo faia togalaau aina i fale. Lanumeamata, fou lau e fiafia i ai le mata. Ae tupu aʻe aphids aliali luga fugalaʻau totonu ma o le fesili tulaʻi mai: faʻafefea ona tau ma aveʻese faʻafitauli, sili atu ma tagata saogalemu auala.

Lenei tusitusiga talanoaina auiliili lelei metotia aoga o le feagai ai ma se iniseti iniseti, maua ai faʻamatalaga i sauniuniga o faigata gaioiga. Faʻapea foi i le tusitusiga oe o le a maua ai se ata o se iniseti luga laʻau totō.

O le a lea

Aphids o ni tamaʻi iniseti susu i le aiga iniseti Aphididae. O le kulupu e aofia ai le 5,000 ituaiga eseese o ituaiga e mafai ona avea ma faʻafitauli mo faʻatoʻaga ma togalaau. Tagata matutua e foliga foliga, e itiiti ifo i le 0.3 cm le umi.

O le sili ona taatele ituaiga aphid i totonu o le pear aphid (malamalama lanumeamata), ae mafai foi ona lanu lanu piniki, paʻepaʻe, efuefu ma uli. Aphids e fesoʻotaʻi vavalalata ma isi masani togalaʻau iniseti pei o papaʻe-apaʻau ma mealy iniseti. Latou te 'aʻai i luga o laʻau o laʻau ma faʻalafi se mea vaivai e taʻua o le meli.

O nisi ituaiga, pei o fulufulu aphids, foliga mai o loʻo i ai se fulufulu mamoe poʻo se lulu ufiufi. E mafua lenei mea ile faʻalilolilo latou te gaosia.

Tagata matutua e masani ona leai ni apaʻau, e ui o le tele o ituaiga e fai apaʻau. E faʻafaigofie ai mo latou ona faʻataʻapeʻape i isi eria, a e maise pe a latou manaʻomia e faʻataʻapeʻape e suʻe nisi meaʻai. I nisi tulaga, e tupu lenei mea i le tautotogo poʻo le tautoulu.

O fea e aumai ai fugalaʻau o le fale?

O le le fiafia o se laʻau o le fiafia o aphids. O iniseti o iniseti faalafua e faʻatutuina laʻau vaivai. E suʻesuʻe e tagata suʻesuʻe aafiaga o iniseti o le glutathione, o se vailaʻau na gaosia e laau ua faaleagainama latou maua ai o le glutathione e aoga tele mo nisi iniseti iniseti. E fesoasoani ia i latou e toe gaosia, tuputupu aʻe, ma ono lagolagoina foi lo latou mafaia ona teteʻe vailaʻau oona.

O le sua o le toto e maualuga i le suka o se faʻatamaiga leaga o polotini ma isi mea aoga, o lona uiga e tatau ona 'aʻai e aphids se aofaʻiga tele e maua ai le tele o meaʻai.

Mo lenei mafuaʻaga, e taua le sailia o le mafuaʻaga o le malaise laʻau na mafua ai ona faigofie. O mafuaʻaga e ono faʻapea:

  • le lava le susulu o le la poʻo le vai (poʻo le tele o le vai e mafua ai le palapala palapala);
  • tau le talafeagai poʻo tulaga i le lotoifale mo le laʻau;
  • tele faʻaaogaina o nitrogen-mauʻoa fetilaisa, lea e fesoasoani i le faʻateleina susceptibility o laʻau laʻau;
  • faʻaogaina o vailaʻau faʻasaina e faʻasaga i isi faʻalaʻeleʻele e fasiotia ai foʻi manu feʻai ma parasite o aphids;
  • tanuina - faʻafitauli e faʻateleina ai le vaivai o le laʻau;
  • o se le tumau vaitau faitau aofaʻi pa o aphids i luma o le aliali mai o latou natura manuʻa iniseti.

Faitau atili e uiga i nofoaga o aphids ma mafuaʻaga mo latou foliga mai iinei.

Faʻafefea ona iloa ma o le a le mea e fai muamua?

E masani lava, parasites osofaia talavou laʻau. E mafai ona e mauaina i latou i luga o laʻau toto ma fugalaʻau. O nisi ituaiga e 'aʻai i aʻa. O nei faʻamaʻi o laʻau toto e mafai ona aliali mai i soʻo se taimi o le tausaga ma faʻatelevave vave. Vaʻai mo fuifui fuifui, lau, ma au. Aphids e vaʻaia faʻapitoa i autafa o au.

Vave vave togafiti fualaʻau faʻamaʻi ona o nei faʻamaʻi e mafai ona faʻaleagaina vave ai le isi ona faʻasolo atu ai lea i isi laʻau.

  1. E tele fualaʻau ma mea faʻapipiʻi e afu ai meaola, e amata mai i ituaiga suauʻu e oʻo i kaliki.
  2. Afai e te manaʻomia se vave "disinfection", taumafai e aveʻese le aphids ma le malosi o le mamafa o le vai, ae ina ia le faʻaleagaina le laʻau, pe faʻaputuputu le efuefu vaega ma le falaoamata.
  3. E mafai foi ona e taumafai e aveʻese aphids i ou lima. Lafo iniseti i totonu o se fasimoli vai e fasioti.
  4. Afai o le aphid na afaina ai se laulaau atoa poʻo le laʻau, tipi ese le itu lena ma seleulu ma togi i totonu o se fofo fasimoli.

Fai ni totini lima e puipui ai ou lima.

Se ata

Le isi, oe mafai ona vaʻaia foliga o le faʻamaʻi i fugalaʻau.



Faʻafefea ona vave alu i fafo ma ou oe lava lima?

Faʻatasi ai ma sauniuniga eseese mo le tauivi aphids, e i ai uma agamalu ma agavaʻa.

"Sauniuniga 30 Plus"

O se sauniuniga mo le amataga o le tautotogo togalaau faʻamamaina mai wintering laasaga o iniseti, aofia ai fuamoa. Faʻamalosia i le vevela mai +3 tikeri. Faʻalelei siʻosiʻomaga. Vaseline suauʻu (metotia 760 g / 1 kg) ma mea faʻaopopo gaosia minerale ma mea faʻapipiʻi. O le vailaʻau ua faʻasusu i le vai i le manaʻoga faʻatulagaina o le galue fofo.

  • faigofie ma faʻatuatuaina;
  • saogalemu;
  • agalelei i le siosiomaga;
  • malosi ovicidal aafiaga;
  • lelei sooupu.

Le lelei:

  1. o le vailaʻau e matautia mo pi (1st lamatiaga vasega), o le mea lea, togafitiga e faia i luma o fuga;
  2. o le faʻaogaina o vailaʻau i le vai puipuiga vai o faʻatanoa e faʻasa.

Tau i Moscow - 180 rubles / 500 ml., Tau i St. Petersburg - 170 rubles / 500 ml.

Lona uiga "Fufanon-Nova"

Auala mo le puleaina o iniseti iniseti o fualaʻau ma fua ma fugalaʻau fualaʻau:

  • aphid;
  • vete;
  • mogamoga;
  • paepae;
  • whitefly, ma isi

Fufanon e le o se faʻalelei toto. Faʻaogaina o sauniuniga: 10 ml / 10 l., Faʻatauaina o le galue fofo: 1.5 l / 10 sq. M.

Lelei:

  • maualalo oona;
  • televavave faʻatinoina;
  • faʻateleina le lelei i le vevela.

le lelei: le faigata o le apalai (oe manaʻomia le faʻaogaina o mea puipui, faʻapea foʻi ma mea faigaluega faʻapitoa mo le faʻasusuina).

O le tau i Moscow e 1050 rubles / 500 ml, o le tau i St. Petersburg e 1050 rubles / 500 ml.

Iskra faasologa o sauniuniga

O vailaʻau iniseti e eseʻese mea gaosi e faʻatamaʻia ai aphids ma le tele o isi faʻalafua. O le ituaiga o togafitiga o le faʻasusu ma / pe faʻapipiʻi.

Lelei:

  • faigofie ona faʻaaoga;
  • umi-taimi (oo atu i le 24-30 aso) puipuiga puipuiga;
  • tetee i vai ma susu.

le lelei - ova taimi (3-4 tausaga) karbofos e fai ma vaisu - o lona uiga, o se iniseti tetee tetee o le a tupu aʻe i le iniseti.

Tau i Moscow - 14 rubles / 10 gr., Tau i St. Petersburg - 14 rubles / 10 gr.

A o faʻaaogaina vailaʻau iniseti, e tatau ona e matua faʻaeteete:

  • e le tatau ona i ai ni manu ma tamaiti i totonu o le potu;
  • faitau faʻatonuga i luga o le afifi ae leʻi faʻagasolo;
  • tuu totini lima ma se mea manava manava;
  • Togafitiga uma maʻi ma maloloina pasi.

Aʻo leʻi faʻamomuina, e soloiesea laulaʻau ma laʻau i se ie susū pe fufuluina foi i le vai fasimoli.

I le avea ai o se tulafono, a maeʻa le muamua sausau, naʻo tagata matutua e feoti, ae o loʻo totoe. I lenei tulaga, e tele togafitiga o le a manaʻomia mai le 2 i le 3 ma le malologa i le vaiaso. Afai o se vailaʻau e le avatua le manaʻoga taunuʻuga, e tatau ona suia i se isi, aua o le aphid vave ona masani i le tutusa iniseti.

Faʻafefea ona feagai ma se faʻamaʻi pe a fai e aliali mai i luga o Vaioleti?

Fai se fasimoli e ala i le faʻagaeʻeina e 2 sipuni o fasimoli suavai malu i se ipu vai mafanafana. Faʻaaoga se ie vaivai po o se pulumu e fufulu ai tumutumu ma lalo o lau. Fufulu le laʻau i soʻo se taimi e aliali mai ai aphids.

Faʻafefea ona aveʻese mai Kalanchoe?

O iniseti nei e 'aʻai i laulaʻau suamalie o le Kalanchoe, tuiina i latou i pene, e toso mai ai le sua o sela, e pei o le nila nila hypodermic. Oe mafai ona aveʻese aphids ma se malosi vaʻalele o le vai mai le sprayer po faʻatoʻaga faʻagaau.

Auala e aveʻese ai se iniseti luga o le geranium

O fasimoli insecticidal e manatu e le oona tele nai lo vailaʻau iniseti e pei o permethins, e fausia mai fugalaʻau. O le togafiti o le faʻaaogaina o se fasimoli malu. Faʻafefiloi le iniseti i le sao saʻo ma faʻasu le paluga i le vaega ua aʻafia o le geranium.

Faʻafefea ona aveʻese mai hibiscus?

E i ai auala 'eseʻese e mafai ai ona fasiotia aphids. I lalo o le aafiaga o meaola faalafua, o lau e mimilo ma liliu samasama, latou foi koloneina fugalaʻau ma au, o lea la o le mea muamua e fai o le tipiina uma afaina vaega o le laau. Afai e ogaoga le faʻamaʻi, taumafai e lulu le vailaʻau.

Auala e faʻatamaʻia ai se fugalaʻau faʻamaʻi i luga o le chrysanthemum

E fufui e le Greenish-black nymphs ma le sukalati-enaena le sua mai i sela o laʻau ola ma le pito i lalo o laulaʻau. Faʻaleagaina Aphid mafua ai le leai o se malosi, samasama ma vave lau pa'ū, faʻapea foi ma le faʻaletonu le tuputupu ae o afaina aʻafia. O le faʻamaʻi e avea o se ave o faʻamaʻi viral, o le mafuaʻaga lea e taua ai le iloa faʻapipiʻi le fugalaʻau ina ia mafai ai ona aveʻesea le iniseti.

Mo togafitiga vailaʻau, faʻaaoga soʻo se pasī o loʻo iai le 1-2% suauʻu gaosimo se faʻataʻitaʻiga canola suauʻu. Ona faʻasusu lea i soʻo se mea e te iloa ai aphids i luga o le chrysanthemum.

Faʻafefea ona faʻagasolo azalea?

Tago le laulaʻau i le fasimoli iniseti, faʻasusu le pito i luga ma lalo o laulaʻau i le taeao, pe a malulu pea ma leʻo i fafo o le la. Aua neʻi faʻagasologa i le vevela i luga atu o le 32 ° C. Toe fai i le fa i le fitu aso pe afai e te faʻaauau pea ona vaʻai i aphids i lau.

O le fasimoli fasimoli insecticidal fasioti na o le fesoʻotaʻiga ma e leai ni aʻafiaga i luga o le laʻau.

Ia faitau i taimi uma igoa o oloa o loʻo iai vailaʻau faʻamalosi vailaʻau ma mulimulitaʻi ma le faʻaeteete i faʻatonuga o le saogalemu.

  1. Teu ni vailaʻau iniseti i totonu o se kapoti loka mai tamaiti ma fagafao.
  2. Taofi i taimi uma vailaʻau faʻateʻa i totonu o se isi pusa.
  3. Lafoaʻi koneteina e tusa ma le fautuaga i luga o le oloa igoa.
  4. Aua le sasaaina ni vailaʻau i totonu o le tapu.
  5. Aua lava neʻi susunuina fagu vailaʻau oʻona.

O le faʻateʻaina o aphids i totonu o le fale e mafai ona umi se taimi, ae aua le popole, e mafai ona fai, e ui lava i le tele o faʻalavelave. Manatua, o le auala sili e faʻateʻa ai aphids i totonu o laʻau o le faʻaaogaina lea o metotia masani e faʻatonutonu ai.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: How to Naturally Get Rid of Aphids, White Flies, and Spider Mites (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com