Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Taj Mahal i Initia - o se pese o le alofa faʻaʻaisa i maamora

Pin
Send
Share
Send

Taj Mahal (Initia) - o le faʻailoga iloga o le atunuʻu, o loʻo tu i Agra, i auvai o le vaitafe o Jamna. Taj Mahal o se faʻatasiga o le le mafaatusalia matagofie, e aofia ai le maota-mausoleum, o mosque, o le faitotoʻa autu, o se fale talimalo ma se laufanua paka faʻatasi ai ma se alavai. O lenei faʻafitauli na fausia e le padishah Shah Jahan o le faʻafetai mulimuli i lona toʻalua pele Mumtaz Mahal.

Manaia! Taj Mahal e mafai ona vaʻaia i le tele o ata, mo se faʻataʻitaʻiga: "Life After People", "Armageddon", "Slumdog Millionaire", "Seʻi Ou Taalo i le Pusa."

O lenei tusitusiga o loʻo faʻamatalaina puʻupuʻu mai le talaʻaga o le fausiaina o le Taj Mahal, e tele foʻi faʻamatalaga aoga mo tagata o le a asiasi atu i lenei faʻailoga o Initia. O loʻo iai foʻi ma ata felanulanuaʻi o le Taj Mahal, ave i fafo ma totonu o le fale.

O sina talafaʻasolopito

E mafai ona finauina, i se isi itu, o le talafaʻasolopito o le fausiaina o le Taj Mahal e amata mai i le 1612. O le taimi lena na ave ai e le padishah o le Mughal Empire Shah Jahan ia Arjumand Bano Begum e avea ma ana ava. I le tala faasolopito, o lenei fafine e sili ona lauiloa o Mumtaz Mahal, o lona uiga "teuteuina o le Maota". Shah Jahan alofa tele i lona toʻalua, na ia faʻatuatuaina ma feutanaʻi ma ia i mea uma. O Mumtaz Mahal na o faʻatasi ma le pule i taua a le militeri, auai i mea uma a le setete, ma afai e le mafai ona alu i se faʻafiafiaga, ona toe tolopo loa lea.

O le tala alofa ma le fiafia aiga olaga o se ulugaliʻi tamaloa tumau 18 tausaga. I le taimi lea, na avatua e Mumtaz Mahal i lona toʻalua lana fanau 13, ae na le mafai ona ola mai le fanau mai o le 14th tamaititi.

Ina ua mavae le maliu o lona faletua, Shah Jahan faaaluina le atoa tausaga i le faalilolilo, matua ma punou i lenei taimi. Ina ia mafai ona totogi le faʻamalo mulimuli i le alofa o Mumtaz Mahal, na filifili le padishah e fausia se maota-mausoleum, lea na i ai ma o le a le tutusa i luga o le Lalolagi.

O se mea moni mai talaʻaga! E ova atu i le 22,000 tufuga atisi mai le Mughal Empire, Peresia, Asia Tutotonu ma Sasaʻe tutotonu na auai i le fausiaina o lea fale tele.

E pei ona silafia mai le tala faasolopito, na amata fausia le Taj Mahal i le faaiuga o le 1631. Mo lenei, o se 1.2 hectare nofoaga na filifilia, tu i fafo atu o Agra, latalata i le Jamna River. Na eli atoa le nofoaga, ua suia le eleele e faaitiitia ai le ofi atu i totonu, ma na siitia le nofoaga i le 50 mita i luga atu o le auvai.

Manaia! O le masani ai, o scaffold of ofe na faʻaaogaina mo le fausiaina i Initia, ma faʻataʻitaʻi piliki na faʻatutuina faataamilo i le tuugamau. Talu ai na lapopoʻa ma umi na latou faia, na popole ai aliʻi na vaʻavaʻaia le galuega o le a latou faʻateʻaina mo le sili atu ma le tasi le tausaga. Ae na poloaʻi Shah Jahan e faʻasilasila atu e mafai e soʻo se tasi ona ave soʻo se numera o piliki - o le iʻuga, i le po lava e tasi, na faʻateʻa uma ai le fale fesoasoani.

Talu ai o le fausiaina na faia i laʻasaga, e i ai manatu eseese e uiga i le mea ua manatu o le maeʻaina o le fausiaina o le Taj Mahal. O le tulaga ma le ogatotonu faleoloa (aofia ai le galuega i totonu o le fale) na maeʻa e 1943, ma le galueina i le fausiaina o isi uma elemene o le laʻasaga tumau le isi 10 tausaga.

Mea moni mai talaʻaga! Fausiaina ma maeʻa mea na aumai mai toetoe o le lalolagi atoa: maamora paʻepaʻe - mai i fanua o Rajasthan, iasepi - mai Punjab, maataua - mai Saina, carnelian - mai Arapi, chrysolite - mai le talafatai o le Naila, safaira - mai Ceylon, karnelian - mai Baghdad, rubies - mai le malo o Siam, turquoise mai Tibet.

Na tuua e Shah Jahan le tele o vaʻaiga ata i fanau, ae o le Taj Mahal na tumau i le talafaʻasolopito o se faʻamanatuga e le mafaatusalia na faʻavavau faʻavasega igoa o le padishah ma lana soa faʻamaoni.

I le 1666, na maliu ai Shah Jahan ma tanu i totonu o le Taj Mahal, i tafatafa o le Mumtaz Mahal.

Ae o le talaʻaga o le Taj Mahal i Initia e leʻi faʻaiʻuina i le maliu o le na faia.

Taimi nei

Na taʻua talu ai nei i luga o puipui o le Taj Mahal. E talitonu saienitisi o a latou aʻoaʻoga e fesoʻotaʻi saʻo ma le faʻamagoina o le vaitafe o Jamna, e tafe latalata ane. O le faamamago i fafo o le alia o le vaitafe e tau atu i le mea moni o le fausaga o le eleele suia ma, o le iuga, o le fale shrinks.

Ona o le ea eleelea i lenei eria o Initia, na toʻesea ai le paʻepaʻe o le Taj Mahal - e mafai foi ona vaaia lenei i le ata. Ma e oʻo lava i le faʻalauteleina o le lanumeamata eria faataamilo i le faigata ma le tapunia o le tele o Agra sili ona leaga pisinisi e le fesoasoani: o le fale liliu samasama. Ina ia mafai ona faʻatumauina le papaʻe paʻepaʻe o maamora pa, latou te masani ona fufuluina i le paʻepaʻe papaʻe.

Ae e ui lava i nei mea uma, o le sili matagofie Taj Mahal (Agra, Initia) e masani ona tosina mai i lona fausaga atoatoa ma le tala o le alofa moni.

Mea moni manaia! O tausaga uma lava o lenei tosina e asia e le 3,000,000 i le 5,000,000 turisi, ma o le sili atu i le 200,000 o tagata mai fafo.

Fausaga faigata

O le tusiata fale o le Taj Mahal e tuʻufaʻatasia lelei elemeni o ni sitaili: Initia, Peresia, Arapi. O se faʻamatalaga puʻupuʻu ma ata felanulanuaʻi o le a fesoasoani ia te oe e malamalama ai i le matagofie o le Taj Mahal.

Taj Mahal o se faʻatasiga e aofia ai le faitotoʻa tutotonu, se togalaʻau, se faletapuai, faʻapaʻaga mo malo ma se maota-faleoloa, i totonu o tuugamau o Mumtaz Mahal ma Shah Jahan. O le teritori, puipui mai itu e 3, o loʻo faʻaauupegaina ai le fale, e faʻatafafā ona foliga (fua 600 ma 300 mita). O le faitotoʻa autu, na faia i maʻa mumu, e pei o se tamai maota ma ona olo itu. O nei olo e faʻapaleina i fale, ma tamaʻi fale faʻamamalu o loʻo tu i luga atu o le faitotoʻa i laina e 2 o fasimea e 11. I le faitotoʻa ulufale o loʻo iai fasifuaitau mai le Koran e faʻaiʻu i upu "Ulufale i Loʻu Parataiso!" - Na faia e Shah Jahan se parataiso mo lana pele.

Char-Bagh (4 togalaau) o se tuʻufaʻatasia o vaega o le faʻatasiga, lea e faʻamamafa lelei ai le lanu ma le tino o le tuugamau. I le ogatotonu o le auala e alu atu mai le faitotoʻa i le faleoloa, o loʻo i ai se alavai, i totonu o vai o loʻo atagia mai ai lenei maʻa sinasina papaʻe papaʻe.

I le itu i sisifo o le mausoleum o loʻo iai le mosque mumu sandstone, i sasaʻe - o se fale talimalo. O lona autu galuega na o le faʻasaoina o le symmetry o le atoa fausaga fale.

Mausoleum

E pei ona e vaaia i le ata, o le Taj Mahal o loʻo tu i luga o le maʻa mapu, o lona itu i tua ua liliu atu i le Jamna River. O le faʻavae e sikuea, ma itu taʻitasi e oʻo atu i le 95.4 mita le umi. I tulimanu o le tulaga o loʻo i ai ni minareta paʻepaʻe paʻepaʻe matagofie, faʻasino agai i luga (o lo latou maualuga e 41 mita). O minarets e paʻu teisi i itu faafeagai mai le tuugamau - e pei ona tusia e tusitala i le tala faasolopito, na faia lea mea i le taimi o le mafuie latou te le pa'ū i luga o le fale ma faaleagaina mea uma i totonu.

O le Taj Mahal, fausia mai poloka o maʻa sinasina aisa-paʻepaʻe, tulaʻi 74 mita. O le fausaga ua faʻapaleina i 5 domes: o le totonugofie bulbous dome (diameter 22.5 mita) siʻomia e 4 laiti domes.

Mea moni manaia! Ona o le eseʻesega o maamora faʻamamaluina, na suia ai e le Taj Mahal lona lanu i le tele o taimi i le aso: i le oso aʻe o le la e foliga mai e piniki, i le ao i le susulu o le la e susulu mai i le paʻepaʻe, i le afiafi o le afiafi e faʻasusulu mai ai se pupula-piniki susulu, ma i le masina e foliga siliva.

O puipui o le Taj Mahal o loʻo vaneina i ni foliga faigata o le pietra dura-style ma teuteuina i maataua. I le aotelega, 28 ituaiga maʻa na faʻaaogaina mo inlay. A tilotilo totoʻa i tamaʻi faʻamatalaga, e mafai e se tasi ona talisapaia le faigata o le galuega na tatau ona faia e tufuga: mo se faʻataʻitaʻiga, e i ai laʻititi teuteuina elemeni (eria 3 cm²), lea e sili atu i le 50 maʻa taua ua tuʻuina i ai. O upu a le Quranine e vaneina i luga o puipui faataamilo i avanoa matala.

Manaia! Laina ma fasifuaitau mai le Koran foliga foliga tutusa tusa lava pe o le a le maualuga latou mai le foloa. E pei o lea e tupu ai se faʻataʻitaʻiga: o le maualuga o le laina, o le tele o le vai e faʻaaoga ma o le lapoʻa o le va i le va o mataʻitusi.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona vaʻai le mausoleum i totonu

Ina ua maeʻa le matagofie ma le ea - ma o le ala lea ou te manaʻo ai e faʻamatala lagona o foliga vaaia o le Taj Mahal - mai totonu e foliga mai e le ese le manaia. Ae ua na o le tepa tasi lava i lenei mea.

I totonu, i tafatafa o puipui o le tuugamau, o loʻo i ai se auala faʻataʻavale ma potu e toʻo-valu i tua. O le fale autu o loʻo tu i lalo o le autu dome, faʻapipiʻi totonu o le auala e faʻataʻamilo ai.

I totonu o le mausoleum, i le fale tele, o loʻo iai tuʻugamau o Mumtaz Mahal ma Shah Jahan. O loʻo siʻomia i latou o loʻo iai se pa matagofie: maʻa maʻa ma ata vaneina, teuteuina i auro tuli ma maʻa taua.

E tatau ona maitauina o le Taj Mahal e faʻasolosolo i totonu faʻapea foi ma fafo. Naʻo le cenotaph o Shah Jahan, faʻamautuina mulimuli ane nai lo le cenotaph o Mumtuz-Mazal, motusia lenei symmetry. O le tuugamau o Mumtuz-Mazal, lea na faapipiiina i totonu o le tuugamau i le taimi lava na fausia ai, o loo tu i le ogatotonu, i lalo tonu o le ogatotonu.

O falelauasiga moni o Mumtaz Mahal ma Shah Jahan o loʻo i totonu o le potu, i lalo tonu o tuugamau.

Taj Museum

I totonu o le faʻamanatuga faʻamanatuina, i le itu i sisifo o le paka, o loʻo i ai se tamaʻi mataaga ae fai si manaia. E amata mai le 10:00 i le 17:00, e leai se totogi e ulufale ai.

Faʻatasi ai ma faʻaaliga na faʻaalia i totonu o le fale mataaga.

  • ata tusiata o le maota-mausoleum;
  • tupe siliva na faia i siliva mai auro, ia na faʻaaoga i taimi o Shah Jahan;
  • Faʻavae o tamaʻi ata ma ata o Shah Jahan ma Mumtaz Mahal;
  • ipu celadon (o loʻo i ai se tala malie o nei papatusi o le a felelei ese pe suia lanu pe a maua oona meaʻai i latou).

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻamatalaga aoga

  • Nofoaga faatosina: Dharmaperi, Forest Colony, Tejginj, Agra, Uttar Pradesh 282001, Initia.
  • O le 'upega tafaʻilagi aloaʻia a lenei faʻamanatu faʻasolopito o le http://www.tajmahal.gov.in.
  • O le Taj Mahal e tatalaina le 30 minute ae le i oso le la ma taofi le taliaina o tagata asiasi 30 minute ao le i goto le la. O lenei faʻasologa e aoga mo soʻo se aso o le vaiaso seʻi vagana le Aso Faraile. I Aso Faraile, naʻo latou e manaʻo e auai i se sauniga i le mosque e taliaina i le nofoaga faigata.

Tiketi: o fea e faʻatau ai ma tau

  • Mo turisi na o mai i Initia mai isi atunuʻu, o se tiketi e ulufale ai i le teritori o le faʻatosina e tau 1100 rupe (tusa ma le $ 15.5).
  • Ina ia vaʻai i le tuʻugamau i totonu, e tatau ona e totogia le isi 200 tupe (tusa ma le $ 2.8)
  • Tamaiti i lalo ifo o le 15 tausaga e mafai ona vaʻaia uma le teritori atoa ma le siʻosiʻomaga i totonu o le maota-mausoleum leai se totogi.

Oe mafai faʻatau tiketi i le pepa ulufale ofisa, o loʻo tu i Sasaʻe ma Sisifo faitotoʻa. E tatalaina ofisa tiketi 1 itula ao le i tafa ata ma tapunia 45 minute ao lei goto le la. E i ai faʻamalama eseese mo tagata ese ma tagatanuʻu o Initia i kesi kesi.

E mafai ona faʻatau tiketi e ala ile Initaneti. E naʻo le tasi le upega tafaʻilagi aloaia e ofoina atu auaunaga faʻatau - le upega tafaʻilagi a le Matagaluega o Aganuu a Initia: https://asi.payumoney.com. E maua e tagata sitiseni Initia ma turisi mai fafo tagata tusi resitala i luga ole laiga i luga ole laiga. E le gata i lea, o tagata mai fafo e mauaina le paʻu o le 50 rupees (tusa ma le $ 0.7).

O se fagu vai ma ufiufi seevae o loʻo aofia i le tau o le pepa - e avatu i tagata asiasi uma i le faitotoʻa. O seevae ufiufi e faia i ie vaivai vaivai e tatau ona ofuina i luga o seevae.

Tau ma faʻasologa i luga o le itulau e mo Setema 2019.

Fautuaga Aoga

  1. O ofisa tiketi uma e i ai faʻamalama eseese mo tagatanuʻu Initia ma turisi mai fafo (e masani ona laʻititi atu iinei) - e na ona e vaʻai lava i faʻailoga. Aʻo agaʻi atu i ofisa o pasi, e masani ona faʻamalosi e le aufaʻatau tagata mai fafo, latou te ofaina faʻailoga i tau taugata tele (2-3 taimi e sili atu le taugata). O le filifiliga sili ona talafeagai mo le sefeina o taimi ma neura o le faia lea o se resitala luga o le 'upega tafaʻilagi o le Matagaluega o Aganuu a Initia.
  2. O loʻo faia e le pulega faʻalotoifale i Agra mea uma e mafai e puipuia ai osofaʻiga a tagata faatupu faalavelave ma ia puipuia talafaʻasolopito mai mea faʻaleagaina. Mo lenei mafuaʻaga, i le faitotoʻa o le complex, o loʻo i ai ni faʻapitoa asiasiga faʻapitoa mo tagata asiasi. I totonu o le faʻafitauli e mafai ona na o se fagu vai, mea puʻeata e aunoa ma se tripod, tupe, pepa ma se faʻafanua o le taʻitaʻi turisi a Agra. O isi mea uma e manaʻomia le tuʻuina atu i le potu teu. O le mea lea, e le tatau ona e aveina ni ato lapoʻa ma oe: o le a faʻateleina ai le taimi e siaki ai le puipuiga, ma o le a e tu ai pea i laina i potu teu oloa.
  3. E i ai vaega eseese o siaki mo tagata mai fafo ma mo le faitau aofai o Initia - e tatau ona e vaʻai totoʻa poʻo le a le laina e tu ai i totonu. O suʻega o fafine ma aliʻi e faʻataunuʻuina taʻitasi, ma e eseese laina.
  4. O loʻo iai se sone leai se totogi WI-FI i totonu o le faataamilosaga e tusa ma le 50 mita mai le nofoaga e siaki ai le puipuiga.
  5. O le Taj Mahal (Initia) e sili ona matagofie i le tafa o ata, o lea la o le taimi mai le 5:30 ua manatu e sili ona lelei e asia. I se faʻaopopoga, i lenei taimi e toʻatele nai tagata iinei, ma e mafai ona e vaʻaia atili ma le toʻafilemu mea uma i totonu o le fale.
  6. Oe le mafai ona puʻeina se ata i totonu o le Taj Mahal, ae leai se tasi e faʻasaina lenei mea i le tuaoi tuaoi. O ata mataʻina na faia i le tafa o ata, pe a faʻapea e ufitia le maota i le puaoa o le taeao ma e foliga mai e opeopea i le ea. Ma aeu le manaia ma le manaia o tui ia e taofi ai e le au asiasi le maota i le tumutumu o le pu!
  7. O le taimi saʻo o le tausaga e asiasi ai i le Taj Mahal o se faʻamaoniga o sili ona lelei lagona ma lagona. O le taimi lelei e malaga ai i Agra o Fepuari ma Mati. Mai ia Aperila ia Iulai, o se vevela mitiia nofo ai pea iinei, o le vevela e oso i le + 45 ° C. O le vaitau o timuga e amata ia Iulai, ma e gata ia Setema. Mai ia Oketopa e latalata i le masina o Fepuari, o loʻo i ai ni puao mamafa i totonu o le taulaga, lea e tau le iloa atu le Taj Mahal.

Taj Mahal - o le ofoofogia lona valu o le lalolagi:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Taj Mahal 1963 Full Hindi Movie. Pradeep Kumar, Bina Rai, Veena, Rehman, Jeevan, Jabeen Jalil (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com