Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Le mea e aumai mai Ausetalia: 18 fautuaga a tagata tafafao maimoa

Pin
Send
Share
Send

O le a le mea e aumai mai Ausetalia ina ia e manatua ai le maimoaga a lenei tamaoaiga o le atunuʻu mo le umi e mafai ai? I tua atu i na mea uma, ou te manaʻo ia avea ma se mea faʻapitoa, faʻaalia le siʻosiʻomaga o le atunuʻu, le amio a ona tagata.

I totonu o lenei tusitusiga o le a e mauaina ai sina tamaʻi manatu o mea sili ona manaia o faʻamanatuina ma meaalofa e mafai ona e aumaia mai lau malaga. Faʻamaonia le aoga o a matou fautuaga mo lau faʻatauga i Austria.

Gastronomic meaalofa

Meaʻai meaʻai o loʻo tuʻuina atu i ai le mea taua tele i meaalofa, aua o mea na e sili ona faʻamatalaina le tofo faʻamaina o lenei uluaʻi setete. Nei o ni manatu manaia i luga o le "O le a le mea e aumai mai se malaga i Ausetalia mai meaai".

Suamalie "Mozart Kugeln"

Taitasi Mozart Kugeln o se pistachio marzipan kernel faʻataʻamilomiloina e le pogisa ma le malamalama kulimi, faʻatumuina ma le maaleale sukalati. O mea suamalie uma o loʻo afifiina e le lima ile pepa alumini ma le ata o Mozart.

Le faʻailoga tau fefaʻatauaʻiga lauiloa i Austria, o loʻo galue ai i le gaosiaina o le marzipan-sukalati meaʻai - "Mirabell". O lana saini oloa ua faʻaigoaina o le "Echte Salzburger Mozart Kugeln". I Vienna, e mafai ona e faʻatauina mea suamalie i le faleoloa Xocolat i Freyung 2, Palais Ferstel, tau o pusa meaalofa mai le 10 i le 25 €.

Ae ui i lea, o le sili ona suamalie Mozart Kugeln e muamua, o mea na e gaosia i Salzburg, i le Furst brand confectionery. Lenei, o nei mea suamalie e faia e lima, ma le mamanu o le lanumoana afifi ma le talaʻaga o le sili fatuga na tumau le suia mai le aso na faia ai. O le tau e fai si maualuga (13 € mo 10 lole), ae o se meaalofa faapena o le a taliaina i taimi uma.

Sukalati sukalati

E leai se mea lilo e mafai ona e aumaia mai i Ausetalia se isi mea suamalie sukalati manaia, "fanau" iinei. O le uluaʻi oloa Ausetalia "Milka" e eseʻese lava mai na gaosia i isi atunuʻu: e i ai se tofo malie ma se tofo susu ma liusuaʻi moni i le gutu.

O faleoloa o igoa mai Milka e ofoina atu le tele o mea manogi e tutusa a latou igoa, ma e masani ona fiafia tagata tafafao maimoa i seti sukalati i atigi pusa uʻamea.

Keke "Sacher"

Sacher-Torte o se manaia sukalati talatuu ma le mitamita o Vienna.

Aumai se keke Sacher moni mai Viena o se meaalofa, e tatau ona e asia se tasi o lua nofoaga:

  1. Cafe i le Hotel Sacher Wien i luga o Philharmonikerstrasse 4. O le chef chef, Franz Sacher, na galue i lenei faletalimalo i le 100 tausaga talu ai, na faia le amataga keke keke, lea ua natia faalilolilo (o le faletalimalo ana le puletaofia). Fai mai tagata popoto, o le mea lilo atoa lava o le manogi o loʻo taʻoto i totonu o le sukalati susulu, o le faʻavae o loʻo sapalai mai i le taulaga Siamani o Lubeck aemaise lava mo Sacher. O se fasi fasi saini kulimi kulimi kulimi i le faletalimalo cafe tau € 6.90.
  2. Cafe Demel i luga o Kohlmarkt 14. E ui lava e sili atu le saʻo e fai atu ai na te faʻatau atu le Demel keke Sacher. I le tasi taimi, o le ataliʻi o Franz Sacher, Eduard, na galue i le Demel confectionery, o le na faʻaleleia le fua a lona tama. Se fasi fasi suamalie suamalie mafai ona fiafia i ai iinei mo le 5 €.

Ae e tatau ona ou fai atu i Vienna e mafai ona e faʻatauina eseesega o le keke Sacher, o loʻo ofoina atu i le tele o Viennese kofe fale ma faleoloa:

  • "Heiner K.u.K. Hofzuckerbäcker e tele ona lala i Viena atoa. O le tau mo le "Sacher-Torte" e 4.90 €.
  • O le lautele Oberlaa confectionery filifili ofaina Sachertorte mo le € 4.10 i le fasi.
  • O fale fai fale "Hübler Kaffee Konditorei" (Lorenz Bayer-Platz 19) o loʻo i ai tau maualalo: 3.80 € i le fasi ma mai le 15 € mo le keke atoa.

"Sacher-Torte" o loʻo avanoa foi i supamaketi mo le 5-10 € mo le 500 g, peitaʻi, o lona tofo e le mafai ona faʻatusatusa i uso lauiloa.

Laʻau lanu viole valivali

E i ai le isi faʻailoga taua e tatau ona faʻatau e se turisi i Vienna. O loʻo matou talanoa e uiga i se mea manaia matagofie - petals violet petals. O loʻo faʻatau atu i le Demel cafe ma faʻatau saʻo i le fale gaosi oloa i le Schmaltshofgasse auala.

O petals of violets ua faʻasusu i le suka sukrup e pei o le maa o le amethyst. Ma o le tofo o nei candied fualaʻau, o loʻo i ai le lanumoana lanu lanu, foliga tutusa ma le tofo o le faʻamamaina suka ma le tau le iloa atu manogi Vaioleti.

O fualaʻau samasama violet o se meaʻai sili ona fiafia iai le Empress o Ausetalia o Elisapeta, ma na saunia e le au faʻamisa mo le emepaea. Lenei o soʻo se turisi mafai ona faʻatau ia latou ma aumai i le fale o se le masani ai faʻamanatuina, ma i Vienna o se meaalofa na masani ona tuʻuina atu i teine ​​pele.

O le tau o se tamaʻi atigipusa (38 g) faʻalauteleina le manogi o fugalaʻau vaivai o le 10.20 €.

Waffles "Ituaiga"

O ituaiga waffles o se lauiloa lauiloa Austrian delicacy e sau i ni ituaiga se tolu: ma sukalati, tipolo ma pinati faʻatumuina. Mo i latou e le iloa poʻo le a le ituaiga e filifili ai, o se tuʻufaʻatasiga e talafeagai - afifiina ma ituaiga eseese o waffles. I le auala, o le Manner's branded afifiina e sili ona amanaiaina: piniki pepa alumini ma se faʻailoga o loʻo faʻaalia ai le St. Stephen's Cathedral i Vienna.

Faʻatau uiga o loʻo faʻatau atu i atigipusa eseese, o latou tau e 3-10 €. I le avea ai o se mea itiiti ma taugofie mea faʻamanatu, oe mafai ona aumaia taʻitasi afifi afifi ma laiti "tamaʻitaʻi tamaʻitaʻi" suamalie o le tutusa ituaiga.

O nofoaga taʻutaʻua i tagata tafafao maimoa mai i Vienna, e mafai ona e faʻatau ai le taʻaloga lauiloa, o faleoloa ia o le Manner. E tele naua i latou i Vienna o le a le faigata ai ona faʻatau ma aumai lenei mea taumafa lelei.

  • e le mamao mai le St. Stephen's Cathedral, i Stephansplatz 7;
  • i le Central Railway Station;
  • i le malae vaʻalele (Transit sone Faitotoʻa C);
  • i supamaketi o le Billa trading network.

O lenei meaai lelei o loʻo faʻatau atu foi i le Parndorf Outlet Center, 40 km mai Vienna.

Strudel

E mafai ona e aumaia se strudel mai se malaga i Ausetalia: o se taaiga paluga paluga faʻatumuina i apu ma vine, faʻafefiloi ma le kinamoni. Lenei pai o loʻo iloiloina ii se tasi o faʻailoga o le gastronomic, aua e mautinoa e tagata Ausetalia o la latou mea fou na faia. Ma o le faʻamaoniga o se fua tusilima tusilima tausia i le potutusi o Vienna.

I fale kofe, o se fasi strudel e tusa le tau o le 6 €.

Vienna kofe

Kofe o se kulupu vai inu mo tagata o Vienna. O ituaiga kofe lauiloa i Austria o "Julius Meinl" ma "Helmut Sachers". Latou te tuʻuina atu i tagata faʻatau se lautele o oloa, o lea e i ai lava i taimi uma se mea e filifili ai mo latou lava ma o se meaalofa.

I Vienna, e sili ai le inu kofe i le faleoloa faʻapitoa a Tchibo i luga o Mariahilferstr 83 poʻo le faleoloa tele o Julius Meinl i le Graben 19.

Tau mo le 250 g afifi amata ile 4.90 €.

I le auala, afai e te faʻatauina kofe mo oe lava, ona afifiina atonu e le sili ona manaia - o le mea taua o le ituaiga e lelei. Ae afai e te filifili e mafai ona e aumaia kofe mai Vienna o se meaalofa, o lona uiga e sili le filifilia o le pusa talafeagai - o le tau e fai si maualuga, ae o le vaʻaiga o le a "tasi miliona".

Sosisi Viena

E tele faleoloa i auala i Vienna (e taʻua o Würstelstand) e maua ai sosisi eseese. O le mea pito sili ona lelei o kiosi o Bitzingers i luga o Albertinaplatz ma Gabor-Steiner-Weg i autafa o le uili a Ferris, faʻapea foi ma le ki Ho Am Mark Markt i luga o le auala saogalemu motu i le ogatotonu o Vienna.

I totonu o nei faleoloa e mafai ona e faʻatau ai:

  • Käsekrainer - sosolo sosisi puaʻa sosisi ma fasi sisi (aofaʻi 10% - 20%).
  • Currywurst - falai puaa ma sosisi povi ma sosi curry.
  • Burenwurst - sosolo povi ma sosisi puaa ma le bacon faʻaopopo.
  • Bratwurst o se falai poʻo vela sosisi sosisi ma mea manogi.
  • Sasi ma fualaʻau sosisi mo vegetarians.

O sosisi e mafai ona tautua o se "dog vevela" pe i totonu o ipu lafoa faʻatasi ma ketchup, horseradish, mustard, pickles. Oe mafai ona 'ai saʻo i le kiosk poʻo luga o se nofoa i le paka latalata. E mafai foʻi ona e ave faʻatasi sosisi ma aumai ma latou i le fale - o a mea faʻamanatu leaga mai Viena mo uo ma le ipu pia?

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Mea inu 'ava malosi

Ma o le a se mea e mafai ona e aumaia mai Ausetalia o se meaalofa mo i latou e malamalama ma talisapaia malosi pia? Mea inu 'ava malosi, ioe.

E mafai ona maua i faleʻoloa faʻapitoa ma supamaketi i taulaga tetele uma lava i Ausetalia. I Vienna, o se oa tele e ofoina i Mercur i Hoher Markt 12, Vinothek W-Einkehr i Laurenzerberg 1, Billa Corso im Herrnhuterhaus i Neuer Markt17.

Liqueur "Mozart"

O lenei vai inu faʻapitoa e le gata o se ituaiga taumafa, ae o se tasi foi o oloa e sili ona lauiloa i tagata mai fafo.

Liqueurs e masani ona faʻatau atu i fagu lapotopoto, ma le ata o Wolfgang Amadeus Mozart i luga o igoa. E tolu ituaiga o meainu faʻatau atu, o lona malosi e amata mai i le 15% e oʻo i le 17%:

  • O le masani a le "Mozart Gold" i le afifi "auro" o loʻo manino lona tofo sukalati ma lona manogi vanila.
  • O le sili suamalie "Mozart White Sukalati", faia i luga o le faavae o le sukalati papaʻe, i ai foi se manogi vanilla.
  • O le "Mozart Black Chocolate" i luga o le sukalati pogisa e sili atu lona malosi, e iai lona tofoina i le sukalati pouliuli ma lona uiga o le manogi o le kofe faʻatoa faʻafofoaina ma foliga faigata ona iloa o le tapaa.

Schnapps

I Tyrol, o loʻo iai kamupani tuʻufaʻatasia e gaosia ituaiga eseese o schnapps. O mea masani mo lenei vaiinu o ni ituaiga fualaʻau ma fualaʻau e maua ai se tofo uiga ese:

  • mai apu - "Apfel Schnaps";
  • mai pea - "Birnen Schnaps";
  • mai sieri - "Kirsch Schnaps";
  • mai palama - "Zwetschgen Schnaps";
  • mai apricots - "Marillen Schnaps".

Uaina "Eiswein"

"Eiswein" faʻaliliu i le "aisa uaina". E sili pe a fai o le fesili o le "O le a le mea e aumai mai Ausetalia o se meaalofa mo se tagata faʻafiafiaina o le suamalie ma lava le seasea lava ava malosi?"

Dessert papaʻe aisa uaina e faia mai le fualaʻau faʻisaisa tuusao luga o le vine ma tipi i le vevela o e uiga i -7 ℃. Eiswein e i ai se suamalie, manogi tofo.

O lenei vai inu e naʻo le tasi le itulagi o Ausetalia - Donauland e maua ai.

Faʻamanatuga masani

Ioe, e le gata o meaʻai e aumai mai Ausetalia, ae o mea faʻamanatu foi. I faleʻoloa o loʻo tu i luga o auala tele mo turisi a Vienna, e taugata tele. E sili le faʻatau o mea e manatua ai, aemaise pe a manaʻomia le tele, i faleoloa faʻatau tetele: Shopping City Süd, Steffl, Donau Zentrum.

Polo tioata "Planet Vienna"

O se tamai polo tioata ma se tamaʻi kopi o le faʻailoga lauiloa Vienna i totonu ma faʻatumuina i se suavai faʻapitoa - o le Planet Vienna souvenir lea. Afai e te luluina le polo, o le a oso mai se asiosio moni, ma o le a liʻo aisa kiona mo se taimi umi ma faʻasolosolo goto ifo i lalo.

Mo le taimi muamua na aliali mai ai sea mea faʻamanatu i le silia ma le 100 tausaga talu ai, ae oʻo lava i le taimi nei ua mafai ona avatua se lagona lelei.

Leo logo

Talu mai le 2002, o le faʻaaogaina o logo o povi ua faʻatulafonoina ona faʻasa i Austria. O lenei ua naʻo se mea matagofie e manatua ai: o le logo uʻamea, faʻatafafā ma teisi faʻafoliga, faʻamalolo mai se lautele lautele-lanu lipine.

E mafai ona e aumaia ni mea faʻamanatu malie mai Ausetalia mo se tamaititi, pe mafai foʻi ona e teuteuina totonu o lou oe fale.

O nei aulelei fagaliʻi taugata tau mai le 10 €.

Solofanua paʻepaʻe faʻatusa ma cuckoo uati

Le solofanua paʻepaʻe o le ituaiga Lipizzaner o se ituaiga o faʻailoga o Vienna. I lenei 'aʻai, e moni lava i sitepu uma, e faʻatau atu ai le tele o mea faʻamanatu solofanua: meataalo vaivai, faʻatagata laupapa, faʻataʻila porsila. Tau - mai le 10 €.

Cuckoo uati ua leva na gaosia i le itu i sisifo o Ausetalia. O le uati o loʻo tu i totonu o se pusa laupapa matagofie e teuteuina i ata vaneina. O minute 30 uma lava, e lagonaina ai le taua o le taua ma le tagi a le manu.

Pulou Tyrolean

E mafai ona e faʻatau se uluaʻi toniga Tyrolean ile maketi tumo poʻo le faleoloa pati. Ae o sea mea e mafai ona naʻo le fiafia i se tagata aoina, ma o se tagata tafafao maimoa e ono le manaʻo e faʻaalu tupe i ai, aua o se suti tau sili atu nai lo 300 €.

Ae e mafai lava ona aumai se pulou Tyrolean mai Austria: o lenei oloa o le a ofi uma i le matafaioi o le faʻamanatuina ma o le a ofi tino i totonu o le boho-chic style. O sea lagona lagona tau e naʻo le 20 €.

O se faʻatusa le faʻatau o se pulou i le laumua o Tyrol, Innsbruck.

Meaalofa lelei mai Ausetalia

Matagofie, taugata ma le manaia - o le auala lea e mafai ai ona e faʻamatalaina puʻupuʻu le limelima lima "Augarten", teuteuina teuteuina "FreyWille", tioata ma teuteuga "Swarovski".

Porcelain "Augarten"

I le Augarten Palace i Vienna, o loʻo i ai se porcelain gaosi ona tagata tomai faapitoa lima-galuega ma vali le sili ona lelei poselane mea.

Tagata tafafao maimoa mafai ona o atu i se maimoaga taamilo i le gaosiga, faamasani ma tekinolosi gaosiga ma matamata pe faʻafefea e le lauiloa porcelain ua "fanau mai". Ma e faigata ona faʻafitia oe lava mai se faʻatau! Ae o tau e fai si maualuga - na amata mai ile 150 €. E ui lava, e mafai ona e aumaia ia le itiiti ifo ma le ipu kofe o se meaalofa mai Vienna mo oe!

Mea teuteu "FreyWille"

O se taʻutaʻua Austrian souvenir o le FreyWille mamanu teuteuina, ufiufi i maualuga maualuga lanu vali, teuteuina ma taua ma semi-taua oa. Latou foliga pupula ma iloga, ma le teuteuina ma mauoa lanu tumau pea le suia mo le tele o tausaga. I se faʻaopopoga, o oloa uma e gaosia i ni vaega laiti, o lona uiga e mafai ona avea ma se mea moni faʻapitoa meaalofa.

O le ituaiga FreyWille e maua ai le tele o ituaiga oloa. Mo fafine - taulima, mama, asoa, tautaliga, ato ma mama ki ua teuteuina i enamel. Mo aliʻi - fusi ma kilipa, faʻamau, uati, mea e tusi ai, faʻamaumauga.

O loʻo faʻatau atu mea teuteu foliga i lala o le fale teu oloa a FreyWille - e tele na i Vienna ma isi taulaga i Oseteria. E maua se filifiliga lelei i le faleoloa o Gerngross i Mariahilfer Strabe 42-48. O loʻo avanoa foi latou i tiute-leai se totogi, ae o le tuʻufaʻatasiga iina e le lautele.

Swarovski oloa

Mo tagata fiafia i le matagofie, e mafai ona e aumaia ni mea teuteu teuteuina i Swarovski tioata mai Austria.

I totonu o le taulaga laʻititi o Wattens, e 15 km mai le Innsbruck, e na o le pau le lalolagi i le “Swarovski Museum”. O loʻo iai le faleoloa i ona nofoaga e mafai ona e maua ai se teuga manaia poʻo se mea e teuteu ai teuga. E mafai ona e faʻatauina Swarovski tioata ma oloa faʻatasi ma latou i soʻo se faleoloa faʻatau i Vienna pe leai foi se tiute (ae o le a faʻatapulaʻa le filifiliga). O tau maualalo o le 30 €, ma e iai mea mo le 10,000 €.

Tau ile itulau e mo Ianuari 2019.

Mulimuli ane

E tatau ona e alu i Ausetalia ma le euro: e ui lava e mafai ona suia tupe i soʻo se faletupe iina, e le aoga le faia o lenei.

Mafaufau e le gata i mea e aumai mai Ausetalia, ae faʻapefea foʻi ona fai ma tau laʻititi. Aua neʻi galo ona teu le siaki e toe faʻafoʻi ai le VAT: a faʻalauiloa i le tiute, e 13% o le aofaʻi ua faʻaalu e toe faʻafoʻi. O le lafoga-leai se aoga e aoga mo le faʻatauina o 75 € pe sili atu i togi o faʻatau faʻailogaina ma le paʻaga saini o le polokalama.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Mark Daws Do Karatbars Sell Real Gold Bars Mark Daws (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com