Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Hohensalzburg maota - o se savaliga i totonu o le 'olo anamua

Pin
Send
Share
Send

O le Hohensalzburg Fortress, o loʻo tu i le Austrian Salzburg, o se tasi e le gata o le sili ona tele, ae faʻapea foi ma maota sili ona puipuia i Europa Tutotonu. O le mafuaʻaga lena e fiafia ai tagata e fiafia i le talaʻaga medieval e asiasi iinei.

Talaʻaga puʻupuʻu faʻasolopito

O le talafaʻasolopito o Hohensalzburg e amata mai i le 11 seneturi. I tua i le 1077, na fausia ai se tamaʻi maota i luga o le Mauga o Mönchsberg, lea na avea ma maota o le Akiepikopo Hebhard I. Peitai, lona tele i le taimi nei, nofoia toeititi 30 afe sikuea mita. m., o le fale na mauaina i le faʻaiuga o le 15th seneturi.

Pei o fale tuai uma, o le Hohensalzburg Castle e matuaʻi aʻafia i talafatu ma tala faʻafagogo. Faatasi ai ma i latou le tala o le povi a Salzburg, na faasaoina tagata o le 'olo mai le au fouvale fouvale. Ina ia mafai ona olegia le au fouvale, na faatonu ai e le akiepikopō i lena taimi le valiina le povi e tasi o totoe i le aiga i aso uma ma ave o ia e fafaga i fafo o le faitotoʻa o le 'olo puipui. Ina ua tonu i lona mafaufau o loʻo i ai pea le tele o meaʻai i le maota ma na te le fiu faʻapea, na faʻamalosia le aufaifaatoʻaga e solomuli.

O lea la, o le Hohensalzburg olo i Salzburg na avea ma se tasi o nai militeri nofoaga i Austria na le mafai ona osofaia. Pau lava le tuusaunoaina o Napoleonic Wars, lea na lafoai ai le maota e aunoa ma se taua. Peitai, i lena taimi ua uma ona leiloa lona tulaga ma sa faʻaaogaina o se fale teu oloa ma faleʻese. O aso nei Hohensalzburg o se tasi o sili lauiloa nofoaga tafafao maimoa i Austria, faatosina tagata asiasi mai i le atoa lalolagi.

O le a le mea e vaʻai i ai i le teritori?

O le Hohensalzburg Castle e taʻutaʻua e le gata mo lona matagofie i totonu ma le eseʻesega o le atemosifia, ae faʻapea foi ma le tele o mataʻaga o loʻo tu i lona teritori. Seʻi o tatou vaʻai i nisi o ia mau.

Faʻapipiʻiina i le faitotoʻa

E mafai ona e amata suʻesuʻeina le siʻosiʻomaga ma se fuafuaga o le Hohensalzburg 'olo ma nai faʻataʻitaʻiga faʻapipiʻiina i le faitotoʻa. Latou te le gata faʻaalia uma le mamalu ma le maoaʻe o lenei fausaga, ae faʻatagaina foʻi oe e te iloa malamalama lelei i le mea o loʻo faʻatali mai i luma.

Fale Mataaga

O le isi manatu o le polokalame o le asiasi atu lea i fale mataaga i le lotoifale - e toatolu i latou i totonu o le 'olo.

  • Reinerer's Regiment Museum - faʻavae i le 1924 e faʻamanatuina ai le Imperial Infantry Regiment, lea sa i ai i totonu o pa o le 'olo malosi;
  • O le Fale Mataaga o le 'olo - o loʻo iai faʻataʻitaʻiga tuʻufaʻatasia e le gata i le talaʻaga o Hohensalzburg, ae faʻapea foi i le olaga i aso taʻitasi o ona tagata. O le faʻaaliga o loʻo vaʻaia ai toega o pa anamua, meatau, tupe a Roma, meafaigaluega o le faʻasauā, o le faʻafouina o le ogatotonu, o le faʻafesuiaʻiga muamua o telefoni ma e oʻo lava i le umukuka ua maeʻa tapena;
  • Puppet Museum - iinei oe mafai ona vaʻaia faʻaliga na aumaia mai le lalolagi lauiloa Salzburg Puppet Theatre o loʻo tu i le Schwarzstrasse.

Potu auro

O le Potu auro o se fale sili ona matagofie ma taugata ile 'olo. O ata vane lalelei, ata vali pa pupula, o le afiafi e fa mita, o teuteuga taua - o nei mea uma e molimauina le lelei o le anaina o Hohensalzburg ma le anoanoaʻi o le auiliiliga.

Fai mai le au tusitala faasolopito, i se tasi taimi na avea le Golden Chamber ma potu talimalo mo tagata asiasi e faatali se taumafataga i le akiepikopo. Ua faʻaalia lea e le tele o nofoa ua teuteuina i vane vaneina ma ata o manu feʻai. O le faʻamamafa autu o lenei potu o le Keutschacher ogaumu, faia mai iila iila lanu. O lenei oloa e matua manaʻomia lau faʻalogo! Muamua, e matua le masani ai mo lona taimi, ma le lona lua, o tile uma na faʻaaogaina mo le faʻasaga i le ogaumu e matua tulaga ese lava, aua e tofu i latou ma latou tala.

Faitau foi: Mirabell Park ma Castle o se tasi o faʻatosina autu a Ausetalia.

Hasengraben Bastion

O le isi tosinaga o le Hohensalzburg Castle i Austria o toega o se malosi tele, fausiaina i le taimi o le toefausiaina o le 1618-1648 e ala i le faʻatonuga a le Archb Bishop o Paris von Lodron. I na taimi mamao, o le 'olo o se tasi o autu taua fanaina auai i le Tolusefulu Tausaga Taua. I aso nei, i luga o le tulaga o le muamua malosi, o loʻo i ai matagofie togalaau.

I fafo atu o Hasengraben, e mafai ona e vaʻai i le oloʻo matamata ai le Rekturm, na faʻatuina i le 1500, na faʻataʻamilomilo ai le olo o le logo i le 35 tausaga ua tuanaʻi, ma le puipui o le ie puipui anamua.

Alalaupapa auala

O le funicular, lea e nafa ma le aveina o turisi i le mauga, e le itiiti ifo le fiafia. O lona tausaga e sili atu i le 500 tausaga, o lea o lenei fale e mafai ona valaʻauina o se tasi o le sili ona uta uta i Europa. O le uaea tuai sa i ai, lea na avea ma faʻataʻitaʻiga o le funicular o loʻo i ai nei, e 180 mita le umi. O aso nei, o se taʻavale faʻaonapo nei e alu i se saoasaoa maualuga lava.

Tane

O vaieli tetele, na fausia i le 1525, e mafai ona taʻua ma le saogalemu o le mea taua na tupu i le tala faasolopito o le 'olo. O le mea moni o le mauga o loʻo tu ai Hohensalzburg e toeititi lava aofia ai maʻa maaʻa dolomite. O le tipiina i totonu o latou, pe a le o se vaieli, a itiiti mai o sina tamai vaipuna, na toetoe lava a le mafai. Ina ia foia le tulaga, na faatonuina e le Akiepikopo o le taimi lena o Matthew Lang von Wellenburg le fausiaina o ni vaieli faapitoa na aoina vai timu ma mafai ai ona faaaoga. O le au tusiata sili ona lelei a Veneto na galulue i le fausiaina o vaieli. O a latou galuega na mafua ai se fausaga faigata na aofia ai alavai, paipa laupapa i lalo o le eleele ma se pesini maa na tumu i maamaa mama.

Potu masima

O le isi nofoaga manaia o le Hohensalzburg Castle i Salzburg o le faleʻoloa masima sa i ai muamua. I le seneturi lona 11, o le masima o le faʻailoga autu lea o le paoa, tamaoaiga ma le pule aoao. Na mafua ona o le aveʻese ma le faʻatau atu o lenei mea manogi na maua ai e tagata e ana le 'olo le avanoa e le gata e faʻalauteleina ai lona teritori, ae faʻatau foi i le taugata o totonu mea.

O le vaega autu o lenei fale o le faʻapepe i luga o le butterfly ua fuafuaina e puipuia le toega o nofoaga mai le afi. I le taimi nei i le potu teu oloa tuai, oe mafai ona vaʻai i ata o le faifeʻau na faia le sili fesoasoani i le atinaʻeina o le maota.

Potu faʻamasino

I lona taugata ma lona matagofie, o potu o le Epikopo e le maualalo ifo i le Potu auro. O meaafale uma i totonu o le potumoe na faʻafouina i ie taugata ma maʻa taua, ma o puipui na ufiufi i puipui puipui, o lona pito i luga na teuteuina i faʻamau auro. I tafatafa o le potumoe o loʻo i ai le faleuila, o se pu na tipi i totonu o se laupapa laupapa, ma se faletaele.

Faʻafefea ona alu iina?

O le maota o loʻo tu i: Moenchsberg 34, Salzburg 5020, Ausetalia. E mafai ona e alu i ai mai le taulaga tutotonu i vae pe o le FestungsBahn funicular, lea e mafai ona maua i Festungsgasse, 4 (Festung Square, 4). I le faʻatauina o se pasese femalagaaʻi, e otometi lava lau aia e asiasi ai i le faʻatosina a Salzburg.

Itula faigaluega

O le Hohensalzburg Fortress i Salzburg e matala i tagata lautele ile tausaga atoa, e aofia ai ma aso malolo lautele. O itula amata e faʻamoemoe i le vaitau:

  • Ianuari - Aperila: 9.30 i le taeao i le 5 i le afiafi;
  • Me - Setema: mai le 9.00 i le 19.00;
  • Oketopa - Tesema: mai le 9.30 am i le 5 pm;
  • Faaiuga o vaiaso ma le Eseta: mai le 9.30 i le 18.00.

Taua! Ia Tesema 24th i tausaga uma, tapunia le maota i le 14.00!

I luga o se tusi: Faʻafefea ona alu i Salzburg mai le laumua o Ausetalia.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Tau tiketi

E tele ituaiga tiketi e ulufale ai i le teritori o le 'olo.

IgoaO a mea e aofia ai?Le tau
"E aofia uma ai"Afio ma suli e ala i le funicular;
Taʻitaʻiga taamilo ma taʻiala leo;
Asiasi i le Princely Chambers, Reinerer's Regiment Museum, Puppet Museum, Faʻaaliga ma le Magic Theatre.
Matutua - 16.30 €;
Tamaiti (mai le 6 i le 14 tausaga) - 9.30 €;
Aiga - 36.20 €.
Uma aofia i luga ole laiga tiketiE tutusa uma, ae mo le 13.20 €
"Pepa faʻavae"Afio ma suli e ala i le funicular;
Taʻitaʻiga taamilo ma taʻiala leo;
Falemataaga asiasi ma faʻaaliga.
Matutua - 12.90 €;
Tamaiti (mai le 6 i le 14 tausaga) - 7.40 €;
Aiga - 28.60 €.

Taua! Oe mafai ona siaki le taimi nei faʻamatalaga luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia o le Hohensalzburg Fortress i Salzburg: www.salzburg-burgen.at/en/hohensalzburg-castle.

Fautuaga Aoga

I le filifili ai e faʻamasani i le aulelei o Hohensalzburg Castle, ia maitau nisi aoga fautuaga:

  1. E mafai ona e faʻamaninoina faʻamatalaga e uiga i le amataga o malaga i le faʻamatalaga nofoaga o loʻo tu i le faitotoʻa;
  2. O iina latou te tuʻuina atu ai foi leo taʻitaʻi, tamaʻi masini e faia ai se savaliga faataamilo i le maota sili atu ona manaia. Faʻatasi ai ma le tele o gagana o loʻo iai foi le Lusia;
  3. E sili le tuʻuina atu o mea e tele i le potu teu oloa;
  4. I le faʻatauina o au tiketi i luga ole laiga mai le upega tafailagi aloaia, oe mafai ona sefeina e oʻo atu i le € 3.10 i tulaga masani taʻitasi;
  5. O le isi faʻaopoopoga faʻaitiitiga e mafai ona maua i le taunuʻu atu i le 'olo' ae leʻi o le 10 i le taeao;
  6. O le vave asiasi i Hohensalzburg ei ai le isi aoga taua - e toalaiti tagata i le taeao;
  7. O le maota autu o Salzburg e i ai lava se mea e vaʻai ai, o lea e sili ai le ave o tiketi i totonu o nofoaga,
  8. Ole toʻatele o turisi e maitauina ia Iulai ma Aukuso. Ile taimi nei, e matua tele lava laina uumi ile ofisa tiketi;
  9. Faʻaaoga le tautua a se polofesa faʻataʻitaʻi, faʻaputuputu se kulupu o 10 tagata. O le isi mea e manaʻomia o le muamua maliega;
  10. O nisi taimi e galue ai le pueata puʻe ata i le teritori o le maota. I le faaiuga o le aso, oe mafai ona maua lou ata i luga o le laulau latalata i le ulufafo ma toe faʻatau mai mo na o ni nai Euro.

Hohensalzburg Fortress faʻafiafiaina ma lona fua, manaia talaʻaga ma mauoa polokalama tafafao. Ia mautinoa e te paʻu i lalo a o e fealualuaʻi solo i auala o Salzburg ma vaʻai i mea e te fiafia i ai. O lenei asiasiga o le a tumau i lou manatuaina mo tausaga a sau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Salzburg city tour Mozart, old town, castle Hohensalzburg u0026 Meininger Hotel - vacation guide (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com