Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Ole meaafale laupapa, mea fesoasoani mo le filifilia

Pin
Send
Share
Send

I le faʻagasologa o le gaosiaina o meaafale meaafale, o loʻo faʻaaogaina ai mea laupapa eseese - chipboard, MDF laupapa, laupapa mautu, laupapa laupapa laupapa. Ole laupapa meaafale a le Oak, na maua mai ile laʻau masani e faʻaaoga ai tekonolosi faʻaonapo nei o le faʻapipiʻiina o lamela, ua faʻateleina. I le tulaga o le maualuga, o le talo talita e lona lua i le lefulefu. Ona o le tuʻufaʻatasia o le gafatia ma le maualuga malosi, o le mea e faʻaaogaina mo le gaosia o maualuga-lelei meaafale meafale.

Lelei ma le lelei

O le laupapa meaafale e faia mai i tagata taʻitoʻatasi, lea e muamua togafiti vevela. O le mautu oak mautu ua soloia i luga o masini i ni fasi pepa, faʻamago ma le faʻaeteete e aveʻese le susū, ma faʻapipiʻi faʻatasi ma le siosiomaga faʻauo vaega. I luga o lamala faʻatulagaina, o tui e tipiina mo se vaeluaina malosi o vaega. Lelei o le laupapa meaafale oak:

  • Tetee atu i masini faʻafitauli;
  • maualuga maualuga, malosi, laei teteʻe;
  • umi auaunaga olaga ma le siosiomaga faauo;
  • agavaʻa i le gaosiga;
  • leai shrinkage, lanu ma foliga taofia;
  • togafitiga ma vailaʻau faʻafefe, afi faʻafuaseʻi;
  • leai se mea oona;
  • laugatasia o le ufiufi ma le saʻo o fua;
  • matagofie foliga ma se tulaga ese;
  • o le kalave faapitoa e maualalo ifo nai lo le maʻa laau;
  • leai se popole i totonu.

O le lelei o se talita talita e manino - lelei, malosi, anagata faʻatasi ma le aulelei apili. O le le faʻamanuiaina o le oloa e aofia ai sina laʻititi ifo o mea i le gaosiaina o mea tetele (moega, afeafe), o se tau maualuga atu nai lo MDF ma chipboard.

O laupapa laupapa meafale e fesoʻotaʻi i le gaosiga o gaioiga e ala i le vaeluaina o lamela i le lautele, mo se faʻataʻitaʻiga, laupapa laupapa meafale mafolafola poʻo le uumi ma le lautele. O oloa e tofia i le vasega A - laupapa e aunoa ma ni nonoa, chips, vasega B - mea e faʻatau atu i nai mea laiti, vasega C - e leai se faʻataʻitaʻiga i luga o le tapoleni, atonu e i ai ni nonoa.

Tulafono masani mo le filifilia o mea

Tele kamupani o loʻo aʻafia i le gaosiaina o panels oak oak, o lea la e lautele le lautele. Ina ia puipuia le oloa mai le leiloa o lona foliga mai o se faʻaiuga o le le lelei lelei faʻamagoina o fafie, oe tatau ona filifilia oloa mai lauiloa gaosiina. O talita e taʻutaʻua tele, mo le gaosiaina o mea e fai ai mea faʻapipiʻi na fai e Siamani - e le oona, e maua ai le fesoʻotaʻiga malosi o vaega. O faʻavae e tatau ona faʻamoemoeina pe a filifilia ni pupuni vaʻaia vaʻaia o loʻo faʻaalia i le laulau.

Iloiloga faʻamatalagaVasega faaopoopoVasega AVasega BVasega C
Rot, wormhole, suialeaileaileaileai
Fuafua maloloinaleaiLe sili atu ma le lua ile sikuea mita o le talitaLe sili atu i le tolu ile sikuea mita o le talitae iai
Valivali laupapa e le tutusaFaʻatagainaFaʻatagainaFaʻatagainaFaʻatagaina
O maosi ma maʻaleaileaie iaie iai
Burrs ma chipsLē faʻatagainaLē faʻatagainaLē faʻatagainaLē faʻatagaina
Taʻei i se faaponaleaileaiFaʻatagainaFaʻatagaina
Lafoaia ma le faʻapipiʻi nofoagaleaileaileaileai
Milo ma saito faʻataʻitaʻie iaie iaie iaie iai
Resin toegaleaileaileaileai
Nofoaga le faʻafefeinaleaileaileai10% o le aofaʻi o avanoa faʻatagaina

A filifilia le vaega o meaafale oak, e tatau ona e mafaufau totoʻa i ai. Afai e maua ni mea le atoatoa i luga o se oloa o loʻo faʻatulagaina o se maualuga-lelei mea o faʻaopopo vasega poʻo le vasega A, o le talita e le faʻafetaiaia e le gaosi oloa faʻaalia uiga. E tatau ona uaʻi totoʻa atu i le vasega i itu uma o le ipu - o loʻo iai filifiliga A / A, B / B, A / B.

A filifilia, o le itu a le 'iliina o lamela e taua. Radial tipiina lamela e sili ona teteʻe i avega.

O se matagofie faʻataʻitaʻiga e maua e ala ile fesoʻotaʻi tangentially tipiina lamela. O faʻamatalaga faʻaopoopo e faʻapea:

  • agavaʻa e tatalia avega. Ole Oak ose tasi lea o laʻau e sili ona umi le aoga. Faʻatasi ai ma le faʻagasologa saʻo o lamellas, o oloa tumau mo le tele o tausaga;
  • faʻaaoga i potu ma maualuga le susu. E amanaʻia pe a suia le faʻailo i le 1 pasene, o le okeni mitiia le susu i se tau maualalo. O le sili ona lelei e 8 pasene;
  • ituaiga, ata, o le i ai o toning. O le manaia aulelei o mea na fuafuaina e fuafua i le faʻaaogaina o le talita - meaafale, sitepu, sitepu.

E leai se eseʻesega faʻavae i le tulaga lelei i le va o paneta mautu ma matagofie. Ae mai se vaaiga matagofie o le vaʻaiga, mautu foliga laupapa matagofie foliga foliga lalelei, fausiaina se vaʻaiga aafiaga o mautu fafie. E faigata ona piki ni lamela, o lona uiga e sili atu le taugata nai lo le paluina.

Puipui nofoaga faʻaaoga

Ona o lona maualuga malosi ma maualalo fua faatatau o susu susu, oak laupapa laupapa o loʻo faʻaaogaina e avea o se maeʻa mea, faʻaaogaina mo le gaosia o laupapa laupapa ma fasi meaafale. Le a le mea e talafeagai mo:

  • gaosiga o countertops - laupapa laupapa oki o loʻo iai le mafiafia o le 10 i le 50 mm. E le pei o palasitika, e leai ni o latou oona, ma pe a faʻatusatusa i maʻa latou te maua ai le faʻapitoa o le mamafa o le kalave;
  • gaosiga o meaafale kapeneta - panels e talafeagai mo le gaosiaina o moega, potu teu ofu, galuega ma tusitusiga laulau, 'aiga vaega, umukuka ma potumoe seti, potu teu ofu;
  • gaosiga o faʻamalama sills - e faigata ona faʻavasega tino palasitika faʻamalama i totonu o ituaiga totonu. E taua le faʻapipiʻiina o fale aluna ma faʻamalama laupapa;
  • gaosiga o totonu ma fafo faitotoʻa. I le tulaga o le maualuga, o le oak massif e maualalo i nai ituaiga, lea e maua ai le panels maualuga malosi - e ala i le ituaiga o faitotoʻa e faigata ona iloa ese mai mautu oloa laʻau;
  • gaosiga o sitepu ma faasitepu. I fale o le atunuʻu, o faʻasitepu e totonugalemu i totonu. O laʻau talita o Oak e foliga matagofie mai totonu;
  • teuteuga o fale - o puipui ma faʻalo e mafai ona lalagaina i le laupapa meaafale. E faʻatumu e le laupapa potu i se manogi manaia, faʻatagaina oe e fausia se lagona mafanafana.

E i ai le manatu o talita e faia mai le faʻamaʻimauina o le galuega laupapa. E matua sese lava lenei mea - mo le gaosiaina o papatusi, e faʻaaoga ai se laupapa faʻataʻumata filifilia, tipiina i ni vaega eseese o lamela. I foliga vaaia, o le laupapa foliga foliga lelei teu fale, lea e maua ai le oloa se teuteuga taua.

Uiga autu

I le tulaga o faʻatekinolosi ma faʻagaioiga uiga, laupapa meaafale aluna mafai ona faʻatusatusa i le lefulefu, beech - maualuga maaa, malosi ma le tele o mea, faʻatasi ai ma se matagofie faʻataʻitaʻiga ma lanu o fafie. O le autu uiga o le oloa:

  • o le susu susu o vevela-togafitia fafie o 6-8% +/- 2%;
  • oak maaʻa - fuafuaina e tusa ma le laulau Brinell ma e 3.7 kg i le sq mm;
  • lapoʻa laupapa - 0.9 kg / sq m O le faʻailoga e aʻafia ai le hygroscopicity (susū susu) ma le malosi o mea;
  • le lelei o olo le lau gaosi. O le faʻailoga sili ona lelei o le tele o le saito ile vaega ole 80-120 iunite;
  • auai lamellas - splicing i le lautele ma le umi, tasi-fasi faapipii luga o le lautele;
  • tuufaatasi faaaoga mo faapipii fafie. Siamani-faia kelu e maualuga ona uiga;
  • lautele, umi o lamela i le tapoleni, fua o le tapoleni. E i ai fuataga masani e tausisi i ai tagata gaosi.

O oloa ua maeʻa e mafai ona eseese i le lanu, talu ai ona o loʻo faʻaaogaina ituaiga o aluna mo le latou gaosiga. Ina ia faʻaleleia le teuteuina uiga o oloa, o le tekonolosi o le toning ma tinting e faʻaaogaina. Fautuaina e le au tufuga le faʻaaogaina o se laupapa laʻau laʻitiiti e feololo i a latou galuega - e "le mimilo" i le taimi o le faʻapotopotoga. O mea e tatau ona teu i totonu o fale mo le lua vaiaso, ona amata ai lea ona galue.

Faʻafefea ona tausi mo oloa

O le talita kalone e faʻaaogaina mo le gaosiaina o meaafale, elemene o totonu, faʻamalama ma faitotoʻa, sitepu ma faasitepu. Ina ia faʻatumauina le lalelei o laʻau, e tatau ona vaʻaia lelei oloa:

  • ua fautuaina e aloese mai le fesoʻotaʻiga tuʻusaʻo i le va o susu ma oak. E mafai e le suavai ona faʻaleagaina le faʻamalosia o le faʻamaʻi;
  • afai laupapa meaafale e faʻaaogaina mo sitepu, e tatau ona latou varnished e puipuia ai le tafia;
  • pe a tausia meaafale, 'aua le faʻamamaina le vailaʻau. E fautuaina e solo le pito i luga ma se ie vaivai;
  • oloa ma fausaga e le tatau ona faʻaalia i suiga faafuaseʻi o le vevela ma le susu;
  • pe a faʻatinoina le valiina ma le faʻapipiʻiina o galuega i totonu o le fale, e faʻamauina meaafale i se ata puipuia;
  • o le galulue luga o oloa (countertops, sitepu) e ufiufi ma matte varnish.

Afai o le talita e faʻaaogaina i se gaosiga o siosiomaga, o mea e tatau ona teuina faʻalelei. Ole laupapa laʻau o loʻo tuʻu i totonu o ato faʻamago i potu matutu ma le vevela malulu (18-22 ° C) ma le susū (50-60%). Pusa o mea e puipuia mai le susulu o le la. O pelu puipui poʻo pou e tuʻu i lalo ole talita pito i lalo.

Ole laupapa meaafale aisa e sili atu i le tele o oloa laʻau i teuteuga ma faʻatekinolosi uiga. O le agavaʻa o le faʻaaogaina ma le matagofie matagofie o le natura oak tuu le oloa mai le tauvaga i luga o le maketi o mea laupapa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Iesu o le manumalo - VAALOA BAND VOL1 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com