Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Totonu laʻau begonia Mason: mea uma e uiga i foliga vaaia o foliga vaaia ma le tausiga lelei

Pin
Send
Share
Send

Mason's begonia o se tasi o laʻau sili ona fiafia i ai e totoina fugalaʻau. Faʻatasi ma le tausiga lelei, o le a vave ona tupu ma atiaʻe, maua lelei lagona ia oe ma au malo. E sili lona taua ona o ona lau masani ai. Masalo o se uiga iloga lea o lenei begonia, e ui o lona tele e le taua.

Faʻatusatusa i isi begonias, o le tatou malo e i ai se laʻititi tele, lea e sili ona taua mo se faʻapitoa o fugalaʻau tagata totō.

Faʻamatalaga ma foliga vaaia foliga

Begonia Mason e mafai ona amanaʻia mai le afe e oʻo foʻi i se tagata e matua le ano i le faʻatoʻaga. Lana e teuteuina laulaʻau i se faʻataʻitaʻiga e le masani ai, o se koluse foliga mai o le lanu enaena enaena e "tusia" i luga o laupepa taʻitasi.

I luga o se tusi. Lenei begonia mafai ona tuʻufaʻatasia ma matua soʻo se totonu.

Mason's begonia na muamua maua i New Guinea, ma mulimuli ane na vave ona maua ni amateurs i le salafa o le lalolagi. O le maualuga o lenei begonia masani lava e le sili atu i le 30 senitimita.

E aoga tele ona o ona lau.o le mea lea o loʻo i ai mea nei:

  1. I le tautotogo ma le taumafanafana, o fugalaʻau laʻititi o se lanumeamata lanumeamata lanumoana lanu aliaʻe luga o le laʻau.
  2. Taitasi begonia lau mafai mafai tupu i luga i le 20 cm le umi, ma le tele o lanu e amata mai i le samasama i le lanumeamata. O le matua o le laʻau, o le tele o ona laʻau maua se silvery tint.
  3. O laulaʻau e lapoʻa, ma lona maʻai pito, cordate, i ai se lauulu luga.
  4. Nondescript pale fugalaʻau e aoina i totonu o le panicle inflorescence ma tulaʻi maualuga i luga atu o laulaʻau, ae le o le aveina teuteu taua.

Se ata

I nei ata oe mafai ona vaʻaia begonia i lona mamalu uma:





Moli

Lenei begonia fiafia i susulu ma salalau susulu o le la, pe oe mafai ona tuʻu le laʻau i se vaega paolo.

Faalogo! E leai se mea e le faʻatagaina le susulu o le la e taia ai le begonia, e faʻaleagaina ai ma mafai ai ona maliu le fale.

Le palapala

Pei o isi begonia uma, e tatau ona faʻamama le 'eleʻele ma faʻatamaoʻiaina i elemeni suʻega eseese. E mafai ona e faʻaopopoina peat ma eleele uli i le eleele i le tasi i le tasi fua faʻatusatusa. E mafai ona faʻatau le palapala i soʻo se faleoloa fugalaʻau, pe faʻafefiloi oe. O le begonia matutua e le faʻatusatusaina i le palapala, ae a totō ma faʻaputuputu, e tatau ona tatalaina le palapala, ia tele le sapalai o le okesene, ma e tatau foi ona faʻatamaoʻiaina i minerale ma suʻesuʻega elemeni. Eleele o se tasi o le sili ona taua vaega i le matagofie o lau begonias.

Tausiga saʻo

  • O le tau e sili ona alofagia e Mason's begonias e amata mai i le 18 i le 25 tikeri Celsius, ae aua neʻi galo ona faʻatumauina le malulu o le ea.

    Afai o le vevela e maualalo tele, o loʻo i ai le aʻafiaga o le oti faʻafuaseʻi o le laʻau. Ole maualuga ole maualuga ole susū ole 60 pasene.

  • Talu ai o le tatou begonia o se vao afu, o le setete o le moe tumau mai ia Oketopa ia Fepuari. Ina ia faʻaliliu atu le laʻau i lenei setete, o le faʻasusu e faʻaititia ma o le a sosolo ese lala. O nisi tagata atamamai fautuaina le teuina o begonia tubers i le pogisa i le vevela o le 10 i le 12 tikeri Celsius e oʻo atu i le lua masina.
  • O le sili tuputupu aʻe meatotino aliali mai pe a o le laʻau o loʻo paolo le paolo.
  • E faʻatoa faʻataunuʻuina le faʻasusu pe a uma ona mago uma le pito i luga ole lalolagi. Ina ia avatua begonias ma le susu e manaʻomia mo ia, e tatau ona tuu le ulo i luga o se fata vai, ae ina ia le o le ulo lava ia i totonu o le vai, pe tuu i luga o susu susu.

    Ina ia aua neʻi i totonu le vai i totonu o le vai, e sasaʻa faʻamaʻa i luga o le fata, pe o le ulo lava ia e tuu i luga o se ipu fuli.

    Afai e maualuga tele le maualuga o le susu, o le a pala le begonia, o lea aua le soona faia.

  • I aso vevela o le taumafanafana, e sausauina le ea i tafatafa o le begonia, ae ina neʻi alu le vai i luga o laulaʻau.
  • O le potu e tu ai le begonia e tatau ona faʻaleleia i lea taimi ma lea taimi, ae ina ia aua neʻi sosia e le laʻau lava ia se faʻataʻitaʻiga.
  • Fesuiaʻiga e faʻataunuʻuina naʻo taimi e matua manaʻomia ai.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

Begonia e sili atu ona afaina i faʻamaʻi e fa, ae naʻo le lua o le a talanoaina auiliili.

  1. Powewy pulupulu. O le faʻamaʻi lea na mafua mai i le fungus na taʻua o le "Erysiphales". E tupu i luga o laulaʻau ma luga o laʻau afu, fai ma sui o le paʻepaʻe fuga, lea, ona o lona tulaga, e fai si faigata ona iloa i le amataga laʻasaga. O le faʻamaʻi e tau atu i le faʻamamaina o le tino, ma mulimuli ane i lau pala. Oe mafai ona faʻaleagaina le fofo e ala i le sausauina i faʻapitoa sauniuniga.

    O le igoa taatele mo le fungus o le mycelium. Afai e te manaʻomia, oe mafai ona totoina oe lava i le falaoa.

  2. Efuefu efuefu. Pei o le efuefu magalo, e ufiufi ai le begonias ma se fuga, ae o le taimi lenei efuefu-paʻepaʻe, pe atoa efuefu. E mafai ona iloa lenei faʻamaʻi e aunoa ma ni faʻafitauli i soʻo se tulaga. Trichodermine mafai ona faʻaaogaina o se fofo.
  3. Siama nofoaga. Fasipepa o enaena-mumu poʻo lanu enaena foliga mai i luga o laulaʻau.
  4. Mama nofoaga. Le foliga mai o papaʻe papaʻe ma le manino foliga.

I se faʻaopopoga i nei mea masani, o faʻamaʻi nei e mafai ona faʻalavelaveina ai le begonia o Mason: mealybug, lau o le oti, whitefly.

I luga o se tusi. O le fofo sili ona lelei ole pauta i ampoules. Lenei meafaigaluega ua faʻamaonia lava ia lava, aemaise pe a e mafaufau i le tau / lelei faʻatusatusaga.

O parasite nei e mafai ona aʻafia ai begonia: mite apogaleveleve, moth papaʻe, ma isi. O le sili ona faʻasoesa o le togi, o le taua ma lea e faigata ona o le mea moni e vave faʻapipiʻi le larvae. I lenei itu, o le gaioiga e tatau ona faia 3-4 taimi i le vaiaso, tusa ma le tasi i le lua masina.

Fanafanau foliga

Ona o le leai o ni fatu, o lenei begonia mafai faʻateleina e ala i tipi. Faʻalautelega e ala i tipi. Pei o vegetative, e lua subtypes.

  1. Laau tipi. O lenei metotia e manaʻomia pe a tatau ona maua se tele aofaʻi o mea toto. Amata i, filifili le sili ona maloloina lau. Sosoo ai, na ia tipiina i sikuea.

    O sikuea e tatau ona sili atu ma le lua senitimita. E le gata i lea, o nei fasi mea o loʻo tu i luga o le substrate, lea peat ma le oneone e fefiloi i tutusa vaega. Ona ufiufi ai lea o mea uma i se ata polyethylene. Ma le mea lelei, a maeʻa le lua pe tolu vaiaso, e tatau ona mauaʻa le petioles, seʻia oʻo i le taimi nei e le mafai ona paʻi i ai, ae e masani ona aveʻesea.

    Ina ua maeʻa le tolu vaiaso, i le tulaga o le rooting, e mafai ona e tatalaina le ata ma faʻasalalau i latou, ae le sili atu i le 30 minute, ma i faʻasalalauga taʻitasi o le taimi ua faʻateleina.

  2. Laau tipi. Mo le toe gafa, o le faʻavae ma 1-2 fuga ua filifilia. Sosoo ai, oe manaʻomia e faia se tipi i lalo o le pito i lalo fatugaʻo, ma luga o le tasi luga i le mamao o le 50 milimita mai le fatugaʻo. A i ai laulaʻau i luga o le au, ona latou tipiina i le afa. E le gata i lea, o se pu papaʻu e faia i le substrate o loʻo faʻaofiina i ai le tipi. Ona ufiufi lea o mea uma i palasitika afifi ma faʻasalalau i aso 2-3 uma. E mafai ona e faʻaogaina se fagu nai lo se ata. Rooting masani ona tupu i le va o le 15 ma le 30 aso.

    Tusitusiga. Oti ese mai le tutusa begonias ono i ai eseese rooting taimi.

Faʻafefea ona tupu se begonia mai lau:

I le aotelega, ou te fia fai atu o Maxonia's begonia e taua mo ona lau. I tulaga o teuteuga fugalaʻau, e le tu matilatila mo ona fugalaʻau, e matua laiti ma e le mafai ona tosina mai le mafaufau, lea e le mafai ona fai mai e uiga i ona teuteu lau.

E le gata i lea, o le faʻalauteleina o lenei begonia, lea e matua leai lava ni fatu, atonu e sili ona manaia i le teu fugalaʻau, o lea e mafai ai ona toe gaosia faʻatasi ma le fesoasoani a le lau ma laʻau tipiina, e sili ona manaia

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Rare House Plant Unboxing of Extremely Uncommon Begonias u0026 #SexyTime (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com