Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Fugalaʻau i le fale, pe o totoina ma totoina se catharanthus

Pin
Send
Share
Send

O Katarantus o se fualaʻau lanumeamata evergreen, o lona maualuga e 60 cm.O se semi-shrub, lea e iloga mai i luga o faʻavae. E iloga i latou i le lala malosi i le pito i luga o le togavao.

Sessile laupepa e faʻafeagai faʻatulagaina, oblong-lanceolate ma atoa pito. O le lanu e lanumeamata lanumeamata.

O le laʻau e faʻatauaina e tagata toto fugalaʻau mo lona matagofie fugalaʻau ma le le faʻaaluina tausiga. O le isi, matou te taʻuina atu ia te oe poʻo a ituaiga faʻafofoaʻiga metotia, o le a le ituaiga eleele e manaʻomia, ma faʻafitauli foʻi e ono feagai ma se faʻatau fugalaau.

Le taimi sili e toto ai

O mea toto e sili ona lelei e fai ile faʻaiuga o le taumalulu poʻo le amataga o le tautotogo. Ia, o faʻamatalaga saʻo e faʻamoemoeina pe o le a le faʻafailelega auala e faʻaaogaina:

  • semina;
  • tipiina;
  • vaevaeina o le togavao.

Sauniuniga eleele

E ola le laau i laueleele lafulemu. Oe mafai ona faʻatau le substrate i le faleoloa. Filifili palapala faia mo geraniums. Ae e sili atu le faʻaoga o le paluga ua saunia i le fale mo le totoina o fugalaʻau.

Ina ia faia lenei, tuʻufaʻatasia vaega ia i aofaʻi tutusa:

  • oneone;
  • humus;
  • vao ma lauvao laufanua;
  • peat

O le acidity o le palapala tatau ona i ai i le tulaga o le 5.5-5.9. E le fiafia le Catharanthus i le mamafa tele o le eleele, ma o lona tuputupu aʻe e taofi pe a tupu i luga o le masima ma acidic eleele.

A o le i totoina galuega, e tatau ona saunia le substrate:

  1. Liligi le eleele ma se tali o le potassium permanganate.
  2. Ona lafo lea i le ogaumu mo le taoina i le vevela o le 22 tikeri.

Metotia toe gaosia

Fatu

O lenei auala faʻaola e sili ona lauiloa. E tele ona lelei:

  • o mea totō e faʻatau atu i soʻo se mea ma e taugofie;
  • se tele o ituaiga o ituaiga ma ituaiga o loʻo faʻatau atu e avea ma fatu;
  • faatusatusa i tipi, e faigofie ona manua i le taimi o felauaiga, mama mama e mafai ona aveina e aunoa ma ni faafitauli e oʻo lava mai le isi itu o le lalolagi.

O le metotia faʻafouina metotia ua i ai ona drawbacks, aofia ai:

  1. A faʻatau fatu, e leʻo iloa le mea o le a tupu. Tele taimi, nai lo se teuteuina laʻau, o se masani ai vao ola.
  2. O tagata faʻatau faʻatau atu latou te tuʻuina ifo ni fatu i le taga nai lo le mea sa tatau ona i ai.
  3. O le aso faʻamutaina i luga o le afifiina ono le tutusa ma le mea moni. Afai ua uma le fatu, e ono le totogo.
  4. O le umi o germination germination ma le gaosiaina o se laʻau mai ia latou e umi atu nai lo le taimi e faʻaaoga tipiina. Ma o le faʻavaeina o fugalaʻau ma ovary tupu mulimuli ane.

O mea toto e tatau ona faia i le faaiuga o le taumalulu po o le tautotogo. Ina ia faia lenei mea, sauni ni koneteina po o se pesini. Taualumaga:

  1. Tuʻu le mea toto i totonu o le eleele i le loloto o le 1-2 cm. Naʻo le faʻasusu lelei o le eleele.
  2. Ufiufi fualaʻau i palasitika, a o fatu e totogo i le pogisa.
  3. Fuafua aliali mai i le 7-10 aso. Latou te faʻauo pe a fai e te avatua ia i latou le vevela a itiiti mai 22-24 tikeri.
  4. O le taimi lava ua tupu aʻe, ua manaʻomia ona ave i fafo i le malamalama ma le vevela e tatau ona faʻaititia.
  5. A maeʻa le 2 vaiaso, faʻafilemu ma le mea maualalo o le filo.
  6. A maeʻa laulaau moni e 4, ona mafai lea ona e alu i le filifiliga.

    Fautuaga. Afai muamua na totoina laʻau i totonu o se ulo, ona totoina lea o latou 2-3 kopi i le tasi pusa. Ma o le a lauolaola lauolaola ma matagofie.

Mo auiliiliga pe faʻafefea ona tupu se catharanthus mai fatu i le fale, faitau a matou mea.

Tipiina

Lelei ma le lelei o le metotia

Faʻalaʻau e tipiina o se auala e mafai ai ona e maua se faʻapitoa ituaiga o laʻau ma le vave oʻo mai o fuga. Ole aoga sili lea ole metotia, talu ai ole auala ole fatu e faʻatagaina ai oe ona vaʻai muamua i fugalaʻau ile 2-3 tausaga. Ae mo faʻaletonu, e i ai ni nai, pe sili atu tasi - o le faigata lea o le faʻagaioiga, talu ai e i ai tulaga pe a le totoina mea e le mauaʻa.

O le a le mea e te manaʻomia e amata ai?

E toe gaosia le catharanthus e te manaʻomia:

  1. Saunia vao talavou.
  2. E tatau ona tipi ese laʻau lanumeamata mai ia latou, o lona umi e 10-15 cm.
  3. Aveʻese laulaʻau lalo, ma tipi le tipi ma Kornevin.

Rooting auala

  1. Tuu le totoina mea i se paluga palu o peat ma perlite, ave i tutusa tutusa.
  2. Ufiufi le koneteina i luga ma se tapuni mai le mini-greenhouse.
  3. Mo le 3-4 vaiaso, faʻamalosi i taimi uma i le faʻasusu o 'oti i vai ma faʻasusu ia latou.
  4. O mea toto sauniuni e tatau ona totoina i se malamalama palu palu palu fefiloi. Fai ma le faʻaeteete lenei mea neʻi afaina ai aʻa maaleale.
  5. O le aʻa o tipi e mafai ona tupu i le tu poʻo le vela o le vai faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o le tuputupu ae faʻaosofia.
  6. Tuu le koneteina ma le au i se susulu ma mafanafana nofoaga.
  7. E tatau ona faʻaopopo le vai pe a manaʻomia.

Tusitusiga. Faatasi ai ma lenei metotia, aʻa e fausiaina vave.

I le vaevaega

O lenei metotia e faigofie ma aoga tele. Ona o le maliu ese o le ogatotonu vaega o le crustal faiga ma le faʻavae faavae, vaevaeina le catharanthus i fasimea. E i ai o latou aʻa ma faʻavae ua sauni mo le tutoʻatasi olaga. E vaevaeina matua matutua ia Aperila-Me. Masani, delenki vave ma lelei mauaʻa, vave faʻafetaui i se fou nofoaga ma tupu olaola.

Le lelei ma le leaga o le metotia

O le aoga sili o lenei metotia o le faʻasaoina o le aʻa faiga mo fou fou faʻataʻitaʻiga. O lenei mea e mafua ai le ola galue, lea e le tupu i tipi po o le faʻatoʻaga mai fatu. O le isi aoga o le metotia o le mafai ona tuʻufaʻatasia ma le fesuiaʻiga o le laʻau autu, lea e faia foi i le tautotogo.

Bush sauniuniga

E sili le vaevaeina o le togavao ia Mati-Aperila. Ole taimi sili lea ona fiafia e le vevela pe malulu foʻi. I lenei foi vaitaimi, o loʻo i ai se ola olaola o laʻau laiti. Taualumaga:

  1. Aveese ma le faʻaeteete le tina fugalaʻau mai le ulo.
  2. Fai mea uma e aunoa ma le omiga, ina neʻi afaina le laʻau poʻo le ogalaau. O le faʻaogaina o se togalaʻau o le a fesoasoani e puipuia ai le faʻaleagaina o aʻa.
  3. Vavae le laʻau i ni vaega i ou lima.

Faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga

Ina ia le muta le tuputupu aʻe o fugalaʻau fou, toto le laʻau i le palapala i le taimi neitausisi i le gaioiga faʻavae nei:

  1. Liligi alavai i totonu o le ulo, ma luga o se aofaʻi laʻititi o le palu palu.
  2. Tuʻu se fugalaʻau i le palapala i le ogatotonu o le koneteina ma salalau faʻalelei ia aʻa i se liʻo.
  3. Uu le togavao i le tasi lima ma sausau le eleele i ona itu.
  4. Toso lemu le laʻau i luga ia mafai ona faʻasaʻo ma le faʻaeteete le aʻa.
  5. Faʻaopopo palapala i le pito i luga o le koneteina. Faʻaaoga ou tamailima e faʻafilemu lemu le palapala ma faʻasūsū le laʻau.
  6. Seia vagana ua matua toe faʻafouina le aʻa, e le tatau ona faʻaalia e tamaʻi laʻau le susulu o le la.

Se ata

Siaki le ata o le catharanthus i lalo:

Features o le tausiga ma le galueaina

Nofoaga filifilia ma le vevela

Potu catharanthus tatau ona tuʻu luga o faʻamalama faʻasaga i sisifo poʻo sasaʻe. O le laʻau tali lelei i moli lelei, ae o le a le faʻatagaina tuusao susulu o le la. Afai e le lava le malamalama, ona amata lea ona manifinifi ma faʻaloloa ia au o le aganuʻu, ma o le a faʻaititia le aofai o fugalaʻau.

O fua o le vevela i totonu o le potu e tatau ona i totonu o le 15-30 tikeri. Talu ai o le catharanthus o se tropical tropical, o le vevela e le tatau ona pa'ū i le 8 tikeri. I aso mafanafana, ave le fugalaʻau i fafo i le poletito po o le fanua. Ona mafai loa lea ona maua e le laʻau se ea fou.

Afai o le catharanthus tatau ona avea ma se togalaʻau teuteuina, ona faʻasolosolo malie ona masani o ia i susulu moli. O le nofoaga e tu ai le laueleele e filemu ma puipuia mai matagi ma faʻasologa. A leai, o le a mate le laʻau. I le amataga o le taumalulu, aua le tuua le catharanthus i luga o le auala. Ina ia faʻasaoina le laau, e tatau ona e gagauina le tipiina, aʻa ma teu i totonu o le fale mo se vaitaimi o le malulu.

Faasusu ma susū

Taua! Katarantus o se susu-alofa aganuʻu e manaʻomia masani ma tele faʻasusu.

  • E tatau ona susu le eleele i taimi uma.
  • O le i ai o le vai stagnant e le taliaina, aua o lenei o le a taʻitaʻia ai aʻa pala.
  • O le laʻau tali lelei i aso uma le faʻasusu i le potu vevela vai.
  • Ina ia faʻateleina le susū, tuʻu le fugalaʻau i totonu o se pallet ma susu faʻalautele 'ele.

Teuteuina ma le fauina o le togavao

Talu ai o le laʻau e iloga i le vave ola, ona tipiina ona laʻau o se talafeagai taualumaga. I se agavaʻa tumau, pe a maeʻa le malulu malulu, e tatau ona tipi ese laʻau na faʻaloloa i le taimi o le taumalulu i le 1/3.

O lala ua faaleagaina ma mago e mafai foi ona aveʻesea. I le faʻagasologa o le teuteuina, oe manaʻomia le tuʻuina atu i le togavao le foliga manaʻomia. O le faʻagaioiga e faia i le amataga o le tautotogo.

O le a toe faʻafouina le fugalaʻau, faʻaopopo atili i ai le malosi mo le ola ola. Faigofie ma matagofie o le pale o le catharanthus talavou mafai ona faia e ala i le oomiina pito o le laʻau... O le a latou le toe ola ae i luga, ma o le tuputupu aʻe o itu itu o le a faia le pale mafiafia ma teuteuina.

Naʻo le taimi o fugalaʻau e tatau ai ona e mataituina le teuteuina o le laʻau. Aveʻese i taimi uma uma fugala mago ma lau samasama, aua e faʻalavelave ai le vaʻaia o le togavao.

Fertilizers

Mai le amataga o le tautotogo i le taumalulu, e manaʻomia e le laʻau le fafagaina masani. Tuʻuina mai i le tai 2 vaiaso. Mo lenei, formologies e talafeagai mo fugalaʻau teuteu teuteu. O le metotia e faia 2 taimi laititi ifo nai lo le faʻasino i faʻatonuga. I le amataga o le taumalulu, taofi le faʻateleina.

Faʻaliliuga

Catharanthus ua vave ola, o lea latou te manaʻomia ai se taʻi tausaga. I le taumafanafana, e tatau ona e faia ni pasi i ni tane fou. O le tipiina soo o le ki i le ola lelei ma le fuga o le aganuʻu. Afai e le faia lenei, ona tupu aʻe lea o le aʻa, ma o le fugalaau lava ia o le a taofi fuga, o laulaʻau o le a liu samasama ma paʻuʻu ese.

Fautuaga. Toto le catharanthus i se malamalama ma lelei eleele eleele, aunoa ma le tele masima, ma a teʻi acidic tali atu.

Ina ia saunia le paluga, ave i tutusa tutusa:

  • fanua faʻasusu ma lau lauusiusi;
  • oneone;
  • peat;
  • humus

I totonu o le ulo, ia mautinoa ia mafaufau i alavai.

Faitau atili e uiga i tulafono mo le totoina ma atili tausiga o le catharanthus i le fale, ma mai lenei tusitusiga o le a e aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona tausia se laʻau i le fanua tatala.

Faʻafitauli e ono tutupu

A tupu se catharanthus, o faʻafitauli nei e mafaia:

  1. O pupuʻu pogisa ua fausia i fafo o laulaʻau. Ole faʻailoga lea ole faʻamaʻi pei ole ele. O le mafuaʻaga autu mo le atinaʻeina o le suavai o le palapala. Togafitiga e faia i le faʻaaogaina o fungicides. Ma le isi, o le laʻau o le a tatau ona toe totoina i totonu o se isi koneteina ma se fou substrate.
  2. I fualaʻau, na amata ai ona mamae lau ma liu samasama. O lenei faʻafitauli e tupu pe a fai o le fugalaʻau faʻailoa atu i le susulu o le la. E mafai ona e sefeina le laʻau pe a fai e te puipuia mai ni moli susulu i pupuni poʻo pupuni.
  3. E lanu samasama pito o lau. E tupu lenei mea pe a o le maualalo o le susū i le potu. I le taumalulu, masini faʻavevela mafai ona aʻafia le atinaʻeina o le yellowness. O se lautele pusa vai, e tu latalata i le fugalaau, o le a fesoasoani e faʻasaʻo le tulaga. Afai e leai ni fugalaʻau luga o le catharanthus, ona faʻasusu lea o ona lau i le vai mafanafana faʻamautu.

Ae a pe a le mauaʻa?

Afai e le manaʻo le laʻau e aʻa, ona tatau lea ona toe faʻaleleia tulaga mo lona tausiga. O le mafuaʻaga autu mo lenei faʻafitauli o le faʻalavelave faʻasusu ma maualalo le vevela. E le gata i lea, o le lelei o le eleele e aʻafia ai lenei faiga. E tatau ona lelei ma faʻavaivaia. Afai o nei mafuaʻaga uma ua aveʻesea, o lona uiga o le a mautinoa le aʻa o le laʻau ma o le a fiafia i le uumi, lanumeamata fuga.

O le faʻatupuina o se catharanthus o se faigofie gaioiga, e ui lava e paʻu. E mafai ona faʻasalalauina i ni auala se tolu, ina ia mafai ai e tagata totoina taʻitasi ona filifili le filifiliga saʻo mo ia lava. Ma masani ma tatau tausiga o le a faʻatagaina ai le laʻau e tausia ona teuteu foliga ma aua le maʻi.

Matamata i se vitio e uiga i le totoina o Katarantus ma tausi ia te ia:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Lakdi Ki Kathi Kathi Pe Ghoda Song लकड क कठ. Cover by FunForKidsTV (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com