Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Varanasi i Initia - le taulaga o falelauasiga

Pin
Send
Share
Send

Varanasi, Initia o se tasi o le sili ona uiga ese ma feteʻenaʻi taulaga i le atunuʻu, lea o le tele o Initia e o mai e feoti. Peitai, o lenei tu ma aga e le fesoʻotaʻi ma le matagofie matagofie o le natura poʻo vailaʻau lelei - E talitonu tagata Hinitū o le Vaitafe o Ganges o le a laveaʻiina i latou mai puapuaga o le lalolagi.

Faʻamatalaga lautele

Varanasi o se tasi o sili ona tele 'aʻai i le matusasaʻe o le itu o Initia, ua lauiloa o le ogatotonu o Brahmin aʻoaʻoga. Buddhists, Hindus ma Jains manatu o se nofoaga paia. O lona uiga ia i latou e pei lava o Roma i Katoliko ma Meka i Mosalemi.

Varanasi e aofia ai le lautele o le 1550 sq. km, ma lona faitau aofai o tagata e na o lalo o le 1.5 miliona tagata. O se tasi o 'aʻai aupito leva i le lalolagi, ma e foliga mai o le' aʻai aupito leva i Initia. O le igoa o le taulaga e sau mai vaitafe e lua - Varuna ma Assi, lea e tafe atu i totonu o Ganges. E i ai foʻi taimi e taʻua ai Varanasi o Avimuktaka, Brahma Vardha, Sudarshan ma Ramya.

O le mea e mataʻina ai, Varanasi o se tasi o sili taua taua aʻoga nofoaga i Initia. Ma, na o le pau le iunivesite i le atunuʻu o loʻo tu iinei, lea e faʻatautaia ai aʻoaʻoga i le gagana Tibet. Lenei o le Iunivesite Tutotonu o Tibetan Studies, faʻavae i lalo o Jawaharlal Nehru.

O le taulaga pito sili ona tele latalata i Varanasi o Kanpur (370 km), Patna (300 km), Lucknow (290 km). Kolkata e 670 km le mamao ae o New Delhi e 820 km le mamao. O le mea e mataʻina ai, o Varanasi e tu latalata i le tuaoi (i tulaga masani a Initia). I le tuaoi ma Nepal - 410 km, i Bangladesh - 750 km, i le Tibet Autonomous Region - 910 km.

Faʻasolopito faʻamatalaga

Talu ai o Varanasi o se tasi o taulaga sili ona leva i le lalolagi, o lona talafaʻasolopito e matua lanu ma faigata. E tusa ai ma se tasi tala faʻasolopito anamua, na faʻatuina e le atua o Shiva se nofoaga i luga o le tulaga o le taulaga i ona po nei, ma avea ai o se tasi o nofoaga faʻalelotu o Eurasia.

O le faʻamatalaga saʻo muamua e uiga i le faʻamaumauga na amata mai i le 3000 BC. - o loʻo taʻua i le tele o tusitusiga a Hindu o se nofoaga tutotonu mo pisinisi. Fai mai le au tusitala faasolopito, o silika, cotton, muslin na totoina ma gaosia ii. Na latou faia foʻi mea manogi ma faʻatagata ii. I le muamua meleniuma BC. u O Varanasi na asia e nisi o tagata faimalaga na tusi e uiga i le taulaga o se "lotu, saienitisi ma atisi faatufugaga" o le tama a Initia.

I le muamua lona tolu o le seneturi lona 18, na avea ai Varanasi ma laumua o le malo Kashi, faafetai na amata ai ona atiaʻe vave le taulaga nai lo le tuaoi nuu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tasi o 'olo muamua i Initia ma le tele o maota ma malae taʻavale na fausia iinei.

O le tausaga e 1857 na avea ma mea mataʻutia mo Varanasi - na fouvale le vaʻa, ma o Peretania, na mananaʻo e taofi le motu o tagata, na fasiotia ai le toatele o tagata o le nuu. O lona iʻuga, o se vaega taua o le faitau aofaʻi o le taulaga na feoti.

I le faaiuga o le seneturi lona 19, na avea ai le taulaga ma nofoaga o le faimalaga mo le selau ma selau o afe o tagata talitonu - na latou o mai iinei mai uma Asia e auai i sauniga i le lotoifale ma asiasi i malumalu. Tele tagata mauoa eo mai i Varanasi e feoti i le "laueleele paia". O lenei mea e tau atu i le mea moni e latalata i Ganges, ao ma le po, afi afi e susunuina lea e susunuina ai le tele o tino (o le tu masani lea).

I le lona 20 ma le amataga o le seneturi lona 21, o le taulaga o se taua faʻalelotu taua, lea e tosina mai ai tagata talitonu mai itu uma o le atunuʻu ma saienitisi o loʻo mananaʻo e suʻesuʻe lelei le faʻaaliga o lenei nofoaga.

Olaga lotu

I le lotu Hinitū, ua taʻua Varanasi o se tasi o nofoaga autu o le tapuaʻiga a Shiva, aua, e tusa ai ma le tala faʻasolopito, o ia lea i le 5000 TLM. fausia se taulaga. O loʻo i totonu foi o le TOP-7 autu taulaga mo Buddhists ma Jains. Peitaʻi, o Varanasi e mafai ona taʻua ma le saogalemu o se taulaga o lotu e fa, aua o le tele o tagata Musalemi e nonofo foi iinei.

O le malaga i Varanasi e sili ona lauiloa i tagata Hindus aua o le taulaga e tu i auvai o Ganges, o se vaitafe e paia ia latou. Mai le amataga o tamaiti, o Hindu uma e saili e sau iinei e taele, ma i le faaiuga o lona olaga e susunuina iinei. I tua atu i na mea uma, o le oti mo le faʻatinoina o le Hinitu e naʻo se tasi o laʻasaga o le toe fanaufouina.

Talu ai o le numera o tagata tafafao maimoa na o mai iinei e feoti e matua faasaina, o falelauasiga pyres o loo susunuina i le taulaga o Varanasi i le ao ma le po.

Tatala le ea i luga o le ea

E le mafai e tagata uma ona feoti "saʻo" i Varanasi - ina ia mafai ona susunuina ma faʻatagaina i totonu o Ganges, e tatau ona e totogia se tupe mama, ma o le tele o tagata talitonu na aoina tupe mo se malaga i le isi lalolagi mo le tele o tausaga.

E i ai 84 ghats i luga o le teritori o le taulaga - o nei ituaiga crematoria, lea mai 200 i le 400 tino e susunuina i le aso. O nisi o i latou ua tuulafoaia, ae o isi ua susunuina mo le tele o tausaga. O le sili ona taʻutaʻua ma anamua o Manikarnika Ghat, lea na fesoasoani ai mo le tele o afe tausaga o tagata Hindus e ausia le setete o Moksha. O auala ia e faʻapea:

  1. I luga o le auvai o Ganges, o fafie e faaputuputu i totonu o faaputuga (latou te aumaia mai le isi itu o le vaitafe, ma o tau e matua maualuga).
  2. Latou tutu se afi ma tuu le tino o se tagata oti iina. Lenei tatau ona faia e sili atu nai lo 6-7 itula pe a maeʻa le oti. E masani lava ona afifi le tino i ie paʻepaʻe ma teuteuga, e masani ona ofuina i le caste lea e ana le tagata.
  3. A maeʻa na o le tasi le efuefu o totoe o le tagata, na lafoina o ia i totonu o Ganges. Tele tino oti e le susunuina atoa (pe a fai o fafie tuai), ma o latou tino e opeopea i autafa o le vaitafe, ae ui i lea, e le afaina ai tagata o le nuʻu.

Tau i Manikarnika Ghat

Ae mo le tau, 1 kg o fafie e $ 1 le tau. E 400 kg le umi e susunu ai se tino maliu, o le mea lea, e tusa ma le $ 400 le tupe e totogi e le aiga o le ua maliu, ma o se aofaʻi tele lea mo tagata Initia. O Initia mauoa e masani ona fai se afi ma sandalwood - o le 1 kilokalama e 160 tala.

O le "falelauasiga" sili ona taugata sa i le maharaja i le lotoifale - na faʻatau e lona ataliʻi fafie mai sandalwood, ma i le taimi o le mu na ia lafoina topasi ma safaira i luga o le afi, lea na mulimuli ane alu i le aufaigaluega crematorium.

O tagata e faʻamamā o tino oti o tagata ia o le vasega maualalo. Latou te faʻamamaina le teritori o le susunuina o tino ma pasi le lefulefu i totonu o le sieve. E foliga e ese, ae o le latou galuega autu e le o le faʻamamaina - e tatau ona latou mauaina maʻa taua ma mea teuteu e le mafai e aiga o le ua maliu latou aveʻesea mai le oti. A maeʻa lena, ona faʻatau uma atu lea o mea taua mo le faʻatau atu.

E taua mo turisi ia iloa o le puʻeina o ata o afi faʻapea e leai se aoga - "Tagata faʻatuatua" o le a vave ona tamoʻe atu ia te oe ma fai mai o lenei o se nofoaga paia. E ui i lea, afai e te totogia tupe, ona mafai lea ona e faia e aunoa ma ni faʻafitauli. Pau lava le fesili o le tau. Ma, tagata faigaluega crematorium masani ona fesili po o ai oe, o ai e te galue ai, ma isi Ole mea lea e iloa ai le tau na latou ole atu ai.

Ina ia sefe le tupe, e sili ona lelei le faʻalauiloa atu o oe o se tagata aʻoga - oe o le a manaʻomia e totogi e tusa ma le $ 200 i le vaiaso o le fanaina. A maeʻa le totogiina o le a tuʻuina atu ia te oe se fasi pepa, lea o le a manaʻomia e faʻaalia pe a tatau ai. Ua faʻatulagaina tau maualuluga mo tusitala - o le aso e tasi na fana ai le tau e silia i le $ 2,000.

Ituaiga o crematoria

I le lotu Hinitū, pei o le faʻakerisiano, o se agaifanua le tanu o le pule i le ola ma tagata na feoti i se oti faʻanatura. E i ai foi le faʻapitoa crematorium i Varanasi mo i latou na maliliu nai a latou lava maliega.

I se faʻaopopoga i le "elite" crematoria, o le 'aʻai o loʻo iai le electro-crematorium, lea e faʻatamaia ai i latou e leʻo mafai ona faʻaputuina se tele tupe. E le gata i lea, e le masani ai mo se tagata mai se aiga mativa ona aoina toega o fafie mai ua mu mu i luga o le talafatai atoa. O tino o ia tagata e le o susunuina atoa, ma o latou auivi e tuʻuina ifo i lalo i Ganges.

Mo ia tulaga, o loʻo iai tagata faʻamama tino. Na latou folau i luga o se vaʻa i luga o le vaitafe ma aoina tino o latou e leʻi mu. Nei mafai ona avea ma tamaiti (oe le mafai ona susunuina i lalo o le tausaga o le 13), fafine maʻitaga ma tagata gasegase ma lepela.

O le mea e mataʻina ai, o tagata na utia e le asipi, e le faʻapea foi ona susunuina - e talitonu tagata o le nuʻu latou te le feoti, ae ua na o se taimi puʻupuʻu. O ia tino e tuʻu i totonu o vaʻa laupapa tetele ma auina atu e "mafaufau loloto". Papatusi ma le tuatusi o lo latou nofoaga ma igoa e faʻapipiʻi i tino oti o tagata, aua a maeʻa ala, latou mafai ona galo e uiga io latou olaga ua tuanaʻi.

O tu ma aga ua taua i luga e faʻapitoa lava, ma le tele o faipolokiki Initia ua malilie ua oʻo i le taimi e taofi ai na tu. E faigata ona talitonuina, ae naʻo le 50 tausaga talu ai i Initia sa faʻasaina ona faʻamamaina fafine ua feoti a latou tane - i se taimi ua tuanaʻi, o le toʻalua, o le na mumu ola, sa tatau ona alu i le afi ma lona toʻalua ua maliu.

E ui i lea, o loʻo iai masalosaloga o tagata o loʻo nonofo ma turisi ile faʻataʻitaʻiga o na tu ma aga - e le avea le taunuʻu mai o tagata Mosalemi, poʻo foliga mai o Peretania i luga o le laufanua, na suia ai tu ma aga e afe tausaga.

Faʻamata o le a le taulaga i fafo atu o le "crematorium sone"

O le isi itu faletupe o Ganges o se nuʻu masani e nonofo ai Initia masani. I vai o le tapu vaitafe, latou te mulumuluina lavalava, kuka meaai ma fiafia e aau (tagata tafafao maimoa, ioe, le tatau ona faia lenei). O lo latou olaga atoa e fesoʻotaʻi ma le vai.

O le vaega faʻaonapo nei o le taulaga o Varanasi i Initia o le tele o auala vaiti (e taʻua o galis) ma fale felanulanuaʻi. E tele faʻatau ma faleʻoloa i mea e momoe ai. O le mea e ofo ai, e le pei o Mumbai poʻo Kolkata, e le tele naua nofoaga malolo ma palapala iinei. O le faitau aofaʻi o tagata e maualalo foi ii.

O se tasi o nofoaga taʻutaʻua lauiloa a le Buddhist i Varanasi o Sarnath. O lenei o se tele laau, i le nofoaga o lea, tusa ai ma talafatu, Buddha talaʻi.

O le mea e mataʻina ai, toeititi o fale ma auala o Varanasi e faʻaigoaina i igoa taʻutaʻua o le lotu, pe faʻalagolago i alaalafaga o loʻo nonofo ai.

Varanasi o se taulaga o malumalu, o lea la o iinei o le a e mauaina ai le tele o Hindu, Muslim ma Jain shrines. Aoga e asiasi:

  1. Kashi Vishwanath po o le Malumalu Auro. Sa fausia e faamamaluina le atua o Shiva, ma ua manatu o le sili ona taua i le taulaga. I fafo e tutusa ma kovil i isi taulaga tetele o Initia. E taua le maitau o le malu puipuia lenei i Initia, ma e le mafai ona e ulufale iai e aunoa ma se tusifolau.
  2. Annapurna malumalu faapaiaina i le atua fafine o le igoa lava e tasi. E tusa ai ma tala faʻasolopito, o se tagata e asiasi i lenei nofoaga o le a faʻamalieina i taimi uma.
  3. Malumalu o Durgakund poʻo le manuki. O loʻo tu mai fafo pupula faʻasaga i tua o isi mataaga o Varanasi i Initia, aua e pupula mumu ona puipui.
  4. Alamgir Masjid o le autu mosque o le taulaga.
  5. O le Dhamek Stupa o le maota autu o le Buddhist o le taulaga, na fausia i luga o le tulaga o le lauga a le Buddha.

Fale

Varanasi e i ai le tele tele filifiliga o mea e nonofo ai - na o le 400 faletalimalo, fale talimalo ma fale talimalo. Lona uiga, ua vaevaeina le taulaga i le 4 autu vaega:

  1. O le vaega o loʻo vaʻaia ai le crematoria e iloa atu ai le Vaitafe o Ganges. O se mea uiga ese, ae o le itu lea o le taulaga e sili ona manaʻomia e tagata tafafao. O se vaʻaiga matagofie o le vaitafe e matala mai iinei, ae ui i lea, mo mafuaʻaga manino, e i ai se manogi faʻapitoa lava, ma afai e te vaʻai i lalo, o le ata mai faʻamalama e le o le sili atu rosa. Tau e sili ona maualuga iinei, ma afai e te le manaʻo e vaʻai tagata tafetafea ese atu i le ao ma le po, e sili atu le aua le tu iinei.
  2. "Rural" vaega o le taulaga i le isi itu o le auvai o Ganges. E i ai moni ni nai faletalimalo iinei, ae o le tele o turisi lapataʻi o lenei vaega o Varanasi mafai ona ono matautia mo turisi - le o tagata uma o le nuʻu e lelei e uiga i tagata mai fafo.
  3. Gali poʻo le vaega o auala vaapiapi o le nofoaga sili ona talafeagai mo i latou e mananaʻo e lagona le siosiomaga o le taulaga, ae le mananaʻo e matamata i le tino oti. O le tele o mataaga o loʻo tu lata ane, lea e avea le eria sili ona matagofie mo turisi. O mea le faʻamanuiaina e aofia ai le tele o numera o tagata ma le numera tele o pogisa faitotoʻa.
  4. O le vaega faʻaonapo nei o Varanasi o le sili ona sefe. O faletalimalo sili ona taugata o loʻo iai iinei, ma o ofisa tetele e tu latalata ane. Tau e maualuga atu averesi.

O le 3 * faletalimalo mo le po mo le lua i le maualuga o le a tau ai le 30-50 tala. E taua le maitauina o potu i le tele o faletalimalo e lelei, ma e i ai mea uma e te manaʻomia mo se nofo lelei nofo ai: potu vateatea, ea malulu, o se fale taele tumaoti ma uma talafeagai mea faigaluega i totonu o le potu. E iai foʻi faleʻaiga e latalata ile tele o faletalimalo.

A o fale talimalo, o tau e maualalo tele. Ma, o le po mo le lua i le maualuga vaitau o le tau e $ 21-28. E masani lava, e laiti potu nai lo faletalimalo. E leai foi se faleese taʻitasi ma le umukuka.

Faʻamolemole manatua o Varanasi o se sili lauiloa nofoaga ma faletalimalo potu e tatau ona tusi 2-3 masina ae le i taunuu.


Faʻafefea ona sau mai Delhi

Delhi ma Varanasi e vavaeeseina e 820 km, lea e mafai ona manumalo i auala nei o felauaiga.

Vaalele

Ole filifiliga pito sili lea ona mafanafana, ma ua fautuaina le tele o turisi e ave iai le fiafia iai, aua ile vevela ole Initia, e le mafai e tagata uma ona faimalaga ile 10-11 itula ile pasi masani poʻo nofoaafi.

E tatau ona e alu i le nofoaafi ma alu i le Indira Gandhi International Airport Station. Ona ave lea o se vaʻalele ma lele i Varanasi. Ole taimi ole malaga e 1 itula 20 minute. O le averesi o tau o le tiketi e 28-32 euro (faʻamoemoe i le vaitau ma le taimi o le vaʻalele).

E tele kamupani vaalele e felelei i lenei itu i le taimi e tasi: IndiGo, SpiceJet, Air India ma Vistara. O a latou tiketi tau e tusa tutusa, o lea e talafeagai le alu i 'upega tafaʻilagi aloaia o kamupani vaʻalele uma.

Toleni

Ave le nofoaafi 12562 i le New Delhi Station ma alu ese mai le Varanasi Jn stop. Ole taimi ole malaga e 12 itula, ma ole tau e naʻo le 5-6 euro. Toleni tamoe 2-3 taimi i le aso.

Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina e faigata tele le faʻatau o se pepa nofoaafi, talu ai na faʻatauina e tagata o le atunuʻu i le taimi lava na maeʻa ai ona latou o mai i le ofisa pusa. Oe le mafai ona faia se faʻatau lugalaina. E taua foi le iloaina o nofoaafi e masani ona tuai pe pe a le taunuu uma, o lea e le o le sili sili ona mautinoa auala o felauaiga mo se turisi.

Pasi

Oe manaʻomia le ulufale i le New Delhi pasi pasi ma alu i le Lucknow nofoaga (ave - RedBus). O iina o le a e suia ai i se pasi i Varanasi ma alu i le fale taofi o Varanasi (faʻatautaia e le UPSRTC). Taimi o malaga - 10 itula + 7 itula. O le tau e tusa ma le 20 euro mo tiketi e lua. E 2 taimi i le aso e fealuai ai pasi.

Oe mafai ona tusi se tiketi ma mulimuli i le suiga suiga i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia o le RedBus feaveaʻi: www.redbus.in

Uma tau luga o le itulau e mo Novema 2019.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Manatu Moni

  1. E talitonu tagata Hinitū afai latou te feoti i Varanasi paia, o le a latou oʻo atu i le setete o moksha - o malosiʻaga maualuluga o le a faʻamaloloina ai i latou mai mafatiaga ma faʻasaʻolotoina ai i latou mai le taʻamilosaga e le gata o le ola ma le oti.
  2. Afai e te manaʻo e puʻeina ni ata matagofie o le taulaga o Varanasi, alu i le faʻamago i le 5-6 i le taeao - i lenei taimi o le aso, o le asu mai le afi e le o malosi tele, ma o se moli puaoa faʻasaga i tua o le oso aʻe o le la e foliga mai e matua matagofie lava.
  3. O Varanasi e lauiloa o le nofoaga na fanau ai le "Benares silika" - o se tasi o ie sili ona taugata e naʻo Initia e maua ai. E masani ona faʻaaogaina e faia ai sarees e mafai ai ona faitau selau tala.
  4. Varanasi e i ai le susū subtropical tau ma e vevela i soo se taimi o le tausaga. O masina sili ona talafeagai e asiasi ai i le taulaga o Tesema-Fepuari. I le taimi nei, o le vevela e le siitia i luga 21-22 ° C.
  5. E le naʻo Initia e omai i Varanasi e feoti - O tagata Amerika ma Europa e masani ona talimalo.
  6. Varanasi o le fanau mai o Patanjali, o le tamaloa na atiaʻe le kalama Initia ma Ayurveda.

Varanasi, Initia o se tasi o le sili ona le masani ai taulaga i le lalolagi, o lona fiafia i ai e faigata ona maua i se isi mea.

Varanasi susunuina pisinisi:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: J-Si Translates La Bamba (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com