Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Nuances o le tausiga o se emeponia emepaea: o se teuina fale mo le tasi ma uma

Pin
Send
Share
Send

Imperial begonia poʻo begonia rex e le gata o se teuteuga i totonu o laʻau toto, ae faʻapea foi ma se taimi tumau ma laau afu.

E tusa ma le 1,500 ituaiga o lenei matagofie matagofie fugalaau. E ese mai isi i le matagofie vaʻaiga o laulaʻau, malosi ma mamana aʻa, o le au e maualalo ma mafiafia, e ufiufi i fulufulu o lanu eseese. Le fiafia i togalaʻau uma ma togalaʻau toʻatele.

Faʻamatalaga botani

Begonia o se laʻau e ofoofogia ona lau e sau i le tele o lanu ma lapoʻa. Lea e lapotopoto, lapoʻai pe faaumiumi. O nei fugalaʻau e le faʻatauaina mo o latou lanu, ae mo a latou matagofie teuteuga aafiaga. O laulaau e oʻo atu i le tetele o ituaiga, tusa o le sefulu senitimita.

E sinasina fugalaʻau ma ola mai le 0.3 i le 0.5 senitimita. E i ai le tele o ituaiga o fugalaau begonias: faavavau-fugalaau begonia, elatior pe taʻua foi o le taumalulu (oe o le a aoao atili nuances e uiga i lenei ituaiga o fugalaau iinei), tuberous begonia (latou mafai tupu ae i le 80 senitimita).

Begonia ua vaevaeina i ni ituaiga se lua:

  1. Koluse Uamea... Tuʻua mai le 15 i le 18 umi laʻitiiti laulaʻau lanumeamata.

    O le toe gaosia e faia i le faʻaaogaina o tipi. Ou te faʻasusu ma le faʻaeteete i le taumalulu.

  2. Grus en Erfurt... E lanumeamata laulaau. O le faʻataʻitaʻiga ma teuga e tutusa ma le Iron Cross.

Ua vaevaeina Begonia i ni vaega se fa:

  1. Fetololo begonias ma fetuutuunai laʻau.
  2. Tuaa o hybrid form.
  3. Faʻatasi ma laulaʻe pei o niu.
  4. Mafiafia rhizome, mea e nonofo ai.

Foliga Vaaia ma foliga vaaia

E aulelei ona foliga. Faigofie e tausi mo. Faʻaaogaina mo teuteuga o nofoaga, pei o: togalaʻau, falefaigaluega, fale. E i ai uma fugalaau tane ma fafine. I fafine, o se pusa fatu tafatolu e fausia i luga aʻe o petals. O laulaau Perianth e susulu ma le tutusa.

Tulafono taulaʻi

Tele taimi, o le emepaea begonia ua tupu o se teuina fale, i le fale, po o i totonu o greenhouse. Afai e lelei le tau, e mafai foi ona totoina i fanua matala. Ina ia totoina begonias i le eleele, oe manaʻomia le fausiaina o se eleele fefiloi ma loosening ma nutritive vaega.

Taua! Mo le totoina i le eleele, lelei ma lava moli e taua. O ituaiga mama e sili ona totoina i greenhouse. Ina ia puipuia le begonia mai le leiloa o lona matagofie, e manaʻomia e toe suia tasi i le lua tausaga.

I luga foi o la matou 'upega tafaʻilagi i lenei mea o le a e mauaina ai faʻamatalaga i luga o le totoina o fugalaʻau begonia ola ma tausi mo le laʻau i le fale.

Moli ma le nofoaga

E fiafia i se nofoaga susulu. Ona o le i ai o pupula lanu, e manaʻomia le sili lelei aofaʻi o moli. I le le lava o moli, o laulaʻau o le a leiloa lo latou susulu.

Aua le faʻatagaina le susulu tuusaʻo o le la, e pei o le tele o le malamalama o le laʻau e mu. I le taumafanafana, e tatau ona nana le begonia mai le la, ma i le vaitau o le taumalulu, e sili atu le tuu i luga o se faʻamalama pe a faʻasaga i saute. Paʻu paolo o le sili sili nofoaga mo se laʻau.

Eleele manaʻoga

Imperial begonia fiafia i le eleele ma masani acidity. Nutrient eleele aofia ai humus, anamua, eleele lelei faʻatasi ai ma le fefiloi o eleele felafolafoaʻi ma oneone. Mo le tuiina o se laʻau, ua faia se paluga, lea e mafai ona faʻatau pe faia i le fale na o oe lava.

Ina ia fausia lenei paluga, oe manaʻomia le ave vaitafe oneone ma le tutusa aofaʻiga o anamua lalolagi, lau humus, peat, faʻapea foi ma fasi o paina paʻu ma vermiculite. O lenei tuʻufaʻatasiga e faʻateleina ai le sao o le ea i totonu o le palapala.

Fua Fesoasoani mo Tausiga Fugalaʻau

Mo le tuputupu ae masani ma atinaeina o emepaea begonia, e tatau ona faatumauina le vevela o le 13 - 22 tikeri Celsius. E fiafia i le ea fou, ae tatau ona puipuia mai le tusitusi. I le taumalulu, e tatau ona e tusia le taimi i le va o faʻainuga.

O aʻa e mafai ona mate, uma mai le tele tele o le susu, ma ona o lona leai. A faʻamago atoa le lauʻeleʻele laufanua o le lalolagi, faʻatoa faʻainuina lava le begonia. O le ulo e tatau ona tuu i totonu o peat susu. Lenei e faia ina ia mafai ai ona fausia sili ona lelei sūsū. O le tele o le susu e taitaiina atu ai le laau i le pala. E tatau ona faʻatumauina le susulu i le 60 pasene.

Taua! I le vaitau o le taumalulu, o le laʻau tatau ona o ese mai le faʻamalama, a leai o le begonia o le a matua pagatia. I le taumafanafana, e tatau ona sausau le laau. E le mafai ona e oso i luga o laulaʻau.

Begonia e taʻutaʻua i lona tele ituaiga eseese. Ua matou saunia ni numera o tala ma faʻamatalaga auiliili ma fautuaga mo le totoina ma le vaʻaia o nisi o ituaiga o laʻau, e pei o Bolivian, Naked, Diadem, Sizolistny, Metallic, Collar, Mason, Hogweed, Bauer, Griffith.

Faʻamaʻi masani ma faʻamaʻi

O faʻamaʻi Begonia e aofia ai maʻi eseese. O laʻau vaivai e masani ona mamaʻi... O ona faʻamaʻi e aofia ai faʻamaʻi autu e lua: efuefu pala ma le efuefu poloka. E i ai foi le numera o faʻamaʻi e pei o siama ma mama nofoaga.

E le mafai ona e faia e aunoa ma ni faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga: iniseti fua vaivai, nematode laulaʻau, apia fale afu, rootworm nematode, greenhouse whitefly, greenhouse trypsis.

Efuefu efuefu

I le amataga, o le laʻau e faʻalavelaveina e pala vaega o le enaena lanu. Ua amata ona tupu ma fasioti le ila ona o le faateleina o le susū. O le tele o mafuaʻaga nei e mafai ona faʻatamaia ai le tulaga: o le saluina soo, fafagaina tele poʻo le suavai o le palapala. O le mafuaʻaga o lenei faʻamaʻi o totonu o le fungus, lea e tusa lava pe a mavae le maliu o le begonia ola mo se taimi umi.... Siʻi e le ea poʻo le vai.

Afai o le faʻamaʻi ua ova mamao, o lona uiga o le sili ona lelei o le faʻatamaia o le laʻau, ona ua avea ma mafuaʻaga o faʻamaʻi mo isi. O lenei maʻi e le o taimi uma e oʻo atu ai i le oti. I le amataga o le faʻamaʻi, e mafai lava ona faʻasaoina le laau. O le systemic fungicide o le a fesoasoani i lenei.

Powewy pulupulu

Ua ufiufi le laau i ila papaʻe. Begonia pala. O le fungus e alu i le ea. Tupu i le maualuga sūsū poʻo le vevela.

Ina ia aloese mai le oti, e tatau ona faʻataunuʻuina manaʻoga nei: aua le fafagaina le laʻau i se tele tele o fetilaisa, togafitiina i se fungicide.

Toe gaosia

Imperial begonia mafai ona faʻalauteleina uma e ala i tipi ma le fesoasoani o fatu, nisi vaega o laulaʻau, pe o le vaevaeina o aʻa.

Matou te fautua atu foi ia e faamasani ia te oe lava i le tupuaga o uiga o le faavavau-fuga begonia i se isi mea.

Tipiina

Ia amata e tatau mo le tipiina ona mauaʻa, mo lenei e tatau ona e tuʻuina i latou i le vai ma faʻatali mo le maua mai o aʻa. A maeʻa lena, ua mafai ona e totoina i le palapala.

Ma le isi, o aʻa o le a tupu ma ola faʻavave i le masani ai eleele faʻatasi ai ma le faʻaopopoina o stimulants. E tatau ona ufiufi le ulo ma le laʻau ma se ata e fausia ai se aafiaga oona. E sili le faʻamafanafanaina o le eleele aʻo leʻi oʻo i lenei.

Faʻaaogaina o vaega o laulaʻau

Lenei o se lelei auala fagafao mo emepaea begonia. Mo lenei oe manaʻomia tuʻu laulaʻau luga o le ipu malamalama ma vaevaeina i latou i tafatolu ma se naifi.

Ona faʻataʻoto lea i luga o le eleele ma ufiufi i se ata, pe a uma ona oomiina lemu lau. E manaʻomia le ea i aso uma. O le a tilotilo le tusa o le masina. Mo le toe tuiina, e tatau ona e faʻatali mo laʻau e faʻamalosi ma toto toto mo tutoʻatasi atinaʻe ma tuputupu aʻe.

Taua! A vaeluaina se lau, o le uaua e tatau ona tu i le pito o le lau.

Aa

Le isi auala e faʻatupu ai begonia. E tatau ona vaevaeina ma le faʻaeteete le aʻa i ni nai vaega. ma toto i le palapala lelei. O loʻo iai se faʻavae faʻapitoa mo fugalaʻau i totonu o loʻo faʻatau atu, pe a e manaʻomia, e mafai ona e saunia e oe lava. E manaʻomia le faʻasusu faʻalaugatasia o le eleele ile taimi, aloese mai le lolovaʻa. Mo tatupu e aliaʻe, e tatau ona e faʻatali teisi.

Imperial begonia e le taua i mea uma ma e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. I togalaau aina, ua matua salalau lautele, tusa ma le 125 ituaiga. I le taimi nei, o loʻo i ai le tele numera o ituaiga ma lapoa o begonias. O ituaiga na gaosia i Peleseuma e sili ona lauiloa. I le 1920, na faʻaigoaina le asteroid ina ua maeʻa le begonia.

Pin
Send
Share
Send

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com