Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Ituaiga o tulimanu ofu mo le auala savali, mea lelei ma mea leaga

Pin
Send
Share
Send

Faʻatulagaina o meaafale i le alatele o se galuega faigata mo se potu tele. O le faʻatumuina o se tamaʻi auala savali e avea ma se faʻafitauli moni: e tau le lava le avanoa e feauauaʻi e tatala ai ou lavalava ma aveese ou seevae. E ui i lea, e le mafai ona e faia e aunoa ma le laʻititi seti o fata ma faʻatautau. O le faʻaaogaina o se potu laʻititi ma le tofo, e aunoa ma le faʻaleaogaina o le aoga, o le tulimanu o ofu i le auala savali, maopoopo ma talafeagai, o le a fesoasoani.

Lelei ma le lelei

O le filifiliga o se faʻapitoa faʻapitoa o se tulimanu ofu mo le alasavali e mafua mai i eseese itu, o ia mea taʻitasi e aʻafia ai ergonomics ma aesthetics o le potu. O le lelei o lenei fasi meaafale ua lava:

  • lautele - o le foliga vaʻaia o le tulimanu kapeneta maua ai mo se tele i totonu avanoa ma tauagafau fafo vaaiga. E maua lenei mea ona o le agavaʻa e faʻaaoga atoa le faʻamau e latalata i le tulimanu, nofoia i ai uʻamea mo tautau lavalava ma se avanoa saoloto i le pito i lalo, lea e mafai ai ona e nanaina taʻaloga taʻaloga, seevae e le o faʻaaogaina ae le i oʻo i le vaitau, faʻapea foʻi ma masini tetele a le aiga (mo se faʻataʻitaʻiga, o se masini fufulu masini)
  • compactness - sefeina avanoa i le faapaologa o le autu galuega e fesoasoani i le tulimanu ofu e foia. E leai se manaʻoga e fuafua le tele o le swing swing faitotoʻa, a, a matala, e mafai ona faʻalavelave i fua saoloto. Faʻatulagaina i le tulimanu o le potu e faʻatatau i mataupu faʻavae o ergonomics: o le auala savali e le o tumu ma soʻoga tuu ma tautau seevae ma ofu i fafo, mea uma e te manaʻomia e talafeagai e gaugau ma ave mai le afeafe;
  • agavaʻa - o le faʻapipiʻiina o se tulimanu o ofu o se potu e sefe ai tagata e ona le fale mai le manaʻomia e faʻamalieina le alasavali ma fata mo seevae, tautau lavalava, faʻata. O nei mea uma e mafai ona suia se fasi meaafale ma faʻata faʻatatau i faitotoʻa, matala itu ma tapuni totonu fata, faʻamau mo tautau peleue, peleue, fulufulu peleue;
  • mea matagofie - o faleoloa gaosi mea e sili ona lauiloa e ofaina e tagata lautele le tele o faʻataʻitaʻiga na fuafuaina mo le alatele. Naʻo le tilotilo i le tele o ata o le mamanu o tulimanu ofusa e faigofie lava. E mafai ona faia i ni mea eseʻese, i lanu eseʻese, ma le tele o elemeni teuteuina, lea o le a faʻatagaina ai oe e filifili le filifiliga mo le auala savali e sili ona fetaui ma le fuafuaina totonu i le sitaili ma i tulaga o mea tautupe gafatia o fale mautotogi.

Faʻatasi ai ma mea lelei, o lenei fasi meaafale e i ai ni mea le lelei:

  • le mafai ona toe faʻafouina meaafale - tulimanu, ma aemaise lava lavalava fausia-i totonu e le mafai ona tuʻuina i le auala savali i seisi lava auala i le taimi. Ina ia faʻafouina totonu o le potu, oe o le a manaʻomia le suiina o le kapeneta i se isi faʻataʻitaʻiga, pe o le lafoa foi lenei fasi meaafale e faʻaoga ai isi tisaini fofo;
  • tausiga faifai pea o vaega - pe a fai o le nofoaafi mo le minoi o faitotoʻa e le tausia mama ma i se tulaga lelei, o le a avea faʻafitauli le faʻaaogaina o le kapeneta i se taimi lata mai. O le faʻaputuputuina o le pefu ma le palapala i tulimanu, e le faʻavaivaia le faʻatumuina o auala e puipuia ai faitotoʻa mai le sologa lelei ma tapunia atoa.

Ituaiga

Faʻamoemoeina i foliga o le ata, o potu teu ofu e sosoʻo ma se tasi o tulimanu o le auala savali ua vaevaeina i le kapeneta ma fausia totonu.O ofu faʻaseʻe e faʻaseʻe o se meaafale atoa, e iai ona puipui, lalo, luga ma luma vaega. E mafai ona aveese meaafale a le Kapeneta pe a manaʻomia e suia ai lona tulaga.

O se vaega o le fausia-i faataitaiga o le leai o se tua puipui, o nisi taimi o le fola poʻo le pito i luga vaega. O totonu e tuʻu i totonu ofu tuʻu tulimanu o loʻo faʻamau i luga o le nofoaga sa fuafuaina: e faʻapipiʻi ai faitotoʻoto o faitotoʻa, faʻavaʻa mo se pa e faʻatautau ai lavalava i luga o faʻatautau, e faʻamau foʻi fata i tulaga eseese, ona tautau ai lea o faitotoʻa.

O ia ituaiga e lua lelei nai lo kapeneta faʻataʻitaʻi:

  • o le le iai o tua puipui e faʻateleina ai le avanoa i totonu;
  • o le tau o le fausia-i le faʻataʻitaʻiga e maualalo ona o le sefeina o mea.

O le lona lua lelei o finauga - o nisi taimi o le a sili atu le taugata mo e ona e faʻatau ma fausia i totonu o le kapeneta ma le fesoasoani a tagata tomai faapitoa faaputuputu meaafale nai lo le faʻatauina a saunia kapeneta kapeneta.

O ofu tulimanu o tulimanu e eseese o latou foliga ma foliga, o latou:

  • g foliga;
  • diagonal;
  • trapezoidal;
  • pentagonal;
  • faataamilosaga

L foliga

Diagonal

Radial

Trapezoidal

L-foliga kapeneta faʻafesoʻotaʻi o latou itu e lua i puipui o le tulimanu, ae o se tasi o itu e mafai ona puʻupuʻu pe umi atu. E tele taimi i ia ituaiga faʻataʻitaʻiga, o le itu umi o loʻo iai ni faitotoʻeseʻe ma ua fuafuaina e teu ai ofu i fafo i luga o faʻatautau. O le itu puʻupuʻu o le tulaga o fata, faʻata ma se tulaga, tapuni pusa i le pito i luga ma lalo. E ui lava o le faʻatumuina filifiliga ono 'eseʻese.

Diagonal sliding wardrobes o se tafatolu, o lona pito i luga e faʻasaga i le tulimanu o le alasavali, ma o le faʻavae e faia i luga o faʻavili faitotoʻa. Masani lava o nei tapunia tapuni potu, i totonu o avanoa o loʻo iai fata ma faʻamau mo tautau lavalava i luga o faʻatautau. O se laupepa faʻata i luga o se tasi o faitotoʻa mafai ona faʻaopoopoina gaioiga.

Trapezoidal ma lima-puipui puipui (pentagonal) kapeneta e sili atu ona talafeagai mo lapoʻa tele, talu ai o latou faigata foliga e manaʻomia puipui itu ma le loloto talafeagai i tulaga masani. A leai, o le a le lava lava potu i totonu e ofi ai lavalava pa ma tautau.

Lavalava sliding ofu i le auala savali - o se filifiliga mo totonu ma le ata a le tusitala. E avatua e le au gaosi oloa ni tulimanu o ituaiga e lima:

  • felafolafoaʻi;
  • pupuʻu;
  • convex-concave (gaugau);
  • tuʻufaʻatasia;
  • leai se aoga

Faʻamafanafana

Lē faʻatagaina

Convex

O le faʻavae o soʻo se tasi o nei ata o se radius-shaped guide faʻataʻamilo e faʻataʻamilo i faitotoʻa. I le tuʻufaʻatasiga o tulimanu e faʻataʻamilo ai kapoti, e mafai ona tuʻufaʻatasia faitotoʻo faʻapipiʻi ma faʻamau saʻo, ma o le asymmetric models e masani ona eseese loloto i itu eseese. Uma na ma isi e masani ona faia e okaina, ma o latou pito i luma teuteuina i atavali, valiina, ata lolomi, faʻata faʻaaoga, ma isi teuteuga elemeni talafeagai mo le filifilia totonu sitaili. O le tulimanu o le pusatu lavalava e sili ona taugata i uma sliding wardrobes, ae faʻapea foi ma le sili muamua uma i foliga vaaia ma ia tusa ai ma sitaili fofo.

Gaosiga mea

O mea e masani ona masani ai mo le gaosiaina o sliding wardrobes o chipboard ma MDF. O laʻau masani e masani ona faʻaaoga soʻo, talu ai o oloa e faia mai ia latou o le a iai se tau maualuga, o le tau lea o mea totino, faʻapea foi ma le tau o le gaosiga o galuega. I le taimi e tasi, o meatotino faʻagaioiga o laupapa laupapa e maualalo pe a faʻatusatusa i faʻataʻitaʻiga na faia mai le sili atu taugofie chipboard, laminated chipboard, MDF.

Ma, o le faʻavae mo le gaosiaina o tapoleni o puipui, pito i luga ma lalo o vaega e masani ona ave chipboard, o se lelei vaega. Veneer, palasitika, ata tifaga PVC o loʻo faʻaaogaina e fai ofu. Foi lauiloa o le filifiliga o le faʻaaogaina laminated chipboard, lea e le manaʻomia faʻaopoopo cladding.

O se numera tele atu o filifiliga e aofia ai le fuafuaina o faitotoʻa o ofu mo le auala tele.Atoatoa tapunia, mafaufau loloto tisaini faʻataʻitaʻiga o sliding faitotoʻa faia o le tutusa mea e pei o le kapeneta lava: chipboard, chipboard, MDF. O le ufiufi fafo e masani ona mulimuli i le natura fatu o le fafie. I lenei tulaga, o le puipuiina o faitotoʻa faʻaavanoaina avanoa mo mafaufauga - faʻafuaseʻi faʻasologa lanu, le i ai o atavali, ata lolomiina, se faʻata luga luga tasi pe sili atu laulaʻau.

O le faʻata e mafai ona teuteuina i se sandblasting faʻataʻitaʻiga, i ai lanu tipi tipi pe tuʻufaʻatasia mai vaega o 'eseʻese foliga (fasi, sikuea, rhombuses, abstractions). I le alasavali, o se tapoleni faʻaata o se tali sili lea ona aoga: e avea ma matafaioi o se faʻata, a o vaʻaia faʻalautele le tamaʻi avanoa o le potu.

O le isi fesuiaʻiga o le gaosia o faitotoʻa mo le potu teu ofu mo le auala tele mai le acrylic palasitika. Malamalama ma faigofie e teuteuina, o mea e maua ai le matagofie matagofie o le oloa. Teuteu teuteuina ma le lolomiina o ata e mafai foi ona faʻaaogaina i palasitika. O le laualuga o le matte, glossy, vali i se lanu talafeagai mo totonu.

O le saogalemu tioata triplex o se faʻavae mo sliding faitotoʻa ofu i le avanoa tele e seasea faʻaaogaina. I totonu o lenei potu, o le aoga o meaafale e sili atu lona taua: e tatau i tagata e ona ona nana ofu, seevae, ia mautinoa le maopoopo, ae aua le faʻaalia mea o loʻo i totonu o le kapeneta.

Wood

Faʻaata

Laupapa

MDF

Tulafono nonofo ai

E foliga mai e tasi lava le tulafono mo le tuʻuina o se tulimanu o ofu i le auala savali - e taua le latalata i tua o le puipui i le tulimanu ma e iai le avanoa mo saoloto auala i isi potu. E ui i lea, o loʻo iai mataupu faʻavae e tusa ai ma le tuʻuina lelei o lavalava o le a mautinoa ai ergonomics o le alatele.

E masani lava o se tulimanu kapeneta i se tamai auala savali na o le pau fasi meaafale e ofi iina. E fautuaina e tuʻu i se tulimanu, lea e matua mamao lava mai faitotoʻa o isi potu o le fale. Ole lapoʻa ole meaafale e tatau ona fuafuaina muamua ina ia maeʻa ona faʻapipiʻi e le faʻalavelave ile alu ile potu malolo, potumoe, umukuka, fale taele.

O le filifiliga pito sili ona lelei mo le tulimanu o ofu mo se auala savali o se tasi e tatala fata mo teuteu ma isi tamaʻi mea i le pito i luga ma le ogatotonu vasega, fata ma drawers mo seevae i le pito i lalo vaega, faitotoʻa ma se faʻata e ufiufi ai tautau lavalava, fata mo le teuina o vaitau taimi ...

E faʻamalosia e le kapeneta se mezzanine, o loʻo teu ai lavalava, o mea a le aiga e seasea faʻaaogaina. I totonu o se nofoaga loloto loloto e latalata i le tulimanu, e masani ona i ai mea e le manaʻomia e faʻaali i malo: o se uʻamea laupapa, se lagona faʻamama lagona gaogao, ituaiga uma o atigipusa.

Faʻafefea ona filifili le mea saʻo

Muamua lava, lapoʻa e taua: o le laʻititi le potu, o le sili atu ona puʻupuʻu ma umi atu le fasi meaafale o le ai ai, aua o le tele o mea e fuafuaina e tuʻuina i totonu. I lenei tulaga, o le loloto o le oloa e tatau ona amanaʻia - e tatau ona le itiiti ifo nai lo le tulaga masani ina ia leai ni faʻafitauli i le teuina o lavalava i luga o se faʻatautau.

Ina ia aua neʻi sese ma le filifiliga o itu a le kapeneta, e manaʻomia muamua le fuaina o le alasavali, ma faʻapitoa - o le nofoaga i le tulimanu o le a maua ai le fasi meaafale. O le fuafuaina o le umi ma le lautele o loʻo faia i le amanaʻia o le lava avanoa avanoa mo pasese mai le auala savali i le toega o le fale.

I luma atu, e tatau ona e filifili i le manaʻomia faʻatumuina o le avanoa i totonu ma fafo elemeni, ina ia aua le maimauina taimi faaopoopo i le faleoloa filifilia le talafeagai faʻataʻitaʻiga, o loʻo i ai mea uma: o se pa mo lavalava, o se numera o fata ma le manaʻoga maualuga, faʻata faitotoʻa, ma isi elemene.

O lavalava tulimanu e tatau ona aoga ma faigofie pe a mafai - e le gata i tagata o le aiga, ae o malo foi o le a faʻaaogaina. O le mea lea, e aoga le mautinoa o le malosi o le taʻiala auala, tapuni mo drawers, totoga, le lelei o le faavae mea ma sliding faitotoʻa.

O se mea taua pe a filifilia se faʻataʻitaʻiga o se ofu teu ofu ma se tulimanu fausaga o le pito i fafo maeʻa. O le laʻititi o le tele o le auala savali, o le māmā o le paolo o le pito i luga e tatau - o lea maua ai se vaʻaia vaʻaia i se tamai avanoa.

E lelei pe a fai o le faʻataʻitaʻiga e ofi uma i totonu o le auala tele - e tusa ai ma lanu, ituaiga o mea e faʻauma mo puipui, faʻalo, fola, faitotoʻa i potu felataʻi. O le kapeneta pogisa o le a foliga tele tele faasaga i le talaaga o le malamalama pepa puipui, ma o pupula lanu o faitotoʻa o le a avea ma se valea pisia e le teuteuina uma le faigata laupapa-pei maeʻa.

O se tulimanu ofu o le filifiliga sili ona lelei mo le sauniaina o se tamai potu. Faagaioiga, aulelei foliga vaaia, faigofie o le faʻaaoga, anagata - o nei uiga uma fesoasoani e faʻalelei faʻatulagaina le aoga avanoa o le auala savali.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Taumate Seralina Tutasi - Faafetai Tele Lava Original Official Music Video ft. Tasi da man (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com