Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

E fuga le agave, o afea ma faʻafefea ona tupu?

Pin
Send
Share
Send

O Agave o le vavalalata aiga o cactus, haworthia ma le aloe. Native i Mekisiko, o se rosette-leai se perennial laau.

E taʻutaʻua i le teuina o togalaʻau ma fale, faʻapea foi ma teuteuina o fugalaʻau ma paka. Ae ua tupu foi le agave i tulaga o fale - dwarf and young specimens. E i ai foi se mafuaʻaga fale. Mai alava o le laʻau, faia maea, maea, upega ma ie, faʻapea foi ma molase, pe a uma ona faʻasusu i le agave sua, maua le 'ava malosi. O le laʻau e faʻaeeina i ai le tele o vailaʻau vailaʻau (o vailaʻau vailaʻau o agave ma tagata fua ma ia o loʻo faʻamatalaina i lenei tusitusiga). Sei o tatou iloiloina auiliili i lalo o a tulaga agave fuga ma vaai pe faʻafefea ona tupu lenei.

E faafia ona tupu le fuga?

O laʻau Agave e pei o fusipaʻu o lanumoana, lanumeamata ma lanumoana paolo, oʻo atu i le umi o le 1.5 m. O le inflorescence o se tele apical panicle. I lalo o tulaga masani, e mafai ona sili atu i le 10 m ma sili atu i le 10 afe fugalaʻau.

E i ai le talitonuga lauiloa o agave e fuga tasi i le 100 tausaga. Ae o le mea moni, o le laʻau e fuga ae naʻo le 1 taimi ae le i maliu.

O le vaitaimi o fuga e tupu i ituaiga eseese ma ituaiga o agave i taimi eseese. E mafai e le fugalaʻau ona tiaʻi ese se peduncle i le 15, i le 30 tausaga o le tuputupu aʻe. O nisi ituaiga e fuga mai i le 100 tausaga le matua. Peitaʻi, e i ai na e le fuga i uma. A maeʻa fuga, e amata ona mate le laau. Ae i le taimi lena o le peduncle ua uma ona fausiaina fanau fuafuaina mo toe fanaufouina.

Se ata

Le isi, oe mafai ona vaʻai i le ata o le faʻafefea ona fuga le laau:




O fea e te vaʻaia ai se fugalaʻau?

E le o tagata uma vaʻai vaaia agave fugalaʻau. Le aufaigaluega sili ona laki o togalaau, paka ma i latou na laki na savalia totonu o na taimi. Agave Bloom o se ofoofogia mea na tupu. O le aufaasālalau na amata loa ona tusia e uiga i ai, ma le tele o tagata ma saienitisi taumafai e o mai ma vaʻai pe faʻafefea ona fuga.

Faʻatonuga

I tulaga tau fale, e seasea lava ona faʻatali mo le agave e fuga mai. Tele faalagolago i le ituaiga o fugalaau ma tulaga o lona tausiga. Ae e oʻo lava i le faʻamalieina o tuutuuga uma, e le maua ai ni faʻamaoniga e iloa ai pe faʻafefea ona fuga le agave.

Ole Agave ose mea suamalie, e leʻo se aganuʻu masani. E faapalepale e le fugalaʻau ia vaitaimi mago ma e le aofia ai le faʻaaogaina o se eleele faʻapitoa.

Ae mo le fugalaʻau, e tatau ona e usitaʻia nisi tulafono mo le faʻatumauina o se fugalaʻau:

  1. Susulu. O le Agave o se fugalaʻau e fiafia tele i moli. Ina ia mafai ona fuga, e tatau ona tu i le itu i saute ma maua ai pea i le susulu o le la. I nofoaga pogisa, o le su sucentent o le a le gata e le fuga, ae o le a faʻasolosolo amata ona oti.
  2. Vevela Mo le fuga o agave, e manaʻomia le tausia o le optimum potu vevela mo ia mai le 20 i le 28 vevela. Ae o le laʻau e lauiloa mo lona unpretentiousness. E mafai ona tatalia fuluʻaʻiga e oʻo atu ile 5-8 tikeri ma le tau vevela e oʻo atu i le 40. I le maualuga o le vevela, e paʻu le agave.
  3. Malu o le ea. E le fautuaina e faʻasusu agave. O le laʻau mafai ona faʻatagaina lelei le vevela ma le maualalo o le susū. Aloʻese mai faataʻitaʻi ina ia ausia fuga agave.
  4. Faasusu. I le vaitaimi o le malulu, e tatau ona faʻasūsū le suamalie faʻamoemoeina i le vevela i totonu o le potu. Mo fugalaʻau, o le tumau lelei sili ona lelei vevela e tatau ona faʻatumauina ma heaters ma faʻasūsū tatau ona faia pe a maeʻa le pito i luga eleele ma e oo lava i taʻetaʻei laitiiti. E le taliaina e Agave le maualuga o le susū. O le a amata ona pala le laʻau ma o le a mate le laʻau, tiaʻi ese.

    E tatau ona faʻapuna le vai pe faʻamavae ma le vevela e le maulalo nai lo le mea o loʻo iai le agave. E sili le faʻamamago o le fugalaʻau nai lo le sasaʻa i luga.

  5. Fetilaisa. Ina ia mafai ona fuga mai le agave, e tatau ona fafagaina. E faʻatasi i le masina ona faia lenei mea i faʻalaʻau e aunoa ma le nitrogen, ona e faʻaosofia ai le pala.

Faʻamatalaga o le faʻaleagaina

O le laʻau o loʻo i ai se faʻaumiumi mamana peduncle. O lona pito i luga ua faapaleina i se inflorescence i le tulaga o se moligaʻo ma le tele o laiti fugalaau. Latou paolo faʻamoemoe i le ituaiga o agave. O le vaitaimi o fugalaau e tumau ile 1-2 masina. Mulimuli ane, o le tina toto toto malie maliu ese, tuua ai fanau.

Tausiga

Ile taimi nei, e tatau ona tuʻuina atu i le laʻau ni faʻatulagaina sili mo ia e aunoa ma ni suiga faafuaseʻi. Tausiga tatau ona i ai i lalo o tulaga masani. Mo le agave e ola fuga umi, vaai i le malamalama ma le susu tulaga mo le laʻau.

O isi faʻamatalaga e uiga i le tausiga o agave, faʻapea foi ma foliga o lona galueaina, sa faʻamatalaina i se isi tusitusiga.

Aisea ua leai ai ni fuga?

O lenei suamalie e le o se fugalaʻau e faʻamalieina ana fugalaʻau i vaitau uma.

O le mea lea, e tatau ona e onosaʻi. Mulimuli i taʻiala uma mo le teuina o le agave i le fale. Peitaʻi, e oʻo foʻi i lenei mea e le o se faʻamaoniga o le a fuga mai le agave. Ioe, i fafo atu o tulaga masani, o lenei mea na tupu e seasea tupu.

O le a le mea o le a tupu pe a maeʻa le gaioiga?

Afai, e ui i lea, oe laki lava e vaʻai i le fuga o le agave i tulaga masani o aso uma, ona tatau lea ona e sauniuni mo le maliu o le tina fugalaʻau. Ae atonu e le tupu lenei mea. O le tulaga o le laau faalagolago i le mea o le peduncle aliali mai:

  • Afai e fausia i le ogatotonu o le outlet, o lona uiga o le oti o le fugalaʻau e le maalofia. O mea lelei uma e alu e faʻamautinoa ai le fuga ma o le tina vaega o le laʻau amata amata ona mamae ma maliu, fausiaina laiti fanau. O le a tupu atoa se fugalaʻau mai ia latou i le lumanaʻi.
  • Afai e aliali mai le peduncle mai le itu, ona mafai lea ona ola le tina toto.

O le Agave o se laʻau lea, i le tepa muamua, e le manaʻomia se tausiga faʻapitoa. Ae ina ia mafai ona fiafia i lona fugalaʻau, e manaʻomia le faʻaavanoaina ia ma nisi o faʻalavelave faigata ma ia tausia pea e aunoa ma ni suiga tetele.

Matamata i se vitio e uiga i lalo o a tulaga agavevela fuga:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Our stay in Hotel Marincanto Positano (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com