Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Dieffenbachia tausi i le fale

Pin
Send
Share
Send

Dieffenbachia o se teuteuga laʻau, faʻafetai i ona matagofie laʻau tetele, ua maua faʻaoga i totonu totonu tisaini. Afai e te filifili e amata lenei evergreen tropical shrub i le fale, suesue totoʻa le mea e aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona tausi dieffenbachia i le fale.

Dieffenbachia ei ai lona le lelei. O le sua suamalie e oona ma mafai ai ona tauaso, fulafula o le larynx poʻo se laulaufaiva i se tagata. Ae mo tamaiti ma fagafao, o le laʻau mafua ai afaina tele ia latou. O le mea lea, e fautuaina le mataituina o le saogalemu.

Lilo mea lilo

  • Moli... E fiafia le Dieffenbachia i le malamalama, ae o ave tuusao o le la e leaga ai lau lau. Ia mautinoa ua faʻasolo le moli. Ou te fautuaina le tuu i luga o le faamalama i sasaʻe po o sisifo. O faamalama i Matu e le ofi a o laulaʻau e paʻu ma tau le malamalama.
  • Faasusu... I lona siʻosiʻomaga siosiomaga, Dieffenbachia ola i togavao vevela ma e le taliaina le mago ea ma le palapala. Suavai i taimi uma (tasi i le tolu aso) faʻaaogaina le timu, liusuavai, poʻo le faʻamautuina o vai. Fafasi le fugalaʻie soloiese laulaʻau i se ie susu.
  • Laʻei pito i luga... E vave ona ola le laau. Na te manaʻomia niuterene. Fafaga mai le tautotogo e pa'ū tolu i le fa taimi i le masina e faʻaaogaina ai fetilaisa fetilaisa, meaola poʻo ni minerale.
  • Faʻaliliuga... Ou te fautuaina oe e tui i se ulo tele i le tautotogo, taʻitasi tolu tausaga. I lalo o le ulo, fai se alavai o maamaa pe faʻalauteleina le 'ele, ona faʻaopopo lea o le palapala. Aveʻese le Dieffenbachia mai le kate tuai, suʻesuʻe le aʻa, tipi ese aʻa pala poʻo le faʻamaʻa, malala le tipi ma tuʻu i totonu o se fugalaʻau fou.

I le tepa muamua, e foliga mai o le tausiga o le dieffenbachia i le fale e faigofie. E moni lea, ae ia manatua o le sua e oona. Faʻafesoʻotaʻi ia te ia ma le faʻaeteete i le mea e mafai ai. Faatasi ai ma le poto masani, tausiga o le a avea faigofie ma tagata faigaluega tau o le a totogiina ma le le mafaatusalia matagofie o le fugalaau.

Ituaiga

I lona siʻosiʻomaga siosiomaga, Dieffenbachia ola i le South American tropics ma e tusa ma le tolusefulu ituaiga. O se faʻafitauli le mafaufau i ituaiga uma i le tasi mea, o lea o le a ou faʻailoa atu ai oe i mea masani.

O le evergreen ma perennial shrub o loʻo i ai se saʻo, malosi lanumeamata ogalaau. Lautele lau o se eseʻese lanu o loʻo faapipii atu iai. Nei o lanu samasama, maʻila ma specks.

Dieffenbachia e lauiloa ona o lona foliga tutusa ma e le masani ai lanu o laulaʻau. E faʻaeeina ia te ia e le natura ma se uiga ese teuteuga. E le o se mea e ofo ai le faʻaogaina e le faletua o le fale e teuteu ai totonu o le fale.

5 ituaiga lauiloa ole dieffenbachia:

  1. Matagofie... Lagona lelei i totonu o potu vevela ma faigofie ona faʻatagaina le paolo. O laulaʻau lanumeamata laulaʻau e oʻo atu i le 'afa mita le umi, ma papaʻe faʻasolo solo i luga o alatoto. Sa faʻaaoga mo le tele o tausaga i le ofisa ma mea teuteu fale.
  2. Leopold E laʻititi lona tele. O le maualuga o le mafuaʻaga e le sili atu i le 5 senitimita, ma o le lautele i totonu o le lua. Pale lanumeamata petioles ufiufi i lanu viole e puʻupuʻu nai lo le lanumeamata lanumeamata laulaʻau. O fugalaʻau e faʻaputuputu i inflorescences e afifi i se ie paʻepaʻe. O le ituaiga e manatu o le sili ona teuteu ma faigofie ola i totonu o se fale mautotogi.
  3. Camilla... E manatu o se sili ona fiafia i ai tagata teu fugalaau. O le maualuga o se laʻau e pei o laʻau ma ona laʻau lanumeamata lanumeamata e aulia le lua mita. O le mea le lelei o le pito i lalo e faʻaalia i le alu o le taimi. I le fale, e seasea fuga Camilla.
  4. Bush... O se unpretentious, maualalo-totoina laʻau ma le maualuga o le 70 cm, o loʻo i ai laumei lanumeamata laulaʻau ma le papaʻe uaua. O foliga vaʻaia e tai foliga tutusa ma Leopold's Dieffenbachia.
  5. Palu... O se evergreen laau tot the mai le South American tropics. E limasefulu ituaiga o ituaiga eseese.

Afai o le fugalaʻau o lau mea fiafia tele ma e leai sau Dieffenbachia i lou fale togalaʻau, aumai ma amata tuputupu aʻe. E mafai ona ou fai atu ma le mautinoa i se taimi lata mai o le a avea ma faatumutumuga o le aoina fugalaʻau.

Faʻalauteleina Dieffenbachia

I lenei vaega o le tusitusiga, o le a tatou mafaufau ai i le toe gaosia o dieffenbachia. Faatasi ai ma lenei faʻamatalaga, oe mafai ona faigofie faʻateleina le numera o laʻau i le lanumeamata eria. Lenei o le a fesoasoani e teuteuina le nofoaga ma sefe tupe, aua e te le tau faʻatau tagata talavou. I le aotelega, e tolu auala dieffenbachia faasalalauina. O le taualumaga e matua leai se eseesega mai croton fanafānauga.

Metotia tasi - apical

  1. Tipi ese le pito i luga o le fugalaʻau ma laulaʻau e tolu ma tuʻu i totonu o le vai e aʻa. Tuʻu le koneteina ma le au i totonu o se taga palasitika ma faʻapipiʻi taimi ia lau.
  2. O le taimi lava e oʻo ai le umi o aʻa talavou i le lima senitimita maka, tatala le ato, ma sina taimi mulimuli ane aveʻese atoa. Pau lava le mea o totoe o le totoina o le dieffenbachia i se ipu talafeagai.

Metotia lua - i le vaeluaina o le ogalaau

  1. Fai se tipi i luga o le pou o le dieffenbachia ma aveʻese se fasi paʻu tasi ma le afa senitimita le umi i le mamao o le sefululima senitimita mai le lau i lalo. Lulu le iʻuga "manuʻa" ma le tuputupu aʻe faʻaosofia ma afifi ma se fasi susu vaega o le sphagnum limu. Afifi mea uma i palasitika ma nonoa.
  2. A maeʻa ona vaʻaia o aʻa lapopoʻa e mafai ona maua ai laulaʻau ma susu, tipi ese le pito i luga o le fana mai le fana, ma faʻapipiʻi le tipi i le malala. Ona aveʻese lea o le ata, ma toe tui le pito i luga ma aʻa i totonu o se ulo.

Metotia tolu - tipiina

  1. Tipi le au o le laau tuai i ni fasi pe tusa ma le lima senitimita le umi ma tuu i totonu o le vai. A maeʻa le luasefulu tausaga, o le a sosolo ona aʻa, ona totō lea i le palapala.
  2. Mo le mauaa, tuu tipi i se nofoaga mafanafana, maua ai le puipuiga mai le susulu o le la. A maeʻa ona vaʻaia o tutupu tuputupu ma laulaʻau laʻau, tuʻu le dieffenbachia i luga o faʻamalama.

Faʻatonuga vitio

Bush dieffenbachia e faʻalauteleina faʻaaogaina tipi. Ina ia faia lenei mea, tuʻu le tasi avanoa i totonu o le ulo. Afai ua tupu le laau, ua vaevaeina ma le faaeteete le togavao i ni vaega, taumafai e le afaina ai le aʻa. A maeʻa mea faʻapipiʻi o loʻo nonofo i totonu o ulo e fai ma aʻa.

Faʻafitauli faʻafofoa

O le vaega mulimuli o mea e tuʻuina atu i faʻafitauli ma faʻamaʻi o le a e fetaiaʻi pe a tuputupu aʻe le dieffenbachia.

E magumagu le fugalaʻau ma toulu ona laulaʻau

O le tele o taimi, o le faʻalavelave e mafua mai i gasegase faʻamaʻi e mafua mai i le maualuga susū i totonu o le potu. I lenei tulaga, o le fugalaʻau mago ma faʻamaligiina lau, ma o le pito i luga o le eleele i totonu o le ulo e le mago. Mo togafitiga, aveʻese mai le dieffenbachia mai le eleele, iloilo le aʻa, aveʻese aʻa leaga, ma togafitia le manuʻa i le faʻamaʻaina o le malala poʻo le kinamona. A maeʻa lena, toto le laʻau i le eleele fou, faʻasūsūina ma le māmā fofo o le potassium permanganate.

E vaivai le pogati ma sesega

Afai e sesega le lala ma amata ona vaivai le pito, e mafua mai i le maualalo o le vevela. Tipi ese le vaega na faʻaleagaina ma togafiti i malala, ma fesiʻi le laʻau i totonu o se ulo ma se eleele fou. Afai ua aʻafia le lala atoa, liaʻi le pito i luga ma tiaʻi le toega.

Ua toulu lau laʻau

E i ai taimi e lafoa ai e se fugalaʻau laulaʻau. O togitogi faʻatasi ma le malulu poʻo le malulu o le ea e taʻitaʻia ai i na iʻuga. A faʻapea e laupepa samasama pe faʻapipiʻi, dieffenbachia leai se vevela, ma a oʻo mai le enaena poʻo le enaena, o le faʻailoga lea o le leai o se susū.

E mafai ona taofia le dieffenbachia ile fale?

O lenei fugalaʻau matagofie e mafai ona aoga. O loʻo iai filooti e faʻaleleia ai le ea ma feoti ai meaola niniʻi o loʻo iai. O le Dieffenbachia e mitiia foʻi vailaʻau oona. E le o se mea e ofo ai le fautuaina o le totoina i le gaosiga, faʻatasi ma le faʻasaʻolotoina o vailaʻau oona.

O Dieffenbachia e faʻamamaina le ea, lea e fesoasoani e faʻaititia ai le tele o le efuefu i totonu o potu, e i ai sona aoga aoga i le faʻagaioiga o le fatu ma le fatu vaega.

E feteʻenaʻi ma lisi taua o mea totino, e mafai e le laʻau ona afaina le tino o le tagata. O laulaʻau nanaina se sua oona, o le faʻafesoʻotaʻiga o loʻo i luga o le mucous membrane o mata poʻo le paʻu e mafua ai le fulafula poʻo le itaita. O le vailaʻau o loʻo i totonu o le fugalaʻau mafua ai le gūgū, fulafula o le laulaufaiva poʻo le tauaso. Ae afai e te tago saʻo ma galue ma le faʻaeteete, e leai se leaga o le a tupu. O le mea lea, totini lima tatau ona i ai i meatau o soʻo se grower.

E mataʻutia foʻi mo maile ma pusi. O se manu ua u se laulaʻau o le a le toe mafai ona manava ona o le laryngeal edema. Ae le tatau ona e manatu mama i fagafao. Latou te atamamai ma alo i le laʻau o loʻo avea ma mea taufaamataʻu ia latou.

I le aotelega, ou te maitauina o aoga o le dieffenbachia e le amanaʻiaina e le toatele, ma o le afaina ua fai si faʻateleina. Ou te faamoemoe o le faafetai i lenei taʻiala o le a e tupu ai se matagofie ma matagofie fafo o le a teuteuina le potu ma o le a faʻafiafiaina oe i se sili lelei vaʻaiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: DUMB CANE UPDATE + MINI BATHROOM PLANT TOUR. Apr 2018 (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com