Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Monkey Mountain i Phuket - o se nofoaga fono mo turisi ma macaques

Pin
Send
Share
Send

Aso Malolo i Phuket maua ai se seasea avanoa mo papalagi e vaʻai manuki i lo latou nofoaga ma fafaga nei malie mea mai o latou lima. Mo lenei mea, i totonu o le 'aʻai o loʻo iai se mataʻaga e taʻua o Monkey Mountain i Phuket. O loʻo tu i le itu i matu o le taulaga o Phuket ma e vaʻaia mai itu uma o le taulaga, e faʻatosina mai ai tagata i faleoloa o loʻo tu i lona tumutumu.

O le a lenei tosina?

O le vao Monkey Hill i Phuket e nofoia e le selau o manuki o le ituaiga macaque, e ola saoloto, ae i le taimi lava e tasi e masani ona avea ma mea e faʻatosina mai i ai tagata, ma talia ma le fiafia meaai mai ia latou. I ni nai itula, o tagata faigaluega o le tupe faaleoleo fafagaina manuki, ma le taimi o totoe taimi o le macaques tumutumu i luga o le auala ma i paka paka, e faatalitali mo turisi oe masani ona sauni e togafitia i latou i se mea manaia.

O le auala mai le vae o Monkey Hill i le tumutumu o le maupuepue e tusa ma le 2 km le umi. Oe mafai ona aveina se vaega o lenei auala luga o se uila poʻo se taʻavale, ona tuʻuina lea o le taʻavale i se tasi o le tolu paka taʻavale avanoa iinei. Ae e mafai foi ona e aʻeaʻe i vae, mulimuli i le faʻataʻitaʻiga a le au Thai, oe na filifilia lenei mauga mo le tolotolo ma faʻamalositino luga o simulator, o nofoaga na e tau ai i le ala. O lenei mea faʻafiafiaina e faʻasoa foʻi e macaques, latou te aʻeaʻe ma le manino fiafia i luga o simulator, osooso mai le tasi i le isi.

O le auala e tau atu i le tumutumu o le mauga e vaapiapi ma e i ai se taua malifa, e le talafeagai le alu i lalo i luga o se uila po o se taavale, o lea e le tatau ona tietie maualuga, aemaise lava talu ai atonu e leai ni nofoaga i se tamaʻi paka. I le amataga o le auala, o tagata tafafao maimoa mai i ni atavali matagofie e lua o ni manuki o loʻo nonofo ai, ae ina ia vaʻaia a latou prototypes ola, e tatau ona e aʻea maualuga atu - o le macaque nofoaga o loʻo tu latalata i le tumutumu o le mauga.

O le asiasi atu i le Monkey Hill e leai se tau, ae o mea manuki e faatau atu iinei e sili atu le taugata nai lo le taulaga, o lea e aoga ai le faaputu muamua o meaai. A e alu i le Monkey Hill, faʻatau mai faʻi, sana po o mago. O pinati le tatalaina o loʻo manaʻomia foʻi i manuki.

O le a se mea e te vaʻai ai ii?

I se faʻaopopoga i manuki, o le mea moni, o le mafuaʻaga o le asia o le mauga, e tolu matamata tulaga o loʻo tu i tulaga eseese. O le maualuga o le tulaga, o le sili atu le tele o matala matala. I luga o le tulaga pito i lalo o loʻo iai le cafe mo meaʻai a Thai, e iai nofoa mo malologa, e mafai ona e 'aʻai ma malolo ai, ma faʻapea e te fiafia i laufanua o le sami. I luga o le potu vaʻai, tasi tulaga i luga atu, o loʻo i ai le gazebo, lea e ofoina mai se sili lautele lautele vaʻai.

O le lautele lautele vaʻai o loʻo faʻatali mai tagata tafafao maimoa i luga o le potu vaʻaia lona tolu, e tu latalata i le tumutumu o le mauga. Ae maise le manaia o le vaʻaiga i le goto o le la, pe a faʻamalamalamaina le taulaga o Phuket Town ma ona atumauga e le susulu o le la. O lenei nofoaga ua faʻatumuina i nofoa, lea i afiafi afiafi avea ma sulufaʻiga mo tagata fiafia ma fiafia.

Ae o le mea sili ona taua o le polokalama malaga pe a asiasi i le Monkey Hill i Phuket, ioe, o manuki. Tele o latou e matua le fefefe i tagata, latou te latalata mai, aisi mo se meaai, ave meaai mai o latou lima. O tagata faʻauo e mafai ona fusi le vae ma oʻo i luga o tauʻau. Mo i latou e fiafia i manu, ma aemaise lava mo tamaiti, lenei e maua ai le tele o lagona lelei.

E manaia le maitauina o soʻotaga i aiga maimoa, mo fafine ma tama. Ae sili atu le aua le faʻalatalata i pepe, talu ai o latou matua i se taumafaiga e puipuia a latou fanau e mafai ona matua faʻasaua. E mafai ona puʻeina ata o manuki, o le toʻatele o i latou e fiafia e puʻeina ata, ma puʻeina o latou lagona. O talavou sili ona toaaga ma talavou taʻitoʻatasi, ma manuki matutua e sili atu le toʻafilemu ma sili atu le taua.

A fesoʻotaʻi ma manuki, e le tatau ona galo i se tasi, o manu feʻai ia e pei o ni aliʻi i le latou teritori ma ono faʻasaua. Afai e te maua ni u ma ni maosiosi mai manuki, ia mautinoa ia tui puipuia mai faʻamaʻi pipisi, ia vave ona faʻafesoʻotaʻi soʻo se falemaʻi i le taulaga o Phuket. Mo se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o inisiua faʻafomaʻi e aoga tele, lea e tatau ona vaʻaia muamua.

E mafai ona e aloese mai se faʻalavelave le lelei i luga o Monkey Mountain peʻa fai oe faʻaeteete ma amio e tusa ai ma fautuaga o loʻo i lalo.

Faʻafefea ona e alu iina

E mafai ona e oʻo ile vae o Monkey Hill ile tuk-tuk, taxi poʻo le uila. Afai e te filifili e alu na o oe, ona avea lea o le Central Festival faʻatauga nofoaga ma faʻasino manatu. A maeʻa ona e tiʻetiʻe agaʻi i le taulaga i Phuket Town pe a ma le 1 kilomita, o le ae mauaina oe i se fetaulaʻiga ala e te manava ai i le agavale. A maeʻa le tietiega i le isi 3 kilomita, o le a e vaʻaia le falepuipui fale, pe a maeʻa, pe a maeʻa 0.2 km e tatau ona e toe afe i le agavale, ma Monkey Mountain o le a saʻo i luga o le vasega.

E le gata i lea o le auala e alu i luga. Ave i ai, pe tuʻu le taʻavale i le paka, e te filifili ai. Manatua o le tiʻetiʻe i luga o le Monkey Mountain e faigofie atu nai lo le alu i lalo, i le mea e tatau ai ona tuʻu pea lou vae i luga o le uila uila, aemaise lava pe a fai o le asphalt e susu pe a timu. Faʻapea foi, luga e te ono feagai ma faigata i le sailia o se paka taʻavale ma le mataʻutia o manuki i luga o le uila i lou toesea.

Monkey Mountain i luga o le Faʻafanua Phuket:

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

  1. O manuki o ni meaola poto, afai latou te vaʻaia se taga meaʻai i ou lima, latou te aveina, ae le o le pinati poʻo le faʻi e te tuʻuina atu ia i latou. O a latou tali e vave, o lea ae e te leʻi maua se taimi e te tilotilo solo ai, o le ato ma meaʻai sa e fuafuaina e faʻaloaloa atu mo le savaliga atoa o le a faʻaiʻuina i totonu o latou vae uumau.
  2. Afai ua ave e le manuki se ato o meaʻai poʻo se fagu vai, e sili ai la ona onosaʻi ae aua le taumafai e aveese lona vete.
  3. Sili atu leaga, pe a fai o le faʻatauaina o le primates e tosina e sili atu taua mea - o se telefoni, o se uati, o se mea puʻeata, tioata, mea teuteu, o se pulou. Nimble manuki o le a mautinoa taumafai e aveina a latou mea e fiafia i ai, ae e toetoe lava a le mafai ona toe aveina mea mai ia latou. O le mea lea, e sili atu le nanaina mea uma e mafai ona aveʻesea i totonu o se ato ma taofi mau, aua le tuua se avanoa mo macaque.
  4. O lapataiga lava e tasi e faʻatatau i uila tuʻufua i le pito i luga paka o Monkey Hill. Faʻamau ma faʻapipiʻi au ato atoʻatoa i le saogalemu, pe e te ono aʻafia i le faʻamaligiina o uila ma saeia ato i lou toe foi mai.
  5. E le mataʻutia le faʻaloaloa atu o meaʻai i manuki i lou alofilima, latou te aveina ma le faʻaeteete meaʻai, ma o latou matiuʻu e le maʻai. Ae le tatau ona e taumafai e faʻapipiʻi pe paʻi i manu, i le tali atu e mafai ona e maua se u.
  6. O se ataata, o se vaʻai i mata e mafai ona iloa e manuki o se faʻaalia o le osofaʻiga, ma mafua ai le ita.
  7. Aloese mai tamaʻi tamaititi ia aloese mai le lavea e o latou matua ita.
  8. Afai e te maua oe i luma o le motu o tagata o manuki o faʻatali mo meaai mai ia te oe, ona faʻaali atu lea ia i latou o ou lima ua gaogao, ma o le a latou le toe fiafia ia te oe.
  9. Afai e te faʻatupuina le le fiafia ma amata ai ona togi atu le manuki ia te oe, o se ese tulaga lea. I le tali atu, oe tatau ona faʻamau lou vae, alaga ma talotalo ou lima, ona toʻafilemu lea i tua. O le tagata faʻasauā o le a iloiloina lona avanoa e manumalo ai ma o le a le tulia ai oe, i mea uma, o manuki o ni manu atamai.

Monkey Mountain i Phuket o se tatau-vaʻai mo i latou e fiafia i manu, manaʻo e faʻaali ia latou i tamaiti ma puʻeina manaia ata.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Three Monkeys Restaurant, Phuket, Thailand (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com