Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aisea e faʻamamago ai le spathiphyllum pito o lau ma isi vaega, ma faʻafefea ona fesoasoani i ai - fesoasoani mo le tausiga ile fale

Pin
Send
Share
Send

E oʻo lava ile tausiga lelei o fugalaʻau i totonu, e le mafai lava ona alofia faʻafitauli. Undemanding ma malo laʻau mafai ona avea ma le le fiafia mea e ofo ai. Suiga i foliga vaaia o le fugalaʻau ono faʻaalia ai le manaʻoga mo le faʻasaʻoina o mea i totonu.

I seisi tulaga, latou te faʻailoaina ni tamaʻiga vavae ese mai le masani a le polokalame o le tausiga. Ae o isi e manaʻomia le matuaʻi faʻatosina mai. Le isi, o le a matou taʻuina atu ia te oe pe aisea laulaʻau, fugalaʻau mago i spathiphyllum ma pe faʻafefea ona tausia lelei le laʻau ina ia aloese mai lenei faʻafitauli i le lumanaʻi.

O le a lenei faafitauli?

O le mago o le faʻailoga o le maliu o lau. O le harbinger o lenei mea mataʻutia o se suiga i le lanu o le laulau ipu, pe a, o se faʻaiuga o le le lelei mea moni poʻo le masani ai matua, o le fugalaau taofi le gaosia o le chlorophyll. O lona iʻuga, e lanu ile lanu ole pigi lagolago, e tele lava ile samasama.

Afai o le lau o loʻo mago, ona le mafai lea ona faʻatinoina ona tuusaʻo galuega:

  1. photosynthesis;
  2. fesuiaiga kesi;
  3. fegasoloaʻi.

O le fausaga o le laupepa ipu avea mafuli, faigofie ona malepelepe, e mafai ona taʻei. I le aluga o taimi, o sea lau paʻu ese.

Se ata

Ole mea lea ole laʻau ua lata ina mate:




Aisea e liu ai samasama ma mago le fugalaʻau o Fafine fiafia?

O se foliga tutusa foliga mai o se faʻaiuga o se faʻagasologa masani pe o se faʻaiuga o se suiga i le tulaga lautele o le laʻau. O le mate ese o le lau e fesoʻotaʻi tuʻusaʻo ma le le lelei o le faʻagaioiga o aʻa, lea e le mafai ona faʻatumuina atoa le spathiphyllum i mea aoga ma le susu. Mafuaʻaga o exotics maʻi:

  • Moli. O se nofoaga le talafeagai filifilia, mo se faʻataʻitaʻiga, o le windowsill i le itu i saute, e mafai ona faʻamago le lau lau o se fugalaʻau. O ave vevela o le la e oso ai le samasama, o nofoaga, e taʻua ole mu o le vevela.
  • Sūsū Mo spathiphyllum, manaʻomia maualuga sūsū. O le ea matutu e tau atu i le faʻamalūlūina o le susu mai le lauʻava lanulauʻe o laulaʻau, e faʻatupuina ai le vave mago. O lenei parakalafa mafai ona faia ma le lima i se fagu pasī ma le vai poʻo le faʻaaogaina o se fale ea faʻamomoli.
  • Vevela I totonu e tatau ona tu i fafo i totonu o se potu mafanafana, ae o ese mai le faʻamamaina radiators ma draft. Faafuaseʻi suiga o le vevela e matua leaga mo laʻau, aemaise mo maaleale fugalaʻau.
  • Potu lapoa. O aʻa o se laʻau totoina i totonu o se pusa e le talafeagai e le mafai ona faʻatumuina atoa le avanoa. O le mea lea, o loʻo i ai le faʻamamaina o le vai, faʻasaʻosaʻoina o le substrate, o le fausiaina o kasa faʻaleagaina, o le atinaʻeina o pathogenic microflora, o se iʻuga na maua ai le rhizome pala.
  • Eleele le talafeagai. Spathiphyllum e fiafia e faʻamamaga, laʻititi oona eleele faʻatamaoaigaina i minerale. A faʻatau se substrate ua uma ona saunia, e mafai ona e faʻaopopoina sina paʻu falaoa masani, ae o le peat, e sili atu le toʻa.
  • Sui pulega vai. O le oti o aʻa aʻa e masani ona mafua mai i le le faʻasoesa susu.

    Taua! O le soʻona faʻamamaina o le eleele poʻo lologa e matua mataʻutia lava mo aʻa. E fiafia le Spathiphyllum i le susu, ae le o le susu, ma le feinu lelei.

  • Le lava o mea aoga. E mafai lenei mea pe a fai e leʻi totoina se mea i fafo mo se taimi umi. Maimau le palapala. Poʻo le faʻagasologa o le tuʻuina e leai se faʻaopoopoga faʻalauteleina e faʻaogaina uma, o se faʻaiuga, o le laʻau o loʻo tupu se ituaiga o "fia 'ai". Lenei tulaga mafai ona faigofie faʻasaʻo e ala i le faʻaofiina faigata minerale minerale i le pulega.

Aʻafiaga

O le faʻailoga muamua o le mago o lau i le lumanaʻi o matutu pito. I le lumanaʻi, afai e te le faʻaogaina ni metotia, e ono mafai ona pepesi uma lau ma paʻu. Afai o le mafuaʻaga o lenei gaioiga ua matua, ona lelei lea. O le a oso mai se fana fou i lenei nofoaga.

E leaga pe a totō lava tama laiti. O lenei o se ogaoga mafuaʻaga mo filifiliga taua. Ma atoa passivity, oe mafai ona leiloa le laau. O le faʻamagoina o aʻa e manaʻomia ai le faʻamagoina o le lanumeamata, mulimuli ane le maliu o le tagata ese.

Faʻafefea pe a latou faʻamamago?

Tuua

Afai o lau o se laʻau mago, o le mafuaʻaga e sili ona mafua mai i moli, le talafeagai palu eleele, vevela pe le lava faʻasusu. Mafaufau i se seti o auala e aveʻese ai se faʻasoesa.

  1. Saunia se fugalaʻau i totonu ma se nofoaga malamalama e nonofo ai.
  2. I le tau mafanafana, paolo pupula susulu ma se pupuni tulle.
  3. Afai e mafai, ave le ulo i se faʻamalama i le itu i sasaʻe poʻo sisifo.
  4. O le potu e tatau ona mafanafana.
  5. I le taumalulu, ufiufi masini faʻavevela ma le solo susu o le terry.
  6. Aloʻese mai tusiga ata.
  7. Aua le faʻaalia le laʻau i le malulu.
  8. Faatasi ai ma le le faʻavaivai faʻasusu, faʻamago masani mai le eleele, se fugalaʻau ma le ulo ua fufui i totonu o se koneteina o vai.
  9. Tuʻu e toe faʻaoga mo le 'afa itula.
  10. E mafai ona e faʻasusu le lanumeamata i se vai mafanafana.
  11. I le lumanaʻi, faʻatonutonu faʻasusu.

Lautele fesoasoani

Lenei o le faʻailoga e fesoʻotaʻi tuʻusaʻo i le magala ea i totonu, faʻapea foi ma le le lava o meaʻai. I lenei tulaga, oe tatau ona ave.

  1. Faʻaaila faʻalaʻila minerale laʻitiiti.
  2. Faʻaoga le sili atu ile 1 taimi ile 7-10 aso.
  3. Mataʻitu ia faʻatonuga mo le faʻaogaina o fetilaisa o loʻo faʻailoa mai i le afifi.
  4. E sili le faʻaaogaina o sauniuniga ile vai foliga.
  5. Sulu susu mai se fagu pasī i aso uma.
  6. Tuʻu se pa i ma le oneone susu, faʻalautele 'ele, faʻamaʻa.
  7. Fufulu laulaʻau i le vai fasimoli ia le itiiti ifo ma le tasi le taimi i le vaiaso.
  8. Faʻaaoga se sūsū fale.
  9. Faʻatulaga e le aunoa ni taʻele mafanafana mo laʻau lanumeamata.

Fugalaʻau

Spathiphyllum e manaʻo i le eleele susu, ae o isi taimi e le maua e tagata e ana le sao le susu. O lona iʻuga, ua ova le eleele ile vai. I lenei tulaga, tulaʻi mai faʻafitauli ma aʻa, lea e masani ona i totonu o se susu susu, o le faʻagasologa o le pala e atiaʻe.

Tusitusiga. O le maloloina aʻa sisiva e taua mo fugalaʻau. O le leaga o le tulaga o aʻa o loʻo atagia mai i laulaʻau, fugalaʻau, lea e liu samasama, mago.

Ina ia faaleleia lenei ituaiga o mea sese, oe tatau:

  1. Aveese le laau mai le ulo, iloilo aʻa.
  2. Fufulu ia i latou i le vai mafanafana.
  3. Aveʻese aʻa pala, mamate ma se naifi maʻai.
  4. Tipi ese lanu samasama.
  5. Faʻamama vaega i le kinamoni eleele.
  6. Tuʻu e faʻamamoe mo sina taimi.
  7. Tui le fugalaʻau i se eleele mago fou, ma le vaega faʻamalosia alavai.
  8. E leai se manaʻoga o le vai i le taimi lava e uma ai le tui.
  9. Faʻaauau le faʻatonutonuina o le faʻasologa o le faʻasusu.

Tele nuances i le a le faʻamagoina o spathiphyllum, aisea e tupu ai ma le a le mea e fai e sefe ai le fugalaʻau, saili i lenei mea.

Faʻafefea ona tausi mo puipuiga?

Tusa lava poʻo le a le mafuaʻaga mo le faʻamagoina o laupepa, e tatau ona mulimulitaʻi i le tumama auala e 'alo ese ai mai nei faʻafitauli.

  1. Ina ia puipuia le ono afaina o le eleele faʻaleagaina ma aveʻese masima faʻaputuputu, faʻamama taimi uma le teu papaʻe mai le eleele luga, o le pito i luga mafai ona suia ma fou palapala.
  2. Ia mautinoa e fufulu ese le efuefu mai laulaʻau, faʻasusu le laʻau i se vai mafanafana mafanafana.
  3. Suʻesuʻe mo iniseti leaga.
  4. Mo faʻasusu, faʻaaoga mama, faʻamaonia, vai vaivai e aunoa ma le faʻaletonu, sili i le vevela o le potu.
  5. Faʻatonutonu le aofaʻi o le vai na liligiina i totonu o le ulo.
  6. Suʻe le laʻau i se avanoa susulu. I le taumafanafana e sili atu le filifilia o se vaega paolo, pe paolo pupula susulu.
  7. Taofi ese mai le faʻavevela o masini i le taumalulu.
  8. Ia fafaga faavaitaimi le fuʻa ma faʻalaʻila minerale faigata ile tausaga atoa.

Isi tausiga ile fale

I le lumanaʻi, tausisi i gaioiga uma o loʻo taua i luga, faʻapea foi ma:

  1. Faʻaauau le vevela o le 22-25 ° C i totonu o le potu o loʻo i ai le spathiphyllum.
  2. I le taumalulu, vevela e le tatau ona faʻatagaina i lalo + 15 ° C.
  3. E taua le aua neʻi ulu le ea malulu i totonu o le fugalaʻau pe a ea.
  4. O le potu exotic fiafia i le faʻateleina susū o 50-60%.
  5. Fana 2-3 taimi i aso uma.
  6. Aua neʻi galo e uiga i meaʻai faigata.
  7. A o le i fuga, e sili atu le faʻaoga sauniuniga ma le maualuga o meaola o le magnesium, phosphorus ma le potassium.

E sili le aveʻesega o mea sese laʻititi i le tausiga, ma toe faʻafoʻi le laʻau i ona foliga maloloina na i lo le maeʻa ona faia o faʻalavelave faʻafuaseʻi e toe aumai ai i le ola. Afai e te maitauina ni laʻititi suiga, ona muamua lea ona uaʻi atu i le faʻateleina o faʻatulagaga. Iloilo tulafono mo le tausiga. Aua le tuua mea uma i se avanoa.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Tuto jardin: Spathiphyllum: Comment faire lEntretien et larrosage: plante verte dintérieur (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com