Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le falesa - o le fatu o Barcelona's Gothic Quarter

Pin
Send
Share
Send

Mai tulimanu uma o le Gothic Quarter, o loʻo nofoia se vaega taua o le Old Town a Barcelona, ​​e mafai ona e vaʻai atu i tumutumu o faʻailoga iloga o le taulaga - o le Katedral. O lenei malumalu taua tele na lauiloa foi o le Katedral o le Koluse Paia ma le Saint Eulalia, Katedral, Katedral o Saint Eulalia o Barcelona, ​​Katedral o le Koluse Paia, Barcelona Cathedral.

O le Ekalesia Katoliko a le Ekalesia Katoliko, i le mea na faʻatuina ai e le Akiepikopō o Barcelona lona fale, ma ua faʻatauaina foi o ia o le autu o lotu i Barcelona

O sina talafaʻasolopito

O Eulalia, o se teineititi 13-tausaga le matua na ola i le seneturi lona 4, o se Kerisiano lotomaualalo ma faʻatuatua ia Iesu Keriso i tagata. I taimi o sauaga a Diocletian ona o lona talitonuga faa-kerisiano, sa sauaina o ia ma maliu fasia i lima o tagata Roma. Mulimuli ane, na filifilia o ia i luma o le Au Paia.

O le Holy Great Martyr Eulalia, o ia o se tasi o sui o le laumua o Catalonia, na faapaiaina ai le falesa o Barcelona.

O le fausiaina o le malumalu na amata i le 1298, filifilia mo lenei se nofoaga luga o le crypt o le muamua falelotu. O sea tele-fausia fale manaʻomia tele tele, ma talu ai latou e masani ona le lava, o lea na taofia ai le galuega mai lea taimi i lea taimi. O le faʻamaeʻaina maeʻa o le fausiaina o galuega e taʻu o le 1420, peitaʻi o le tutotonu tutotonu na faʻatoa maeʻa i le 1870 e tusa ai ma fuafuaga o le 15th senituri, ma o le autu tumutumu faʻaopoopoina i le 1913.

I le 1867, na faʻauʻuina ai e Pope Pius IX le Katedral o Barcelona i Sepania i le tulaga o le Lesser Papal Basilica.

I taimi o taua faalemalo, o le falesa sa toetoe lava a le faaleagaina, e le pei o isi ekalesia i Barcelona. O le malosiaga faʻasao ma ona teuteuga elemeni ma totonu o le fale na tumau toeitiiti lava atoa.

Fofo fausaga

Barcelona Cathedral o se faʻataʻitaʻiga sili ona lelei o le sitaili Gothic ma olaola elemene o le aganuu Catalan. O lenei fale, lapoʻa ma lapopoʻa, e ofi lelei i totonu o le Gothic Quarter ma ona vaapiapi, faʻataʻamilo auala. E ui lava i lona tetele, e le lagona e le falesa le "mamafa", e pei e opeopea i le ea. O lenei lagona e tele lava ina faia faʻafetai i le tele o faʻamanuiaga matagofie: lele i luga tumutumu tumutumu, manifinifi pou, mimita Gothic "rosette" i luga atu o le autu ulufale.

O le falesa e tele ona faitotoʻa: o le totonugalemu ma le tuai o faitotoʻa o Saint Ivo e vaʻai atu i le sikuea de la Seu, faʻapea foʻi ma faitotoʻa o Pietat, Saint Eulalia, Saint Lucia e matala i luga o le lotoa.

O foliga o le fale ma le faitotoʻa tutotonu ua teuteuina i le tele o faʻatagata o le au paia ma agelu, o le autu o le faʻatagata o Keriso i le faitotoʻa.

O le Katedral o le Koluse Paia i Barcelona e 40 mita le lautele ma 93 mita maualuga. O le fale e faʻatumuina e 5 olo, o le tele o latou o le totonugalemu ma le tumutumu 70-mita ma 2 octagonal falelotu 50 mita maualuga. I le taumatau olo e 10 tamaʻi logo, i le agavale tasi - o le logo e 3 tone le mamafa.

Totonu o le Falesa

O le falelotu o Barcelona e matua vateatea lava, malosi ma mamalu. E ui i le tele o faʻamalama tioata lanu eseese lanu eseese ma le iai o moli, e masani ona le malamalama le fale ile pouliuli.

Vave mai le faitotoʻa autu, o iina amataina le tele tutotonu nave ma 2 itu falelotu, vavae ese mai ia te ia i laina o slender pou. I le maualuga o le 26 mita, o lenei potu vateatea e faʻatapulaʻaina e se maalili vaalele matagofie.

O se vaega taua o le ogatotonu tutotonu i le Falesa o le Koluse Paia na faasaoina mo le aufaipese o laupapa vaneina, teuteuina ma maamora bas-toomaga. E lua laina o nofoa, o ona tua e faʻapaleina i ofutalaloa ofutino o le Faʻatonuga o le Auro Fulufulu.

O le teuteuga autu o le fatafaitaulaga (XIV seneturi) ma i le taimi e tasi o se taua faʻalelotu taua o le faʻatagata o Keriso o Lepantsky, faia i fafie. O le faatagata sa i luga o le aufana o le vaa a le taitaiau Juan o Ausetalia, ma i le taimi o le taua ma le au Take i le 1571 na ia faasaoina le vaa mai le oti e ala i le taina o se lele lele. O le faatagata na faʻaleagaina, ma o lenei, e oʻo lava i le le lavalava mata, oe mafai ona vaʻai i lona mimilo na.

I tafatafa o le fatafaitaulaga autu, i le crypt, o loʻo iai foʻi le isi fale faʻatau e sili ona taua: o le sarcophagus o loʻo tu i luga o pou vaneina o alapasa ua uma ona faʻamamaina, o mea na totoe o Sagato Eulalia na malolo ai.

I le pito i tua o le fale tele o le falesa tele, i lalo o le agavale logo logo, o se okeni ua faapipiiina. Na faia i le 1539 ma ua tele faʻafouga talu mai lena taimi. Talu mai le 1990, ua faʻaaogaina le okeni mo konaseti.

<

Lotoa o le Ekalesia a le Koluse Paia

O le Katedral o le Koluse Paia ma Saint Eulalia i Barcelona o loʻo iai se fanua matagofie tele ma se togalaau matagofie o le pama ma se vaipuna tuai ua teuteuina i le faʻatagata o Saint George. Faatasi ai ma isi anamua mea taua - ground slabs ma monograms o medieval workshops, lea na avatua ai tupe mo le fausiaina o le falesa.

I tafatafa o le lotoa o se ufiufi ufiufi, o ona puipui e teuteuina i le tele o ie ma mea taua o loʻo faʻaali mai ai vaaiga mai le olaga o le paʻia o le taulaga.

I tafatafa o le faataamilosaga o le fale mataaga, e 26 falelotu tulaga ese o loʻo faʻasaga mai. I se tasi o latou, o le falelotu o le Epikopo o St. Oligarius, o loʻo iai le uluaʻi koluse ma faʻasatauroina o le lona 16 seneturi. O le falesa sili ona leva o le falesa tele, na fausia i le 1268, o lona uiga, i ni nai tausaga ao le i fausiaina le Katedral o le Koluse Paia lava ia, e latalata i le lotoa.

I le teritori o le lotoā, e toso ai kusi sinasina e 13, o lona nofoaga e nofo ai o se tasi o falelotu. O le paʻepaʻe lanu o nei manulele o loʻo faʻatusalia le mamā o le Great Martyr Eulalia, ma le latou numera - o le aofai o tausaga na ola ai le sui o Barcelona.

Potu o fonotaga

O le fale mataaga (o le Hall o Ekalesia Fonotaga lenei) e matua faʻafaigata foliga vaaia. I tafatafa o le pito i totonu o puipui, e teuteuina ai i le matagofie o teuga teuteuina: lanu viole lanu viole ma ata vaneina i luga o laupapa pogisa.

Lenei o se faʻaputuga o atavali, o loʻo i ai e sili ona lauiloa, mo se faʻataʻitaʻiga, lolomiina e Durer, o se galuega taua o le 15 seneturi - "Pieta" saunia e Bartolomeo Bermejo. O loʻo iai foʻi ma fale mataaga i totonu o le fale mataʻaga, o mea taua a le lotu, o se vai taʻi, o koluse anamua na faʻasatauroina ma faʻataulagaina.

E mafai ona e alu i le Lotu Fonotaga a le Ekalesia i totonu o le potu i totonu, e ala atu i le lotoa.

Taualuga o le falesa

I le agavale o le faitotoʻa autu o le falesa, o lifi ua faʻapipiʻiina, lea e faʻamalieina ai tagata asiasi i le taualuga o le fausaga - o loʻo i ai se avanoa vaʻavaʻaia vaʻaia latalata i le dome

Mai iina e mafai ona e vaʻai i le tumutumu o le falesa, faʻapea foi ma le faʻamemelo i le Gothic Quarter ma le ata o le atoa o Barcelona mai luga.

I le auala, o ata o Barcelona mai le Cathedral e matua alualu i luma ma matagofie, pei o postcard.

Faʻamatalaga aoga

O le tuatusi o le nofoaga autu o lotu i Barcelona o Placa de la Seu, S / N, 08002.

Savalivali i totonu o le Gothic Quarter, e mafai ona e oʻo atu i le falesa i autafa o le auala o Carrer del Bisbe - e iloa atu le sikuea de la Seu.

I totonu o le mamao savali o le nofoaga Jaume I metro (laina 4).

Tatalaina itula ma tau o le asiasiga

Le Ekalesia o le Koluse Paia e matala i aso uma:

  • i aso o le vaiaso mai le 8:00 i le 19:45 (o le faitotoʻa e tapunia i le 19:15);
  • Aso Toonaʻi, Aso Sa ma aso malolo mai le 8:00 i le 20:30.

Auaunaga e faia mai le 8:30 i le 12:30, ona amata lea mai le 17:45 i le 19:30.

Pe o le asiasiga i le falesa o le a totogi saʻo e faʻalagolago i le taimi o le asiasiga:

  • Mai le 8:00 i le 12:45, ma mai le 17:15 i le 19:00, e mafai ona e alu i totonu e aunoa ma se totogi. Ae e taua le mafaufauina o lenei taimi toetoe lava fetaui ma le taimi o tautua, o le mafuaʻaga lea e ono faʻatapulaʻa ai le ulufale atu mo turisi.
  • Mai le 13:00 i le 17:30, ma i faʻaiuga o le vaiaso mai le 14:00 i le 17:00, e totogi le ulufale.

O le ulufale ulufale tau e ese foi, fuafua i le a le ituaiga o maimoaga vaʻai maua:

  • alu i luga o le vaʻaia mataʻitusi (totogiina e oʻo lava i le "Grace Time") - 3 €;
  • aufaipese siaki - 3 €;
  • o le tasi tiketi ulufale i aufaipese, le falelotu o Saint Christ of Lepants ma le Assembly Hall, faʻapea foi ma le aʻeaʻe i le taualuga - 7 €.

E tutusa le tau mo tagata matutua ma tamaiti.

E leai se taiala faʻalogo i le gagana Rusia, o lea e tatau ai ona e savali ma vaʻai ia oe lava mea uma. Faʻatoa mafai ona puʻeina ata ma puʻeina ata pe a maeʻa ona maua muamua le faʻatagaga.

O le faʻasologa ma tau ile itulau e mo Oketopa 2019.

Fautuaga Aoga

  1. E tatau ona e sauni mo le mea moni o le puipuiga i le faitotoʻa mafai ona suʻesuʻe mea.
  2. Talu ai o loʻo malosi le Katedral, pe a e asiasi iai, e tatau ona e mataʻituina ia laʻei talafeagai: aliʻi ma fafine e fai o latou mitiafu e leai ni lima faʻatasi ai ma tulivae matala (ofuvae pupuu ma ofuvae) e le faʻatagaina. E i ai le atigipusa ma sikafu i le faitotoʻa o le faitotoʻa; e mafai ona nonoa ae le o se ofuvae pe togi i luga tauʻau.
  3. Aʻe i luga o le taualuga o le falesa e faamemelo i manatu o Barcelona mai le maualuga, e sili i le 10-11 i le taeao, a o i ai pea ni nai turisi.
  4. I le sarcophagus ma le relics o Saint Eulalia o loʻo i ai se faʻapitoa slot e mafai ai ona faʻapaʻu se tupe siliva - o le sarcophagus o le a faʻamalamalamaina i moli matagofie.
  5. O konaseti a okeni e faia i masina uma i le Barcelona Cathedral. E manaʻomia ona e suʻe muamua e uiga i le faʻasologa.
  6. A e alu i le Falesa o le Koluse Paia ma Saint Eulalia savali i totonu o le Gothic Quarter, e fautuaina e ave se faʻafanua ma oe: i le vaega tuai o Barcelona e faigofie tele ona leiloa.

Savalivali faataamilo i le Gothic Quarter o Barcelona ma asiasi i le Falesa:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Barcelonas Gothic Quarter. 10-STOP WALKING TOUR (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com