Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vaega o meaafale e fai i le veneer, o le a le mea e vaʻai i ai

Pin
Send
Share
Send

O meaafale e faia i laupapa maʻa masani e taugata ae le o se taugofie filifiliga mo tagata uma. O meaafale e fai i le veneer o le a avea ma se faʻataʻitaʻiga lelei, aua o lenei mea e i ai se foliga mai fafo i laupapa mautu. I le gaosiga o lenei ituaiga o oloa, o loʻo faʻaaoga se faʻavae, e fai ma sui o le plywood, MDF poʻo le chipboard, e ufiufi i le veneer, lea e faʻapipiʻiina i le faʻavae, faʻataʻitaʻi i laʻau masani.

Tulaga e lelei ai ma mea e leaga ai

Veneer o se manifinifi tipiina o laʻau masani, e le sili atu i le 3mm i le mafiafia. E lautele faʻaaogaina i le gaosiga o ona po nei meaafale, mea fai musika, ma o loʻo faʻaaogaina foi o se faʻaumaina mea i le fausiaina o totonu vavalalata. O le taʻutaʻua o lenei mea masani e mafua mai i le tuʻufaʻatasia lelei o tau ma foliga matagofie o faʻamaeʻaina o oloa. Ina ia faʻafaigofie ona faia se filifiliga, seʻi o tatou vaʻai i uma lelei ma leaga o loʻo i ai meaafale veneer.

O mea lelei o mea o loʻo taʻua i lalo:

  • 'eseʻese o lanu ma lanu. O ituaiga eseese o laʻau o loʻo faʻaaogaina mo le gaosiga: mai le paina masani i ituaiga sili ona taugata;
  • o se natura, siosiomaga faʻauo mea. Veneer - o se ufiufi e faia i laʻau masani;
  • faigofie o gaioiga faʻatagaina le faʻaaogaina o veneered avanoa mo oloa o ituaiga eseese ma configurations;
  • tau maualalo Veneer meaafale e sili atu le taugofie nai lo meafale meafale laʻau, lea e faʻaaoga ai sili taugofie;
  • sili ona lelei foliga vaaia - maualuga-lelei oloa i ai le saʻo filifilia o faʻataʻitaʻiga, matagofie teuteuina, e maua ai le veneered meaafale se sili atu foliga lelei;
  • aoga, tetee o facades i vevela soʻoga, maualuga sūsū. Veneer facades e le noatia i le taʻe, deformation o se taunuʻuga o fafo mea.

O mea e iai foi mea le lelei:

  • veneered ufiufi e fefefe i le susulu o le la: i lalo o la latou faatosinaga, e mafai ona suia lanu;
  • e mafai ona faigata ona piki i luga se faʻataʻitaʻiga i soʻoga, aua o laupepa taʻitasi ei ai a latou lava tulaga tulaga ese;
  • capricious i le tausiga, le aofia ai le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamama vailaʻau e mafai ona faʻaleagaina luga;
  • oloa e faia mai taugata veneer filifiliga (oak, lefulefu, beech) e le taugofie.

Eseese

Veneered meaafale e faia mai mea o eseese uiga ma le gaosiga auala. O le tau o meaafale e faʻalagolago i le ituaiga veneer. E i ai ituaiga nei o veneer, natura amataga, faʻaaogaina mo meaafale gaosia:

  • folasia;
  • fuafuaina;
  • sawn

Fuafua

Ili laupapa

Fuafua

Natura vavaeina vavae vavaeina o le sili ona taatele ma avanoa ituaiga veneer, ma le mafiafia o le 0.1 i le 10 mm. Faʻamoemoeina i le tulaga lelei o fafie, usitaʻia o le gaosiga o tekonolosi, o lena veneer atonu e le maualalo nai lo planed. E tumau le natura uiga, tulaga ese mamanu o fafie, ma e sili ona lelei aulelei uiga.

O le fasi veneer e masani ona faʻaaoga i meaafale gaosi. Taua ituaiga o laʻau o loʻo faʻaaogaina i lona gaosiga. E iloga i le tamaoaiga ma le tele o ituaiga, ituaiga, e maua e ala i le gaosiga auala. O le avanoa laupapa e mafai ona fuafuaina i itu eseese, i itu eseese, ausia tulaga ese, muamua faʻanatura mamanu.

Sawed veneer o le muamua ituaiga o mea na amata ona gaosia i le 19 seneturi. E maualuga lona lelei ma e le taugofie. Aso nei e le faia i luga o se alamanuia fua, ua faʻaaogaina e fausia ai mea fai musika, inlays, totonu teuteuina, taugata fola fola ma tasi seti o meafale e okaina.

O aso nei ituaiga o veneer, vaega o mea masani, aofia ai:

  • tele-veneer;
  • fan-laina.

Eseese veneer

Fan-laina

O le multi-veneer e faia mai le natura laupapa o ituaiga eseese, ae le o taulaʻi i le faʻasaoina o le faʻanatura mamanu. O lenei ituaiga o mea e leai se gataʻaga i ona lanu, ie, ma e i ai le palette o mauoa laʻau mamanu. O foliga mai o Geometric poʻo seisi lava mamanu mamanu e mafai ona faʻaalia i luga.

Laina-laina e faia mai le taugofie ituaiga o vave-ola laʻau, faʻaaogaina o tekinolosi tuʻufaʻatasia:

  • fofoina ma faʻamamago;
  • valivali ma faapipii;
  • oomiina ma faʻalua planing poʻo peeling.

O le faʻasologa o gaioiga i luga atu e faʻatagaina ai oe ona fausia se mea e manaʻomia le tino, faʻataʻitaʻiga, fausaga ma lanu. Lelei-laina masani faʻafoliga natural veneer o taugata ituaiga o fafie. O lenei ituaiga e le toe anagata, ua faʻateleina fragility, porosity.

Faʻailoa le va i le va o le veneer, o se ata tifaga (PVC) faʻataʻitaʻi i le faʻatusa o laʻau. O se ata faʻaonapo nei o vailaʻau faʻapitoa mo meaafale o le eco-veneer. O lenei mea e faia mai le multilayer polypropylene.

Lanu fusi o alaleo

O le lanu o le veneer faʻanatura e faʻamoemoe i le ituaiga laʻau: paina moli, lefulefu, wenge, cherry, veloveta poʻo le bleach oak. Taʻitasi fale gaosi ei ai a latou lava palette. Ae afai o le mea e masani ai, ona o oloa taʻitasi o le ai ai a latou lava paolo tulaga ese ma se taʻitasi laʻau mamanu.

Multi-veneer, fine-line, ma eco-veneer e maua ai e le tagata faʻatau le tele o filifiliga o lanu, ituaiga ma mamanu, e faʻatapulaʻaina naʻo mafaufauga o tagata mamanu. O le 'eseʻesega i le va o nei mea ma masani veneer o latou latou mautinoa se mautu lanu ma uiga, ma suiga i le paolo o mea e tupu saʻo lava i le talosaga a le tagata faʻatau, ae le o le manaʻoga o le natura.

Eseesega i le va o mea fai ma mea masani

O le a le eseesega i le va o laina lelei veneer, multi-veneer, eco-veneer ma natura planed mea? O le eseʻesega autu i le va o mea faʻafoliga ma mea masani:

  • o laupepa uma o mea e gaosia o se mea taua o le ai ai le fetaui lelei o lanu, foliga, ata. Lenei faia mafai ai ona faia oloa atoatoa i le lanu, aunoa ma blotches, nonoa, ma le atoa fetaui o laʻau mamanu. O laupepa veneer faʻapitoa e mafai ona fesuiaʻi, o lea la oloa e mafai ona faigofie ona toe faʻaleleia pe faʻaopopoina i isi meaafale, aʻo le lanu e fetaui lelei o le a atoatoa;
  • pe a veneering meaafale ma mea masani, o isi laʻasaga e manaʻomia e filifili ai se mamanu ma lanu. Taitasi oloa o le a taʻitoʻatasi i foliga ma lanu, atonu e i ai se feeseeseaiga i le va o paolo o le tutusa veneer tusitusiga;
  • meaafale faia mai masani veneer foliga sili atu, o ia oloa vaʻaia, toetoe lava, e le ese mai meafale faia mai masani mautu laupapa;
  • natura veneer i ai anagata, maualuga laei tetee;
  • o se faʻaonapo nei analogue faʻasolitulafono - eco-veneer, e sili atu le taugofie nai lo natura veneer, e faʻavae i luga o le polypropylene, lea e sili atu siʻosiʻomaga agalelei, e le pei o le PVC, e le faʻatupuina afaina formaldehydes, phenols;
  • eco-veneer o loʻo teteʻe atu i vailaʻau eseese e faʻamama ai vailaʻau, e matua faʻafaigofieina ai le vaʻaia o ia ituaiga meaafale veneer.

Filifiliga ma fautuaga fesoasoani

A filifilia ni meaafale faʻafefiloi, o mea taua autu ia:

  • tau;
  • agalelei i le siosiomaga;
  • anagata ma laei tetee;
  • uiga matagofie;
  • tumau

O se itu taua o le ata o le potu. O mea e fai i ona po nei e lelei tele mo le faʻataʻitaʻiina o poloka poloka poloka, maua ai le tele o lanu, lanu, faʻavae o ata. O mea masani e lelei tele mo potu potu masani, tuʻufaʻatasia o le matagofie o laʻau masani ma le siosiomaga faʻauo o mea masani.

O mea masani e manaʻomia le tausiga ma le faʻaeteete e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau mataʻutia.

Ua lava e solo ai ia luga luga ma le cotton lapo e faʻaaoga ai le fofo soapy. Faʻatusatusaga faʻatusatusaga e le fiafia tele i la latou tausiga. Ae e manaʻomia le faʻaaogaina o mea e faʻamama ai le fale e aunoa ma le vali, alkali, solvent.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Nuuuli EFKAS (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com