Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Sri Lanka, Mauga Lavinia: o le a le mea e tatau ona e iloa e uiga i lau tafaoga

Pin
Send
Share
Send

O le Mauga o Lavinia o se nofoaga taʻutaʻua lauiloa i Sri Lanka, ae ui i lea, e matua fefiloi lona iloiloga. O nisi faamatalaga i luga o le upega tafailagi fai mai o lenei o se parataiso mo turisi, ae o isi e tausisi pea i le isi itu, valaauina Mauga Lavinia toeititi lava leaga itulagi i le atunuu. Ma ina ia mafai ona tuʻu ese le saito mai le aputi, na matou filifili ai e malamalama auʻiliʻi i lenei mataupu ma saili uma totonu ma fafo atu o lenei nofoaga lauiloa.

Faʻamatalaga lautele

O le Mauga o Lavinia e tu i le 15 kilomita i saute o Colombo, o se taulaga e oʻo mai i le 1982 sa avea ma laumua o Sri Lanka, ma ua avea nei ma ana pisinisi. I le gasologa o lona faʻalauteleina, Colombo amata ona aofia ai fanua o nofoaga lata ane, o se faʻaiuga na mitiia ai le tele o taulaga. O le aso, o le Mauga o Lavinia, ua aufaatasi ma le taulaga o Dehiwala, ua liliu mai se isi nofoaga i se taulaga o le taulaga muamua, i luga o le teritori o loo i ai le igoa igoa matafaga ma faletalimalo.

O le nofoaga e 45 km mai Bandaranaike International Airport. O le faitau aofaʻi o le itumalo e tusa ma le 220 afe tagata. O Peretania na muamua filifilia lenei eria i tua i le 19 seneturi i le vaitaimi o le nofoia Peretania. I le 1805, e ala i le faʻatonuga a le Kovana o Thomas Maitland, na fausia ai se nofoaga iinei, lea na ia faʻaigoaina i le igoa o lana pele fafine Sri Lankani e igoa ia Lavinia. O le aso, ua avea ai le maota o le kovana ma Mount Lavinia Hotel, o se fale talimalo sili ona lelei i Sri Lanka.

I le avea ai ma se tasi o asiasiga sili ona asiasi i ai le atunuʻu, ua faʻaosoina e Mount Lavinia tagata femalagaaʻi ma ona matafaga umi, ua maeʻa lelei atinaʻe o turisi ma mataʻaga i le lotoifale. O se nofoaga lelei tele lea mo i latou na nonofo i Colombo mo ni nai aso ma filifili ai e tuʻufaʻatasia le savaliga i le taulaga ma ona siʻosiʻomaga ma se tafaoga i le matafaga.

Nofoaga tetele mo turisi

O fale talimalo e eseese tau o tau o loʻo faʻamauina i le Mauga o Lavinia. Lenei e mafai ona e nofo uma i le faletalimalo taʻutaʻua i le tau o le $ 100 i le po mo le lua, ma i le paketi malo faʻaaloalogia, le mea e nonofo ai i aso uma o le a tau i le va o le $ 18-25.

O le lauiloa Lavinia Faletalimalo 4 *, na o le pau faletalimalo i le malologa ma se tumaʻoti matafaga, ua manumalo faapitoa lauiloa. O le faletalimalo ei ai lana lava vaitaʻele, malosi faʻamalositino ma spa togafitiga potu, ma se faleʻaiga tele ma meaai mo uma tofo.

I tafatafa o le talafatai o le Mauga o Lavinia i Sri Lanka, o loʻo i ai le atoa filifili o faleʻaiga ma faleʻaiga, e le o le lava i nofoaga mamao mai le matafaga. Faʻatasi ai ma ia mea e mafai ona e mauaina uma fale tetele ma se matagofie foliga ma tamaʻi potu mafanafana. O meaai i le faleʻaiga e aofia ai ipu o Sri Lankan, Asia, Initia ma Europa. E tusa ai ma turisi, o nei faʻavae e iloga e le maualuga tulaga o le tautua:

  • Bixton Street Cafe (Sri Lankan, Europa)
  • La Rambla (sami, Asia ma Thai meaai)
  • Kovana o le Faleʻaiga (Sri Lankan, Europa, meaʻai o loʻo avanoa)
  • La Voile Blanche (sami, Italia, Europa)
  • Barracuda Sea Food & Grill (seafood, Saina, Thai, Sri Lankan menu)

O le nofoaga e tele faleoloa, fale talavai ma faleoloa e manatua ai mea. O nisi supamaketi ofoina atu se tele filifilia o fou fualaʻau ma fualaʻau. E mafai ona e faʻatauina ofuvae ma mitiafu i faleʻoloa lavalava mo se tau talafeagai, e ui lava o faleoloa ma tau maualuluga e le o faʻatumuina iinei.

O gaioiga lauiloa i le Mauga o Lavinia e aofia ai le maulu ma manava i totonu o le fale. Ma le isi, e mautinoa o le a ofoina atu ia te oe se tietie vaʻa pe alu e fagota. E fiafia i le malologa faʻasolosolo o le a alofa i le Ayurvedic massage e faʻaaoga ai vailaʻau vailaʻau ma laʻau afu. Oe mafai ona totogi se uila mai le nofoaga malolo ma alu e savalivali i totonu ma faataamilo i le eria. Ia, o tagata faʻafiafia o pati e masani ona asiasi i fale kalapu i lea nofoaga.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Matafaga

O le matafaga i le Mauga o Lavinia e le o se tasi o le sili ona lelei i Sri Lanka, e ui lava mo nisi e avea faapena. E iloga i se umi lava, ae o se vaapiapi. O le oneone oneone ma oneone oneone samasama, ma lona malulu i totonu o le sami, lea e iloa e ni galu laiti i le vaitau maualuga.

Talu ai o le matafaga e latalata i Colombo, o le tele o tagata o le nuʻu e malolo iinei, aemaise lava i faaiuga o vaiaso. O le gataifale e palapala, ma e tau le amanaʻiaina le aoina o lapisi. E puaoa le vai ile lanu meamata; e masani ona iai ato ma afifi taumafa.

E te le maua se fiafia i luga o le matafaga lautele i le Mauga o Lavinia. E te le vaʻai foʻi i tagata faaseʻe. E leai ni potu malolo, faʻamalu, sui potu, taʻele poʻo fale taele i luga o le matafaga. Peitaʻi, o ni faleʻaiga i le talafatai e maua mai ai potu malolo ma faʻamalu mo le lisi. Ma afai oe 'ai i se faleaiga, ona mafai foi lea ona e faʻaaogaina fua. Tagata tafafao maimoa na o mai iinei ua fautuaina e malolo i le cafe eria poʻo luga o tumatafaga matafaga o le Mount Lavinia Faletalimalo, aua e sili atu le mama ma sili atu le mafanafana iina.

O le taulaga auala faʻatautaia i tafatafa o le talafatai, o lea e tatau ai ona galo e uiga i se toʻafilemu tafaoga malologa iinei. O tagata faʻatauoloa e manatua ai mea i le lotoifale o loʻo faʻalavelaveina foi le filemu, e auauai mai lava i tagata tafafao ma taumafai e faʻatau atu ni oloa e le manaʻomia. O le tele o tagata o loʻo nonofo i totonu o le atunuʻu e mafua ai foʻi le le toʻa, o le toʻatele o latou e taumafai e puʻeina ata o turisi.

I se tulaga lautele, o le taulaga matafaga o le Mauga o Lavinia e aoga le asiasi i ai pe afai o loʻo e nofo mo ni nai aso i Colombo. Oe mafai ona aau ma sunbathe iinei, e ui lava e leai se aoga o le alu iinei faʻapitoa mo se matafaga aso malolo. Sri Lanka e tele isi matagofie ma mama matafaga e maua ai sili atu lelei tulaga mo tagata tafafao.

Le mea e vaʻai

I se faʻaopopoga i le savali faataamilo i le taulaga ma malolo i luga o le matafaga i le Mauga o Lavinia, e mafai ona e alu e faʻamasani ma vaʻaiga, ma e tatau ona faʻapitoa ona vaʻai i ai.

Faatoʻaga a le Atunuʻu

Afai e te i ai i Sri Lanka i le Mauga o Lavinia, ia mautinoa e te asiasi i le mea sili ona tosina i ai le lotoifale - o le atunuʻu atunuʻu. O se tasi o tele tele i Asia, ua avea le faasao ma se puipuiga mo le sili atu 360 ituaiga o manu. Lenei oe mafai foi ona faʻamasani i ituaiga eseese o manulele ma butterflies. E masani lava, o se faʻafiafiaga faʻapitoa mo turisi e faʻatautaia i totonu o le pa manu, lea o tagata autu o aʻoaʻoina elefane.

O loʻo i ai i le Zoo ni nofoaga matala e mafai e tagata asiasi ona savavali faʻatasi ma manu feʻai. O loʻo i ai foʻi le nofoaga o le sami e sili atu i le 500 ituaiga o iʻa o le sami e nonofo ai. I le paka, e tatau foʻi ona e vaʻai i totonu o le Reptile House, e nonofo ai korokotaila kerupi ma meaola fetolofi. O le pa manu e ofa ai elefane ma pony tiʻetiʻe i se tau faʻaopopo. O le tosina e matala i aso uma mai le 8:00 i le 18:00. Tau ulufale o le $ 4.

Malu o laumei

O le mafuaʻaga o lenei malutaga i Sri Lanka o le faʻasao o laʻau laumei ua lamatia. O le numera o ituaiga tropical ituaiga ua faaitiitia i tausaga uma. O le mafuaʻaga lena na faia ai le faʻaiuga e tatala se tamaʻi faʻasao nofoaga e mafai ai ona tausia ni laʻau laʻau ua faʻamataʻu. A aulia laumei i se taimi faapitoa, o le faʻatonuina o le faʻatoʻaga latou folau saoloto i le sami vasa. Lenei, o laumei manuʻa maua i luga o le talafatai e tausimai foi.

E tofu tagata asiasi i le faʻatoʻaga ma avanoa e uu ai laumei io latou lima ma fafaga i latou. O le ulufale ulufale i le tupe faaleoleo e $ 4.5. E le gata i lea, e mafai e tagata uma ona faia se foaʻi faʻaopoopo i le faʻaputugatupe. O le fale e tatala i aso uma mai le 8:00 i le 18:00.

Vaituloto Bolgoda

O le sili ona tele vaituloto vai Bolgoda i Sri Lanka o loʻo tu 9 km i saute o le nofoaga. O lenei vaituloto e tusa ma le 350 sq. km ua avea ma malu mo le tele o ituaiga o meaolaola ma iʻa, ma sili atu ma le 30 ituaiga o mammals nonofo i togatogo lata ane i ona vai. Tele o le vaituloto ei ai le tulaga o se puipuiga faʻasao. O iinei e maua e tagata tafafao maimoa le avanoa e le gata e faʻamalieina ai le matagofie o le natura, ae e o foi mo se tiʻetiʻega vaʻa, faʻapea foi ma fagotaga i nofoaga filifilia faapitoa. Tele tagata faimalaga eo mai iinei i le matagi matagi.

Faʻafefea ona sau mai Colombo

E mafai ona e alu i le nofoaga faʻapitoa mai Colombo i ni auala se tele:

E ala i femalagaaiga lautele

O loʻo i ai le nofoaafi i le sami i aso uma mai Colombo Fort Railway Station i Mount Lavinia. O le taimi malaga e tusa ma le 25 minute. E le mamao mai le nofoaga lava e tasi, o loʻo i ai le nofoaga faʻatali pasi e mafai ai ona e puʻeina se pasi i le nofoaga faʻapitoa numera 100 poʻo le 101. E fai si umi (e tusa ma le 40 minute) e malaga ai i se auala faʻataʻamilo, ma o le pasese o le a tau tele atu ($ 0.32) I se faʻaopopoga, e mafai ona faʻaaoga soʻoga pasi pasi i le taulaga o Halle mai le fale pasi pasi Pettah.

I le taxi

Afai e te le manaʻomia le maimau taimi e suʻe ai femalagaaʻiga lautele, e mafai ona e faʻaaogaina se auaunaga tuk-tuk i taimi uma. O le tau o sea malaga e $ 7-8. E mafai foʻi ona e alu i le nofoaga faʻapitoa e ala i taʻavale laʻupasese, ae o le tulaga lea o le tau e 2 taimi e maualuga ai.

I felauaiga totogi

I Sri Lanka, e aofia ai Colombo, totogiina o se scooter poʻo se taʻavale o le a le faigata. O taʻavale mautotogi faʻapitoa e mafai ona mauaina moni i soʻo se taimi, o lea la e tatau ona e filifili poʻo le a lau filifiliga. Totogiina se uila taugofie o le a tau i le va o le $ 8-10 i le aso, o se paketi taʻavale - mai le $ 25-30. O le tau mo le lita o kesi i Sri Lanka e tusa ma le tala le tupe, ma afai tatou te manatu o Mount Lavinia e tu na o le 15 km mai Colombo, ona tatau lea ona faʻaopopo ni nai tala i le totogi o le lisi.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Samoan Worship Song, Tatala Le Lagi by:Manu Patea (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com