Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻatonuga pe faʻafefea ona tuiina lelei geraniums i totonu o se isi ulo ma faʻapefea ona totoina mai tipi

Pin
Send
Share
Send

O tuaa o le totonugama geranium na ola i Aferika i saute, lea na maua ai e le laʻau le fiafia i le la ma le ofoofogia o le ola. Mo le tele o seneturi o le faʻatoʻaga, na fausia ai e le aufaifaʻatoʻa le sili atu i le 300 ituaiga tumau.

I lalo o le fautuaga mo le tausiga ma lava moli, o le a fuga mai le laʻau mai le amataga o le tautotogo i le tuai o le tautoulu. O le suʻesuʻeina o uiga eseʻese o le faʻatupuina o geraniums e masani ona amata i le fesili pe faʻafefea ona toe tipiina le laʻau i totonu o se isi ulo ma o afea e manaʻomia ai?

Fale i totonu e fai foliga

Home geranium o se taimi tumau mai le aiga Geraniev (Latina Geraniaceae). O le masani taatele o zoned geranium... E iloga i se tuaoi pogisa i luga o lanumeamata laulaʻau. Sili atu i le 70 afe ituaiga o laʻau na fafagaina, eseʻese i le lanu ma foliga o inflorescences. Royal geranium o se tasi o sui sili ona matagofie o le ituaiga. O ona fugalaʻau lapoʻa susulu e oʻo atu i le 7 cm le lautele o loʻo aoina i totonu o faʻamalama toto. O se fulufulu pipi i luga o laulaʻau lanumeamata foliga mai o se pale tupu.

O le pu geranium o se ituaiga curly ola i tautau ulo. O fana e tusa ma le 1 mita le umi na salalau solo i puipui o ulo. E i ai foi le geranium manogi, o ona lau e sosolo ai se manogi faifai pea, ma se papa, o se tamaʻi laʻau e le manaʻomia le teuteuina. O se unpretentious laʻau e le umi se taimi e faʻaleleia ai.

Tausiga aofia ai i le faʻasusu, fafagaina faʻalua i le masina ma fausiaina se togavao i le tautotogo... Pau lava le mea o loʻo manaʻomia e le geranium o moli. Na te manaʻomia le la i le tausaga atoa. I le taumalulu, moli molimoli e sui ai le le lava.

Faʻasusu e faʻatinoina pe a mago, o le maualuga o le susu e faʻatamaia ai le togavao. E manaʻomia ni alavai lelei e faʻaalu ai le tele o vai. O le vevela mo le tausia o geraniums o 18-22 ° i le taumafanafana, 13-15 ° i le taumalulu. O se vaega taua o le teuteuga o le teuina ma le tuiina. O faʻasologa e faia i le amataga o le tautotogo. O le faʻapupuina e saofaga i le ola lauusiusi o le togavao.

O afea le taimi sili e toto ai?

O le taimi sili ona lelei e toto ai geraniums o Fepuari - Mati... Ole vaitaimi lea ae e leʻi amataina le tuputupu aʻe o lenei vaitau, o le a faigofie ai ona onosaia e le toto le faʻafitauli. A o le vevela i fafo atu o luga zero (faaiuga o Aperila po o le amataga o Me), oe mafai ona totoina se perennial i fanua matala (faitau pe faʻafefea ona totoina geraniums i fanua matala iinei). O le nofoaga e tatau ona susulu i le eleele eleʻele.

Mo le sili atu ona lelei fugalaʻau, o loʻo faʻaogaina le faʻapalaga a o leʻi totoina E le mafai ona e tuʻu se laʻau e fiafia i le vevela i luga o le auala i le taumalulu; i le tautoulu e tatau ona toto i totonu o se ulo.

O le eliina atoa o geraniums pe tipi ese le pito i luga o le filifiliga lea a le faifaatoʻaga. Pe a tuiina, o le au ma le aʻa ua vavaeʻeseina (e le 1/3).

Fesoasoani: A faʻasolosolo mai eleele matala, faʻaaoga le auala fesuiaʻi. O le eleele faʻasaoina i luga o aʻa o le a fesoasoani i le laʻau vave mauaʻa i se nofoaga fou.

Aua le faʻatopetope e toto se mea ua faʻatau i se container fou. Na pagatia ile suiga ole tulaga ma femalagaiga. Ave le togavao e faʻafetaui mo le 2-3 vaiaso, pe a fai e leai se masalosalo e uiga i le lelei o le eleele... E sili atu le aua le tago i geraniums maua i le taumalulu seʻia oʻo i le faʻaiuga o Fepuari, ma fuga - seia oʻo i le peduncles matutu. I soʻo se taimi o le tausaga, e faia ai se taotoga ma le suia atoa o le eleele i le togafitia o faʻamaʻi o le aʻa.

Filifilia o le koneteina tatau

O le fea mea e sili atu?

O le ulo o se fale mo se geranium mo le tausaga pe lua, o lona manuia ma le tele o fugalaau faʻamoemoe i le filifiliga saʻo. O se container vateatea e lelei mo le fausiaina o lanumeamata lapopoʻa, mo nisi ituaiga e sili ona lelei. Mo fualaʻau faʻataʻitaʻi, e sili atu le faʻatapulaʻaina o le leo fua. I se faʻaopopoga, o le tele aofaʻi o le eleele faʻaosofia sili atu susu ma aʻa pala. E taua foi mea o le ulo.

E masani ona lua ituaiga:

  1. palasitika;
  2. keramika

E tofu ma le mea lelei ma leaga:

  • Keramika - o le ulo e matagofie foliga, o le lalolagi i totonu e mago vave, e leai se stagnation o vai. E i ai foi tulaga le lelei - e tatau ona e faʻasūsū le laʻau i taimi uma, o masima e teu i luga o le eleele. Ina ua mavae sina taimi, o le foliga vaaia teuteuina o le koneteina ua leiloa.
  • Palasitika e filifilia i latou mo ni mafuaʻaga - e mafai ona siʻi aʻe ma o le tikeri o le susu e mafai ona fuafuaina i le mamafa, e faigofie atu ona aveʻese se togavao mai se ulo vaivai. Taugofie tau foi avea ma se faʻaopoopoina pe a o se tele aoina e totoina i le fale. O le faʻaletonu o le susu tumau umi, faʻateleina le ono aʻafia o pala.

Filifili keli palasitika lanu-malamalama, o mea pogisa e vevela tele i le la, ma e afaina ai aʻa.

Matamata i se vitio e uiga i mea lelei ma mea leaga o fugalaʻau fugalaʻau i totonu e:

Tele sili ona lelei

O le faʻailoga autu e faʻatautaia pe a filifilia se ulo o le tele o le aʻa.

E faigata i le au totō fou ona iloilo saʻo le tulaga o aʻa, o le mea lea ofoina lautele fautuaga i ituaiga geranium:

  • zonal - lautele - 11 cm, maualuga - 10 cm;
  • tupu - lapoa - 13-14 cm, maualuga - 11-12 cm;
  • tamaʻi ituaiga - lapoa - 10 cm maualuga - 9 cm.

E tatau ona i ai ni pu i le pito i lalo o le koneteina mo le alu atu o le vai.

Fuafuaina palapala

E le tatau i tagata faʻatoʻaga ona faʻataʻitaʻi o latou faiʻai i vaega o le eleele. Oe mafai ona faʻatau se faʻapitoa eleele i le faleoloa, o loʻo aofia ai le talafeagai minerale ma niuterene. O lona fausaga e sili ona lelei mo le totoina geraniums ma pelargoniums.

E manaʻo le laʻau i ni eleele eleʻele ma laʻititi e faʻatagaina ai le ea e ui lelei i totonu. I paluga faʻapitoa "Geranium", o le fua faʻatatau o elemeni autu e manaʻomia mo le tuputupu aʻe o laʻau tototo i totonu ua saʻo ona filifilia: nitrogen, phosphorus ma potassium. I luga o le faʻavae o le eleele lautele, e mafai ona faia se paluga lelei pe a faʻavaivaia e le lona tolu i le mama vaitafe oneone.

Fertile eleele mo le maua lelei o geraniums e faia i le tolu vaega aveina i tutusa tutusa:

  • laufanua laʻau pe faʻapupu fanua;
  • peat;
  • oneone

O le palapala mai le auala o loʻo iai le tele o meaola faʻaleagaina. Disinfection o loʻo faia i luma o lona faʻaaogaina. E vevela le lalolagi ile ogaumu pe masaʻa foʻi ile potassium permanganate.

Taua: Ina ia aua neʻi afaina le soifua maloloina o le laʻau, e aoga le paluina o le ulo ma minerale mo le faʻaaluina o alavai. O le vevela o le a fasiotia fofo spore.

Faʻafefea ona tui saʻo?

O le mafuaʻaga autu mo le totoina o geraniums i totonu o se fagu fou o se soʻa tupuola aʻa. O le maʻa o le eleele faʻapipiʻi atoa ma aʻa, ua amata ona tosoina i latou i pu alavai.

O le taotoga e faia e tusa ai ma le tulaga masani:

  1. O se koneteina fou ua filifilia 2-3 cm lapoʻa nai lo le muamua muamua.
  2. O se vaega o alavai mea (iliili, malepe keramika, faʻalauteleina le omea) e tatau liligi ifo i le pito i lalo.
  3. O le sili agamalu auala o transshipment. O le eleele e tatau ona faʻasūsū, ona faigofie lea ona vavae ese le paluga mai le ulo.
  4. O le togavao e tuʻu i totonu o se koneteina fou ma le eleele tuai, o le avanoa avanoa e faʻatumuina i le eleele fou. Ua palapala le palapala.
  5. Mo le vaiaso, o le masani susulu moli e suia e diffuse.

Matamata i se vitio e uiga i le tuiina geranium sao:

Tupuola mai tipi

Totoina geraniums ma tipiina e faia i le taimi o le toe gaosia, toefaʻafouina o se togavao pe sefeina se laʻau mai faʻamaʻi.

O le gaioiga e aofia ai ni laʻasaga:

  1. Oti ese le 7-10 cm le umi 'au mai le pito i luga o le talavou fana. Aua le puʻeina se vao vaega, o le a leai ni aʻa mai ai.
  2. Tuʻu le pu mo le 2-3 itula e faʻamalosia ai le tipi ma se ata.
  3. Saunia le substrate e ala i le palu faatasi peat, oneone ma perlite i tutusa tutusa. O le paluga o le a liua e le malolo ma feololo i le susu-mitiia.
  4. Mo le totoina, faʻaaoga tamai ulo poʻo ni ipu palasitika ma pu e tipi i lalo.
  5. O se substrate saunia o loʻo aoina i totonu o koneteina taʻitasi ma faʻasusu mai se fagu pasī. E le manaʻomia se faʻasusu malosi. E mafai ona e muamua faʻasalalauina le eleele ma se pogisa vaifofo o le potassium permanganate e puipuia ai le sosolo o faʻamaʻi pipisi.
  6. O le tumutumu o le tipiina ua fufui i le aʻa faʻatupuina stimulator "Kornevin".
  7. I le ogatotonu o le ipu malamalama, o le papaʻu e faia i se laʻau laʻau i lalo o le au. O le fana e tuʻuina i totonu o le eleele i le loloto o le lona tolu (mamao) lau. O le eleele e laititi lava.
  8. O le faʻaopoopoga e tuʻu i se nofoaga susulu, aunoa ma ni ata faataʻitaʻi, ma le vevela o le 22-23 °.
  9. I le taimi o le rooting vaitaimi, faʻasusu e feololo, faʻasusu le eleele pe a maeʻa faʻamago i le 1/3. Leai se fale manaʻomia manaʻomia. O le tele o le susu e faʻaosoina ai le vae uliuli.
  10. A maeʻa le 2-3 vaiaso, o le a tupu le aʻa, ma o le a aliali mai se lau fou i luga o le tipi.
  11. O le au e totoina i totonu o se ulo ma le eleele geranium. Tatau ma alavai i lalo. A maeʻa le vaʻaia o 5-6 laulaʻau, pinch.

MANATUNATUGA: Aua le totoina tipi i totonu o ulo tetele. E sili atu le ave o se 8 cm container, ma a maeʻa le tausaga fesiʻi i totonu o se container fou. Ina ia foliga matagofie le geranium i totonu o se ulo, ua totoina i le ogatotonu. E manaʻomia le mulimuli i le faʻatonuga o lala, o na e tutupu i totonu e tipi ese. O le faapipiina o le mea e tupu ai se mea e faʻatagaina ai oe e fausia se laʻau lauolaola.

Matamata i se vitio e uiga i le faʻalauteleina o geraniums e ala i tipi:

Matou te fautua atu e faitau e uiga i seisi metotia o le totoina ma faʻatupuina geraniums, o se fana e aunoa ma ni aa, i lenei tusitusiga.

"Fugalaʻau" o fugalaʻau i lou fale

E mafai ona totoina ni vao eseese o lanu i le ulo e tasi, e aoga le faataʻitaʻi? Ioe, leai le masalosalo e uiga i ai. O laʻau e iai le vai e tasi e faʻasusu ai ma tausiga, e mafai ona tupu i totonu o se container masani.

Mo le 3-4 bushes, oe o le a manaʻomia se 22-25 cm ulo poʻo se pusa. Eseese lanu - paʻepaʻe, moli, mumu poʻo seisi tuʻufaʻatasiga - foliga matagofie ma lalelei.

I luga o se windowsill poʻo le ea fou, o sea fugalaʻau foliga foliga sili atu nai lo taʻitasi fugalaʻau. O popolega e uiga i le leiloa o lanu e le aoga. O le toe tanuina ma le toefaʻafouina o laʻau ma tipi o le a taofia uma uiga lelei o le tina laʻau. O le mea lea, afai o loʻo e sailia ni filifiliga pe faʻafefea ona matagofie toto se laʻau, e aoga le taofi i lenei faigofie auala.

Laititi tauvaga i le va o geraniums faʻamalosia le lauusiusi fuga.

Tausiga tulitatao

A maeʻa ona toto, e tatau ona fetuʻunaʻi le geranium. E le taufaafefe pe a leiloa ni nai laʻau lalo. E le faʻapea ona tuʻusaʻo mai e ia ni ave tuusao, ae tuʻu i se nofoaga paolo malu. E manaʻomia le faʻasūsū ile 1-2 aso, ona ua mago le 'eleʻele. I lenei taimi, o le paleni o le susu e matua taua lava: o le ova atu o le a taitai atu ai i le pala, ma le leai o le susu o le a mago.... O le laʻau e teu i le vevela potu i taimi uma.

Luga ofu i eleele fou o le a le manaʻomia mo le isi 2 masina. E le lelei le tali atu a le Geranium i le tele o fetilaisa. Aʻo le i fuga se fualaʻau o minerale ma le phosphorous ma le potassium e faʻalauiloa mai. Fertilizers tatau ona faʻavaivaia i le vai; pe a faʻaoga i le eleele matutu, na te susunuina aʻa. I le taumalulu, e le manaʻomia le fafagaina, ma faʻasusu e faia faʻalua taimi i le vaiaso.

Geranium o se tuaoi le faʻaaloalo ma faʻafetai. Na te faʻamalieina i fugalaʻau lauolaola, salalau se manogi maloloina, malu i le potu atoa. E le manaʻomia le faʻalogo tele, e oʻo lava i le faʻasusuina ma le fufuluina o laulaʻau e faʻalavelaveina.... E lava lea e faʻafofo ai i totonu o se ulo talafeagai, faʻataʻotiina o le teuina o le tautotogo, faʻasūsū i le taimi e tatau ai, tuʻuina atu le tele o malamalama ma le ea.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Robertas 4-Piece Citronella Scented Geranium on QVC (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com