Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻatoʻaga Gardenia faʻamaʻi ma faʻamaʻi ma auala e feagai ai

Pin
Send
Share
Send

E tatau ona mataala le tagata e fiafia ile fugalaʻau i le faʻaseʻe, manaʻomia le natura o le laʻau aʻo leʻi faʻatau se togalaau. A leai, o le le fiafia e le maalofia.

O le taunuʻu atu i le fale, o se tulafono, e paʻu le aulelei. E le o mautinoa pe aisea ua amata ai ona liu samasama laulaau, paʻuu ese laulaʻau, ua leai se mea o le au poʻo.

Ae o le mea moni, o le faigata o loʻo taʻoto i le fausiaina o tulaga tatau tuputupu aʻe, faʻapea foi ma le faia lelei fugalaʻau tausiga.

O le a lenei laau?

Gardenia o se vevela vevela o le lanumeamata lanumeamata lanu. Laʻau tuputupu aʻe - Sasaʻe Mamao, Initia, Saina. O fugalaʻau a Gardenia e paʻepaʻe papaʻe, o isi taimi e maua ai petala faʻalua. O le tele o inflorescences e oʻo i le 10cm le lautele. Ae o laʻau, e mafiafia, ma le faʻalelei o le laualuga ma le pupula pupula.

O se uiga iloga o lenei uiga ese matagofie o le umi fuga, mai ia Mati ia Setema. I le taimi nei, o se manogi manaia manogi, ma se faʻaali malu mai o le jasmine. I totonu o fugalaau, e naʻo le tasi le ituaiga togalaau e lauiloa - jasmine.

Faigata o le tuputupu aʻe

Faigata ono tulaʻi mai mo novice florists ma lenei laʻau. Ma o loʻo latou i mea uma, mai moli i faʻasusu. Tele o gardenias o loʻo faʻaaogaina o se ulo toto. E masani ona latou faʻapalepale i le teuteuina, faʻavaeina o pale.

Ae i le taimi lava e tasi latou vave tali atu i suiga faʻafuaseʻi o le vevela, togitogi, mo latou le sili atu o susu i totonu o le ulo e le faʻatagaina. O le lalelei foliga ese e 'inoʻino i se suiga o le nofo ai, tusa lava pe na ona e minoi le ulo, na te mafaia ona faʻamaligiina lau i se taimi mulimuli ane.

E tatau ona vaʻavaʻaia ma le totoʻa tulaga o le taofia, o sina faʻaletonu o le a faʻaosoina ai se le lelei.

Taua! O se faʻailo le maitauina i le lumanaʻi e ono iʻu ai i le leai o se fugalaʻau, leiloa o lau susulu.

Faʻafitauli masani: o le a le mea e fai?

I le tulaga o faʻafuaseʻi faʻafitauli ma le laau, o le muamua aitema i luga o le lisi o togafitiga togafitiga o le faʻamaonia le mafuaʻaga o le faʻamaʻi.

Fugala mago

O le vaʻaia o laulaʻau mago e masani lava mo laʻau ese. E foliga mai ose tulaga masani ole matua. Ae peitaʻi, afai o lau e mago tele, o lona uiga o loʻo taoto i se isi mea.

  • Tui taunuuga... O se taʻi lata mai pe le saʻo ona tanu e mafua ai ona mago le lau. E onosaʻi e Gardenia le popole, e umi se taimi e fetuunai ai.

    Le mea e fai Tuuina atu o le totoina e faia i se maualuga maualuga tulaga, o le fugalaʻau tatau ona faʻatulagaina lana ia lava microclimate, fausia se greenhouse. Lea o le a tumau ai le vevela ma le susū o le a tausia. E taua foʻi le faʻasusu ma faʻasusu le laʻau i aso uma. A oso mai laulaʻau fou, e tatau ona aveʻese le greenhouse.

  • Le lava le palapala acid... E mafai ona tupu se mea faʻapena ma le palu muamua na filifilia o le palapala. I le aluga o taimi, o le vai fufulu ese acidic vailaʻau ma le lalolagi e tatau ona faʻamaʻaina.

    Le mea e fai Mo togafitiga, vai acidified faʻaaoga faʻatasi i le 7-10 aso mo le faʻasusu. Faʻasusu 3-4 mataua o sua o le tipolo poʻo ni nai fatu o le citric acid i le 1 lita o le suavai.

  • Ova le susu... Faʻamamaina ma le tele o vai o suavai mafai ona i ai ni aʻafiaga tutusa. E le gata i lea, o le faʻaputuga o le vai i totonu o le ulo faʻailo se tulaga lelei alavai lafoa poʻo lona leai. O le eleele suavai e mafai ona taitai atu ai i le atinaeina o le pala gaioiga, le oti o le aʻa faiga.

    Le mea e fai Afai o le mafuaʻaga e mautinoa lava sili atu susu, ona na o le tasi lava le auala i fafo - o se taotoga.

    1. Iloilo le aʻa.
    2. Oti ese le uli, aʻa pala i se mea faigaluega maai.
    3. Faʻamama vaega.
    4. Taulima le laʻau ma le vaivai faʻasolosolo faʻasolosolo vailaʻau.
    5. Tui se fugalaʻau i totonu o se eleele fou (faitau pe faʻafefea ona filifili le saʻo eleele ma togalaʻau poti iinei). O le i ai o se alavai vaega e faamalosia, faʻapea foi ma alavai pu, pe a fai e leai se.
    6. A uma ona tui, aua le faʻasusu vave, ona aloese lea mai le soona susū i totonu o le ulo.

Pulu paʻu

A paʻu le laʻau i fualaʻau e leʻi fuga mai, e faanoanoa lava i taimi uma, aua o loʻo matou vaʻavaʻai atu i le fuga mai ma le le onosaʻi - aisea latou te paʻuʻu ese ai?

  • Hypothermia. Gardenia o se thermophilic fugalaʻau, ma faʻataʻitaʻiga ma le faʻafuaseʻi ona paʻu o le vevela, e paʻu ese mata. O le ofi mai o le ea malulu i totonu o le potu, faʻasaga saʻo i le togalaʻau, o le a faʻaosoina ai faʻafitauli e le gata i laʻau, ae faʻapea foʻi ma lau. Faitau e uiga i laʻau faʻafitauli ii.

    Le mea e fai Muamua lava, puipui lau togalaʻau mai suiga faafuaseʻi o le vevela. A leai, o le fuga o le a aveina atu i le tausaga a sau.

  • Manava matagi. O lenei lalelei matagofie e sau mai se tau vevela i le vevela ma vevela. O le susū e faia se sao taua mo le laau. A aunoa ma lenei parameter, e leai se aoga o le faʻamoemoe mo lauolaola fugalaʻau, e oʻo lava i le taimi e fuga ai, e faigofie lava ona faʻapaʻu i luma fugalaʻau.

    Le mea e fai Faateleina le susū i le potu i soo se auala mafai:

    1. Tuʻu se pa i ma le oneone susu poʻo le faʻalautele 'ele.
    2. Tuʻu se vaʻa vai poʻo se vaipuna lata ane.
    3. Faʻaaoga se sūsū fale.
    4. Faasusu vai mai se fagu pasī.
  • Toe faʻatulaga le ulo. E le faʻatonuina Gardenia, e leai se togafiti o le ulo e mafai ona faia, tusa lava pe faʻasusu, faʻasusu pe fafagaina. A leai, oe o le faʻatupuina le lafoa o fuga. Mo se laau, o lenei o se ituaiga o popole.

    Le mea e fai E sili a le aua le tago i le ulo ile taimi ole fugalaʻau, ae maise le aua le minoi.

Le mea e fai pe a fai e le fuga le laau, e mafai ona e faitau i lenei tusitusiga.

Paʻepaʻe papaʻe

I le tulaga o le vaʻaia o le malamalama, le mautinoa nofoaga, ma ova tumau lanumeamata, ona o le mafuaʻaga o le chlorosis. Lenei faʻamaʻi e taatele i gardenias. E tupu ona o se le lava o le uʻamea i le palapala, faʻapea foi ma le taimi e faʻaletino ai pe a faʻasusu i vai le lelei, ma le maualuga o le chlorine ma isi vaega ole alkali.

Le mea e fai:

  1. Aua le faʻasusu i le vai paipa.
  2. Faʻaaoga vai tu poʻo vai kuka.
  3. Fana i taimi uma ma faʻaopopo sauniuniga e iai uʻamea, mo se faʻataʻitaʻiga Ferovit, lalo o le aʻa.
  4. Faʻaaoga se oe lava saunia uʻamea chelate fofo pe a tatau ai.

Paʻepaʻe aphid

O lenei tamaʻi iniseti leaga o loʻo ola i luga o le au ma laʻau o le laʻau e tele mea leaga. Ia toʻulu fugalaʻau paʻu ese, e telegese lalo tuputupu, lau faʻamago e vaʻaia. E manaʻomia le faʻanatinati e tau le faʻamaʻi lea, aua le faʻatali mo nisi sosolo, aua e vave ona faʻateleina aphids ma mafai ona sosolo atu i laʻau lata ane. I le amataga, o le faʻamaʻi pipisi tamaʻi laʻau, ma ona le faʻasaoina o totoe exotic.

Le mea e fai O le osofaʻiga o papaʻe aphids e mafai ona faʻatautaia faʻapitoa i masini; e mafai ona togafitia laulaʻau taʻitasi i le vai fasimoli. Ae afai e le manuia isi mea uma, e tatau ona e faʻaaogaina vailaʻau. Faapipiʻi le fugalaʻau ma tali o iniseti faʻasolosolo, mo se faʻataʻitaʻiga "Neoron", "Actellik".

Faʻafefea ona feutanaʻi ma spider mites i luga o laʻau?

O le fili autu o le togalaau o le apogaleveleve laiti. O le iai o se iniseti e faʻamaonia ile suʻiina o vaega taʻitasi o le laupepa ma le lalaga silika e pei o le 'upega tafaʻilagi i lalo o le lau. O le siaki e fiafia i le malulu ma le mafanafana o le ea, ae e matua fefe lava i le susu, o lea o le faʻasusu i le vai e faʻaleagaina mo ia.

Le mea e fai Afai o se tuaoi o loʻo maua i luga o le togalaau, e tatau ona faʻasusu i se tali o se vailaʻau sauniuni; Bicol, Akarin poʻo Demitan o le a faia. A maeʻa le 10-14 aso, toe fai le faiga.

FAʻAMATALAGA! E vave ona fesuiaʻi le faʻamaʻi i mea oona, o le mea lea, i isi tulaga, e tatau ona suia le vailaʻau.

Fuafuaga puipuia

Ina ia taofia atili ono faʻafitauli ma le tulaga lautele o le togalaau oe tatau ona tausisi i fautuaga nei:

  1. Faʻaauau le faʻalelei ole tau ma le susū ile vai ile potu.
  2. Matau le faiga faʻasusuina.
  3. Vaivai vaivaiga ma masani ai maʻi faailoa mai le le lava meaai paleni.
  4. Faʻasologa masani o le vai, fufuluina o laulaʻau ma le fasimoli, faʻasusu.
  5. Faʻatautaia suʻesuʻega puipuia o le laʻau mo le i ai o iniseti poʻo larvae.

Uma faʻamaʻi ma maʻi o le togalaau, tasi auala po o leisi, e fesoʻotaʻi ma le faʻataʻitaʻiga o le anotusi ma le lelei o le tausiga. O le mea lea, e faʻamoemoe lava i lē e ana le auala o le a tupu ai le fugalaʻau, fuga ma tupu. Mulimuli i le olaola faʻatonuga ma o lau togalaau o le a lelei.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: PUBG MOBILE BA IPAD PRO (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com