Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Manaʻomia Saina wisteria Alba - foliga o le tausiga, totoina ma isi nuances

Pin
Send
Share
Send

O le legume aiga na tuʻuina atu i tagata soifua le gata o fualaʻau fualaʻau. Tele o aiga mamao o pi ma pi e totoina o ni teuteu teuteu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tusitusiga o le a talanoa e uiga i le Saina wisteria Alba, o le auai i legume. O le a matou taʻuina atu ia te oe le mea a Saina Wisteria Alba, pe faʻafefea ona tausia i le fale, faʻafefea ona faʻalautele ma pe faʻafefea ona tupu le fugalaʻau, faʻapea foi ma faʻamaʻi ma faʻamaʻi e ono lamatia ai.

Faʻamatalaga botani

O le ituaiga Wisteria, poʻo Wisteria (Latina Wisteria, o isi taimi - Wistaria) e aofia ai ituaiga e sefulu. Na omai uma mai i Asia - mai Saina, Iapani ma Korea. O se tagatanuu o Saina, Saina Wisteria (Wisteria sinensis) na muamua oo mai i Europa i le 1816, ina ua auina atu e le au tau i Initia i Sasae ni tipi i Egelani. Na vave ona taʻutaʻua le laʻau, ma i le 1844 na maua ai e le aliʻi fai meaʻoloa o Robert Fortune ni faʻataʻitaʻiga ma fugalaʻau papaʻe (ae e te leʻi iloa, naʻo laʻau ma fugalaʻau ma lanumoana na iloa).

O le Saina wisteria o se tumau deciduous vine ma le laʻau au... Pipi i laʻau, e oʻo atu ile 20-30 m .. E mafai ona e faʻatupuina o se laʻau. O laulaʻau e toʻesea, e aofia ai le 9-13 oblong lau 2-6 cm le umi, o le aofaʻi o le umi o le 10-13 cm. O fugalaʻau, pei o ni fugalaʻau, e aoina i tautau pulumu e oʻo i le 40 cm le umi.

O se uiga iloga o le Alba foliga o le paʻepaʻe lanu o fugalaʻau; nisi hybrids ono i ai se piniki po o le lavender hue. O le fugalaʻau laʻau faʻatupuina se manogi manogi e faʻamanatu ai le manogi o vine po o lilacs. Mulimuli ane, o pi ua nonoa i nofoaga o fugalaʻau.

Faalogo! O le saina Saina o loʻo iai ni vailaʻau oona e ono faʻatupu ai le le fiafia o meaʻai. E tatau ona totoina i nofoaga le mafai ona ofi atu i tamaiti ma fagafao.

I le natura, o Saina wisteria e maua i le ogatotonu ma sasaʻe o itulagi o Saina, faʻapea foʻi i Iapani, i le vao vaomatua. E totoina i le tele o itulagi ma le mafanafana tau, aemaise lava, i le Crimea, ae o nisi ituaiga e faʻapena foi le tau o le itulagi o Moscow lelei. E iloga ile faigata o le taumalulu, e mafai e le root system ona tatalia le faʻamaluluina o sina taimi puʻupuʻu e oʻo atu i le -28 ⁰ but, ae e tele lava ona mamate ai lala.

Tausiga

Oe mafai ona totoina lenei ituaiga o Saina Wisteria e le gata i le togalaau, ae faʻapea foi luga o le windowsill. I lenei tulaga, o le numera o tuutuuga e tatau ona maitauina.

  1. Vevela... I le tau mafanafana, o le a tupu le lagona lelei i le vevela o le 20-30;;; i le taumalulu, wisteria tatau ona teuina i le vevela o le 10-15 .С.
  2. Faasusu... Faʻasusuina le vai i taimi uma, ae 'alo ese mai le tele o vai. I le vaitaimi o le faʻatupuina o fuga, e tatau ona faʻasūsū tele le faʻatoʻaga ma masani ai, a o lea, a sauni loa le fuga e fuga, e tatau ona faʻaititia le aofaʻi o le susu. E tatau ona mataʻituina le tulaga o le eleele i totonu o le ulo - e le tatau ona mago. I le vaitau o le taumalulu (mai le amataga o Oketopa), faʻasui e manaʻomia naʻo taimi.
  3. Moli... E sili atu le filifilia o se windowsill i saute, talu ai o le malamalama-alofa wisteria tatau ona faʻaalia i le susulu o le la mo le itiiti ifo i le 5-6 itula i aso uma.
  4. Faʻaola... E mafai ona faʻatau se paluga faʻapitoa, pe e te mafai foʻi ona e saunia le eleele e ala i le paluina o laufanua laʻau, laumei ma le oneone i le 4: 1: 1 faʻatusatusa. Ina ia mafai ona faʻamamaina ma faʻatamaia parasite, o le eleele e faʻatumuina i totonu o le ogaumu pe togafitia ma fungicides ma iniseti.
  5. Teuteuina... Ina ia faʻaosofia le faʻatupuina o laʻau, e tatau ona tipi ese laʻau sosolo o loʻo tupu aʻe o le wisteria, ae tuʻu le 2-3 o laʻau sili ona malosi. I se faʻaopopoga, teuteu e faʻaaogaina e avane ai le vine i se foliga o se laʻau. Mo lenei, na o le tasi le ata e filifilia, o totoe uma ua vavae ese.
  6. Laʻei pito i luga... Maualuga lavalava e manaʻomia i le tautotogo, i le taimi o le budding vaitaimi. Lavalava pito i luga e faʻaoga faʻatasi i le 7-10 aso, feʻaveaʻi le fetilaisa o minerale ma meaola.
  7. Malosiaga totoina... E mafai ona e totoina wisteria i totonu o ulo poʻo tapu. O le koneteina mo le totoina tatau ona lelei faʻavaivai; susu stagnation e le taliaina i le tausiga o laʻau.
  8. Faʻaliliuga... Laʻau i lalo ole 3 tausaga le matua manaʻomia se taʻi tausaga i totonu o se lapoʻa ulo. O le auala felaʻuaʻi o loʻo faʻaaogaina, o lona uiga, tuiina e aunoa ma le faʻaleagaina o le eleele o le lalolagi. Naʻo mea totino matutua e manaʻomia le suiina ole pito i luga ole lalolagi (5 cm) ile tausaga.

Toe gaosia

Wisteria Saina alba e faʻalauteleina e lignified pe lanumeamata tipiina, po o fatu.

  • Laʻau e maua mai fatu e sili atu ona teteʻe, ae latou te le fuga i se taimi lata mai, e mafai ona tele tausaga. O le faʻalauteleina o fatu e faʻaaoga lava e le aufaifaatoaga.
  • O se masani masani auala faʻafaʻavae o lateral faaputuga.
    1. A paʻu laulaʻau, ona faapipii ifo lea o laʻau maualalo i le eleele, ona o latou tipiina muamua.
    2. Faapipi le fana i le eleele ina ia na o tumutumu e vaʻaia.
    3. I le tautotogo, e tatupu ai pupu, i le tautoulu e mafai ona latou tuueseeseina ma totoina.

      Tusitusiga! A faʻapea e le lava le atinaʻeina o aʻa, e mafai ona e tolopo le toe tipiina mo le isi tausaga.

Fuga

O le Saina Wisteria Alba e iloga i le umi fuga, ma e fuga faʻalua - i le amataga o le tautotogo ma le faaiuga o le taumafanafana. O fugalaʻau muamua e fuga i le taimi e tasi e pei o laʻau.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

  1. O se tasi o faʻamaʻi masani a le wisteria o aphids. I lalo o le malosiʻaga o aphids, o pupu ua piʻo, o le sau pipii foliga. I lenei tulaga, o le lua-taimi iniseti togafitiga e manaʻomia ma le va o le 8 aso.
  2. A afaina i se samasama iti, ona avea lea o apamemea apamemea. O le clover mite fasioti wisteria fugalaʻau. Oe mafai ona togafitia le laʻau ma kaliki tincture pe togafitia faʻalua ma melathion i vaitaimi o 3 vaiaso.
  3. Faʻatasi ai ma faʻamaʻi lea o le fungal o le renal blast faamaʻi, lea e afaina ai fatugaʻo, lea e aliali mai ai se ufiufi uliuli, e tai pei o le suia. O lala ua afaina e vavae ese ma susunuina. I le faaiuga o le taumafanafana, togafitiga ma se iniseti e manaʻomia e faʻaleagaina ai le leafhopper - o le autu feaveaʻi o le pa.

Fugalaau faapena

O le Saina Alba Wisteria e tele ona aiga teuteu. Nei o nisi o latou.

  • Wisteria tele (Sapani) - o se aiga vavalalata o Saina Wisteria. O le umi o le inflorescences mafai ona oʻo atu i le afa mita. E i ai laʻau ma fugalaʻau papaʻe.
  • Sē akerise - o le "akasia paʻepaʻe" lea e usuina i le alofa. Laau laʻau mai le aiga legume ma fuifui manogi o fugalaʻau papaʻe.
  • Laʻau Carragana - le lauiloa "samasama samasama". O se teuteuga laʻau ma laʻau samasama samasama fugalaʻau i le amataga o le taumafanafana.
  • Lupineo lena teuteuina togalaau e oo lava i itu i matu o Rusia o se aiga foi o wisteria. Lupins e tele lava o laʻau afu. Lanumoana, piniki ma papaʻe fugalaʻau e aoina i totonu o inflorescences, pei o moligaʻo.
  • Le suamalie pi mai le aiga o Chin O se feʻaʻei afifi herbsaceous faaletausaga ma manogi lanu viole fugalaau aoina i laiti fuifui.

O le Saina wisteria ei ai isi, le itiiti ifo le manaia ituaiga. Matou te fautua atu e faitau e uiga ia latou i tala nei:

  • Sapira Lanumoana.
  • Wisteria Sinensis.

Wisteria i luga o le windowsill e seasea maua. O lenei le tonu e aoga le faasaʻoina. E le manaʻomia se taumafaiga tele mai le faifaatoʻaga, ae o taumafanafana uma lava, o le a matua tauia ai le tagata e ana le afu o fugalaʻau papaʻe manogi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Wisteria macrobotrys (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com