Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le mea e tatau ona i ai le tulaga laulau mo se aso fanau, o tulafono o amioga mama

Pin
Send
Share
Send

Aso Fanau, pei o isi aso malolo, e faʻailogaina e le gata i taimi malie, ae faʻapea foʻi ma faʻalavelave. E taua le i ai o le taimi e sauni ai meaai, mea inu, taumafai e faʻamalie malo uma. Mo le siosiomaga sao, o le setiina o le laulau mo le aso fanau e le o le taua mulimuli ane, afai e te le amanaiaina lenei taimi, ona o mea uma o le a oʻo mai i lalo i aso uma potopoto. Matagofie, matagofie le tautuaina o ipu i le tele o itu e fausia ai le siosiomaga o le aso malolo.

Tausiga o le tautuaina o tulafono

E eseʻese tulafono faʻatulagaina o le laulau aso fanau mai tulafono o faleʻaiga. Afai o le talimalo muamua faʻamasani i nuances o le tuʻuina o ipu, ipu, ona mafai loa lea ona ia faʻatulagaina se taumafataga lelei e tusa ai ma tu masani o amioga lelei:

  1. E aoga le amata sauniuni mo le mea na tupu muamua. O le laʻasaga muamua o le sailia lea o le aofaʻi tonu o malo. Saunia au oe lava seti ipu i le aofaʻiga talafeagai mo lou aso fanau.
  2. Mo faʻapitoa taimi, oe tatau ona i ai se matagofie seti o ipu e seti le laulau. Afai e manino le maitauina o papatusi e mai seti eseʻese, atonu e sese le iloiloina.

Teuteuina o le laulau i se ipu tuʻu ma se teu fugalaʻau mo lou aso fanau o le a talafeagai lelei. E taua na te le faʻalavelave i le au malo. I itu uma e lua o le laulau, o ato lalaga o fualaʻau aina e tuʻu faʻatasia.

A nonofo malo i lalo i se laulau teuteuina, e tatau ona i ai fasi, salati, sanuisi i luga. Aua neʻi faʻatulagaina ni peleti ina ia faigofie ona oʻo iai tagata uma ile laulau. E sili le tuʻu ile lua i le tolu tamaʻi pesini salati i luga ole laulau ae leʻo le tasi le pesini tele. Ia mautinoa e tuʻu sipuni i salati ia maua ai e le au asiasi le avanoa e tuʻu ai naʻo latou ipu.

Ina ia foliga gatasi le tautua, e tatau ona e mafaufau i mea uma i se mea laʻititi lava. O le aotelega tuʻufaʻatasiga tatau ma tatau ona tuʻufaʻatasia ma teuteuga o le potu, ipu, teuteuga. E taua le aua le soona faia i mea teuteu.

Filifiliga o ie ufilaulau ma ie

O se ie afeafua muamua o le faʻavae o le tautuaina ma se tuʻufaʻatasia o auiliiliga o le atoa faʻafiafiaga tuufaatasiga. E faʻamoemoe i le lanu ma le ituaiga o lenei mea e faʻaaoga e tusa pe o le potu e foliga fealofani, o a isi mea teuteu e manaʻomia. O le ie ufimata tatou te ufiufi ai le laulau e tatau ona ogatasi ma elemene lata mai o totonu, o le lanu lanu o ipu.

E sili ona lelei le tuʻuina atu le fiafia i lanu malamalama. O le ie laulau papaʻe e foliga faʻamamaina, matagofie, mamalu.

I le taimi lava e tasi, lanu e afifi ai tapuni e talafeagai lelei foi. Lanu manino poʻo ni faʻataʻitaʻiga pito e faʻatagaina. Ae ui i lea, e tatau ona manatuaina o le susulu tele, ie lanu ie tapoleni e faʻatosina ese mai ai le mafaufau mai ipu na tuʻuina mai, ma e lelava foi mata. E fautuaina e filifili ipu i malamalama paolo mo se oloa lanu-uliuli.

O tulaga masani o amioga lelei e faʻatonutonuina ni tuutuuga faʻatatau i le tele o le ie afeafua. O lona lautele e tatau ona ufiufi ai vae laulau (sikuea pe faʻatafafā foliga). O pito o le oloa e tatau ona tautau i itu taʻitasi pe a ma le 25-30 cm.E le tatau ona alu i lalo i lalo o nofoa o nofoa.

E tatau ona salalau le ie ufimata e tusa ma tulafono nei:

  • e tatau ona tatalaina le oloa;
  • uʻu le pito o le ie ma siʻi i luga;
  • a maeʻa lena e tatau ona e luluina ma seti faʻafuaseʻi le laulau.

Aua le faʻaloaloa le tapoleni i tulimanu. Mai lenei mafai ona suia.

E i ai foi taiala mo le tuʻuina o laulau ie:

  • ina ia le see le ie i luga o le faʻafoliga countertop, o le pito i luga tatau muamua ufiufi i se oilcloth;
  • e sili atu le filifilia o oloa mai mea masani, o lenei mea e fausia ai se atemosifia faʻapitoa;
  • o le i ai o stains, streaks, palapala e le faʻatagaina i luga o le ie afifi, e tatau ona lelei uʻamea.

Faʻatasi ai ma lanu e sili ona manuia le tuʻufaʻatasia o ie ufilaulau ma solosolo o:

  • teuteuga laulau i lanu uliuli ma paʻepaʻe paolo, piniki auro, i le tuʻufaʻatasia ma se mamanu (fasi, zigzags, pi);
  • fugalaʻau i le mamanu e le leiloa foi lo latou taua;
  • o se fofo lauiloa o se tandem o lanumoana ma paʻepaʻe ma le faʻaopopoina o le siliva.

O le lanu e tatau ona filifilia e tusa ma le mataupu. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lanu susua ma le masani ai lolomiga e talafeagai mo le aso fanau o tagata talavou, faʻapea foi ma le faʻatulagaina o le laulau faʻamanatu i le uliuli ma papaʻe ma faʻamau o auro poʻo siliva.

Lolomiina fugalaʻau e sili atu talafeagai mo le mautu tausaga faʻamanatu o se fafine. Ipu ma se fugalaʻau faʻasolosolo faʻatasi ma se tamaʻi fagu o loʻo iai fugalaʻau lava e tasi o le a sili ona lalelei. I le aso faʻamanatu o se tamaloa, aitia o minimalism, o se aulelei foliga o le a avea talafeagai. E mafai ona avea ma papaʻe papaʻe papaʻe ma ipu ma mea teuteu auro.

Faia o se laulau fiafia e aunoa ma se ie ie afu e faʻatoa mafai pe a fai o le laulau i se tulaga atoatoa. Tuʻu ie solosolo i lalo o ipu. Afai tatou te talanoa e uiga i le lanu tuufaatasiga o le laulau faʻatulagaina, lea i se tulaga e tatau ona e tuʻufaʻatasia ie na faʻaaogaina ma le paolo o le laulau luga.

Ipu ma tipi meaai

A filifilia ni ie, e tatau ona e mafaufau e uiga i le filifiliga o ipu. Mo se tafaoga i le fale, e manaʻomia ni seti o ipu, tipi ma ipu uaina. E tusa ai ma tulaga masani o amioga lelei, o mea nei e tatau ona tuu i luga o le laulau:

  • ipu mo meaʻai mama;
  • ipu mo areto;
  • afai e te fuafua e 'ave ni ipu, ona tatau lea ona tuʻu le potu' ai i lalo o le ipu meaai mama.

I le taimi o se taumafataga, e tatau ona suia papatusi i le taimi saʻo. Afai e tupu e le lava ipu i le tutusa sitaili i totonu o le fale, ona mafai lea ona e faʻaaogaina le alternation technique. A maeʻa le ipu e tasi, tuʻu le isi i se isi lanu ipu. Pe filifili ni oloa i ni lanu se lua ma tutusa le tufatufaina i malo pe a tautua. I sea tulaga, ioe, e tatau ona latou tuʻufaʻatasia tuʻufaʻatasi ma le vaega o totoe o le ata.

Mo tipi, sipuni, naifi ma tui e tatau ona avatua. Mo meaai suamalie, oe manaʻomia se sipuni suamalie. O le mea faigaluega ma le ipu e tatau ona tuʻu i le mamao e tusa ma le 0.5-1.0 cm mai le tasi ma le isi.

Mea inu inu e tatau ona fuafuaina faapitoa mo se tasi ituaiga o meainu. O le ipu uaina o loʻo tu i le itu taumatau o le ipu mafolafola, mo le vai - i le agavale. I le avea ai o se tulafono, ua tuʻuina i latou i se laina, e le sili atu i le tolu i le laina.

Mo se aso fanau o tamaiti, e sili le faʻaaogaina o ipu pepa. O fata faleoloa e ofaina mai ai ituaiga eseese o ipu malamalama ma felanulanuaʻi ma tioata ma tamaʻi tusi mai ata lauiloa. O lenei fofo e sefe mo pepe ma talafeagai mo tina.

O ipu i luga o le laulau e tatau ona faʻatulagaina e tusa ma nisi tulafono:

  1. O vaega ipu e manaʻomia e tuʻu i le mamao o le tasi centimita mai le pito o le countertop ma le afa mita mai le seti mo se isi malo. O lenei auala o le a mafai ai e tagata asiasi ona fesoʻotaʻi lemu ma le lagona le maasiasi.
  2. O le ipu pito i lalo e mo ipu vevela, o loʻo iai se container loloto mo vasega muamua, ma o le pito i luga e mo meaʻai mama.
  3. O loʻo fautuaina foʻi le Cutlery e tuʻu i lalo o tulafono. E tuu le tui i le agavale, o le sipuni ma le naifi i le itu taumatau. O mea faigaluega uma e tuʻu i luga ma le itu o le concave i luga.
  4. I le faʻamanatuina o le aso fanau, o meainu malulu pia e masani ona ave i tioata poʻo tioata tioata. O tioata uaina lapopoʻa e tuu i le itu agavale o le ipu i luma o le malo. A maeʻa lena, o tioata manaʻomia uma e tuʻu faʻatasi i luga o mea paʻu'ū, i le nofoaga mulimuli - o se ipu malamalama.

E taua le fufulu mama ma faʻamago cutlery, ipu ma tioata. Ona tatau lea ona e faʻalanila ia latou, e le tatau ona i ai ni pisia, maosi, faʻasusu i luga.

Napkin o se elemeni o teuteuga

O oloa pepa e faʻaaogaina e fufulu ai laugutu pe solo ai lima, o ie e faʻaaoga e puipuia ai lavalava mai le pisia. E mafai foʻi ona e teuteuina le laulau i solosolo. O aitema pepa e matagofie ona faʻatulagaina i tioata poʻo tagata e faʻaau i le sami. O ie e faʻataʻoto i luga o le laulau pe faʻasolo i mama mo teuteuga. E gaugau i latou i foliga sili ona lavelave.

Napkin pepa tuʻu i tulaga faʻapitoa mafai foi teuteuina se laulau fiafia. E tele auala faigofie e faʻalelei matagofie ai latou:

  • ili, lua faʻalua (solo solosolo i le tulimanu ma tuʻu i totonu o se ili);
  • o se manulele (o le matafaioi a le siʻusiʻu e faia e napkin matagofie faʻataʻoto);
  • pale (solosolo soli i totonu o se tafatolu e tuu i le foliga o se pale).

E tele auala e teuteuina ai se laulau matagofie faʻaaogaina napkin, lenei e mafai ona valaʻauina o se eseʻese ata foliga.

Teuteuga o le laulau

Mo se faʻamanuiaga tauagafau i le fale, o se teuteuga laulau faʻamanatuina ma teu fugalaʻau e talafeagai. O se tasi lea o auala sili ona saogalemu e fausia ai se siosiomaga faʻafiafiaga. O se teufugalaau i le ogatotonu poʻo le feololo-tele fatuga tuʻu faʻatasia i luga e talafeagai.

Afai o lenei metotia o le teuteuina o le laulau i le fale e filifilia, o mea nei e tatau ona amanaʻia.

  • siaki pe faʻapea e leai se tasi o malo i le faʻamanatuina e iai ni lagona tiga i mea ua filifilia;
  • aua le tuʻuina atu le fiafia i fugalaʻau ma le manogi masiʻi;
  • pe a teuteuina le laulau ma fatuga fatuga, e tatau ona manatuaina o le koneteina ma fugalaʻau tatau ona aveʻese mai papatusi ma meaai.

I se aso malolo o le tautoulu, e talafeagai le faʻaaogaina o lanu samasama, teuina fusi ma isi meaalofa masani matagofie o se teuteuga. I le tautotogo - lala o fugalaʻau laʻau, willow, butterflies faafoliga. Taumalulu taimi mafai ona o faʻatasi ma le faʻaopopoina o cones, faʻapea foʻi ma papaʻe, lanumoana ma lanumoana. I le taumafanafana, e mafai ona avea ma fualaʻau fugalaʻau ma fatuga.

Fautuaga mo le tuʻuina o sau oe laulau teuteuga faitau:

  • filifilia aitema tatau ona ogatasi ma le tasi;
  • aua le tuʻuina i luga o le laulau ni teuteuga maualuga, o le a latou faʻalavelave i le fesoʻotaʻiga a malo;
  • e le fautuaina e faʻaaoga le tele o auiliiliga auiliiliga, e taua le mataituina o le fuataga.

E le tatau ona galo ia tatou teuteuga o le laulau i paluni o le helium. Masalo e le toe i ai se mea faʻaopoopo fiafia. Polo mafai ona filifilia i paolo o le tautua.

A sauniuni se faʻafiafiaga gaioiga, e taua e le gata i le mafaufau i luga o le lisi, ae faʻapea foi ona amanaʻia le manaʻoga mo se matagofie, mamalu tulaga tulaga. O le talimalo talimalo tatau ona amanaʻia uma nuances. O le uluaʻi mamanu e le itiiti ifo se lagona nai lo le manogi manaia.

Se ata

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: amuia lava o peau (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com