Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻatonuga mo le fausiaina o le mini greenhouse i le fale. Faʻafefea ona tupu ma tausi mo cacti mix?

Pin
Send
Share
Send

O le Cacti e taʻutaʻua i latou o teu fale aua e oʻo mai ile tele ma e leʻo manaʻomia e tausi.

Mix cacti o loʻo manaʻomia tele. O se avanoa tulaga ese lenei e vave maua ai ma toto ni ituaiga o mea i totonu o le fale, fausiaina o se mini-greenhouse.

Lenei tusitusiga faʻamatalaina auiliiliina o faʻatonuga mo le fausiaina o se tamaʻi-fale vevela i le fale ma ola tuputupu ae cacti.

O le a lea

Faʻafefiloi o cacti o Dutch cacti e tuʻufaʻatasia le tele o laʻau ma uiga tutusa.

Faatasi ai ma le tausia lelei o laʻau, o le a latou fiafia i lo latou matagofie ma umi fugalaʻau. Tele palu ua uma ona gaosia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le D5 fefiloi aofia ai cacti ma nila papaʻe, ao le Initia fefiloi aoina laʻau o eseese foliga ma lapoʻa.

Igoa ma ata o meaola e mafai ona ola faʻatasi

Tele ituaiga o cacti mafai tupu faʻatasi i le fale., o nisi nei o na mea:

Espostoa

O Espostoa e malulu ma silky ona lauulu ae le o nila.

Echinocactus gruzoni

Nei o polo ma le lautele o le 40 cm. O tuila e mamana ma malamalama samasama.

Matou te ofa atu e maimoa i se vitio e uiga ia Echinocactus gruzoni:

Na matou tusi e uiga i le echinocactus ii.

Cactus puipui

E tatau ona matauina o se vaega o le ituaiga o le i ai o se zigzag gaugau o le tele o ivi asoaso.

Chamatocactus networkpinus

O lenei cactus ei ai sinasina papaʻe, e le o manaʻomia e tausi ma e talafeagai mo se amataga.

Gymnocalycium damsey

Lenei o se undemanding laʻau lea, i le taimi o fugalaʻau, e ufiufi i lapopoʻa fugalaʻau. E faatatau i laʻititi-tele, ma amata ona fuga mai mai lava i le amataga o tausaga.

Oe mafai faʻamasani ma le hymnocalcium auiliili ii.

Faʻafefea ona tupu?

E manaʻomia le totoina o se paluga o le cacti i le eleʻele ma māmā le eleele.... E mafai ona e kukaina oe pe a e faʻafefiloi vaega nei i tutusa tutusa:

  • laufanua laufanua;
  • oneone vaitafe;
  • peat;
  • efuefu malala.

Ae mo le agavaʻa, e le tatau ona loloto tele, ae i le taimi tutusa lautele. O se ipu lapotopoto e sili ona lelei. O le cactus e le gaoia e uiga i mea na aumai ai le ulo... E mafai ona tupu i totonu o se palasitika poʻo le kelei ulo, pe afai e le o se uʻamea.

Tausiga i le fale

Sei o tatou mafaufau pe faʻafefea ona tausia lelei le totoina cacti palu i le fale.

Vevela

I le tautotogo ma le taumafanafana, o le vevela pulega tatau ona 22-27 tikeri. I le tautoulu, o le vevela e tatau ona faasolosolo i lalo i lalo i le 16-18 tikeri.

Faasusu

Mo cacti, o le faʻafefiloi vai e taua tele i le taumafanafana, aua latou te manaʻomia le vai e faʻalili ai i aso vevela. O faʻasusu e faʻataunuʻuina i isi aso uma ile faʻaaogaina o le vai ile vevela ole potu... Faʻatautaia nei gaioiga i le taeao po o le afiafi.

Aua le faʻatumuina le laʻau, a leai o le a le maua le turgor.

Susulu

Faʻafefiloi cacti alofa faʻasalalau malamalama. Latou te mafai ona tatali tuusao le la, ae i le ao e sili atu le puipuia i latou i pupuni.

Teuteuina

O le teuteuina e tatau ona faia pe a fai o le cactus ua leiloa lona foliga, o ona foliga vaʻaia ua leaga pe amata foi ona mou malie. Taualumaga:

  1. Faʻaaoga se naifi maamaʻa faʻamamaina i le ava malosi, tipi ese le pito i luga o le laau.
  2. Ina ia puipuia se pipiʻi pe a faʻamago le tipi, e tatau ona faʻamaʻaina pito.
  3. Tuu le tipi ese luga luga o se koneteina на tumu i vai. Taofi iina seʻia maua aʻa i le nofoaga tipi (pe a ma le 2 masina).
  4. Toto le laʻau toto i totonu o se koneteina ma le oneone oneone. Tuʻu alavai i lalo o le ulo. I totonu o le 6 aso talu ona toto, e mafai ona faʻasusuina le laʻau.

Laʻei pito i luga

E le fautuaina le tuʻufaʻatasiga o totoga mo cacti... Pau lava tuʻusaʻoga o loʻo tupuolaola vave ituaiga, mo e manaʻomia e faʻalauiloa ai meaola i totonu o sina tamaʻi fualaʻau. Faʻafefiloi cacti manaʻomia kalisiu ma phosphorus, fugalaʻau laʻau manaʻomia potasiuma sili i lo uma. Sili fetaui mo laʻau o se faʻapitoa fualaʻau paleni mo cacti ma succulents. Oe mafai faʻatau fetilaisa "Cactus" ma se paleni tuʻufaʻatasiga o micro ma macro elemeni.

Faʻaliliuga

E manaʻomia le tuiina o le paluga cacti i le tautotogo, ma matau le faiga lea:

  1. E le fautuaina e faʻasūsū le laʻau 3-4 aso ae le i toe tuiina. O lenei o le a faʻafaigofieina le gaioiga o le vavaeʻeseina o le eleele mai aʻa.
  2. I le pito i lalo o le koneteina, faataatia se alavai vaega o le 3-4 cm, talu ai stagnation o le vai ua contraindicated mo cacti. Faʻapipiʻi alavai i faʻapologa, tuʻu ai maʻa nutimomoia, faʻalautele le 'ele poʻo le oneone talatala i luga.
  3. I le amanaʻia ai o le loloto o le ulo ma le umi o le aʻa aʻa, faataatia se vaega o le eleele (2-4 cm) i luga o le alavai. Tuu le laau i luga o le eleele ma salalau aʻa. E tatau ona mautinoa o le faʻavae o le cactus o loʻo laina ma le pito o le koneteina.
  4. O lenei e mafai ona e faʻatumuina le eleele e oʻo i le aʻa kola, luluina le koneteina mai lea taimi i lea taimi ma puʻega le faʻavae. Faʻapipiʻi se oneone (1 cm) i luga o le palapala.
  5. Mo le 3-4 aso muamua pe a uma ona tui, aua le faʻasuina ma tuʻu le ulo ma le laʻau i le nofoaga ma le susulu o le la.

Taumalulu

I le taumalulu, e tatau ona faʻatumauina le maualalo o le vevela pulega o le 10-12 tikeri i totonu o fale.

Faʻafefiloi cacti te le fiafia i le mago ea, o lea e tatau ai ona e avatua ia i latou ma coolness. E mafai ona e tuʻuina le laʻau i luga o le poletito pupula, ae naʻo le vevela e le tatau ona maualalo ifo i le 8 tikeri.

Mai ia Novema ia Mati, o le cacti e i ai se taimi le tumau.... O lo latou manaʻoga mo le susu e laʻititi. Vai tele ma tuai laʻau tasi taimi i le masina, ma laʻititi - tasi i 2-3 vaiaso. Cacti mafai ona faʻasusu i le vai mafanafana.

Faamaʻi ma faʻamaʻi

A faʻalauteleina cacti palu, o faʻafitauli nei e mafai:

  1. O laʻau e fai ni laʻau mimilo ma laʻau tuitui - o le iʻuga o le le talafeagai tau malulu.
  2. Cacti e crusty ma pala - faʻasusu le talafeagai.
  3. Mumu o cacti - o le iʻuga o le i ai i susulu susulu o le la, e aunoa ma le paolo mai tuusaʻo o le la. E mu le laʻau lea e oʻo atu i lona mumu.
  4. Faʻasolosolo laʻau... E tupu ona o se maatiati ma ogaoga malulu vave.
  5. Lanu enaena - o le iʻuga o le soʻosaʻo o moli, maualuga le susū o le vaʻaia o le ea ma le palapala, ova na faʻalaʻau.
  6. Taofi le tuputupu ae o laʻau ma laʻau paʻuʻu - tupu ona o le faʻaaogaina o le vai malulu i le taimi o faʻasusu.
  7. Faʻaalia - o le iʻuga o le le lava moli o le laʻau. Ua leai se lanu o le cactus ma ua faaumiumi lona ogalaau.

I meaola faalafua, o le palu o le cactus e afaina ai aphids ma mites mite. Afai e maua i latou, e tatau ona faʻataunuʻu togafitiga ma iniseti:

  • Aloalo
  • Tanrek.
  • Aktara.

Mix cacti o se seti atoa o Dutch cacti, e eseese i le tele ma foliga mai. E le faigata ona tausi i latou pe a fai e te faia ni tulaga atoatoa i totonu o lou fale mautotogi, e masani ona faʻaoga i luga ofu ma mataitu lelei le susū o le palapala.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: DIY GREENHOUSE - HOW TO BUILD A MINI GARDEN IN THE HOUSE. Vlog#54 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com