Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Lelei ma le lelei o le toe gaosia o Phalaenopsis orchids e tipiina i le fale

Pin
Send
Share
Send

Mafai naʻo polofesa faʻatupuina Phalaenopsis i le fale? Leai, ma le filiga tatau, o lenei sui o le exotic aiga o tropical orchids o le a aʻa i totonu o se amateur.

I lona iloaina atili e uiga i ai mai tusitusiga faʻasino mo le grower, o le a mafai foi ona ia faʻasalalau e ala i tipi. Faʻafefea ona filifili le saʻo tipiina? Faʻafefea ona tausi se laʻau pe a uma ona faʻatoʻa? Oe o le a aoao e uiga i nei mea uma i la tatou tusitusiga. Matou te fautuaina foʻi le maimoaina o se vitio aoga i lenei mataupu.

Features o le metotia

Faʻafefea ona faʻateleina le Phalaenopsis orchid i le fale? O se tasi o metotia sili ona taʻutaʻua ma lautele na faʻaaogaina e faʻalautele ai vegetative o tipi. Phalaenopsis gagau o se fasi peduncle... Ua vavaeʻese mai se matua matutua, na paʻu ona fuga 2-3 masina talu ai. O le taimi sili ona lelei mo tipi o le tautotogo.

MANATUNATUGA: Afai o le orchid e leʻi fuga mo le sili atu ma le tasi le tausaga, oe le mafai ona faʻaaogaina ona vaega o mea totoina. O laʻau fou e faʻapipiʻi, o lona uiga kopi kenera o le tina laʻau. E tutusa a latou gafa pei o ia.

Penefiti:

  • Faigofie o taualumaga: o le fugalaau vavae ese se tipi ma ni fuga ma tuu i le sphagnum limu.
  • Mauaina o se lelei atiaʻe laʻau i se puʻupuʻu taimi.
  • O se laau totoina i lenei auala o le a fuga mai i le 1-2 tausaga.

Ae o lenei metotia o le toe gaosia o phalaenopsis ei ai le tele o le le lelei.:

  • Faʻafitauli i le tupu aʻe o se laʻau toto. O nisi taimi e fesoasoani e faʻapipiʻi le cytokinin faʻapipiʻi i aʻa pe togafitia nofoaga tipiina ma le faʻatupuina o mea faʻaosofia e faʻavae i luga o le phytohormones (Epin, Kornevin, etc.
  • Le manaʻoga e usitaʻia uma puipuiga pe a galulue ma tipi, ie togafitiga o tipi togi ma mea faigaluega ma fungicides mo disinfection.
  • A maeʻa ona faapipiina, e vaʻaia le laʻau i se auala faʻapitoa.

E filifili e tagata teu fugalaʻau 'oti pe a latou mananaʻo e maua se laʻau maloloina ma lelei atiina ae i se puʻupuʻu taimi. E mafai ona e aʻoaʻoina e uiga i seisi auala taʻutaʻua o le toe gaosia o phalaenopsis i le fale - e fatu - mai se isi tusitusiga.

Uluai galuega

Filifiliga Scion

O tipi ua saunia mai vaega o le paʻu ua tipiina... Ua vaevaeina i latou i vaega o le 5-7 senitimita ma le tasi pe sili atu "le moe" pupula.

Tipiina ma faʻagasolo le vaega tipi

Ae e leʻi tipiina eseʻeseʻesega, o le mea faigaluega e togafitia i se tali o le ava malosi. E faia lea mea ina neʻi faʻaofi le siama i le manuʻa i le taimi o le faʻagaioiga. O loʻo tipiina foʻi nofoaga ua tipi e faʻaogaina ai le carbon activated.

Fesoasoani: E tipi ese se fasi fasi mea mai le peduncle, piki i luga se pruner poʻo se seleulu fao. Peitaʻi e sili le tipi ese o laʻau tipi ma le togalaʻau togalaʻau, na faia faapitoa mo le tipiʻeseina o lala, ae le o lala mafiafia, ma isi.

Filifiliga o mea ma suʻesuʻega

O le aufaifaatoaga poto masani o le a tipiina le tipi pe a uma ona saunia le ulo ma substrate. E le mafai ona faʻaaogaina mo le faapipiina ma substrate matutua orchid... Sili atu e ave sphagnum limu poʻo oneone.

E masani ona faʻaaoga le spossag lumoss, aua e tutasi lava meatotino. O leisi igoa o le "sinasina moss". E faʻaputuina i totonu faʻamaʻa veli. Moss lanu eseese (elea enaena, piniki, mumu, lanu viole mumu, lanumeamata malamalama, ma isi). O mea tipi e tuu i luga o le oneone poʻo le sphagnum lumo, ae le tanuina.

Faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga mo le faapipiina

  1. Oti le peduncle latalata i le faavae. O le nofoaga o le tipi, i luga ma luga o le tina laʻau, e togafitia ma se vaivaiga vaivai o le potassium permanganate.
  2. O le tipiina ua tipiina i ni vaega. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga se agaese poʻo se faʻamau faʻamaʻaina. O le umi o vaega o le 5-7 cm.O tipi e faia i sina laʻititi, ma i luga o iʻuga taʻitasi ooti e tatau ona i ai se "moe" itu.
  3. Ave ni papaʻu lautele fagu ma faʻatumu i latou i manuki sphagnum sili ona lelei. O isi taimi e faʻaaogaina ai le oneone ae le o le limu. A o le i faʻataʻatia ia vaega o le peduncle i luga o lenei substrate, faʻasu ia i se vaifofo o Augustine's biostimulator. Latou te faʻataʻamilomilo i luga, e aunoa ma le loloto pe sausau se mea i luga.
  4. Ufiufi tipi i afifi palasitika poʻo tioata. O le koneteina ma latou e tuu i luga o le windowsill. O le vevela o le ea i totonu o le potu e tatau ona 25 tikeri Celsius. O le maualuga o le tau o le ea e 70 pasene pe sili atu. O faʻatoʻaga e faʻasalalau i aso uma. A o mago le substrate, faʻapipiʻi, ae le o le vai, ae faʻapea ma se tali o le aʻa faʻatupuina stimulator.
  5. O le taimi lava e aliali mai ai 3-5 cm aʻa ma se pea o laulaʻau, o le laʻau laʻau totoina totoina i totonu o se substrate mo matutua orchids. I le taimi o le tanuina, o tino oti uma ua vavaeʻese mai le "fanau".

Matamata i se vitio e uiga i ata tipi phalaenopsis:

Faʻaliliuga

A maeʻa le tipi ona mauaʻa ma ola aʻe ni laulaʻau, totoina i latou i totonu o se ulo ma se auala mo tagata matutua oketi. E tatau ona aofia ai feololo ma laʻau laʻau. O maamaa poʻo ni fasi fasi omea o loʻo tuʻu i lalo o le ulo. Ona latou tuʻuina lea o fasi fualaʻau paʻu, ma le pito i luga - laʻititi. E vave ona pasi le vai i le paʻu. A o le i faʻataʻoto le substrate, faʻasusu i le vai mo le lua aso.

Isi tausiga

Taua: O se laʻau talavou pe a uma ona tui e manaʻomia se tausiga faapitoa. I le tulaga o aʻa faʻavaeina, oe o le a manaʻomia se laʻitiiti fale vevela.

O tagata teu fugalaʻau latou te faia io latou lava lima. Ina ia faia lenei mea, latou aveina se koneteina. Ua liligi iai le oneone poʻo le sphagnum lumo. Ona latou tuuina lea o tipi i totonu, ma ufiufi i le afifi palasitika po o le tioata i luga. E faigofie lava ona fai se tamaʻi-fale vevela e manaʻomia faʻafou faʻatasi i le aso ina neʻi pala le tipi.

A maeʻa ona tutupu aʻa ma laʻau muamua, ona toto lea o le laʻau i totonu o se ulo malamalama. A o sauni le substrate, o vaega uma e faʻamamaina, togafitia i le malulu, ausa poʻo le vevela... E mafai ona e faʻasusu le paʻu i se fugalaʻau sesega o le potassium permanganate poʻo le vai, i Fundazole poʻo seisi vailaʻau.

Faaiuga

E oʻo lava i se tagata fou teu fugalaʻau o le a mafai ona faʻasalalauina Phalaenopsis e ala i tipi. O lenei metotia e sili ona faigofie i mea uma e faʻatagaina oe e faʻasalalau se oketi i le fale. I se taimi puʻupuʻu o le taimi, e maua ai se laʻau fou ma uiga tutusa o kenera e pei o le tina.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Orchid Care for Beginners - What to do after Phalaenopsis blooms fall? Cutting spike u0026 aftercare (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com