Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tupe faʻaalu tina i le 2020: seʻia oʻo i le tausaga e aoga ai, o le a le tele o le tusi faʻamaiti tina + se lisi o pepa talafeagai mo le lesitalaina ma le vitio

Pin
Send
Share
Send

Talofa lau au faitau o le Ideas for Life lugalaina mekasini! O le autu o le lolomiga o aso nei, o le faletua, o le a lea ma le a le tele o le tusi pasi, pe faʻafefea ona mauaina ma o a pepa o le a manaʻomia, ma isi.

Tusa lava, ua e vaʻai i le a le tele o le tala ua uma ona aoga? Amata maua tupe i luga o le eseʻesega o fesuiaiga o tau iinei!

A uma mea uma, o le fanau mai o se pepe o o le sili ona matagofie lenei vaitaimi i le olaga o se fafine. Na te aumaia le tele o lagona lelei, faʻatagaina oe e toe mafaufau i nisi o taimi ma faia taua suiga i le olaga i aso uma o le aiga. Ae i le faʻaopopoina i le faʻalavelave ma popolega e fesoʻotaʻi ma le tamaititi, e tatau ai ona mafaufau pe faʻafefea saunia le olafaʻatau talafeagai mea faʻaaoga, ofu, meaai paleni ma faʻafefea ona fausia le mafanafana pe a le faʻatagaina e le tulaga tau tupe. (Faʻaoga e faitau - "Faʻafefea ona tusi se resitala mo se galuega")

Ioe, i le faʻaopopoina i tau uma, e tatau ai Fuafua ia tulaga o le soifuaga, faʻaalu tupe i aʻoga, tolenigataumafai e tuʻuina atu le tulaga talafeagai o aʻoaʻoga. Tele aiga i se tulaga faʻapea ua maua se tali taliaina mo latou lava, liliu atu i le setete mo se fesoasoani. O le mea lea, na matou filifili ai e tusia lenei tusitusiga e uiga i tina faʻatama tupe faavae ma filifili e mafaufau i le autu mataupu o popolega tele aiga.

I lenei tusitusiga, o le ae aʻoaʻo ai:

  • Faʻafefea ona maua se tina faʻameaalofa e faʻaleleia ai tulaga o fale;
  • O a pepa e manaʻomia e maua ai (faʻatulafonoina) tina failele;
  • O ai e agavaʻa e faʻaaoga le tusi faʻamaoniga failele;
  • Faʻafefea ona faʻatupeina le faletupe;
  • Mea uma e uiga maternity tupe faavae mo le faʻatauina o se taʻavale. Faʻafefea ona faʻatau se taʻavale ma tina failele?
  • ma isi

1. Ole a le tupe maua a tina 📃

Talu mai le 2007 o se faʻapitoa polokalama na faʻatulagaina e fesoasoani ai tele aiga Rusia tausia fanau. O lona autu o le i le fanau mai (vaetamaina) o le muamua, lona lua pe tamaitiiti mulimuli ane, o se aofaʻi faʻapitoa o tupe ua moliatotogiina O lenei auala e faʻaosofia ai le aiga, e le gata o tina ma tama o loʻo faʻatalitali, ina ia latou mautinoa i le lumanaʻi, ae na matua suia foʻi le tulaga o tagata i le atunuʻu i se itu lelei.

O lenei e mafai ona e fuafuaina muamua le faʻasinoga o le faʻaaogaina o tupe, e tusa ai ma tuutuuga o le polokalama, ma le iloa o le setete o le a avatua fesoasoani.

O le vaitaimi faʻatinoina o lea poloketi na fuafuaina mo le 10 tausaga ma tina failele i le 2016 sa tatau ona faamutaina ona i ai... Peitai, talu ai le talafeagai o tusi talosaga ma le tuuina atu o tusi pasi, o le mataupu o le toe faaauauina, suia tulaga ma atinaeina faatonuga mo le faaaogaina o le vaegatupe tupe na tuuina atu mo talanoaga.

Ole a la le aofaʻi o tupe maua a tina i le 2020? O le a le mea e mafai ona e faʻaaluina ai le tina failele, o le a le mea e tuʻuina atu i se talavou aiga? O a pepa e manaʻomia mo lenei? Ma e i ai le noataga mo le solia o tuutuuga o le polokalama?

2. Le faʻatatauina ma le faʻaaogaina o tupe maua a tina 📑

Polokalame faʻatulagaina, atiaʻe ema faalauiloa i totonu foi 2007 tausaga ma ua faʻateleina lona lauiloa i aso nei. O lona autu autu o le totogiina o tupe faavae, faasinoupuina tausaga, i na aiga na muamua, lua, lona tolu ma mulimuli ane fanau na fananau pe vaetamaina mai Ianuari 1.

I le aoina o le tatau afifi o pepa tuuina atu latou matua i le lotoifale paranesi o penisione tupe, mauaina o se faʻapitoa pepa faʻamaonia. E mafai ona e maua le tupe e tatau ai faatoa 3 tausaga... Ae, i le amanaʻia ai o le manaʻoga e totogi ai se nonogatupe poʻo se faʻavavevave inivesi i le fausiaina, o faʻaupuga tuʻuga mafai ona matua suia.

O lea la, o le a le mea e mafai ona e faʻaaluina ai lau galuega faʻatupe? O le faipule mai le amataga na faatu mai 3 auala faʻaaogaina o tupe faʻaopoopo:

  1. Faaleleia le tulaga o le soifuaga... Na manatu e faʻatau a latou lava sikuea mita i le tulaga o se fale mautotogi poʻo se fale. I se faʻaopopoga, e mafai ona e faia toe lipea, amata fausiaina pe totogi se vaega o le mokesi nonogatupe e faʻaititia ai le aofaʻi o aitalafu faʻaopoopo.
  2. Mauaina o se aʻoaʻoga... O le itu lea e fesoasoani e totogi uma auʻaunaga e fesoʻotaʻi ma aʻoaʻoga a le tamaititi. Ole vaitau lenei o lona faʻavaeina, amata mai i le aʻoga amata ma faʻaiʻu i iunivesite ma inisitituti. I se faʻaopopoga, ua fuafuaina e auai i se aʻoga musika ma e oʻo lava i gagana ese vasega.
  3. Teuina o penisione... O tupe e maua e mafai ona faʻaaoga e faʻatele ai le penisiona a le tina.

I le taimi nei, ua maua e le faletua tina se isi faʻavae e faʻatagaina ai le faʻaaogaina o tupe i lalo o le tusi pasi. O se aiga talavou, i lana faitalia, e mafai ona tuʻuina atu i le tamaititi le fesuiaʻiga o agafesoʻotaʻi ma le tuʻufaʻatasia o tamaiti le atoatoa i le sosaiete, pe a manaʻomia E le gata i lea, e leai se mea e faʻatali ai mo le uma o le tolu-tausaga paʻaga. Ua lava e faʻapipiʻi ma se talosaga i le penisione matagaluega matagaluega, tuʻuina atu uma talafeagai pepa.

Ina ia mafai ona malamalama pe faʻafefea ona galue le polokalama, e tatau ona e malamalama lelei pe o ai e iai le aia tatau e faʻaogaina ai.

I lenei tulaga, o le tulafono na aiaia ai mo le faʻatulagaina o vaega nei o tagatanuʻu:

  • Fafineo loʻo i ai le sitiseni Lusia ma, amata mai ia Ianuari 1, 2007, na fanaua pe vaetamaina le la tama muamua, lona lua ma mulimuli ane la la tama.
  • Tamaloloa, o loʻo ia te ia foʻi tagatanuu o Lusia ma le faʻatonuga a le faʻamasinoga, e faʻailoa mai ai o ia lea ua avea ma matua vaʻaia o le muamua poʻo se isi lava tamaititi.
  • Matua vaetama pe tama o ia na mauaina le aiā a le tina e apalai ai mo se tusi pasi, ona o mafuaʻaga eseʻese na aveʻesea ai e le faʻamasinoga aia tatau a matua e tausi ai fanau.
  • Tamaiti laʻititio e tutoʻatasi tutoʻatasi i le tumau taimi seia aulia le atoa o le 23, ina ua le maua e le faʻamasinoga a latou matua uma.

Ma ua aliali mai e tusa lava pe o le a le tulaga i le aiga, pe a fai o le muamua, lona lua po o le mulimuli ane fanau na fanau mai le taimi o le polokalama, oe mafai ona saogalemu fai mai na maua tupe i lalo o le tusi pasi. O le mea muamua e ave i ai le faʻamuamua, o le mea totino tinaona fesoʻotaʻi lea tama pe matua vaetama ma na o se taimi mulimuli ane lava ona faia ai lea o le fesili e lagolagoina fanau.

O le suʻesuʻeina o tuutuuga o le polokalame, e taua le malamalama o loʻo faʻatatau i le suia o se faigata tautupe tulaga pe ia fiafia i ai avanoa nofo, mauaina aʻoaʻoga, togafitiga, pe o lea lava siitaga i le aofaʻi o totogi penisione i le lumanaʻi

Ae, e i ai le numera o nuances e te manaʻomia e faʻalogo i ai.

  1. O le aia tatau e maua ai tupe faavae... E naʻo le tasi i le olaga atoa e avatua ai ma e le faʻaoga i tamaiti uma na fanau.
  2. Faasino igoa... E tusa ai ma le faʻaiuga a le fono faitulafono, o le tina (aiga) laumua e suia lona aofaʻi i luga i tausaga taʻitasi, peitaʻi o soʻo se lapoʻa e le aofia ai le manaʻomia e suia le tusi pasi pe faia ni suiga ia te ia.
  3. Faʻatonuga o talosaga... E taua le iloa o le mea moni lava o le fanau mai o se tamaititi e avatua le aia tatau e talosaga ai i le teritori lala o penisione tupe i soʻo se taimi, tusa lava pe a maeʻa se taimi umi. O lona uiga, o le faigata o le olaga tulaga, o le manaʻoga e suia le nofoaga o nofo ai poʻo isi mafuaʻaga e avea ai le faʻamuamua e foia ia faigata e aliaʻe e le o se mafuaʻaga e teena ai le tusi pasi, talu ai o le taimi ua manatu ua leiloa pe ua tuai. E iai lau aia i soʻo se taimi e faʻafesoʻotaʻi ai le aufaigaluega o le tupe e maua ai se lisi o pepa e manaʻomia mo le faʻaaliga.
  4. Lafoaia o tupe... Oe tatau foi ona iloa e tusa lava pe oe, a maeʻa le tausaga o le 3, leai se avanoa e vave faʻaoga ai le aofaʻi fuafuaina ona o au mafuaʻaga, o lona uiga o loʻo ia oe pea le aia tatau, lea e mafai ona e faʻaaogaina i soo se taimi. Lona uiga, e leai se taimi e mafai ai ona ova.
  5. Lafoga... O le polokalame e mafaufauina ina ia mauaina tupe mo soʻo se vaega filifilia, e leai se manaʻoga e totogi lafoga i lenei aofaʻi. Ua aliali mai o le e ana le tusi pasi a le aiga e tuusaunoa mai ia oe lava lafoga totogi.
  6. Leiloa o pepa... Afai na i ai se tulaga na leiloa ai le tusi pasi, ona e manaʻomia lea e faʻafesoʻotaʻi le penisiona teritori, lea latou te mautinoa ai le faʻataʻamilomiloina.
  7. Faʻamutaina... O lenei tuʻuga e tupu pe a maliu le pule o le tusi pasi pe ua le maua foʻi aia faʻamatua i le tamaititi, o lona fanau mai poʻo lona vaetamaina na mafua ai le faʻaputuputuina o tupe. E le gata i lea, o se tulaga na faia ai se solitulafono fuafuaina faasaga i tamaiti pe mafua ai le afaina ia latou e faʻatagaina ai oe e luʻi le aia tatau i tina failele.
  8. Tulaga aloaia o le tusi faamaonia... E faʻamaonia mai naʻo le iai o se faʻailoga.
  9. Tupe i fafo... Gaioiga o lenei natura i lalo o le Aiga Fesoasoani Polokalama e le faʻatulafonoina ma faʻasalaina. O mea uma e faʻatulagaina, faʻaliliuina ma totogi atu e faia i le faletupe.

3. Tele ma faʻasino igoa o tupe maua a tina capital

I le taimi o le polokalama, talu mai le 2007, o le aofaʻi na tuʻuina atu i le tagata e mauaina e faʻavasegaina i taimi uma.

Afai la, e oʻo foʻi i le taimi lena, na faia le filifiliga e tuʻuina atu le fesoasoani i le aofaʻi o 250000 rubles, ona amataga 2020 o le tausaga ua faateleina e oʻo atu i le 616 617 rubles (mo le tama lona lua) ma 466 617 rubles mo le tama muamua ... O lenei suiga e fesoʻotaʻi ma le tamaoaiga i le atunuʻu, o le siʻitia o le tau o le soifuaga, o le siʻitia o tau mo meaai, oloa, tautua, aʻoaʻoga.

Mo le 10 tausaga, ua matou mauaina le numera mulimuli, faʻateleina toeititi 3 taimi... Ae i le 2020, na filifili ai le malo o Lusia i le isi ana fonotaga e sii le totogi mo le fanau mai o le lona lua o le tamaititi, atoa ai ma le tofiaina o totogi mo le fanau mai o le muamua tama.

Lisi o suiga ile aofaʻi o totogi faʻatupe tina mo le lona lua ma le isi tamaitiiti:

Le aofaʻi o totogi faʻatupe tina
2007 tausaga250,000 rubles
2008 tausaga276 250 rubles
tausaga 2009312 162 rubles
2010 tausaga343,378 rubles
2011365 698 rubles
tausaga 2012387 640 rubles
tausaga 2013408 960 rubles
tausaga 2014429 408 rubles
2015 tausaga453,026 rubles
2016 tausaga453,026 rubles
2017 tausaga453,026 rubles
2018 tausaga453,026 rubles
2019 tausaga453,026 rubles
2020 tausaga616 617 rubles (mo le tama lona lua) 466 617 rubles (mo le tama muamua)

O le tupe maua a tina i le 2020 o le a avea ma 616 afe 617 rubles (mo le fanau mai o le lona lua tama) ma le 466 afe 617 rubles (mo le tama muamua).

E oʻo mai i le taimi nei, i lalo o tuutuuga o le teteʻe atu i faʻalavelave faʻafuaseʻi na atiaʻe e le tatou malo mo 2020 tausaga, le avanoa o le mauaina o se totogi faalemasina mai tupe o le matua tusi pasi ua ofoina (pe a fai o nisi tuʻutuʻuga tulaʻi mai).

Pei ona e iloa, tina faʻatupe tupe faavae o le 2020 mafai ona faʻaaogaina i 4 faʻatonuga... E tofu i latou ma a latou lava uiga ma tapulaʻa. E taua le iloa e le gata i le faʻalelei lafoa o tupe i le lumanaʻi, ae o a foi mea e faʻasa e le tatou tulafono.

4. Tamaiti faʻatupeina mo le faʻaleleia o tulaga o fale - auala e faʻaaoga ai le применения

O nisi taimi e avea ma faigata tele galuega mo se aiga talavou e mauaina a latou lava sikuea mita. A uma mea uma, o tupe e maua e le toʻalua e faʻaalu ai faatulagaga o le olaga, meaai paleni, faʻatau o lavalava, auaunaga taʻavale, saunia le pepe, ma nei tupe alu uma, e le mafai ona sefe le aofaʻi manaʻomia.

O auala taua o le faʻaaogaina o tina e faʻaleleia ai fale tulaga

O tupe maua a tina failele mo le faaleleia o tulaga o fale, na tuuina atu i lalo o le polokalame a le setete, e fesoasoani e foia ai lenei mataupu ma avea ai foi ma faavae lelei mo isi gaioiga.

I se tulaga aoao, o lenei itu e avea ma 4 autu taua:

  1. Faʻatauga o fale nofo. Lenei mafai ona avea ma le faʻatauina o se fale mo tina failele, fale faʻatauina i luga o le tulaga lua maketi, po o fale fou.
  2. Tagata fausiaina. O lenei tuutuuga e aofia ai le fausiaina o se fale tumaoti mo le ola atili.
  3. Auai i le tufatufaina o galuega. O lenei o se teuga tupe faʻaagaga i se mea i le taimi o le fausiaina o lona faʻavae poʻo galuega fausiaina.
  4. Toe fausiaina. Faia o galuega e faʻaleleia ai tulaga o fale.

I lea, ua foliga mai o le tasi mafai fausia, pe vave faatau, ma pe a manaʻomia ma toe fausia avanoa nofo, le mea o le a nonofo ai le aiga uma mulimuli ane. I se faʻaopopoga, o au faʻatatau uma e faʻatatau i aitalafu faʻavae i luga o le faʻatauina o fale e mafai foi ona toe iloiloina i lalo o tuutuuga o le tusi pasi.

Ma ia aua neʻi galo o le faʻaleleia o le tulaga o le soifuaga ma le materkapital o se tupe faʻaalu lelei. I tua atu i na mea uma, i le iuga o le a e iai au fale faʻatau e mafai ona e lafoa lelei ai (rent, sale, etc.). Matou te fautuaina foi le faitauina o la matou tala - "O fea e teu faafaigaluega ai tupe e maua ai ma maua masina maua"

E te mafaia, aunoa ma le faʻatali mo le 3 tausaga le matua totogi le totogi muamua mo lau pepe pe a mauaina se nonogatupe, totogi le aitalafu autu ma le tului i nonogatupe. E taua le malamalama e le faʻatatau lenei tupe totogiina o sala tupe, faʻasalaga pe tolopo.

Faʻatauga o fanua faʻatau atu mo le laumua o laumua

O lesi foi mea, o loʻo e fuafuaina e faʻaalu le aofaʻi fuafuaina i le faʻatauina mai o fanua. Mafaufau i le tele o nuances e tulaʻi mai i le gaioiga o le sailia o fale ma faia feutanaiga ma ia.

Ma, galue ma mea faitino uma e faatatau i lona lava tuutuuga:

  1. Faʻatauina o se fale mautotogi... Faʻatauina se fale fou manaʻomia oe e suʻesuʻe ma le faʻaeteete le konakarate faʻaiʻuina i le fale laʻititi ma ia mautinoa e filifilia ai tausisia o le tulafono feterale Nu 214 "I le auai ai i le tuʻufaʻatasia o le fausiaina o fale mautotogi ma isi fale faʻatau mea totino." Fale fefaʻatauaiga i le tulaga lua maketi o le a manaʻomia manaʻoga o le e ana e totogi ai se vaega o le tau ma tina faʻatupeina tupe faavae. A leai, o le a faʻapea e le aoga feuiaʻiga. Ma, o lou manaʻo e le aofia ai aitalafu faʻalapotopotoga i lenei lomiga o le a tolopoina fuafuaga mo 3 tausaga... Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le faʻatauina o se fale mautotogi ma le faletua, na matou tusia i le tusitusiga "Faʻatauina se fale mautotogi ma tina - o lea laʻa ma lea laʻasaga.
  2. Fale faʻatau... Ia mautinoa e siaki i le ulutala pepa o loʻo i ai i lenei fale tulaga nofo ai, ma sa fetuunai mo le tausaga atoa nofo. O le fanua fanua i lalo o ia ua faʻamatalaina i le tulaga o le "fanua mo tagata taʻitasi fale fausiaina". Afai e faʻamalieina uma tulaga aloaʻia, ona faʻapea lea i le faʻatauga ma le faʻatau atu, ia e mautinoa e tuʻueseese le fale ma le fanua fanua i le tau. Talu ai ua faʻatagaina faʻatulafonoina ona faʻaaoga ma faʻaalu tupe na o le tau o le fale, a leai o le mea lea e manatu ai e sese ma e molia foi o se soliga.
  3. Mauaina o se faʻasoa o fale... Fanau faʻatupeina faʻatagaina oe e faʻatau se vaega o le meatotino i sea, pe a fai o le tulaga o se mea atoa. Ma, o loʻo iai fale mo 2 tagata e ona poʻo potu vavaeʻese, e sili maualalo maualalo i tau ma mafai ona manatu o se filifiliga. E taua le tuʻu eseʻeseina o lenei faʻasoa mai le vaega o totoe o nofoaga ma faʻamaumauga. I le auala, e oʻo lava i faletupe faʻasalalau mokesi mo le faʻatauina o ia meatotino.
  4. Faʻatauina o fanua... E tatau ona malamalama o sea mauaina o le a le mafai, talu ai e leai se faʻavae faʻavae tulafono mo le fuafuaina polokalama.

Fausiaina o fale mo tina failele

Fale fausiaina mafai foi ona faia 2 (lua) auala autu:

Faʻalapotopotoga konekarate... O galuega uma na faia e ia e tatau ona maitauina i le tala o le tupe, o loʻo faʻamatalaina manino ai le aofaʻi o tau na fuafuaina mo le totogiina. I lenei tulaga, o le aofaʻiga manaʻomia aofaʻi ua faʻasoaina ma tuʻuina atu i konekarate.

Oe lava-fausiaina... Lenei metotia manatu faʻapitoa aiaiga o totogi. Faʻatasi ma ia, e maua e le aiga mai lava i le amataga 50% o le tupe faavae, ma, a maeʻa le 6 masina, ona totoe ai lea o le tupe. O loʻo faʻaaoga e le setete le avanoa e faʻatino ai galuega uma ae leʻi amataina le 3 tausaga le matua, faʻamaonia ia latou ma pepa, ona maua ai lea o le taui.

Faitau atili i le tusitusiga - "Faʻafefea ona maua ma faʻaalu tina faʻatupe e fausia ai se fale"


Toe fausiaina mo le laumua o laumua

O loʻo faʻapea foi ona saunia e le tulafono le toefausiaina. E aofia ai le faʻateleina o le malologa avanoa e ala i le toefaʻailogaina o nofoaga autu.

Lenei e mafai ona liua falealuga i lalo o le falealuga, faia se faʻaopoopoga, faʻalautele le fale.

E mafai ona e galue i lenei itu I laasaga faavae e 3.

Sitepu # 1. Fuafua pe o tatou suiga e moni lava o le vaega "Toe fausiaina". I se isi faaupuga, o lenei o se toe faʻatulagaina o le poloketi ma le fesoasoani o galuega fausiaina, lea e faʻatagaina ai oe e suia le faʻatekinolosi ma le tamaoaiga faʻailoga o le fale. O lenei mea e mafai ai e le anaina ona faʻaaoga faʻapitoa nofoaga.

Le tuutuuga autu lena o le a avatu ia oe se penisionao le a iai se faʻateleina o le eria... E taua le malamalama o le faasaina faasaina na e to o le a avea ma le tusa ai ma le tulafono pe a faʻaaogaina tina faʻatupeina tupe faavae.

Ioe, suia le tanoa vai, pesini faleuila, meaafale, faaloʻo ma teuteuga o le puipui e le avea ma faʻavae mo le faʻasoaga o tupe.

Sitepu # 2. Matou te fuafuaina mafuaʻaga o faʻatupeina.

Lenei toe fausiaina mafai ona faia 3 auala eseese, mai lenei ma le metotia totogi o le a ese.

Muamua, tutoatasi galuega. Lea tatou te ono faʻamoemoe mo le 3 tausaga, ona tatou aveina lea o tupe mo galuega, pe tatou te faʻaaluina ia tatou lava tupe totogi, totogiina mo isi tau.

Lona lua, faʻagaioiga o nonogatupe. E taua le malamalama o le faʻaaogaina o tupe iinei i lalo o le polokalame e le mafai. E leʻo aiaia i le tulafono le totogiina o le nonogatupe i le itu lea.

Lona tolu, o le galuega a le konekalate. E tusa ai ma tuutuuga, e le mafai foi ona faʻatosina mai isi vaega. Uma galuega tatau ona faia e aunoa ma le totogiina mo le fesoasoani a tagata faʻapitoa. Faʻapea foi i le taimi o fausiaina, 50% o le aofaʻi ua faʻamatuʻu atu i le cutoff account, ma o le tupe totoe e mulimuli mai mulimuli ane, pe a ma le 6 masina.

Laasaga 3. Matou te aoina pepa. Oe manaʻomia e tuʻuina atu:

  • Se kopi o le pemita mo le toefausiaina o fale;
  • Tusi faamaonia o le umiaina o le fale ma lana kopi;
  • Tusi faʻamaonia mo faletua faʻapitoa, ma lana kopi;
  • Faʻailoa pepa;
  • Tusi faʻamaonia o le anaina o fanua fanua ma lana kopi;
  • Faʻamaoniga o le umiaina masani o se aiga fale.

O le filifilia mo i latou lava le faʻaleleia o le tulaga o le soifuaga, o le tupe faʻapitoa mo le tusi pasi e mafai ona faʻaaluina i auala eseese. E faʻamoemoe ile tulaga o loʻo e iai nei ma mea ua fuafuaina.

  1. Mauaina o se fale mautotogi mo tinoitupe... Ole filifiliga pito sili lea ona faigofie ma taugofie. O le mea taua iinei o le sailia lea o se mea e nonofo ai talafeagai mo tuʻutuʻuga o le polokalama ma malilie faʻatasi ma le tagata faʻatau e uiga i se tutusa auala o le teuina o tupe. Oe talosaga i le penisione tupe, aoina pepa talafeagai, tusi se talosaga, ma i ni nai aso o le aofaʻi manaʻomia o le a fesiitai atu i le tagata faʻatau teugatupe. A e faia sea fefaatauaiga, oe e tatau ona faia kopi o le konekarate faʻatau, tusi faamaonia o le anaina ma aveese mai le potu lesitala i le taimi na faʻatau atu ai le fale mautotogi na leai ni faʻaopopoga faʻaopoopo.
  2. Totogiina o le vaega muamua i luga o se nonogatupe poʻo se mokesi feagaiga... Afai e te faʻatau fale i lalo o mokesi tuʻutuʻuga, lona uiga o le muamua tuʻutuʻuga tatau ona totogi tutoʻatasi mai oe lava tupe. Ona matou aoina uma lea o pepa talafeagai mo le penisione, faʻapipiʻi se tusi faʻamaonia mai le faletupe e uiga i le i ai o aitalafu ma tupe faʻavae tina ua lafoina atu i lenei teuga tupe. Afai, e ui i lea, e leai se tupe mo le vaega muamua, ona mafai ona tuuina atu se nonogatupe le amanaʻiaina o le polokalama faʻavae i luga o nisi tuutuuga. Muamua lava, o le aofaʻi o le totogi muamua e le mafai ona sili atu i le faʻatapulaʻaina tapulaʻa i luga o le tusi pasi. Ma, lona lua, o le tau o le avanoa avanoa e te mafai ai ona apalai o le a faʻavae faʻavae i luga o le averesi tele o lau totogi aloaʻia i le aofaʻi o tupe faavae. I le auala, e i ai isi auala faʻafefea ona e aveina se mokesi e aunoa ma le totogiina i lalo - na matou tusia e uiga ia latou muamua i se tasi o a matou tusitusiga.
  3. Totogiina o le ulufale ulufale mo le faʻatauina o se fale mautotogi i se fale o loʻo fausiaina... I le taimi o le fefaʻatauaiga, i le faʻaopopoga i le mea moni o loʻo e faitauina i luga o se tusi pasi, oe tatau foi ona i ai tinoitupe i le lima, lea mulimuli ane aofia ai le atoa aofaʻi o le faʻatau. Oe faʻaiuina le faʻatau ma le faʻatau atu maliega, resitaraina e tusa ai ma tulafono a le matou setete ma aoina uma pepa talafeagai mo se penisione faʻaputugatupe. A maeʻa lena, ona iloiloina lea o lau tusi talosaga ma i totonu o le 5 aso e faʻaui atu le tupe i le teugatupe faʻamaonia.
  4. Totogiina o le puleaoga ma aia i luga o se nonogatupe... O se tuutuuga taua mo ia fesoasoani mai le setete o le potu o loʻo e faʻatauina e tatau ona lesitalaina mo tagata uma o le aiga. A leai, e leai se tasi o tagata faigaluega o le penisione tupe o le a aveina na tiute.

Aʻoaʻoga a tamaiti

O le mauaina o aʻoaʻoga ua avea nei ma vaega taua o le atinaʻeina o se tamaititi, ma e pei ona e silafia, o ia tau faʻaopopo atu i le tele tele. Oe tatau ona totogi oe lava toleniga, nofo, vasega faaopoopo ma e oʻo atu i le aʻoga poʻo le aoga faʻaleaʻoaʻoga. Ioe, e le mafai ona aofia uma vaega, ae ui i lea, fesoasoani mai le setete o le a taua pe a fai e i ai sau tusi pasi.

I le ala, e taua le malamalama o se tina mafai ona fuafuaina tupe faʻaalu e le gata mo le pepe o le a liliu 3 tausaga, ae faʻapena foi ma isi o latou fanau i lalo ole 25 tausaga.

Tusa lava pe o tupe i lenei itu e le o faʻaaogaina atoa, ona mafai lea ona faʻasino atu le aofaʻiga o totoe faʻaleleia le tulaga o le soifuaga pe oe lava penisiona.

O lenei faʻamanuiaga lautele e mafai ona faʻaaluina mo mea nei:

  • Se asiasiga e se tamaititi i se aoga faataʻitaʻi poʻo se faʻapitoa atinae nofoaga;
  • Mauaina tulaga lua ma maualuga aʻoga;
  • Aʻoaʻoga i vasega faʻafouina poʻo le gagana lesona;
  • Totogi mo musika, aʻoga tusi ata;
  • Nofoaga i se fale talimalo;
  • Isi tupe faʻaalu e fesoʻotaʻi ma toleniga.

O tupe talafeagai uma e faʻamatuʻu atu i faʻapitoa faʻatulagaina teuga tupe i le tuatusi o le faʻalapotopotoga faʻamaonia i le konekalate. E le mafai ona mauaina na totogi i tinoitupe.

I le auala, e taua tele le siaki poʻo le faʻalapotopotoga poʻo le kolisi e te filifilia faʻafetaui uma aiaiga mo le polokalama.

Naʻo le 3 tuutuuga:

  1. O le aoga aʻoga tatau ona tu i luga o le teritori o le Rusia Malo;
  2. Maua tulaga aloaia mo le faʻatulagaina o le faʻatonuga o suʻesuʻega;
  3. Ia i ai le faʻatagaga ma aia tatau uma e tuʻuina mai ai le ituaiga talafeagai ma faʻatulagaina o aʻoaʻoga tautua.

Faʻavae luga o nei aiaiga, e leai se mafuaʻaga e talitonu ai e mafai ona 'aveʻese se tamaititi i fafo. E mafai ona e faʻaogaina tupe e tusa ma le tusi pasi i taimi uma ma vaega, totogi le aofaʻi manaʻomia i tausaga uma.

Mo le tupe penisione e avatu ai lana faʻamaoniga mo lenei faʻatonuga filifilia e oe, oe manaʻomia e aoina se afifi o pepa, e aofia ai:

  • o se tusi faʻamaonia tuʻuina atu le aia tatau e faʻaaoga ai tina (aiga) laumua;
  • o se faʻamaoniga pepa, i le tele o tulaga o se tusifolau;
  • faamauina tumau i le nofoaga o nofo ai pe le tumau pe a nofo i le teritori;
  • SNILS o le pule o le tusi faamaonia;
  • o se tusitusiga tusilima o le faʻamoemoe e faʻaalu tupe i le faʻatonuga faʻatulagaina;
  • o se maliega mo le sauniaina o totogi aʻoga tautua poʻo le auai i se aʻoga aʻoga;
  • se kopi o le tusi faʻamaonia aloaia o le faʻalapotopotoga e te filifilia. E tatau ona faʻamaonia e se notary;
  • lisi lisi mo se potu malolo i se fale talimalo. E tatau ona faʻaalia mai pe a manaʻomia e totogi ai peimeni mo le lumanaʻi vaitaimi o le nofo. I lenei tulaga, e taua le ave o se tusi faʻamaonia e faʻamaonia ai le mea moni o le nofo ai ua faʻamaonia.

Ina ia mafai ona faia uma peimeni i se taimi faʻatulagaina, latou manaʻomia e vaʻaia muamua. Ma, afai o le moni tausaga e mo oe - o le taimi lenei o le ulufale i le iunivesiteona sili atu lea e oʻo ia Me 1 e aoga le tusiina o se faʻamatalaga i le Penisiona a le Penisione e uiga i ou faʻamoemoe, ma mulimuli ane aumai uma pepa talafeagai.

Faʻaaogaina lenei metotia, oe o le a mafai ona maua tupe e aunoa ma faʻafitauli ma le sili ona lata mai aso o le fesiitaiga e oʻo ia Oketopa 1.

O le mea moni, o tulaga e ono eseese, ae afai e tupu e suia lou mafaufau pe i ai ni tulaga e mafua ai aʻoaʻoga i lenei aʻoga aʻoga faigata, ona mafai lea ona e faʻaleaogaina le tusi talosaga mo le sauniaina o tupe.

Taua aua le faia i se taimi mulimuli ane 2 masina mai le aso o le muamua talosaga. Tusa lava pe faʻateʻa lau tama ona o le le lelei o le aʻoaʻoga poʻo amioga le mama, e tatau lava ona taofi le totogi.

I le mea e tupu e sau aso malolo aʻoga pe faaliliuga a tamaiti aoga faʻailoa i le aufaigaluega le penisiona tupe e uiga i lenei ma o le a latou faia ni suiga ia te oe e tusa ai ma tulaga.

Fausiaina o penisiona a le tina

O lenei itu e le lauiloa tele nai lo isi, ae o loʻo mafai ai pea ona e faʻaopopoina le aofaʻi o totogi e faʻamoemoe i lau penisiona i le lumanaʻi. E tatau ona malamalama e mafai ona e lafoaʻia le tusi pasi i lau oe lava faitalia, ma o le mafuaʻaga lea e faigofie ai ona fuafua uma le aofaʻi atoa tuuina atu e le setete ma lana vaega.

Oe mafai, mo se faʻataʻitaʻiga, aʻoaʻo se tamaitiiti i le iunivesite, ma tupe uma e le faʻaaluina tuu oe lava i le vaega faʻatupeina.

Ina ia faʻaaogaina le faletupe mo le fausiaina o le penisiona, oe tatau ona aoina le mulimuli afifi o pepa:

  • tusi faamaonia;
  • faamatalaga i luga o le pepa faatumu mo le lafoa o tupe;
  • faʻamaoniga pepa;
  • Uila.

Ia e iloa, maua e mafai ona faʻapena tupe faʻatupeina 2 auala:

  1. Totogi vave penisiona;
  2. Totogi mai le vaega faʻatupeina o le penisiona matua a le tina.

O le muamua faʻasinoga e naʻo le tupe faʻaalu a le tagata lava ia e faʻatupeina ai ma o toʻesega a le pule e leai se mea e faʻatatau iai. O le vaitaimi o ia peimeni ua fuafuaina e oe lava ia, ae tusa ai ma le tulafono, e le mafai ona sili atu i le 10 tausaga.

O le filifiliga lona lua e totogi mo le ola. I le auala, afai o loʻo e popole e uiga i le faigata tulaga o le tamaoaiga i le atunuʻu ma mafaufau o tupe tolopo uma ono ono faʻaititia, ona leai lea o se mafuaʻaga mo lenei.

I Lusia, o loʻo iai le tulafono e mafai ai ona e mauaina uma tupe faʻaputugatupe e tatau ona totogi i le tulaga o peimeni mai le taimi o le amataga o le litaea tausaga.

Afai na faia le faaiuga e lafo ni tupe i le faʻatutuina o penisione sefe, ae e leʻi mauaina, oti, ona mafai lea e suli saʻo ona faʻatino lenei aia. E aofia ai tama pe matua vaetama, ma o le tamaititi lava ia.

Fetuunaiga lautele ma tuʻufaʻatasia o tamaiti le atoatoa i le sosaiete

Amata ile 2016, o lenei itu ua atili ai ona lauiloa. Ua fuafuaina ina ia maua ai e tamaiti e iai manaʻoga tuga ogaoga le avanoa e uia ai auala talafeagai e faasaʻo ai le tulaga. E aofia ai lautele aiaiga ma tuutuuga.

Sei o tatou iloiloina i latou i auiliiliga atili ina ia mafai ona manino le mea a se tina mafai faʻamoemoeina pe a filifili e filifili lenei auala o le faʻaaogaina o le faʻatulagaina tupe.

  1. Vaitaimi o le faʻaaogaina. O loʻo faʻaavanoaina e le polokalame le avanoa e le faʻatali ai mo le amataga o le 3 tausaga, ae ia totogi uma gaioiga i le taimi e tasi.
  2. Tagata auai Afai e tatau ai, o sea fesoʻotaʻiga lautele i le aiga e mafai ona tuʻuina atu i soʻo se tamaititi le atoatoa, fanau uma ma vaetamaina. Ma e le afaina pe afai o ia o le muamua pe o le lona lua, ma atonu foi i ni nai tamaiti i le taimi e tasi.
  3. Faʻatau avanoa. O loʻo i ai se polokalame faʻapitoa e toe faʻaleleia ai e aofia ai le lisi o oloa ma tautua ua faʻamaonia e le malo o Lusia. O le mea lea, o tupe faʻaalu ia latou o le a toe totogiina atoa.
  4. Faʻamaoniaina o faʻatau ua faia. Soʻo se faʻatauga faia e oe tatau ona i ai le gata i le faʻavae, ae faʻapea foi ma se pepa faʻamaonia le aso, aofaʻi, tuatusi ma le aoga o oloa. E mafai ona avea ma tinoitupe poʻo faʻatau lisiti, o se faʻatauga faʻatau. Afai e talafeagai, o le faʻatagaina pulega faʻalapotopotoga o itumalo faʻaitumalo o le Lusia Feterale o faʻatonutonu faʻatonuga mafai ona faia se asiasiga, e uiga i lea gaioiga ua tusia i luga, lea e faʻailoa mai ai le mauaina o le faʻatau oloa mo se tamaiti le atoatoa.
  5. Auaunaga. afai o le mauaina e le popole i oloa, ae o le tautua lava ia saʻo, ona atagia mai lea i le konekalate mo lana aiaiga, lea e faʻaiʻu saʻo lava i le faʻalapotopotoga lava ia, o loʻo iai ia aia tatau. O le saʻo o le tusiaina o sea maliega ua faʻamaonia e tulafono a le Malo o Rusia, ma o tautua latou lava e tatau ona faʻamoemoe tuʻusaʻoina mo agafesoʻotaʻi fetuʻunaʻi ma tuʻufaʻatasia o tamaiti e le atoʻatoa tino i sosaiete.
  6. Faʻatapulaʻaina o le faʻaogaina o tupe. E tatau ona malamalama o le taimi nei i le tatou atunuʻu ua uma ona i ai Feterale Tulafono Nu. 181-FZ "I luga o le puipuiga lautele o tagata le atoatoa i le Rusia Malo", lea e faʻatagaina ai oe e tuʻuina atu fesoasoani, e aofia ai tamaiti. Faʻafetai ia te ia, oe mafai ona maua fesoasoani mo auaunaga faʻafomaʻi, toe faʻaleleia auala, faʻapitoa auala saunia mo e se faʻapitoa lisi. O le mafuaʻaga lena, o le filifilia o lenei faʻatonuga, e faigata ai ona totogi mo ia oloa ma le tusi pasi o tina failele, aua ua i ai a latou vaegatupe faʻasoa mai le paketi a le malo.

O le amataga mo le galuega o lenei faʻatonuga o Ianuari 1, 2016. I se taimi lata mai, o nei lisi o le a faʻaopopoina, ma o tulafono mo le tuʻuina atu o tupe o le a sili atu ona manino le galueina.

5. O a pepa e manaʻomia e maua ai le tupe faʻapitoa a tina - o se lisi o pepa manaʻomia 📄

O a pepa e manaʻomia e maua ai (faʻatulafonoina) tina failele - se lisi o pepa

Pe a faʻafesoʻotaʻi se penisiona, o le a talosagaina oe e aoina se afifi o pepa, i luga o le faʻavae o le a faia ai e se komisi faia faʻapitoa se iloiloga o le mataupu o le ono tofia se tusi pasi.

I se tulaga lautele, e leai se faigata iinei ma oe mafai tutoʻatasi asiasi i taimi talafeagai.

O a la pepa e manaʻomia e maua ai le tupe maua a tina?

  1. Tusi folau o le tagata talosaga. Na te mafaia ona faʻamaonia lou faʻasinomaga, o lea ia fai kopi o kopi autu, o se fasi pepa ma le lesitalaina ma tamaiti.
  2. Fanau fanau tusi uma.
  3. Pepa faaipoipo.
  4. SNILS e le gata mo oe lava, ae faʻapena foi mo tamaiti.
  5. Tusi faamaonia o le vaetamaina, pe a fai na tupu i lou olaga.
  6. Faamatalaga

Taumafai muamua fai uma kopi kopi pepa, o lenei faʻafaigofieina le gaioiga o le lesitalaina ma sefe oe taimi. Afai ua e toe faʻaipoipo, ia mautinoa ia maua se tusi faʻamaonia o le faʻateʻaina o se uluaʻi faʻaipoipoga ma ave se tusi pasi mai le ofisa resitala i le fomu. № 28, lea e faʻamaonia ai le mea moni o le uluaʻi faʻaipoipoga na faia.

E tupu foʻi e le tutusa le faaiu ole tama ma lou igoa. Ma, i se faʻaopopoga i le pepa fanau, oe o le a manaʻomia le avatua pepa faʻamaonia lau sootaga. Lenei mafai ona avea o se faʻaipoipoga faʻaipoipoga poʻo se tusi paʻaga faʻaipoipo

I se faʻaopopoga, ia mautinoa ia siaki i totonu tusi fanau o le tamaititi i tua o loʻo iai se faʻailoga e iloa ai o ia Sitiseni Lusia.

Afea, pe a fai le sui faaletulafono tama pe matua vaetama, ona toe manaʻomia foʻi lea e pasi:

  1. Oti tusi o le tina o le tama,
  2. O le faaiuga a le pulega pulega i le le lava o aia tatau a tina,
  3. Faʻamasinoga faʻalauiloa le tina ua maliu,
  4. Faʻamaonia le mea moni o le solitulafono faia faasaga i tamaiti. E foliga mai o le faaiuga foi lea a le faamasinoga.

E tusa ai ma le polokalame, o le aia tatau e maua ai se tusi pasi i le tama e mafai ona pasia faaletulafono, fuafua i le tulaga i le aiga. Afai e feoti uma matua, o lona uiga o le mataupu o tina e faʻafanau ai tupe e mafai ona foia o tamaiti lava latou.

Ia o le fesili la o a pepa e manaʻomia e lesitala ai tina faʻatupesuesue atoatoa. Seʻi o tatou taumafai e suʻesuʻe pe faʻafefea ona tupu le taualumaga, poʻo le a le taimi ua atofaina mo ia ma o ai e i ai le aia tatau e faia ai gaioiga manaʻomia uma mo oe.

O le mea moni, o le tulafono na aiaia 4 auala e lafo ai pepa:

  • apili a le tagata lava ia;
  • lafoina o meli;
  • faitotoʻa o auaunaga lautele;
  • sui faaletulafono.

Metotia numera 1. Talosaga apili

E faigofie lava le taualumaga ii. Oe aoina uma pepa, faia kopi o latou ma alu i le penisiona tupe. O iina e te manaʻomia ai ona faʻatumu se pepa faʻatumu mo le mauaina o le laumua o laumua.

I le auala, ina ia aua le maimauina lou taimi, alu i le 'upega tafaʻilagi aloaia, download le fomu ma faataʻitaʻi i le fale, i se toafilemu siosiomaga, ulufale uma talafeagai faamatalaga i ai. A maeʻa lena, o mea uma o le a tumau naʻo le toe tusia i le taimi o le asiasiga. Ma le isi, o le faʻapitoa o le a siaki mea uma na e tuʻuina atu.

O le tusi faʻamaonia na tuuina atu i totonu o le masina. I le vaitaimi lea, o le ae mauaina se telefoni pe lafo se tusi faʻasilasilaga. I soo se tulaga, o le iʻuga o sea faʻasilasilaga o le aso ma le taimi e mafai ai ona aoina le pepa.

Metotia numera 2. Meli

Lenei o le a ofoina atu oe e faʻaoga le tautua o le lafoina o tusi. Oe mafai ona filifili se tasi o filifiliga: faʻapitoa pe taua. I soo se tulaga, o pepa faʻapipiʻi uma o le a mautinoa e tuʻuina atu i le tagata e mauaina. O le a tuʻuina atu ia oe se lisiti mo le lafoina, ma o le a fesiligia le tagata o loʻo faʻailoa mo se lisiti.

E taua tele le mautinoa o faʻamatalaga uma na e faʻamaonia mai e saʻo. Vaʻai le numera code, tuatusi, igoa o le tagata e mauaina. O le lisiti na tuʻuina atu ia te oe o le a foliga mai o se siaki, lea o loʻo i ai se numera faʻapitoa e faʻatagaina ai oe e siaki le gaioiga o le lafoina tusi.

Metotia numera 3. Potu 'auʻaunaga a le malo

O le mea muamua e tatau ona e faia o o le lesitala lea i luga o le faitotoʻa. E manaʻomia mea e pei o:

  • SNILS,
  • tusifolau,
  • Imeli tuatusi,
  • Telefoni numera.

O faʻamaumauga uma e ofi atu i totonu o se faʻapitoa pepa faʻapitoa, ma mulimuli ane maua se code i le tulaga o SMS. Afai e le maua fesoʻotaʻiga i lenei taimi, o le a faʻaluaina e le tino le feau i le tuatusi imeli.

O lea ua matou fetaomi atu i le faʻamau faʻamaonia ma sau i luga ma la matou lava password. A maeʻa ona e ulufale i totonu o le faitotoʻa, faʻatonutonu au faʻamatalaga i auiliiliga auiliiliina ina ia mafai ai ona siakiina faʻamatalaga e ala i le Penisione Faʻatupe. Mulimuli i faʻatonuga ile faiga e maua ai le tautua.

Metotia numera 4. Sui faaletulafono

O lana pule ua faʻamaonia e se notary, pe a maeʻa ona iai le aia a tagata faigaluega e talia uma ai pepa na aoina.

6. Tupe faʻaalu tina - o le a le tausaga e faʻamaonia ai le tusi pasi? Aso o le polokalama 📅

Seʻi vagana le a le tausaga e aoga ai le faʻatupe tina - umi o le polokalama

Fua faʻatusa o setete lagolago mo talavou aiga mo 10 tausaga matua ulu lava i totonu o lo matou olaga. O lenei fesoasoani ua avea ma mea moni o loʻo i ai i le taimi o le iʻuga o le polokalama, tina talavou ua faʻateleina fesili ia latou lava fesili, Seʻia oʻo ile tausaga e faʻamaonia ai le faʻasoa o tupe maua? O le a le vave e tatau ona faʻaalu ai, ma o le a iai se faʻaopoopoga?

I fonotaga na faia, na o mai pea le malo o Lusia ma le talosaga e faaumiumi le polokalame faaagafesootai, o lona uiga, e faaopoopo atu mo se isi vaitaimi umi. Ma o faʻamatalaga sa tuʻuina mai i luma e sili ona talafeagai le faʻaopoopoina 5 tausaga, tele fautuaina faʻatuina le tausaga 2025 o le vaitaimi mulimuli.

O lona iʻuga, i le faʻaiuga a V.V Putin, na saini ai le tusi faʻamaonia e faʻapea ole faʻatagaina ole faʻatupeina o tupe faʻatagaina e faʻatagaina se ia Tesema 31, 2026... O lona uiga, i tausaga a sau o loʻo iai lo tatou avanoa e faʻaaoga ai fuataga o fesoʻotaʻiga lautele i le taimi o le fanau mai poʻo le vaetamaina. tama muamua, ma fanau mulimuli ane.

E ui lava i le faigata o le tamaoaiga i le atunuu ma le le lava o paketi, ae na tonu lava e faaauau pea ona galue i le faatonuga ua tuuina atu.

Ma, e tusa ma onapo nei faʻamaumauga luga Tesema 2019 faatasi ai ma le fesoasoani a tusi pasi na mafai ai ona latou faʻaleleia a latou tulaga tau tupe 8 miliona aiga... O nei faʻamaumauga e aofia ai tagata nonofo i Lusia, Crimea ma Sevastopol.

Ae e oʻo lava i ni faʻaiʻuga faʻamalosi loto e le faʻatagaina matou e faʻaiʻu faapea "lua faʻafanua", Lea na fausia i 90 tausagaua uma ona faʻaleleia. O loʻo faʻasolosolo lava ona tatou tulaʻi mai ile setete muamua, ma faʻateleina le faʻatupulaia o tagata.

I se faʻaopopoga, o le augatupulaga o na tausaga ua faasolosolo tuputupu aʻe, ma ua aapa atu 23 tausaga le matua, oi latou ia e avea ma aiga talavou e fananau ai tamaiti. O le mea lea, e talitonu le matou malo ua manaʻomia nei ona tuʻuina mai se lagolago faʻapitoa.

Ae o le fesili pe faʻafefea ona faʻaaogaina le faletupe faʻatupeina ma seia oʻo i le a le tausaga e mafai ai ona faia na filifiliina muamua foi. Leai se mea e te faʻavave ai e taua le naʻo le i ai o se tusi pasi i lou lima.

O lona uiga, ua aliali mai o se aiga e manaʻo e faʻaaoga le polokalame i le taimi nei e tatau e oʻo i le faʻaiuga o Tesema 2026 o le tausaga fanaua pe ia vaetama pepe, ona filifili lea poʻo fea o vaega lagolago e tatau ona faʻamuamua.


7. Tupe faʻaalu mo le faʻatauina o se taʻavale - ua pasia le tulafono pe leai? 🚗

E leʻi mamao atu nei, na tuʻuina mai ai e sui o le Setete Duma mo le iloiloina o le pili e faʻatagaina ai se aiga tele e lafo tupe na maua mai i le faletua e faʻatau ai se taʻavale.

Ioe, e tele finauga na lagolagoina ai leper"Ma"tetee»O lenei talosaga. I le tasi itu, e foliga mai o tina faʻatupe tupe faavae mo se taʻavale e le faʻatagaina le faia o le tele fesoasoani, ae na ona saili e faʻateleina le uelefea.

Ae, afai e te vaʻavaʻai totoʻa, e manaʻomia e tamaiti lafo i le aoga ma kindergartens, ave i falemaʻi ma mo mea na tutupu, ma fai e aunoa ma se taʻavale le mafai.

Ma, faʻatalitonuina sao o le pili i luga o le faʻaaluina o tupe i luga o se taʻavale, na tuʻuina mai ai e le sui faʻaupuga nei:

  • Faigofie o le faʻatau... Tuuina atu le aofaʻi faasino igoa, oe mafai ona faalagolago i tele uterine tupe faavae, o se amataga lelei mo le faʻatauina o se taʻavale fou. Faʻamoemoe i le manaʻoga, oe mafai a le o le totogia atoa o le tau o le atoa faʻatau, pe fai se teuga tupe, faʻaopopo au lava tupe i le faʻaiuga mulimuli. I se tulaga lautele, o le tau o se taʻavale gaosia luga o le teritori o le tatou atunuʻu e ofi i le tele o tina failele, lea e le mafai ona maua mai ai fale.
  • Faʻasinoga faʻamuamua... E i ai aiga ua leva na tuʻuina atu i ai a latou lava nofoaga avanoa. O le tulaga lea pe a fai o se tofi, pe o se meaalofa, mauaina aʻo le i faʻaipoipo, pe faʻasoaina ma matua matutua. Mafaufau i isi filifiliga fautuaina e le malo, e le maua e le aiga ni auala taliaina e faʻaalu ai tupe. Tamaiti ua aulia tausaga o le ulufale i iunivesite o loʻo faʻafaigaluegaina i paketi nofoaga, lea nofoaga i fale talimalo e ofoina atu i se tau talafeagai, ma e foliga mai le talafeagai le tuʻuina atu o tupe i le faʻatupeina vaega o le penisiona mo tagata o loʻo umia tusi pasi. O le fesili la o avanoa faʻaopopo e tulaʻi mai, o le faʻamuamua o le a avea o se taʻavale faʻatau fefaʻatauaiga.
  • Pau paʻu... I le avea ai o se tulafono, o le feagai ma faigata i le faʻatinoina o la latou aia tatau i tupe faʻaalu, tele o lagona le lelei e aliali mai, lea e talanoaina ma uo, aiga, uo... O le iloaina o lenei faiga o le a faigata, o isi aiga talavou filifili mo latou lava mumusu e fanauina mulimuli ane fanau, manaʻo e foaʻi se masani i se pepe nofotoʻatasi. O le mea lea, tatou te maua ai se tulaga i lea auala metotia o le faʻaleleia atili o le faitau aofaʻi o tagata ua le aoga ma faʻatelegese ai le faʻateleina o le faitau aofaʻi o tagata.
  • Taavale faʻaaogaina... A e vaʻavaʻai totoʻa i tulaga o le iai o aiga tele, o le a manino mai o se taʻavale e le gata e mafai ona faʻaleleia le tulaga tau tupe, ae ia faʻafaigofie foʻi le olaga. O lea la, o le fati o le taulaga olaga e te alu ai i taimi uma mai le tasi faʻalapotopotoga i le isi. E mafai aoga faʻaleaʻoaʻoga, vaega faʻaopoopo, kapeta, aʻoga, ma falemai, polyclinics, fale tumama... Ae o le olaga i tua e faʻatonuina le manaʻo e fai faʻataua o e agaʻi i faʻatoʻaga poʻo pisinisi, ave taʻavale i maketi i vaiaso uma ina ia sefe tupe, feʻaveaʻi i le va o nofoaga ma ave tamaiti i taulaga mo aʻoaʻoga poʻo le faia o se faʻatonuga vasega o faʻatonuga faʻatonuina e fomaʻi.
  • Faʻaititia vaʻalele... Iloiloina o gaioiga o felauaiga i le va o femalagaaʻiga, aemaise lava i nofoaafi, e mafai ona vaaia o loʻo i ai le faʻaititia o le tele o vaʻalele, ma o lenei mea e faigata ai ona masiʻi atu i nofoaga faʻaitulagi ma taulaga. I se faʻaopopoga, i le taumalulu e avea aemaise faigata e aveina se tamaititie ala i le faʻaalia o ia e faʻafesoʻotaʻi ma tagata mamaʻi. O se taʻavale o le a faia se eseesega tele, aemaise pe a manaʻomia le tulaʻi mai i le fale ua tuai.

E tusa ai ma suʻesuʻega na faia i Lusia faaiuga o le 2019, o le tele o aiga na mauaina le tusi pasi e leʻi faʻaaogaina i le penisiona mo lona faʻatinoga. E sili atu nai lo 50% mai le 8 miliona.

O lenei tulaga talanoa mai o se filifiliga faigata ma se manaʻoga e faʻalautele le tele o faʻatonuga fuafuaina e le setete. Ma, o le i ai o le tasi, lua pe sili atu tamaiti, e leai se masalosalo e uiga i le faigata o le tulaga tau tupe, ae o le leai o asiasiga faʻamaonia le moni o se faigata filifiliga. O le mea lea, e manaʻomia le tuʻuina atu o ni filifiliga fou, mafaufau ia latou ma faʻalauiloa i latou i le faʻasalalauina.

E ui lava i lenei tulaga o mataupu, sa i ai foi finauga tetee le taliaina o lenei tulafono. O mea taua o:

  • Tulaga taua... I lona autu, matou malo talitonu o le taʻavale e le mafai ona tauva ma fale poʻo aʻoga. Ma, o le muamua mafai ai ona faʻaleleia o latou tulaga ma le aia tatau o mulimuli tofi, vaevaega i le va o tamaiti, ma le lona lua avatua se amataga mo se lumanaʻi galuega ma le mautu.
  • Faʻateleina manaʻoga... O le matua o le tamaititi, o le tele foi lea o ona manaʻoga. Ma o le manaʻoga e faʻatau se fale ua amata ona sili atu ma sili atu faanatinati, aemaise pe a fai o le tausaga o le fausiaina o se aiga fou ma le fananau mai sau. E oʻo atu i le taimi lena, o le taʻavale o le a le toe avea ma taua taua, ae foliga mai o le a avea ma avea tuai ona mafai.
  • Faʻasinoga o le faʻaaogaina... Ua atili ai ona faigata ona faʻatonutonu le mafuaʻaga na faʻatau ai le taʻavale ma faʻafefea ona fesoasoani i le olaga i aso faisoo nai lo le o se fale mautotogi poʻo le manaʻoga mo aʻoga. Ma, atonu o le tupe faʻaalu i luga o taʻavale o le a le aoga tele. I se faʻaopopoga, o le taʻavale e masani ona lamatia, aua e tatau ona mafai ona mafai ona faʻatonuina saʻo. O feteʻenaʻiga, faʻalavelave tutupu ma feteʻenaʻiga i luga o auala e ono faʻaititia ai le faʻaititia o isi tau, ma e le aoga ai le faʻamaonia o le tusi pasi.
  • Leai ni penisiona... I le avea ai o se tulafono, o le fanau mai o le 1st pe mulimuli ane tamaititi auina atu se fafine i tina failele mo se taimi umi, ma o le vaitaimi lea na ia le mauaina ni toʻesega mai le kamupanī. E talafeagai, o le penisione mulimuli o le a maualalo. I le faʻatauina o se taʻavale, o le faʻafitauli o lalo-o faʻaputuga tupe e le foia, lea ei ai le faʻafeagai aafiaga pe afai e te manaʻo e filifili se isi itu mo le faʻaaluina o tupe.
  • Fesoasoani i tagata gaosi taavale... Galue malosi i luga o lenei ata tusi tulafono mafai ai ona masalosalo i le moni mafuaʻaga o le fesoasoani tele aiga. E foliga mai, i ia gaioiga, e mafai e se tasi ona mafaufau e faʻamalieina le fiafia o pisinisi i totonu o le atunuʻu, aua ua lauiloa o ana faʻatau na paʻu maualalo i tua i le 2019-2020.

Ae faʻafefea, faʻafefea ona faʻatau se taʻavale ma tina failele? E i ai ni auala faʻatulafono. O le tusi faamaonia manino fautua mai 4 auala latou tupe faʻaalu. O le mea lea, seʻi vagana ua paʻi aloaia le pili i le laulau mo le saini a le pelesetene, o le tali o le a tumau pea le le mautonu: "E leai lava". O gaioiga uma i lenei itu e manaʻomia aitalafu ma le agavaʻa e faʻaui i tua tupe na faʻatuina.

I le taumafai ai e ufiufi le olaga o se aiga talavou i ona po nei i le lautele e mafai ai, na faʻalauiloa mai ai e sui le tele o tulaga i totonu o le poloketi o loʻo atinaʻeina.

  1. Faʻasoa faʻasoa... A faʻatau se taʻavale, o le a manaʻomia vave ona tuʻuina atu mo ulugaliʻi uma ma le pepe na aumaia le aofaʻi o tina failele i le fale. E faia lea mea ina ia lautele le aia tatau e tiaʻi ai. O le mea lea, e uiga i feoaʻi ma leoleo leoleo oe ono i ai se fesili, faʻapitoa tulafono faʻatonutonu e faʻalauiloaina e avea ai le umiaina le faʻalavelave a o aveina se taʻavale.
  2. Faʻatau atu faʻaupuga... E tusa ai ma tuutuuga, a maeʻa se taimi faapitoa, e mafai ona faʻatau atu le taʻavale, ma mauaina ai le tinoitupe i le lima.
  3. Gaosiga Rusia... E faʻatagaina i le tulafono le iloiloina naʻo faʻataʻitaʻiga a le atunuʻu poʻo se taʻavale fai mai fafo, ae faʻaputuputu luga o le teritori o le tatou atunuʻu. E le gata i lea, afai e le lava le tupe mo le tusi pasi, oe mafai ona faʻaopopo lau oe sefe pe talosaga mo se nonogatupe mai se aitalafu faʻalapotopotoga.
  4. Lesitalaina tusi... E taua foʻi le uaʻi atu i le mea moni e tatau ona matua fou lava le taʻavale, e leʻo lesitalaina muamua i le ofisa o leoleo. O lona uiga o le nofoaga o faʻatau o le a naʻo le aloaʻia, i faleoloa o loʻo i ai le aia tatau e faʻatau atu ai.
  5. Taavale fai ma faʻataʻitaʻi... E tatau ona fai mai o le tulafono e le faʻatapulaaina le filifiliga a le lumana e ona. Aua neʻi e manatu o le taʻavale faʻatau e mafai ona na o se malamalama.

E ui lava i se auiliiliga auiliiliina o tulaga uma, mo le avanoa e faʻaaoga ai tina faʻatupe e faʻatau ai se taʻavale, E LEʻI pasia le tulafono... O le mea lea, o le toʻatele ua maeʻa ona faʻaaoga lelei aitalafu taʻavale poʻo lisi o taʻavale. Ua uma ona matou talanoaina pe faʻafefea ona faʻatau se taʻavale lisi i se tasi i se tasi o tala muamua.

O se poloketi faʻapea na tuʻuina mai i luma i le tele o taimi ma faʻamatalaga ma suiga, ae o taumafaiga uma na teʻena e le malo o le tatou atunuʻu.

Laumua o tina failele

I le feterale tulaga, o loʻo iai se tasi vaega tele o fesoasoani i tele aiga, aloaʻia e ala i le faʻaitulagi tina failele polokalama. O latou tulaga e tali tutusa lelei, naʻo le aofaʻi o le lona lua e le faʻasino igoa ma faʻamoemoeina i le itulagi o loʻo e nofo ai. E masani ona 100,000 rublestuuina atu i le tulaga lua, tulaga tolu pe tamaitiiti mulimuli ane.

E mafai ona e faʻaogaina faʻatasi lena fesoasoani, peʻa maeʻa uma au pepa ma filifilia le saʻo sini. O le polokalame lea e faʻatagaina oe e faʻatau se taʻavale mo ou lava manaʻoga.

Seia le 2015 o avanoa o le faʻaaogaina o tupe e tutusa ma le tusi pasi a le malo. O lea ua iai filifiliga e pei o:

  • Gasification o se fale nofomau;
  • Mauaina o aʻoaʻoga o se tina;
  • Faʻatau se taʻavale mo le aiga atoa;
  • Totogi mo auaunaga faafomaʻi tuuina atu i tamaiti;
  • Faʻatauina o faʻapitoa fale tumama teuina saunia e le malo.

O le faʻasinoga mulimuli e faʻatatau i aiga na e iai manaʻoga o tamaiti. O le vaega muamua lava na faʻaaogaina lenei faiga o Smolensk... E le gata i lea, o le polokalama salalau atu i Amur, Nizhny Novgorod, Kaliningrad, Ulyanovsk, Orlovskaya, Kamchatka Krai ma isi

O le aofaiga faʻatulagaina o ia tupe faʻavae e faʻamoemoeina i gafatia o le itulagi ma tupe i lana paketi.

Pe 'a fai e faatau se taavale i le itulagi taʻiala o le mauaina o tina, e manaʻomia le aoina o se pepa o faʻamatalaga ma lafo atu i le Penisiona Tupe mo le iloiloga.

Oe o le a manaʻomia pepa nei:

  1. Maliega faʻatau atu ma faʻatauga taʻavale;
  2. Maliega aitalafu taʻavale, pe a fai o le faʻatau e faia i se faletupe;
  3. Tusi faʻamau mo le tagata faʻatau;
  4. Faletupe. Afai o se taʻavale na muamua faʻatauina ma i le taimi na mauaina ai le faletua tina sa i ai se aitalafu i luga o ia i le tulaga o se nonogatupe tino ma lona fiafia;
  5. Faʻamatalaga o tala mo le faʻaliliuina o tupe;
  6. Tusi faʻamaonia o le aofaʻi e leʻi totogia i lalo o le konekalate pe a fai o le faʻatauina o se taʻavale i se tupe totogi.

O sea tufatufaina o le polokalama e sili ona talafeagai i le Kamchatka Teritori.


8. Faʻafefea ona faʻatupeina le faletupe faʻatupe? 💸

E tusa ai ma le polokalame lava ia, atiaeina e le tatou malo, e le mafai ona faʻatupeina le tusi pasi.

Ae i le tele o tausaga talu ona iai, e tele filifiliga ua faʻailoa mai o loʻo faʻaogaina lava e tagata e mauaina le avanoa e maua ai se tinoitupe. E tatau i tagata uma ona faʻamasino pe faʻatulafonoina na ituaiga auala.

  1. Totogi aofaʻi paʻu. I tua i le 2009, ina ua amata le sili ona faigata vaitaimi o le tamaoaiga faʻafitauli, o se tulaga atiina ae i le atunuu, lea galuega tipiina, o se siitaga o le tau o meaai, fale amataina, le Setete Duma filifili e totogi faaletulafono totogiina o tina failele. Ma, aiga na avanoa se aofaiga o 12,000 rubles, lea e mafai ona faʻaaluina i latou lava manaʻoga e aunoa ma le lipotia. O lenei fua le tumau na tumau seia oʻo i le faaiuga o le 2010, ina ua maeʻa na faaleaogaina. I le faʻatusatusaga ma tausaga ua mavae, ua uma ona i totonu 2015 tausaga tofia le tutusa lomiga o tupe, na o le aofaʻi o 20,000 rubles... o le mea lea, e mafai ona faʻatupeina faʻatupe tupe faʻavae i se auala faʻapena i le taimi nei, i luga o matua mafuaʻaga faʻavae.
  2. Fale fausiaina. O lenei metotia e aofia ai le totogiina o le aofaʻi atoa mo le fausiaina o se fale tumaoti luga o se fasi fanua anaina e se tasi o toʻalua. O lona uiga o le afai oe amata galue na o oe lava, ao aoina uma pepa mo le faʻatauina o mea, ona tusia lea o se faʻamatalaga, oe muamua maua 50% o le aofaʻi, ona totoe ai lea. Ioe, o tupe e mafai ona tali atu, ae o le faia o faʻatau muamua, oe mafai ona toe faʻafoʻi atu lo latou taua i tinoitupe. E le gata i lea, e matua le manaʻomia lava le amataina o le pepe tolu tausaga le matua.
  3. Fale toe fausia. O lenei metotia e tutusa ma le muamua ma faʻatagaina oe e lesitala le faʻaleleia ua faia e pei o le toefausiaina, mauaina tupe mo lenei. E naʻo le taua ia malamalama o le iʻuga, o le faʻaaogaina o nofoaga o fale e tatau ona faʻateleina ma ia le itiiti ifo nai lo le tulaga masani o faʻamatalaga tupe.

Afai la o oe fausiaina pe toe fausiaina fale ina ua maeʻa Ianuari 1, 2007, ma le pepe na aumaia le aofaʻi o tina faʻatupe i le fale ua uma 3 tausaga le matua, ona faʻatagaina lea oe e le tulafono e faʻatulaga mea uma e tusa ai ma tulafono, mauaina o tinoitupe i luga o le teuga tupe.

O leisi auala e mafai ona e faʻamoemoe ai i le mauaina o mea tautupe mo oe lava ia o le o le faʻatau lenei o fale... E le gata i lea, latou te taumafai e faʻatau mai aiga mai latou na latou atiaʻe se mafanafana faʻauo faʻauo.

O lona uiga, o mea totino uma e faʻatulagaina mo le lelei o tamaiti, ma o le tupe e toe faʻafoʻi atu i le aiga. I se aotelega, tele tina matutua ma tamamatua O le a manatu e saʻo e toe tusi a latou avanoa e nonofo ai i fanau a fanau, ona maua ai lea o le avanoa e faʻaleleia atili ai le latou tulaga.

Ae, afai o lenei mea moni faʻalauiloaina e tagata faigaluega o le Penisione Faʻaputuga Tupe, ona tatau loa ona tofia se asiasiga, o ana faʻaiuga o le a faʻaalia. pepelo ma taumafai e faʻagaoi gaioiga... I lenei tulaga, o le iʻuga o le fefaʻatauaiga o le a faʻaleaogaina ma o le tupe faʻavae o le a toʻesea.

9. Faletua o tina i le 2020, suiga - tala fou 📰

Seia oo i le a le tausaga na faʻalauteleina ai le tupe maua a tina?

15.01. 2020 - Peresetene o le Rusia Malo V.V. Na saini e Putin se faaopoopoga o le polokalama o le laumua o tina e oʻo ia Tesema2026 tausagaTalu ai, na fuafuaina e le malo e taofi le atinaʻeina ma le faʻatupeina o faʻamaoniga failele seʻia oʻo i le 2021. O le mea lea, na faʻalauteleina le laumua tupe seʻia oʻo i le iʻuga o le 2026..

Totogi tinoitupe mai mat capital ia i latou e manaʻomia

Na sainia e le Peresetene o le malo o Lusia se tulafono e valaʻaulia ai aiga le tagolima e tuʻuina atu masina faʻaletupe totogi mai le faletua tina i le fanau mai o le la tama muamua, lona lua ma mulimuli ane. Matua o le a totogiina i tinoitupe seʻia oʻo i le tamaitiiti aulia 1.5 tausaga i le aofaʻi o le subsistence tulaga i le itulagi o nofo.


I le iuga, matou fautua atu e maimoa i se vitio e uiga i le matcapital:

Le au faitau pele o le Manatu mo le mekasini Olaga, matou te faʻafetai pe a fai e te tufaina atu ou manatu, poto masani ma au tala i le mataupu o le lolomiga i manatu o loʻo i lalo.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: እግሬ ላይ የወጣብኝን ቫሪኮስ ቬን ምን አሻለኝ? (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com