Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Laʻau malolo Phalaenopsis - faʻamaoniga, faʻatonuga mo le togafitia o le faʻamaʻi

Pin
Send
Share
Send

O tagata fiafia i fugalaʻau latou te tausia lelei a latou fagafao. Peitai, e oʻo lava ia latou, o orchids e tigaina i soʻo se ituaiga maʻi.

Faʻatasi ai ma orchids i totonu o le fale, Phalaenopsis e manatu o le tele o faʻamaʻi e teteʻe i faʻamaʻi. Ae e le mafai ona ola o ia i mea uma.

Ae maise lava, o tagata totō e fiafia i se mea e le malamalama i ai - pa'ū paʻu i laulaʻau o le phalaenopsis. Aisea latou te tulaʻi mai ai, faʻafefea ona latou vaʻai i le ata, o a mea e fai e togafitia ai le faʻamaʻi - o le a tatou auʻiliʻiliina nei mea uma i le tusitusiga. Matou te fautuaina foʻi le maimoaina o se vitio aoga i le autu.

O fea e aumai ai mataua suamalie i luga o le oketi?

MANATUNATUGA! I le fale, suka suka o loʻo maua i orchids. O le saienitisi igoa mo lenei mea taua o transpiration.

I fafo atu, e pei o ni sau paʻu ua toʻulu i luga o laulaʻau lanumeamata. Latou e malamalama, maua se suamalie tofo, pipii i le paʻi i ai. O le mea moni, o se sili-fugalaʻau nectar e aliali mai i luga o laʻau, matauila, laulaʻau... I lenei auala, o le orchid tosina iniseti e faʻaleagaina ia.

Mafuaʻaga

Ae e te leʻi iliina le faʻailo, e tatau ona e malamalama i mafuaʻaga. O le aliali mai o sea vailaʻau e mafua mai i nisi tuʻufaʻatasi tuʻufaʻatasia vala:

  1. susū o le ea i totonu;
  2. faʻagasologa masani;
  3. sili atu faʻasusu;
  4. soʻona faʻatumuina i faʻasusu;
  5. efuefu pulupulu;
  6. osofaʻiga o iniseti leaga.

Na matou talanoa auʻiliʻili e uiga i faʻamaʻi ma faʻamaʻi o le Phalaenopsis orchid, faʻapea foi ma togafitiga ma le vaʻaia o le laʻau i le fale, i se isi tusitusiga.

O afea e le masani ai le pipii?

I le vao, e faʻatosina mai iniseti iniseti e faʻaleagaina i le suamalie sua.... Lenei o se faʻagasologa masani mo le fausiaina o laʻau afu, ona o le gaosiga o suka i totonu o le fugalaʻau.

E le gata i lea, o suamalie suʻega e faia le maunu mo aphids ma isi meaola faalafua e pipii ma e le mafai ona sola ese (mo faʻamatalaga e uiga i mea leaga o faʻamaʻa ma faʻafefea ona feagai ma latou, faitau ii). Pe atonu o le mafuaʻaga o loʻo taoto i le le talafeagai tausiga, e aoga le mataʻituina o le vevela ma le susū o tulaga o le ea ma masani ai le tele o taimi e faʻasūsū ai.

Mafuaʻaga mafuaʻaga mo le faʻagaeʻetia o le fafagaina tele i minerale fetilaisa. O le aofaʻi tele o mea aoga e tau atu i le tele o suka, lea e aumai i fafo e le phalaenopsis. Ma o loʻo aliali mai foʻi luga o laulaʻau (e mafai ona e suʻeina pe aisea e aliali ai ni faʻailoga i luga o laulaʻau, poʻo, fugalaʻau o le phalaenopsis orchid ma faʻafefea ona togafitia le fugalaʻau iinei). E matua mataʻutia lenei mea aua o le sili atu o le fetilaisa e aofia ai le fausiaina o le pala, o le maliu o le peduncle ma le mataʻitusi (pe faʻafefea ona sefe le ua mai le efuefu ma aʻa pala ma le mea e fai pe a o aʻa o le phalaenopsis orchid pala, faitau iinei).

Laʻau pipiʻi o le iʻuga lea o le faʻatupuina o se potu orchid e iniseti leaga, aemaise lava:

  1. aphids;
  2. talita;
  3. whitefly;
  4. kika;
  5. fua

E mafai ona iloa i latou i se mata le faʻaauupegaina.

O mataua paʻu e mafai ona avea ma faʻailoga o le paʻu pauu mama. (oe mafai ona aʻoaʻoina e uiga i tele o faʻamaʻi masani o le orchid, faʻapea foi ma le vaʻai i se ata iinei, ma mai lenei tusitusiga o le a e aʻoaʻo ai pe aisea e tutupu ai faʻamaʻi lau ma pe faʻapefea ona fesoasoani i le laʻau). Fuga paʻepaʻe e vaʻaia i luga o laulaʻau, ma i taimi ogaoga laʻasaga - black fungal sporulation.

Togafitiga faalagolago i le mafuaʻaga

Ae e te leʻi alu i le gaioiga, e aoga le malamalama i mafuaʻaga ma aʻafiaga. Paʻu faapipii e le masani ona leaga.

A tosina iniseti

Afai e maloloina le laʻau, fuga ma tupu masani, ona leai lea o se mafuaʻaga e popole ai. Sugar droplets i lenei tulaga o se masani ai gaioiga o le orchid's olaga, e maunu pollinators. E le taufaʻafefe lenei mea mo le laʻau, e leai se manaʻoga e faia togafitiga e faʻateʻa ai le nectar.

Pe a puipuia mai faʻalavelave faʻaleagaina

O le fugalaʻau e gaosia le nectar e puipuia ai mai faʻamaʻi... O le mea lea, e taua le asiasia masani. A mama le sua o le laau, ona faasolo lea o mea uma. Ae o iniseti i nisi taimi e pipiʻi ai i se mea suamalie, ma faʻaleagaina ai le phalaenopsis. Pe latou te amata i lalo o le laʻau ma fafaga i lona sua. O le vaega pipii o se faʻailoga lea o iniseti faʻamaʻiina o le orchid.

Le mea e fai pe a aliaʻe iniseti:

  1. tuʻuʻese se laau maʻi;
  2. aveʻese iniseti ma le cotton cotton;
  3. teuteu vaega ua afaina pe a tatau ai;
  4. fufulu laulaʻau i vai mafanafana mafanafana;
  5. togafitia le laʻau ma se vailaʻau oona;
  6. faʻaititia le faʻasusu ile vaitau malulu.

Puipuiga:

  1. Faʻatasi i le 2 vaiaso, o se ulo ma se orchid e tatau ona faʻatofuina i le vai, pe a uma ona faʻaopopo lua Alirin-B laupapa iina;
  2. fufulu masani o laulaʻau ma le ulo;
  3. vevela sili ona lelei ma le susū;
  4. e mafai ona e tautau mo se taimi le tumau ni mea faapipii mo lago.

Ma le tausiga le tatau

O le vaega pipiʻi luga o laupepa faʻailoa mai foi le le lelei o mea i totonu... O se faʻafitauli faapena e maitauina pe a fai o le vevela o le ea i totonu o le potu e maualalo, o le i ai o draft, hypothermia o le orchid, ova fafagaina ma fetilaisa.

Fesoasoani:

  1. faʻaleleia lelei le tulaga ole vevela ma le susū o le tau;
  2. aveina le fugalaʻau i le itu la, e aunoa ma le tuia o ave tuusao;
  3. faʻaititia le faʻasusu ile taumalulu;
  4. faʻaititia le taimi ma metotia o fetilaisa o minerale.

FAʻAMATALAGA! Mo le mafuaʻaga o le puipuia, fausia ni tulaga lelei mo se fugalaʻau i totonu, latalata i le mea e mafai ai i faʻanatura masani.

A fai o le efuefu efuefu

O le mafuaʻaga o le popolega o le i ai o faʻailoga o le pauta paʻu faʻamaʻi.... Harbingers:

  • pipiʻi vaega i luga o laulaʻau;
  • o se paepae paʻepaʻe e sosolo vave.

E tatau ona faia faʻalavelave faʻafuaseʻi:

  1. tuʻuʻese se laau maʻi;
  2. fufulu le orchid i le vai mafanafana;
  3. tuʻu le taimi e faʻagogo ai;
  4. togafiti le fugalaʻau ma sauniuniga Aktara ma Aktellik.

Puipuiga:

  1. tausia le susū ma le vevela i se tulaga sili ona lelei;
  2. aloese mai le maatiati o le vevela ma le faataʻitaʻi;
  3. Faʻaaoga vai vela pe faʻamamaina mo faʻasusu.

Tausiga

E mafai ona 'aloʻese mai na mea le lelei i le tausiga faʻalelei o le orchid.:

  • Faatumauina o se mafanafana mafanafana i le taumafanafana: + 22-25 ° C, i le taumalulu + 16-18 ° C. Ole eseesega ile eseesega ole vevela e le tatau ona sili atu ile 5 ° C.
  • Moli e manaʻomia faʻasalalau, ma le aso umi o 14 itula. I le tau mafanafana, e tatau ona susulu ai le susulu o le la.
  • Sūsū i le tulaga o le 50-60%. Ia mautinoa ia faʻasusuina le potu i taimi uma.
  • Filifili se faʻamaonia, sili ona lelei substrate.
  • Faʻasusu tasi ile vaiaso ile vai mafanafana male vai malu. I vaitaimi, e tatau ona mago atoa le eleele.
  • Oe manaʻomia faʻafilivili orchids 2 taimi i le masina, aemaise lava i le vaitaimi o fugalaʻau. Lavalava pito i luga e tatau ona faʻaaogaina ma mea taua o le potassium ma le uʻamea.
  • E aoga le sasaina o phalaenopsis e oʻo atu i le 5 taimi i le aso. Tuʻuʻese le faʻasologa i le vaitaimi o le fuga. Ia mautinoa ia mautinoa o le vai e le tu i totonu o au o le fugalaʻau.
  • Faʻaoga vailaʻau e faʻamalosia ai le puipuiga.

Matamata i se vitio e uiga i mafuaʻaga o paʻepaʻe faapapa i luga o le orchid ma pe faʻafefea ona toe faʻaleleia.

O totō i totonu o fale, pei o tagata, e manaʻomia le alofa, tausiga, faʻalogo. Ae tupu aʻe ua amata ona tiga manu. Faitau a matou mea e uiga i le mafuaʻaga e faʻaletonu ai lau o le phalaenopsis orchid, o aʻa ma isi vaega e amata ona mago, ma aʻoaʻo foʻi pe faʻapefea ona sefe ma ola aʻa o lenei fugalaʻau mataʻutia.

Faaiuga

Ina ia aua neʻi oʻo i ni togafitiga ogaoga, e sili atu le faʻamalosia o le laʻau, fausia ai tulaga sili ona lelei. Vaʻavaʻaia e le aunoa, pe a faʻatasi ona aliali mai mataua, ua lelei, e le tatau ona e taulaʻi iai. Aveʻese i latou i le cotton swab.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Banana peel - best fertilizer for orchids to bloom (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com