Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Mealilo o le manuia o fugalaau: pe faʻafefea ona tupu le falaenopsis peduncle?

Pin
Send
Share
Send

O tulaga o tagata totō orchid o loʻo tupu pea: o lenei fugalaʻau matagofie e le tuua ai se tasi e le kea, ma le toʻatele, ina ua maua phalaenopsis o se meaalofa, e naunau e toto ma totoina tele orchids i le fale.

Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iloa tele e uiga i le laʻau ma, muamua lava, e uiga i lona fugalaʻau fanafana poʻo, pei ona masani ona taʻua, o le fugalaʻau.

Mai le tusitusiga o le a e aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona foliga i le ata ma faʻafefea ona vaʻaia saʻo mai le aʻa ma le pepe, le umi e tuputupu aʻe ai, o le a le mea e fai pe a fai o ni faʻafitauli eseese i le peduncle.

O le a lea

Uiga

O le peduncle, poʻo le aū, o le phalaenopsis e fai ma sui o se fana e alu i luga mai le pito i lalo o le laʻau, fausia ai se umi, faʻapipiʻi taliga.

O luga o na fugalaʻau o le a mulimuli ane tupu (o lea, i le mea moni, le igoa).

I le amataga laasaga o le atinaeina o le phalaenopsis peduncle se florist leai se poto masani ono fenumiai se peduncle ma se aʻa po o se pepe orchid... Faʻafefea ona e malamalama o luma o oe o se fugalaʻau fana?

Faʻafefea ona iloa ese mai aʻa ma pepe?

  • E ese mai le aʻa i foliga: afai i le aʻa e faʻataʻamilomiloina, ona i le peduncle e conical.
  • O le peduncle mafai ona ese mai le aʻa pepe pe a tuputupu ae teisi, ona lona pito avea foliga o se vaʻa.
  • O le fugalaʻau fanafanau fanau mai na o le lau au, pe a le o lea, mai le faʻavae o lona ogatotonu uaua.
  • I le avea ai o se tulafono, o le aū faʻatutu luga o le nofoaga o le muamua fugalaau.
  • A oso mai laʻau i luga o le tuputupu aʻe o le peduncle, e le mafai ona toe fenumiai ma seisi vaega o le phalaenopsis.

O le eseʻesega tele i le va o le aū ma soʻo se vaega o laʻau: e oʻo lava i le tamaʻi tamaʻi mea, e mafai ona e maitauina ni faʻaletonu e pei o ni laʻau tuitui poʻo una - o fuga ia e le moe. O le fugalaʻau o le sili ona taua vaega o le orchid, faʻatusa faʻamatalaina, o le fatu o le laʻau.

O le fugalaʻau fualaʻau maua uma matagofie o le laʻau, talu ai fugalaʻau foliga mai ia fuga, ma i se faʻaopopoga, i luga o le tulimanu o phalaenopsis taʻitasi o loʻo tupu aʻe le pito, ma afai lava e ola ma lanumeamata, e mafai ona e faʻamoemoe i ai i taimi uma e faʻaauau ai ona foaʻi atili ma sili atu fou fuga ...

Faʻafefea ona vaʻaia se peduncle mai se aʻa?

Se ata

I ata o loʻo i lalo, e mafai ona e vaʻai pe faʻafefea ona tupu le phalaenopsis peduncle.





Tausiga vaʻaiga

O le vaitaimi o le tuputupu aʻe o le peduncle e taua tele, aua o le auala e te tausia ai le laʻau i lenei taimi faʻamoemoeina pe o lau phalaenopsis o le a faʻafiafiaina oe i fugalaʻau, pe pe o le a e faʻafiafiaina ona lau.

  1. Lava malamalama... I le vaitau o le tautoulu-taumalulu, o le malamalama masani e mafai ona lava mo na o le totoina i le tasi tulaga - pe a fai o le faʻamalama lea e tu ai le ulo e feagai ma le itu i saute. I isi tulaga uma, o moli uila faʻaopopo e manaʻomia ma se faʻapitoa filo. Ao ao mo le phalaenopsis na tatalaina le fana e tatau ona umi a itiiti mai 12 itula.
  2. Tulaga maualuga o le susū pulega. E fiafia le phalaenopsis i le susu, ma i le mago o matou fale i le taumalulu e le lava. O le mea lea o le fautuaga: ia faʻaoga le sūsū, aemaise lava e aoga mo tagata foi. O le faʻasusu i lenei taimi e pei ona masani ai - e pei ona mago le substrate i totonu o le ulo. Lenei parameter e taʻitoʻatasi, e faʻamoemoe i le vevela ma le susu i totonu o le potu.

    Taua! E le mafai ona aumaia le substrate i totonu o le ulo i se tulaga mago atoatoa, o lenei mea e mafai ona faʻaleagaina ai le phalaenopsis. Faʻasusu e tatau ona faia pe a fai o le substrate o laʻititi lava (upu autu "laititi"!) Malulu i totonu.

    E le manaʻomia le sausau tuʻusaʻo mo se laʻau ma se tamaʻi faʻapipiʻi, ma e mafai foi ona faʻaleagaina ai se laʻau totogo. Naʻo le tuu o le ulo i totonu o le kulupu o fugalaʻau o le a e suluina, ma o le iuga o le vai puao o le a lava mo le phalaenopsis.

  3. Ma le mea mulimuli, o le saʻo fafagaina o laʻau... Fertilizer i le vaitaimi o totoga fugalaʻau ma mulimuli ane fuga tatau ona aofia ai le tele aofaʻi o phosphorus ma potassium. E sili ona manaʻomia o lenei o se minerale fetilaisa fuafuaina faapitoa mo orchids. Lavalava pito i luga e faia e le sili atu ma le 1-2 taimi i le masina, ma e faʻamalolo ma le foliga mai o fugalaʻau.

Tuputupu ae uiga

Afea ma faʻafefea?

I se masani phalaenopsis, o se peduncle e fausia i le averesi i le lua masina, i se hybrid - i le tolu.

Lenei taimi aofia ai le vaitaimi tuʻusaʻo mai le taimi o le faʻamau aliali mai i le ua uma ona faia peduncle.

Filifiliga mo le vave ona tupu o le aū e mafai e fuafua i tuutuuga. Afai e avatua e le e ana lana uo lanumeamata le moli talafeagai, o se siʻomia lava le susū o le siosiomaga ma se vevela mafanafana mo le atinaʻeina o le fana (mai le 25 tikeri), o le gaioiga e faʻatopeteleina e 1.5-2 taimi.

O le atinaʻeina o le lateral peduncle e tupu vave - i le masina ma le afa.

Sili atu e uiga i le taimi tonu o le fuga o phalaenopsis tupu ma pe o le a le umi o lenei vaitaimi tumau, na matou talanoa iinei.

E fia e masani ona iai?

I faleoloa fugalaʻau Rusia e masani ona e faʻatauina phalaenopsis ma 2-3 peduncles.... E i ai foi faʻataʻitaʻiga ma le tele numera o peduncles. I totonu o laʻau i le fale, o le aofaʻi o u fanafana faʻamatuʻu eseʻese faʻalagolago i le ituaiga faʻapitoa o phalaenopsis, lona tulaga o le soifua maloloina, ma tulaga o le tausiga.

Laʻasaga i lea laʻasaga faatonuga i le auala e maua ai se sola ese lamolemole

Muamua lava, e tatau ona e mautinoa o le fugalaʻau fana na tupu i luga o le phalaenopsis. Faʻafefea ona iloa ese mai le aʻa ma le pepe o loʻo faʻamatalaina i luga.

  1. A o le peduncle e malosi lava ma tupu i le umi o le 15-20 cm, e tatau ona faʻamau i se tulaga faʻasaʻo.
  2. O le aū e nonoa i se lagolago i totonu o se ulo. E sili ona talafeagai le faʻaogaina o se ofu faapitoa mo lenei mea (e faʻatau faʻatau atu i fale teu fugalaʻau), ae e mafai foi ona e tago e ave se fusipaʻu faigofie e faʻamaopoopo poʻo se crab hair clip mo lauulu.
  3. Afai e le mafai ona nonoa le peduncle, e mafai ona na o le liliuina o le ulo pe a faʻasolosolo le peduncle i le itu. O le aū o le a agai agai i le malamalama ma faapea ona ogatasi.

Faʻasaʻo le faʻamau o le peduncle mo se tutusa fana.

Faafitauli ono ma fofo

E tupu e tupu aʻi le peduncle i se isi itu "sese", pe ua toesea atoa foi.

Ae paga lea, e mafai foi manuʻa i le laau pe a gagau le aū. Mo tagata fou, o ia tulaga le masani ai mafua ai le tele o le fiafia.

E le tau popolevale. O le a matou feagai ma nei mataupu taʻitasi ma mafaufau poʻo le a le mea e tatau ona fai e se faʻatau fugalaau.

Faʻaosoina mai le tuputupu aʻe manatu

O le aū e tupu aʻe mai le taimi o le tuputupu aʻe - e tupu lenei mea i le matua phalaenopsisna tupu i le tele o taʻamilosaga fugalaʻau. O leisi mafuaʻaga o le ogaoga o le mafatiaga na tupu i le laʻau. O le tulaga tonu lava lea pe a le manaʻomia e le e ana le laʻau se mea. Naʻo le vaʻaia lelei o lau fagafao pei ona masani ai. Masalo o le aū o le a maua ai pea fatu poʻo se pepe.

O le tipi fugalaʻau na gagau

O le a le mea e fai? Naʻo le tipiina o le peduncle i le fatugaʻo latalata i le nofoaga malepe, ma faʻagasolo le nofoaga tipi - pefu i le faʻamaʻaina malala poʻo le kinamona pauta. E leai se mea e taumafai e faʻafesoʻotaʻi ia vaega ma mea faʻapipiʻi poʻo mea faʻapipiʻi, e pei ona taumafai nisi amatee e leai se poto masani, e faʻamoemoe e "tupu faʻatasi" a latou orchid. Lenei o le a na ona afaina ai le laʻau, ono amata ona mago!

Leai lava

O le a le mea e tatau ona faia e le e ana le "paie" phalaenopsis, faʻafefea ona tupu se peduncle? Afai e le o faʻataʻalise le laʻau e fafaga le aū, e mafai ona e faʻalu sina luluina - faʻapipiʻi i se nofoaga pogisa nai lo le masani ai ma faʻasūsū laititi nai lo le taimi muamua (ioe, e aunoa ma le aumaia o le mugala atoa). Afai e mafai, i le po e sili atu le tuʻu i lalo o le vevela mo phalaenopsis e 5-6 tikeri... E masani ona totō fugalaʻau latou te totōina laʻau e momoe mo se tausaga pe sili atu i lenei auala.

Taofi i le atiaʻe

E tupu e tupu le peduncle i se umi lava ma e oʻo lava i le tele o fuga, ma faʻafuaseʻi ona taofi le tupu.

Esdi phalaenopsis taofi le tuputupu ae gaioiga algorithm:

  1. Muamua lava, e tatau ona e mautinoa o le orchid e maloloina. Masalo o le mafuaʻaga o nisi ituaiga o faʻamaʻi poʻo faʻalafua.
  2. Iloilo tulaga o le tausiga o lau phalaenopsis - o lava le malamalama mo ia, o le auala o le susū ma le vevela vaʻaia, o lava le fafagaina mo ia?
  3. Afai, i le maeʻa ai o togafitiga ma le faʻavaeina o tulaga sili ona lelei, o le peduncle faʻaauau pea ona tumau 'aisa, o le sili ona talafeagai mea o le ave faʻamoemoe togafiti ma matau le aū. Afai e le mago, e i ai le avanoa o le green uo o le ai ai se aso faʻamolemole oe ma fugalaʻau.

E mafai ona e mauaina nisi mea e uiga i mafuaʻaga autu mo le le lava o fuga o phalaenopsis iinei, ma mai lenei tusitusiga oe o le a aʻoaʻo ai pe faʻafefea ona fai se orchid fuga i le fale.

O le a le mea e fai pe a maeʻa fuga?

Ina ua maeʻa le phalaenopsis ua mou atu, o le peduncle ei ai ia atinaʻe filifiliga:

  • e liu samasama ma mago - i lenei tulaga e manaʻomia e tipi ese i lalo o le pito i lalo, ma sausau le iʻuga na mafua ai (stump) ma le kapisi, le kinamoni efuefu po o le fafie laʻau mo disinfection;
  • na o le apical budies mago luga, e sili atu le tipiina o le lala ma ia i le muamua pito i lalo bud;
  • e tumau pea le atoa, ma se lanumeamata lanumeamata ma moe moe, o lona uiga, e mafai lava ona vave (pe le o toe mamao) foaʻi fou fugalaʻau. I lenei tulaga, e te le tau faia se mea i le peduncle.

Mo auiliiliga pe faʻafefea ona tausia se orchid pe a maeʻa fugalaʻau, faitau se isi tusitusiga.

Matou te vaʻai i le vitio pe faʻafefea ona teuteuina le peduncle mago.

Faaiuga

Ma, o lenei ua e iloa le mafuaʻaga o se fugalaʻau taua mo se orchid ma faʻafefea ona sao ona foia ona ono faʻafitauli. Mataitu le tulaga o lau phalaenopsis pedunclema le laʻau o le a faʻafetai ia te oe ma matagofie fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: МИНИ ОРХИДЕИ - ТРИ В ОДНОМ Освобождаем место на полках!!! Пересадка трёх Минюшек, в горшок ЛАДЬЯ (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com