Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Tulaga o le totoina ma le tausiga o perennial primrose: ata o eseʻese ituaiga o fugalaʻau ma luluina aso

Pin
Send
Share
Send

Primrose o se tasi o sili ona pele fugalaʻau e fai togalaʻau.

O fugalaʻau pupula o le laʻau e fuga i le amataga o le tautotogo, faʻamaonia lo latou auai i le primroses aiga.

I le tusitusiga, o le a tatou iloiloina ai foliga vaaia o le totoina o se primrose: o le a tatou iloa ai ni tulaga e sili ona talafeagai mo le totoina o lenei matagofie, faʻafefea ona saunia le eleele ma se nofoaga mo le totoina, isi nuances o le totoina o le fale ma le togalaau.

Nuances autu ma tulafono

O le a matou suʻesuʻeina lautele manatu e uiga i le totoina ma le tausiga o perennial primrose i le fale, faʻapea foi i le togalaau i le fanua tatala ma vaʻai ata o eseʻese ituaiga o fugalaʻau.

I le togalaau

Mo le totoina o le ea i fafo, o le primrose e totoina i totonu o moega i foliga o fatu. I le taimi lava e tasi, o le vao o laʻau laʻititi ituaiga e tatau ona tu i le mamao o le 10-15 cm mai le tasi ma le isi, ma lapoʻa - 20-30 cm.

E masani ona fesiitaʻi fatu i le eleele ia Me-Iuni.... E le tatau ona totō uma vao - naʻo mea lava e sili ona malosi ma maloloina. O le taimi muamua ina ua maeʻa ona tui i le auala, e fautuaina e ufiufi le primrose i le agrofibre i le po seʻia maeʻa le tau faʻafefe.

E le fiafia le primrose i avanoa matala lautele, o lea ia fuafua le mamao i le va o laʻau ina ia oʻo i se tulaga matua faʻatapulaʻa latou te vavalalata. Afai o le fatu ua tutupu mai fatu, o le perennial togalaau primrose fuga i le lona lua po o le tolu tausaga talu ona mauaa, o le autu mea o le tausiga lelei.

I le avea ai o se tulafono, o se tatala-ea primrose tupu e aunoa ma le tele faigata. E taua le vaʻavaʻaia o le eleele i le togalaʻau - o le eleele e tatau ona faʻalelei i taimi uma, susu, ma aunoa ma vao. Faʻateʻa vao pe a uma ona faʻasusu - o vao e faigofie ona aveʻese mai le palapala susu faʻatasi ai ma rhizome.

Afai e vevela, e tatau ona faʻateleina le faʻasusu - pe a ma le faʻalua... I le averesi, tolu lita o vai e tatau ona alu i le tasi mita o le sikuea moega pe a faʻasusu.

O le laʻau manaʻomia fafagaina - o le faʻatulagaina o minerale i le tali e tatau ona vaivai, laʻititi ifo nai lo le mea o loʻo tusia i faʻatonuga. Ole taimi ole laʻei pito i luga e tasi ile vaiaso mai le taimi na aliali mai ai muamua laulaʻau seʻi fuga atoa le primrose.

Oe le tatau ona faʻalagolago i nitrogenous compound, talu ai i lenei tulaga o le lanumeamata nuʻu o le a fausia lelei, ae o le primrose o le a le manaʻo e fuga.

I le fale

O le primrose i totonu e tupu mai fatu... E mafai ona faʻatauina mea toto i le faleʻoloa pe sauni e tutoʻatasi. Manatua e naʻo fatu fou e manaʻomia e totoina, aua e vave lava ona leiloa a latou germination.

Ina ia mafai ona tupu ola aʻe fatu, e fautuaina e faʻatamaiti muamua - ia faʻatatau i le malulu togafitiga. I le fale, o se pusaaisa e sili ona lelei mo lenei faʻamoemoe. A maeʻa ona faʻamalosi, ua totō fatu i totonu o atigipusa, a maeʻa ona totogo ma le vaʻaia o muamua lua pe tolu laulaʻau, latou teulu i totonu o ulo.

O le tausiga o le primrose i le fale e faigofie foi: o le laʻau e tatau ona faʻasusuina e le aunoa, faʻalelei, o le eleele i totonu o le ulo tatau ona faʻasaʻoloto ma, sili ai, palu. E sili ona taua le faʻasusu o laʻau laiti (tupu mai rosettes) i le muamua lua vaiaso talu ai rooting.

Tulaga mo le tuputupu ae

O le a tatou aʻoaʻoina itu taua e uiga i le totoina o le primrose - faʻafefea ma o afea e sili ai ona lulu, faʻapea foi ma tuutuuga e manaʻomia le fausiaina mo le ola lelei ma le atinaʻeina o le laʻau.

Eleele ma le faʻamaluluina

E faʻapefea la ona e toto saʻo le muamua? O le Primrose e fiafia tele i le eleele faʻasaʻoloto... Aua le soʻona faʻagaeʻetia le substrate, talu ai i lenei tulaga o le a amata ona pala le aʻa o le laʻau. O le eleele i le moega e le tatau ona mafiafia, talu ai o le eleele o le a matua taofia vai. Lenei mea moni mafai ona avea ma mafuaʻaga mafuaʻaga o laʻau pala pala.

O le primrose e fafagaina i fatuga masani a le minerale - ae o se vaega e sili atu le vaivai nai lo le faʻailoaina o le afifi. Aua neʻi galo e uiga i le fafagaina - faʻaopopo meaʻai e taua tele mo le laʻau, talu ai o le primrose i se puʻupuʻu taimi e tatau ona fuga atoa, fuga, ma fai fatu seʻi matua matua.

Afai o laʻau o loʻo i totonu o le togalaʻau i le togalaʻau, ona oʻo lea i le tautotogo mo le taimi muamua ua fautuaina e fafaga le togavao ma se vai vaivai fofo faʻapitoa o le slurry (1 lita o slurry i le 10 lita o vai). O le faʻalauteleina fetalaiga tatau ona tuʻu faʻapitoa liligi ifo i lalo o togavao. Ona fafaga lea o le primrose, taulaʻi i potash mixes.

Moli

E sili le filifili o vaega e puipuia mai le la tuusaʻo... O se nofoaga sili ona lelei mo primrose o le a avea ma paolo latalata i le salalau fualaʻau laʻau o loʻo tupu i luga o le 'upega tafaʻilagi: pea, apu. Manatua e naʻo ituaiga alpine primrose e mafai ona ola saogalemu ma aunoa ma se faʻamataʻu i latou laulaʻau ma fugalaʻau i laufanua vaʻa.

Afai o le primrose o loʻo tupu i le fale, tuʻu le ulo i le itu i saute poʻo sisifo o faʻamalama. Ia, afai e tupu i totonu o se togalaau, ona o le moega i sisifo po o matu sisifo o le togalaau e sili ona fetaui.

Sūsū

O le primrose e tatau ona faʻasusuina i taimi uma ma ia lava aofaʻi. Aloʻese mai tele tele susu - o aʻa o le laʻau e sili ona maaleale, ma le ova o le susu e mafai ai ona latou pala.

Vevela

E fiafia le Primrose i le malulu. O le vevela sili ona lelei mo le totoina o le a amata mai i +12 i le +15 tikeri. Ina ia faʻafaigofie e le laau ona onosaia le vevela o le taumafanafana, ia faʻasūsū soo.

Faʻafefea ona toto: faʻatonuga

Manatua lena fualaʻau laʻau foliga mai e le toe faʻatupuina vave - o le mea lea, ina ia mafai ona oso saogalemu le primrose, naʻo mea fou toto e tatau ona faʻaaoga mo le luluina. Totogi faapitoa i lenei taimi pe a e faʻatau fatu i le faleʻoloa.

Afai o iai sau oe totoina mea totino, e sili atu ona faigofie iinei: oe mafai ona mautinoa lona freshness. E fautuaina e toto i le taimi lava e faʻaputu ai fatu.

  1. O fatu e totoina i luga o le eleele eleele, e aofia ai vaega nei:
    • laufanua laufanua - lua vaega;
    • oneone vaitafe - tasi le vaega;
    • vao o le tasi fasi.

    E le tatau ona sili atu i le 5 fatu ile 1 cm2 o le faʻavae.

    O le primrose totoina mea e le manaʻomia faʻalolotoina: o fatu e na oomiina i luga o le eleele luga.

  2. O le eleele o loʻo toto ai fatu muamua e tatau ona tuʻu faʻalelei i totonu o se taga palasitika ma tuʻu i totonu o le pusaʻaisa mo le tolu i le fa vaiaso. O le mea lea, o fatu e faʻasolosolo ma faʻamaʻaʻaina.

    Laʻau toto e pei o le nifo-nifo primrose ma masani masani e le manaʻomia stratification.

  3. Ina ua maeʻa le taimi atofaina (maualuga atu i le maeʻa ai o le masina), o le afifi ma fatu e aveʻese mai le pusa aisa ma tuʻuina i le tutusa foliga i luga o le windowsill. I lenei tulaga, o le eleele e tatau ona faʻasusu laʻititi ina ia mafai ona faʻavaivai i lalo le substrate.

    Faalogo: o fatu sili ona lelei ma vave o le a faʻapupuʻu i le vevela i fafo o le + 16-18 tikeri.

  4. A amata ona aliali mai laʻau, e tatau ona matala laiti le taga e masani ai tamaʻi laʻau e ea. A maeʻa le lua vaiaso, e fautuaina le aveʻese atoa o le ato ina ia faʻaauau pea ona totoina e fatu laau i fafo.

Manatua lena o loʻo tupu lemu ma lemu le tutupu aʻe o le primrose... A maeʻa le 2-3 lau muamua aliali mai, o laʻau e tatau ona tofu i totonu o atigipusa. I le lumanaʻi, faʻatino se filifiliga i soʻo se taimi e te maitauina ai o laʻau e laiti. A o lei totoina i eleele matala, e tatau ona totoina fatu mo lua tausaga. Na matou tusia auiliili atili e uiga i le totoina o le primrose mai fatu iinei.

Ituaiga o fugalaʻau ma ata

Mafaufau i foliga vaaia o le totoina o ituaiga lauiloa o primroses ma ata o totonu ma totonu o togalaau. O le a tatou suʻesuʻeina foʻi manatu e uiga i le vaʻaia o i latou.

Taliga

O fatu o lenei ituaiga o primrose e totogo sili pe a toto i le tautoulu (faaiuga o Oketopa - amataga Novema). Ae o le totoina o le totogo, e sili atu le faʻataunuʻuina ia Fepuari-Mati. A o lei totoina, tuu fatu mo le masina (3 vaiaso mafai ona) i totonu o le pusaaisa mo stratification. O le substrate e masani.

Ae mo le tausiga, o le taliga primrose e le faʻamatalaina i lenei tulaga. E taua le faʻasūsūina o le eleele ile taimi tonu, faʻamalolo, aveʻese vao mai le togalaʻau. Fertilize le taliga primrose faʻatolu i le taimi o le tuputupu ae vaitau:

  • i le tautotogo;
  • 14-20 aso i tua atu ole taimi muamua;
  • i le faaiuga o Iulai.

Iapani

E sili atu le faʻalauteleina o lenei teuteuga laʻau i le fale e ala i le vaevaeina o le togavao. O le faʻataʻitaʻiga e faia i le tautotogo: o rosette ma laʻau laʻau e vavaeʻese mai le tina laʻau, ona avea ai lea o aʻa ma faʻavae tutoʻatasi.

Faalogo: oe tatau ona iloa na o na bushes ua uma ona liliu le itiiti ifo i le tolu i le lima tausaga le matua mafai ona faʻasalalauina i le vaevaega.

Oe mafai faʻalauteleina le laʻau ma fatu - germination e sili ona lelei, ae faʻatasi ai ma le metotia o le vaevaega, o se iʻuga lelei e sili atu ona vaʻaia.

A o le tuʻua, ona O lapisi a Iapani e manaʻomia le lava susu ma le paolo o le la... Manatua o lenei laʻau e fai si umi ma tele, o lea e tatau ona lava le avanoa i totonu o le ulo ma i le togalaau mo ia.

Sikotilani

Lenei ituaiga o primrose e faʻalauteleina e lua fatu ma aʻa vaevaega. Afai o le vaevaeina metotia filifilia, ona sili atu lea ona faʻataunuʻuina i le tautoulu ina ia mafai ona totoina laʻau talavou aʻo le i amata le malulu.

O le luluina o fatu o le Scottish primrose e tupu foi ile tautoulu, a o fou pea. E mafai ona totō saʻo i le eleele pe muamua mo le taumalulu i atigipusa, ma i le tautotogo e mafai ona siitia i le tumutumu. Manatua lena o tamaʻi toto o laʻau e manaʻomia tele le susū o le eleeleia aua neʻi galo e uiga i le faʻasusu masani.

Ae mo le tausiga lautele, o le tulaga masani: faʻasūsū, tatalaina, lavalava pito i luga. O le Scottish primrose o loʻo tupu i le togalaʻau e tali atu ma le faʻafetai i le fafagaina ma se vaivaiga vaivai o manu felelei, e tali atu ai i se faʻaopopoga o meaʻai faʻapea ma se vevesi matagofie.

Faʻafefea ona feagai ma le laʻau?

A maeʻa ona mauaʻa le fugalaʻau, o le tele o mea uma e manaʻomia e le aunoa ma lava le susū i le eleele. E le faʻatagaina e le laʻau le faʻamagoina o le vaega pito i luga o le faʻavae, o lea ia taumafai e aloese mai lenei.

Ae peitai, maitau, o le tele o le susu e le tatau ona faʻatagaina foi, talu ai o lenei mea moni e mataʻutia mo aʻa. I aso o le taumafanafana, faʻasūsū le fugalaʻau 2-3 taimi i le vaiaso, ma i le malulu o le tau, tasi i le tutusa vaitaimi ua lava lea.

A maeʻa le faʻamaluluina o le tino, e tatau ona faʻamalolo le eleelee tuʻuina atu le okesene i aʻa muamua. O le mea lea, o le laʻau o le a atiaʻe sili atu vave. E fautuaina foi le paluina o le pito i luga o le substrate e faʻaaoga ai le eleele lelei peat.

Afai na e totoina se fugalaʻau i le tautoulu, e fautuaina e ufiufi le togalaʻau i laʻau paʻu ma agrofibre mo le taumalulu e puipuia tamaʻi laʻau toto mai aisa. Faitau pe faʻafefea ona saunia lelei se primrose mo le taumalulu iinei.

Vaitaimi

Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i se laʻau tumau, ona totoina lea e faʻataunuuina i le tautotogo poʻo le tautoulu, ma totoina i le eleele e masani ona faia i le tautoulu o le tausaga a sau. Afai na e filifilia le tautotogo mo le totoina o laʻau, e fautuaina e nofo i le faʻaiuga o Me.

Faamai

Afai o le primrose amata ona tiga i se taimi puʻea ina ua maeʻa totoina, i le tele o tulaga o lenei e mafua mai i faʻaletonu i le tausiga o le laʻau. Faʻatasi ai ma faʻamaʻi sili ona masani ai o se laʻau talavou o mea ia:

  1. aʻa ma laʻau pala (mafua i le faʻasusu i le faʻasusu);
  2. pisia (faʻamaʻi siama faʻamaʻi);
  3. kukama mosaic (siama).

O nei faʻamaʻi uma e aliali mai tele i lau o lau. O le mea lea, ina ia mafai ona puipuia le sosolo o infestation ma le oti o fugalaʻau, vave aveʻese le afaina laʻau, poʻo le a lava le natura o ila i latou. E mafai ona e faʻasusu i fungicides ma inisetiiseti - uma mo le faʻamoemoe o togafitiga ma puipuiga.

Vitio fesoʻotaʻi

E mafai foʻi ona e suʻeina foliga vaaia o le totoina ma le tausiaina o le primrose i lenei vitio:

Faaiuga

Ma, matou aʻoaʻo pe faʻafefea ona toto le primrose i le togalaʻau ma i le fale. E pei ona e vaaia, e leai se mea faigata i le faiga. e mafai ona faʻalauteleina uma le laʻau e fatu ma le vaevaeina aʻa.

I le saʻo ona faʻatinoina le totoina, ma faʻaauau pea i le vaʻaia lelei le tausiga o le laʻau ona tausi lea, e le umi ae maua se laʻau teuteu matagofie e faʻafiafiaina ai le mata i fugalaʻau matagofie mo se taimi umi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Oenothera speciosa - growing and care (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com