Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona fufulu lou peleue i le fale

Pin
Send
Share
Send

E tatau ona iloa e teine ​​uma le faʻamamaina o se peleue i le fale. O lenei ofu i fafo e manatu o le sili ona afaina i le palapala. O se ofu mafanafana masani e faʻaaogaina, faʻaonapo nei ma manaia. O le a teuteuina soʻo se ata, faia ia sili atu ogatasi. Eseese sitaili ma lanu e faʻafaigofie ai ona filifili se filifiliga e sili ona manaʻomia.

O le fesili ua tulaʻi mai, faʻafefea ona e fufuluina lou peleue? Faʻafefea ona faia na o oe, aua o le alu i le mago faʻamamaina o se taugata fiafia. I lenei tusitusiga, o le a ou taʻuina atu ai ia te oe pe faʻafefea ma o le a le mea e fai e toe aumai ai le foliga matagofie o le peleue.

Saogalēmū ma Lapataʻiga

Ina ia aua neʻi faʻaleagaina lou peleue, e tatau ona e tausisi i le puipuiga. Lenei o le a mautinoa ai le umi o le oloa.

  • Afai e te le o mautinoa se mea e fufulu mama, faʻataʻitaʻi i luga o se tamaʻi, mea matitiva o mea.
  • E le fautuaina e faʻaaoga vailaʻau mataʻutia - e mafai ona latou faʻaleagaina le ie ma faʻaleagaina le paʻu o lima.
  • E le fautuaina e fufulu pe faʻamago lou peleue i se masini faamago.
  • O le fufuluina vevela e le tatau ona sili atu i le 30 tikeri.

Folk remedies ma kemisi faʻapitoa mo mea eseese

O le faʻamamaina o le peleue e faʻamoemoeina i le mea na mafua mai ai. A fufuluina, aua le mimiloina le oloa pe afai e faia i mea masani.

Faʻapipiʻi

Lafoa - ie lalaga fulufulu mamoe, mafiafia, mamafa, maanuminumi-leai. O mea lelei e aofia ai - teteʻe atu i le susunuina, faʻapa'ūina. E fefefe le ie i le vai vevela ona e fai i le fulufulu mamoe masani, o lea e fautuaina ai auala mago.

  1. Faatasi ai ma se pulumu malulu, e aveʻese le pefu e ala i le alu i le itu o le faaputuga.
  2. O se metotia taugofie o le feagai ai ma le pefu o le uliuli falaoa. Faʻasalalau le ofu mafanafana i luga o le foloa. Tuʻu le meaʻai i luga o le ie. Lulu malie lau momomo i lou lima, fai polo. Fufulu ese toega mai le ofu mafanafana e faaaoga ai le pulumu.
  3. E mafai ona aveʻese stains e aunoa ma le mulumulu. O le vailaʻau fualaʻau e faʻasusu i le vai o le a fesoasoani. E faʻapipiʻi le suavai i le palapala, ma a maeʻa le 5-10 minute ona togafitia lea i se ie susu.
  4. I tulaga o palapala matuia, e faʻatagaina le fufuluina, ae naʻo le vai ma le vevela e le maualuga atu i le 30 tikeri ma le lima.

Faʻamago lelei lou peleue fulufulu mamoe. Faʻamau le aitema i luga o le faʻatautau i totonu o se potu faʻaalu. Aua le aveese seʻia maeʻa atoa le mago.

Tweed

Tweed o se puʻupuʻu-faʻaputuga fulufulu mamoe ie ma maualuga faʻaopoopoina. O lona lelei o le teteʻe atu i le palapala, anagata o ofu. O se peleue faia i lenei ie e le maanuminumi. E fautuaina le faʻamamaina e tusa ma faʻatonuga nei.

  1. O le masini fufulu mimiti o le a fesoasoani faʻateʻa ese le efuefu.
  2. Ina ia aveʻese le pisia, faʻamago ma fufulu ese. I le tele o tulaga, ua lava lea.
  3. E mafai ona aveʻesega faʻamaʻaʻa ma faʻasusu vai i le palapala. Ma, aveʻese le palapala i se palasi ma selu le mea.
  4. I le tulaga o le ogaoga palapala, oe mafai ona fufuluina le oloa i le lima i le vai mafanafana e oʻo atu i le 30 tikeri.

Faʻamago faʻalua le mea tweed. O le ofu mafanafana e tuu i le va o solo e lua e aloese ai mai le suiga. O le auli e faia mai le itu sese o le ie e ala i se ie susu.

Fulufulu Mamalu

Fulufulu mamoe o le igoa lautele mo manu fluff ma manaʻomia ni tausiga. Afai e le mafai ona e faʻamautinoa mai le manu le mea na faia ai le aitema, faʻataʻitaʻi i luga o se tamaʻi ma vaʻaia nofoaga. A faʻalelei mea uma, e mafai ona e mulimuli i le fesoasoani mo le faʻamamaina o lou peleue.

  1. Faʻaaoga mea faʻapipiʻi poʻo se mea malulu vaivai e aveese ai le pefu.
  2. O se fasi vavae e vavaeina i le uliuli ti o le a fesoasoani e toe aumaia le susulu o pogisa ie.
  3. O le faʻafefiloi o le amonia ma le masima o le 1: 4 o le a fesoasoani e aveese lapisi faʻailoga i luga o le kola poʻo lima.
  4. O le faʻamamaina e tatau ona faia mai le pito i le ogatotonu vaega, le aofia ai le vaʻaia o laina.
  5. E pisia i totonu le lauulu gaʻoa ma se fasi pulupulu vavae ua fufui i le kesi. E ave i fafo se ie mama. I le iuga, solo le vaega i se ie susu.
  6. Vineka ma oloina le 'ava malosi faʻafefiloi i vaega tutusa o le a fesoasoani e aveʻese le' ava malosi.
  7. O se tali na saunia mai le 100 ml o le vai mafanafana, amonia ma le fasimoli suavai, na ave i le sipuni e tasi, o le a aveʻesea faʻamaoniga e le iloa le amataga
  8. O le fufuluina, pe a manaʻomia, e faia i totonu o le vai ma le vevela e oʻo atu i le 30 tikeri, i le lima.

Faʻamamago ofu mafanafana i le va o solo. O se fasi ofu i fafo e faia i mea masani e mafai ona faʻamamago i luga o le faʻatautau, ae afai e i ai le avanoa e faʻaloaloa ai i lalo o le malosi o le mamafa, e le fautuaina e ave ni mea faʻamataʻu.

Tinoitupe

Cashmere e lemu ma maaleale i le paʻi atu i ai. E faia e ala i le seluina i lalo o ofu mafanafana o se faʻapitoa ituaiga o 'oti. O le ie e faigofie ona aʻafia i fafo, o le mea lea o faʻatonuga mo le ofuina ma le faʻamamaina e tatau ona mulimulitaʻia.

  1. E aveʻese palapala i se ie susu.
  2. O vailaʻau susunuʻu e togafitia i le penisini faʻamamaina ma ufiufi i le talcum paʻu i luga. A maeʻa ona faʻamago, o le efuefu lapoʻa talcum e lava e fufulu ese ma le pulumu. Afai e tatau ai, o le faʻataʻitaʻiga e toe faia faʻatele.
  3. O le afu afu e mafai ona aveʻese i le cotton pad ma le fasimoli vai. Ona togafiti ma le amonia vaifofo. I le iuga, solo le ie i se ie susu.
  4. E mafai ona aveʻese faʻamaoniga e le mailoa ma se vaifofo o le amonia ma le glycerin e tutusa lelei. Aveese toega o le oloa ma se ie susu.
  5. E faʻatagaina le fufuluina i se auala maʻaleʻale i le vevela e oʻo atu i le 30 tikeri, e faʻaaoga ai le vailaʻau vai. Milo, mimilo - le taliaina. Manatua, i nisi tulaga cashmere le mafai ona mulumulu. Lenei ua tusia i luga o le igoa.

Faʻamagoina faia i luga o se tafatafa luga. O le tele o le vai e tatau ona oomi lemu i fafo e aunoa ma le mimiloina o le peleue. O se solo e tuu i lalo o le oloa. E le tatau ona i ai ni mea faʻavevela pe faʻafesoʻotaʻi le la i se taimi lata mai. E faʻatagaina le auli i le ausa.

Vitio fesoasoani

Paʻu

Paʻu o se mea o le maualuga fetuʻutuʻunaʻi ma le malosi, manaʻomia mo lona anagata ma agavaʻa. Paʻu ofu laei e mafanafana e ofuina, po nei ma tetee atu i palapala. Afai e manaʻomia pea le faʻamamaina, oe mafai ona faʻaaoga fautuaga nei:

  • O ie masaesae susu o se fofo sili lea mo le palapala.
  • O le fofo o le lua sipuni tele o le amonia ma le fasimoli suavai fefiloi i totonu o le ipu vai o le a fesoasoani aveʻesea le lapisi ma mama palapala. O toega o le tali e aveʻese i se ie susu.
  • Ava, lemoni sua ma glycerin o le a fesoasoani e faʻafetauia ma gaʻoa vaega, lea latou te faʻamamaina i taimi uma le vaega faʻaleagaina.
  • Vineka o le a fesoasoani e aveʻese faʻailoga o masima. O le a toe faʻafoʻi le susulu i le paʻu.
  • O le faʻasusu o se peleue i le vai e le fautuaina. Liliu totonu i fafo, naʻo le ufiufi e fasimoli.
  • Aveese le fulufulu vai i sina vai poʻo se ie susu.

O le faʻamagoina e faʻataunuʻuina i se tulaga faʻamalolo. Ina ia puipuia le oloa mai le faʻaloaloa, e le fautuaina e ofuina seʻia e mago atoa.

Suʻesuʻe peleue

Suede o se vevesi ma vaivai mea masani, fai si umi, faigofie ona mama. O fautuaga faʻamama e faʻapea:

  1. O le amonia o le a fesoasoani e aveʻesea le pefu. E tatau ona e palasi i le itu o le faʻaputuga.
  2. E mafai ona e aveʻese manogi gaʻoa e faʻaaoga ai lenei vaifofo: palu le sipuni o le soda ma le 100 ml susu. Faʻaoga le oloa i le palapala vaega mo le 2-3 minute ma aveʻese ma le suede pulumu.
  3. O le masoa o le a fesoasoani tau faasaga i gaʻoa stains. Latou te sausauina i vaega faʻafitauli, ma fufulu ese ma le pulumu peʻa maeʻa 2-3 itula.
  4. Aveese pisipisia i se solo poʻo se fasi falaoa.
  5. Ina ia aveʻesea kulimi, taofi lou peleue i luga ausa. Ona tautau lea i luga o se tautau pe taʻoto i luga o se tafatafa luga.
  6. Aua le faʻasusu pe mimilo le mea. Faʻamamaina e faʻatagaina i le fasimoli vai, vevela e oʻo atu i le 30 tikeri.
  7. Faʻatonutonu ma faʻamalosia se fofo faapena: faʻaopopo le afa sipuni o le glycerin i le lita o vai.

Faʻamagoina faʻataunuʻuina faalava. Muamua e te manaʻomia solo le mea i se solo, ona faʻatali lea seʻia mago atoa. Mafai ona uʻamea mai totonu i fafo i se auala maʻaleʻale.

Vaega o le faʻamamaina o peleue o lanu eseʻese

Eseʻese metotia faʻamama e ono manaʻomia fuafua i le lanu fuafuaga. O le mea e sili ona faigata ona faʻamamaina o se ofu mafanafana, aemaise lava i se ofu paʻepaʻe.

Lanu paʻepaʻe

O se peleue paʻepaʻe sinasina e sili ona mamago. E i ai le maualuga avanoa o le faʻaleagaina o foliga vaaia pe a faʻamamaina e oe lava ma metotia a tagata.

Afai e manaʻomia le faʻamamaina o le fale, e tatau ona e malamalama e le mafai ona e filifilia ma le faʻaeteete stains. Lenei o le a taʻitaʻia ai laina i luga o mea. A maeʻa ona faʻamamaina le ila, ona fufuluina lea o le peleue i le vai malulu ma mago.

Uliuli ma isi

O le peleue i le uliuli ma isi lanu uliuli e le manaʻomia ni faʻapitoa faʻapitoa. Ua lava lava le usitaʻi i fautuaga faʻalagolago i le mea. Filifiliga aveʻesea stain ua faʻatagaina.

Paolo malamalama

Peleue i moli malamalama, faʻamamaina i le auala lava e tasi pei o paʻepaʻe paʻu. I le iʻuga o le faʻamamaina, fufulu le oloa i le vai malulu. O lenei o le a avea ma se faʻamaoniga faʻasaga i tetea.

Fautuaina o vitio

Fautuaga Aoga

E ala ile usitaʻia o fesoasoani aoga, ole a mafai ai ona e ausia le faʻamamaina maualuga.

  • Aveʻese mea uma mai lau taga ae e leʻi fufulua.
  • E fautuaina e lulu ese le peleue aʻo leʻi faʻamamaina.
  • Siaki mo le palapala i le malamalama susulu.
  • E mafai ona e faʻateʻaina otaota ma pefu ile palasi.
  • O se peleue paʻepaʻe paʻepaʻe e sili atu ona ave i se masini faamamago.
  • I le i ai o le ogaoga faʻaleagaina, o le tali sili ona lelei o le tuʻuina atu o le galuega i polofesa.

O le peleue o se oloa e manaʻomia i se taimi talafeagai, lelei tele le tausiga. E tatau ona mulimuli i fautuaga mo se faʻapitoa mea ma lanu. Lenei o le a faʻamaonia le anagata i laei, ma le saogalemu o le aulelei vaʻaiga o ofu i fafo.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Malolo ita.. (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com