Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Fautuaga ile auala e feala mai ai le moe i se oketi

Pin
Send
Share
Send

Orchids o se fefiloi o lanu susulu, Asia minimalism ma tulaga ese foliga. Vave pe mulimuli ane, o tagata e ona le mafaufau e uiga ia latou lava-faʻafouina o latou fiafia i ituaiga.

E foliga mai o sea ituaiga o laau toto o le a le mafai ona maua ni fanau i totonu o le fale. Ae pei ona iʻu i ai, e leai se mea faigata i le toe gaosiaina o oketi. Peitai, e le vave le faiga, e tatau ona e onosaʻi.

Ma, mai le tusitusiga oe o le a aʻoaʻo pe faʻafefea ona e ala i luga o se moe orchid bud.

O le a le mea ma e faʻapea ona foliga?

I le botani, o le fuga o le amataga o se vaega o se laʻau... E masani ona fofoa i le laupepa axil poʻo luga o le fausiaina totoga: poʻa, aʻa. O laʻau e ola i laʻau, e oso mai ai laʻau ola, taʻitasi ma tupuola. O le vaega mulimuli e fananau mai fugalaʻau poʻo inflorescences ma o loʻo tu i le laʻau (na matou talanoa auiliili e uiga i faʻavae foliga o le oketi i lenei mea)

Tusitusiga! E mafai ona aliali mai se fatugaʻo, ona pei ai lea, liu aisa i le faʻagasologa o atinae. O ia ituaiga mea e taʻua o le moe.

Galuega tauave

O nisi orchids i totonu o le fale e patino i le ituaiga fualaʻau. O lona uiga o laʻau totoʻo o loʻo faʻatinoina e ala i le tasi tulaga tuputupu aʻe (sili atu e uiga i le mea e tupu ai, aisea e manaʻomia ai, ma o a foʻi mafuaʻaga o lona toʻesea, na tatou talanoaina iinei) O le autu o lenei faʻavaeina o le afuafuaina o se lumanaʻi lau poʻo se fugalaʻau. E taua foi ia mea mo le faʻatupuga o gaioiga. Moe moe mafai ona tuuina atu se fou peduncle, pepe.

I monopodial type orchids, o le autu pasene o laʻau avanoa uma o le moe, e ufiufiina i una. Peitaʻi, e mafai ona latou ala aʻe peʻa vaelua le tina i le fugalaʻau. Ma o le aū e tupu aʻe mai se fuga ma se itu i sisifo e taʻua o le aʻa pepe (mo auiliiliga pe faʻafefea ona tausia se auro orchid, faitau iinei).

Faʻafefea e ala i luga?

I le vao, e olaola ai oketi e ala i le laʻau poʻo le laulaʻau... I le tulaga o le tuputupu ae fale, o le toe gaosia gaioiga aofia ai i le mauaina o se pepe mai se moe fatugaʻo. O le mea moni, mo nisi ituaiga, pei o Phalaenopsis, Wanda, toe gaosia ma le fesoasoani a tamaiti na o le pau lava le auala e maua ai fanau.

I o latou nofoaga masani, e ala aʻe fatu ma le amataga o le timuga vaitau. O le taimi lenei e faʻaputu ai le fugalaʻau, mitiia ai mea aoga, ma maua ai le malosi e foafoa ai ni fanau. Ina ia fafagu mai fuga i luga o orchids i le fale, o se microclimate pei o le natura e tatau ona toe fausia. Faʻafefea e ala i luga o se moe fatugaʻo:

  1. Faʻaititia le lelei o itula ao ao faʻatusatusa i le vaitaimi fugalaʻau. Sii le ulo i sina paolo.
  2. Faʻatulaga ni eseesega uiga ese: o le vevela i le ao o le 25-30 ° С, ma le vevela i le po o le 15-17 ° С.
  3. Faʻaauau le faʻatapulaʻa o le susū ile potu ile 50-60%.
  4. Faʻataunuuina se lava numera o sprays, le itiiti ifo i le lima i le aso.
  5. Faʻasusu e laʻititi.
  6. Faʻaaoga fetilaisa ma le maualuga nitrogen mea mo le tuputupu aʻe o lanumeamata tele.

    Taua! Soʻo se lua faʻasusu e tatau ona i ai minerale.

O a ma faʻapefea ona faʻalu?

I taumafaiga uma, e leai se mea aoga. E oʻo lava i le mulimulitaʻi i tulafono, e leʻi maua ai ni iʻuga, e le mafai e se tagata ona faia e aunoa ma le faʻaosofia o fatugaʻo. O lenei tekonolosi e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o vailaʻau o aso nei, mo se faʻataʻitaʻiga, cytokinin paste. Na faia i luga o le faʻavae o le phytohormones, lea e faʻaosofia ai le faʻafaigofie sela vaevaeina.

  1. Ae tatou te leʻi amataina le faʻagaioiga, matou te faʻamamaina meafaifaaili.
  2. A maeʻa ona tatou tipi ese le fugalaʻau e le fuga mai, o le vaega lea na faʻapipiʻi ai fuga.
  3. Tipi le 2 cm i luga atu o le fatugao moe.
  4. O le tipi lava ia na afaina i le kinamona eleele.
  5. Matou te pasi saʻo atu i le fatuga o loʻo moe lava.
  6. Ma le pito o le naifi, tipi ese ese ma le faʻaeteete, ona aveʻese lea o le fua i luga.
  7. Faʻaaogaina se nifo poʻo se nila, faʻapipiʻi tutusa le fatu lanumeamata lalo ma le cytokinin faapipii.
  8. A maeʻa masina e lua, ona manino ai lea pe tuputupu aʻe le pepe.

Le isi, oe mafai ona matamata i se vitio pe faʻafefea ona faʻagasolo se moe fatugaʻo ma le cytokinin faʻapipiʻi:

O orchids o anamua ma e le masani ai laʻau, i le tele o itu e le pei o fugalaʻau ua tatou masani ai. O meaola pei o le matauila ma le ea aʻa, na latou mauaina i le faʻagasologa o le evolusione, fesoasoani ia i latou e tatalia le vevela ma le susu, faʻapea foi ma le mauaina o meaʻai ma vai "mai le ea." Faitau atili e uiga i foliga o nei vaega o le laau, faʻapea foi ma le mafuaʻaga o aʻa e tutupu aʻe i luga - faitau ia matou mea.

Faafitauli ono ma faigata

O mea faʻamalosi e mautinoa lava o se fofo lelei, o le mea lelei e maua mai i le lelei o mataupu. Ae o le vailaʻau e le masani ona faʻaogaina, e iai lava tuʻusaʻoga i tulafono taʻitasi. O le faapipii e le fautuaina mo le faʻaaogaina i mea nei:

  • orchid talu ai nei na totoina;
  • e tumau le vaitaimi o fuga;
  • ua afaina le fugalaʻau i siama faʻamaʻi;
  • o le laʻau e afaina i faʻamaʻi pipisi;
  • talavou taʻitasi, lalo ifo o le 2 tausaga le matua.

O le atinaʻeina o tamaiti mo faʻataʻitaʻiga e eseese.... I nisi tulaga, o aʻa e ola vave, i isi - o le lanumeamata. E leai se lautele, lautele tulafono mo tagata uma. Ma le isi, e faʻamoemoe lava i le genes predisposition, tuputupu aʻe tulaga, laʻau toto.

E taua foʻi le faʻafia ona fai o fatugaʻo ma faʻatafataina, ma o le a le faʻaiʻuga. Fai mai Florists, a maeʻa le faʻaogaina o le cytokinin paste, o le atinaʻeina o le aʻa e maitauina le faʻaititia (faitau e uiga i aʻa o le orchid maloloina e tatau ona i ai ma o a faʻafitauli e aliae mai i lenei vaega faapitoa o le fugalaʻau, faitau ii). Afai o le faʻagaeʻetia gaioiga na faia i le vaitau o le tautoulu-taumalulu vaitaimi, ma le le lava o moli, ona tatau ai lea ona faʻamaʻaina ia fualaʻau i ni ulugaliʻi sili atu ina ia ausia le tuputupu aʻe.

Fautuaga! Ole fafaguina ole fatuga ose gaioiga faigata. Sa ou manaʻo e latou fofoa na o latou pe a suia mataupu faʻatulagaina, ae le o lalo o le aʻafiaga o stimulants. Ia mautinoa e faitau faʻatonuga i auiliiliga ae e leʻi faʻaaogaina le cytokinin paste.

Ma, na matou vaʻai pe faʻafefea ona fagua le fuga i se orchid. Ia uaʻi atu e le gata i itu lelei, ae faʻapena foi ma faʻafitauli. Ina ia aua neʻi faʻaosoina le atinaʻeina o faʻamaʻi poʻo le leaga tele i le tulaga o le aulelei matagofie. O lona iʻuga, e le mafai ona toe maua sau laau fou, e faʻapea foʻi ona e leiloa lau orchid ua pele. Ia mataala, aua neʻi faia ni mea sese.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Moe Ile Po Masina (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com