Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

"Mai luga e oʻo i luga aʻa" - o mea mananaia e uiga i le faʻagaioina o suka iʻa

Pin
Send
Share
Send

Sugar beet (Beta vulgaris saccharifera L.) o se aʻa fualaʻau ma le maualuga tele mea (e oʻo atu i le 20%) o le sukarosa, lea e avea ai le sili ona taua alamanuia faʻatoʻaga mo suka gaosia.

O lapisi na maua mai i le faʻagaioiga o suka suka e taua foi ma o loʻo faʻaaogaina i falegaosi meaʻai, i le lafumanu ma mo le faʻapalaina o le eleele, lea e faʻaleleia atili ai lona lafulemu ma le fausaga. Mo nisi faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o aʻa faʻatoʻaga, vaʻai i le tusitusiga.

O fea o alamanuia ma faʻafefea ona gaosia le fualaʻau i Lusia?

O le faʻaaogaina o suka suka e tele ona vaega.

E faʻaaogaina ile:

  • gaosia o suka;
  • Alamanuia Meaʻai;
  • lafumanu manu;
  • vailaau mo vailaʻau;
  • malosi.

O le faʻatauaina autu o le gaosia suka. O lapisi e maua mai i le gaosiga o loʻo faʻaaogaina i faʻatoʻaga mo le gaosiga o meaʻai.

I le vaega o mea taumafa - mo le gaosia o le fefete ma le ava malosi. Faʻaaogaina o ituaiga eseese o microorganisms, lactic ma citric acid e maua mai - mea masani mo mea taumafa ma fale gaosi vailaʻau. Monosodium glutamate, vitamini, streptomycin ma penicillins e aoga foi i le faʻagaioiga o lenei aganuʻu.

I le vaega o malosiaga, o suka suka e avea ma isi auala o le biogas - methane. O le tone tone suka e maua mai ai le 80 kupita mita o le biomethane, 1 tone o tumutumu, mo faʻatusatusaga - 84 m³.

1 kilokalama o aʻa fualaʻau o loʻo iai le 0.25, ma i tumutumu - 0.20 iunite fafaga, e tutusa ma 0.25 ma le 0.2 kg o oats.

Mo faʻatusatusaga: 1 kg o 'oti e mafai ona liua i le tino o se manu i le 150 g gaʻo.

Faʻaogaina o vaega eseese o fualaʻau

E taua mea uma i lenei aʻa fualaʻau - "mai luga e oʻo". I le faiga o le seleselega, e tipi le pito i luga ma teuina, ona lafoina lea i lafumanu lafumanu. Mo lenei, o le tele o ia mea e gaosia i le silage (faʻafefeteina). O se vaega o le lanumeamata lapoʻa e mago ma oomiina mo nisi teuina ma faʻaaogaina.

O le aʻa fualaʻau lava ia o le autu mataala mea mo suka faia. I le gaosiga o gaioiga, i se faʻaopopoga i le aveʻese mai o le sukarosa ma liua e avea ma oloa e masani ai tatou, o le suka suka o le suka ma le suka maualalo o le suka e maua mai, lea e faʻaaoga mo le faʻagaeetia atili.

Root fualaʻau

O le mafuaʻaga o le faʻatupuina o suka suka o le mauaina lea o suka ma by-oloa. Ole gaosiga ole suka e faigata tele ma e tele sona aoga.

Aʻo leʻi tuʻuina saʻo mai le suka ma oloa gaosi, e tatau ona matua saunia lelei mea masani - fufulu, faʻamamaina.

Tusitusiga! O le aofaʻi o le vai faʻaaogaina i le aʻa fuʻa fufulua taʻamilosaga e amata mai le 60% i le 100% o latou mamafa.

Mai iʻa faʻatoʻaga i le faʻagasologa o gaioiga, latou te maua:

  • suka;
  • pulou

Faʻaaogaina o tumutumu

Pito pito i luga o se taua fafagaina oloa. E iai le 20% mea matutu, tusa ma le 3% polotini, gaʻo ma vaitamini. 100 kg o haulm e tusa ma le 20 iunite fafaga. O le maualalo o le alava o mea i totonu o le fiber e faʻatagaina ai ona faʻaaogaina i le fafagaina e le gata i povi, ae faʻapea foʻi puaʻa.

O lenei lanu meamata (o loʻo i ai laulaʻau, pito i luga ma pito o aʻa o laʻau) e faʻaaoga mo meaʻai a manu i le tele o ituaiga:

  • fou;
  • i foliga o le silo;
  • mago

E fautuaina le gaosia o le falaoa mai i luga. Ina ia faia lenei mea, e tuʻimomomoina ma mago i talipalau mago. Tausia le vevela i le 95 ° C faʻatagaina oe e faʻasao vitamini ma faʻaititia le leiloa o matutu mea. 1kg mea mago tutusa ma 0.7 fafaga. iunite ma oʻo atu i le 140 g o polotini. O faʻailo na faʻatagaina le suia o le kuata o meaʻai faʻapitoa i le falaoa mai i luga.

Fuafua suka suka, ato ma isi otaota

O le oloa autu o beet gaosi o gaosia suka. 160 kg o suka e maua mai i le 1 tone o beets.

I se faʻaopopoga i le suka, o lona faʻamoemoe e faʻamoemoeina i le suka mataupu o le aʻa o laʻau, o tulaga ma le umi o le teuina, o loʻo i ai le tele o lapisi, o nisi o ia mea e toe faʻafoʻi mai mo le faʻaopopoina o suka, ma o loʻo totoe e lafoina mo faʻaopoopoga faʻagaioiga mo manaʻoga o lafumanu (pulp), o totoe - mo le faʻaaogaina i meaʻai, vailaʻau ma vailaʻau ma vailaʻau. alamanuia.

Nei-oloa o:

  • pulou;
  • pectin;
  • molase (molase);
  • lapisi palapala.

Gaosiga tekinolosi

Maua suka mai suka suka o se faigata tele faʻasologa faiga, o le mafuaʻaga o le:

  1. Mauaina o le sua... I lenei laasaga, o le sauniuniga tele o aʻa fualaʻau ua nutimomoia i le tulaga o le olo ma lafoina i masini faʻasalalau. I le taimi o le togafitiga ma le vai vevela, faʻasusu suavai fufulu ese mai le vaega tele. E pogisa i le lanu ma o loʻo iai se aofaʻi tele o aofia ai ma le ballast.

    Ina ia maua se syrup ma nisi crystallization, e faʻamaninoina ma faʻamamaina i le susu o lime ma carbon dioxide. Ona mafiafia ai lea o le sua i totonu o laʻau faʻasaʻosaʻo ma suka maua mai i le suka maualuga maualuga.

  2. Maua suka... O le faʻagasologa o le mauaina o suka e tupu pe a pasia le syrup i masini lagona gaogao ma isi centrifugation, lea e sili atu ai le susū e aveʻeseina ma le crystallization faʻagasologa faia. Sosoo ai ma le faiga o le faʻamagoina ma le teuina o le oloa mulimuli.
  3. Pectin gaosiga... Pectins o acidic polysaccharides o laʻau amataga na faʻaaogaina e le vaega o meaʻai - e pei o fausaga muamua, mafiafia, faʻapea foʻi ma vailaʻau ma vailaʻau faʻafomaʻi - e pei o mea o le tino o le tino.

    Pectin e maua mai i le beet pulp ma le faʻasologa o fofo. Mo lenei pulp e faʻatatau i le aveʻesega lona lua, o le suavai maua ina ua uma ona oomiina e fefiloi ma le muamua fofo ma o lenei faʻafefiloi e faʻaaogaina e maua ai pectins.

    O le lelei o pectins maua mai beet pulp e maualuga, talu ai latou i ai sili lelei sorption gafatia, e ui lava e fai si maualalo i le gelling gafatia i apu ma citrus analogues.

O le a sau mea i le fale?

Tekinolosi falegaosimea o multistep ma faigata. E faʻatatau i le gaosiga o alamanuia ma le gaosiaina o alamanuia tele o granulated suka. O le fesili ua tulaʻi mai - e mafai ona maua, pe a le o le suka, ona tupu ai lea o le suka i totonu o le fale? E le faigata, e ui ina galue malosi:

  1. O fualaʻau faʻatoʻaga e fufulu ma faʻasusu lelei mo le sili atu ma le tasi le itula.

    Aveʻese le fulufulu. Afai e te tuʻuina, ona avea lea o le oloa mulimuli ma se tofo le lelei.

  2. A maeʻa le paʻu, e tuʻimomomoina le fatu (tipi, olo, olo) ma tuʻuina le faʻaputuga i lalo o le masini fetaomi.
  3. O le iuga faʻamago keke ua faʻatumuina i le vai vevela. E tatau ona faaluaina le tele o le vai nai lo le tele o keke.
  4. E tatau ona faʻamalolo le faʻamalologa, ua faʻamaligiina le suavai ma mafai ona pasi le keke i totonu o le masini fetaomi.
  5. O le muamua maua faʻapitoa tuʻufaʻatasia ma le lona lua vaifofo ma evaporated.

Granulated suka e le mafai ona maua i le fale (lagona faʻaaoga lagona gaogao, centrifuges e manaʻomia), ae o le iʻuga suka suka e mafai ona faʻaaogaina i le taoina, faia siamu. E sili le teuina o le oloa i totonu o se pusa ea i le pogisa.

Vitio fua mo le gaosia o suka suka, e taʻua foi o molases:

Tekinolosi falegaosimea o multistep ma faigata. Ae tusa lava pe leai se faigata faʻagasologa, suka beets e faʻaoga foi mo se tumaoti tuafale.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Морозов Дмитрий, Конкурс Мистер УИ ГА (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com