Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

O le a le laau hibiscus ma e mafai ona teuina i le fale?

Pin
Send
Share
Send

Hibiscus (Saina rose) o se sili ese le aoga ma i le taimi lava lea e tasi unpretentious tototo laʻau totonu o le mataupu.

O fugalaʻau pupula, lapopoʻa hibiscus e mafai ona teuteuina soʻo se potu, ae o le fuga Saina fugalaʻau foliga foliga sili ona lelei i le tele o avanoa o fale, auala faʻataʻamilo ma nofoaga e taliaina ai fale lautele.

I le tusitusiga o le a matou taʻu atu ai ia te oe pe mafai ona teu se laʻau i totonu o le fale, faʻapea foʻi ma a aoga aoga meatotino o loʻo iai.

Faʻamatalaga ma le ata o le laʻau

E tele ituaiga o le rose a Saina, eseʻese lona tele, lanu ma foliga o fugalaʻau ma laulaʻau, faʻapea foi ma le tele o le laʻau lava ia. Hibiscus e auai i le aiga Malvaceae; e ola vao i Sri Lanka, Saina, Indonesia, Fiti ma Haiti.

I Lusia, o le sili ona salalau lautele o le hybrid hibiscus, na tupu i le amataga o le 20 seneturi e le saienitisi Soviet o Fedor Rusanov. Lenei ituaiga ua pupula mumu mumu fugalaʻau, o le laʻau lava ia e feololo le tele.

Vaʻai i le ata o le laʻau:




Vaega o vailaʻau

Ona o lona vailaʻau na fausiaina lega ua faʻateleina faʻaaoga i le hibiscus i vailaʻau lautele - o ona fugalaʻau aofia ai:

  • o se aofaiga tele o malic, citric ma tartaric acid;
  • 13 taua amino acids;
  • tele polysaccharides, aofia ai pectin.

I le tuufaatasiga, hibiscus lau:

  1. 70% gaʻo suka;
  2. 15% polotini;
  3. 5% gaʻo;
  4. e oʻo atu i le 10% i le aofaʻi o le aofaʻi o le lefulefu, phosphorus ma le potassium.

Taua paleni o le 100 g:

  • Polotini: 0.43 g.
  • Gaʻo: 0.65 g.
  • Karbohidates: 7.41 g.
  • Macronutrients: potassium 9 mg, calcium 1 mg, magnesium 1 mg, phosphorus 3 mg.
  • Lolomi elemeni: uʻamea 8.64 mg, 'apamemea 0.073 mg, zinc 0.12 mg.

Foliga aoga

Hibiscus ti, faia mai laumei hibiscus lau, atoatoa faʻamalieina le fiainu, ei ai se lelei aafiaga i digestion, ma faʻatonutonu manaʻomia. E i ai foi le aʻafiaga antimicrobial, faʻaleleia le faʻagaioiga o le papala ma le ate, e mafai ona faʻaititia ai faʻaletonu tali atu ma e oʻo foʻi i le aʻafiaga o le 'ava malosi oona.

O se ituaiga antidepressant masani e faʻateleina ai le faia o faiʻai ma tumau tutoʻi lautele.

O fugalaʻau hibiscus e aoga tele mo tagata o loʻo mafatia ile faʻamaʻi ole fatu. Hibiscus ti malamalama lelei feagai ma le masani o le toto maualuga: vevela e faʻateleina, malulu - maualalo. Na te faʻatamaʻia le faʻatutuina ole kolisi ma faʻamalosia puipui o alatoto.

O le decoction o Saina rosa fugalaʻau e i ai le agamalu anthelmintic aafiaga ma e mafai ona faʻaaogaina e oʻo lava tamaiti aʻoga.

Taua: E le fautuaina Saina fugalaʻau ti ti mo tagata mamaʻi mafatia mai papala, gastritis ma maualuga acidity o le manava. E le tatau foi ona faʻaumatia e fafine maʻitaga ona o le ono aʻafia o le uterine maso tone.

Matou te fautua atu e maimoa i se vitio e uiga i aoga aoga o hibiscus ti:

Mafai ona ou teuina i le fale?

Hibiscus e le masalomia le teuteuina o totonu ma lona ituaiga hybrid o le a ofi atoatoa i totonu o soʻo se nofoaga e nonofo ai pe faʻapisinisi avanoa talafeagai.

E oona le Saina rose pe leai?

O lenei laʻau e le oona, o lea e mafai ai ona e tausia e aunoa ma se puipuiga faapitoa. E le fautuaina mo le teuina naʻo totonu o potumoe o tamaiti i lalo o le 1 tausaga le matutua ona o le aʻafiaga o tagata taʻitasi le faʻapalepale i lenei fugalaʻau.

E faʻapefea ona aʻafia le tino o le tagata i se fugalaʻau?

I se faʻaopopoga i lana teuteuga o galuega, o le Saina ros na ia faia se sili lelei galuega o le faʻaleleia o le tau i totonu e:

  • faʻatumuina le 'ea i le okesene;
  • faʻamalosi, faʻamalu;
  • faʻafetai i le lilo o faʻamatalaga lilo, e aveʻese ai siama ma siama mai le ea.

O nei mea uma e i ai sona aoga aoga i le soifua maloloina o tagata o loʻo i ai i totonu o le potu, aemaise lava i le vaitaimi o le vevela.

E sili ona aoga hibiscus mo efuefu, asu potu, aua e mafai ona taofia ma le atoatoa vaega efuefu i luga o laulaʻau ma faʻamama le ea mai le ulaula tapaʻa.

Fugalaʻau i totonu o le potu

Hibiscus e le faʻamaoni i mea ma o le a ofi i totonu toeititi lava o totonu o le fale. O le a tupu sili ona lelei i totonu o se potu vateatea, susulu malamalama e aunoa ma ni ata tusitusi - o se filifiliga lelei o le a avea o se potu lautele, o se potu susulu ma se faʻalo maualuga.

Talu ai o le laʻau o le a tele i le lumanaʻi, o se tele fola fola e talafeagai mo ia, tuu i tafatafa o se faʻamalama poʻo se isi punaoa malamalama. O le mea lelei a fai, afai e paʻuʻu ave o le la i ona lau na o le taeao, ae o le aoauli o le a lava le malamalama, ae faʻasalalau.

O fea e foliga sili ai le rosa Saina?

O le Saina rose o le a avea ma se mea moni maua mo lautele 'aiga, teuteuina nofoaga o le falemataaga, o le auala o le aʻoga poʻo le falemaʻi, o le faapaologa o le falemaʻi.

O le ogalaau ma lala o le hibiscus e fai si malosi ma teteʻe i le faʻaleagaina, e oʻo foʻi i tagata pito i laiti e asiasi mai e ono le afaina ai o ia.

Aisea e faigata ai i nisi taimi ona teu lenei aganuu i totonu o se fale mautotogi?

E le tatau ona amataina se hibiscus pe a fai o le potu mo lona tausiga e muamua laʻititi ma pogisa, talu ai o le Saina rosa manaʻomia avanoa ma lelei moli.

Ae mo le aʻafiaga o tagata, e leai ni faʻailoga mo lona aano, seʻi vagana ai le seasea maua i le fugalaʻau o lenei laʻau.

Matautia i fagafao

E leai se lamatiaga o le Hibiscus i fagafao, aua e le o laʻau poʻo fugalaʻau e oona. Tusa lava pe 'aʻai e, mo se faʻataʻitaʻiga, o se pusi fiailoa, e leai se afaina o le manu.

O le laʻau lava ia o le a le afaina ai foi - e fai lava si faigata ma faigofie ona faʻapalepale laʻititi faʻaleagaina.

O le Saina rosa ua maeʻa fetuʻunaʻi mo le teuina o fale, e mafai ona avea ma matagofie matagofie teuteuga i totonu ma o le a faʻafetai i lē e ana mo le tausiga o ia i se umi ma ofoofogia fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: LOU ATA by Jeffrey Fuiava Produced by Mr Cowboy (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com