Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Visby - o se taulaga o faʻatafunaga ma rosa i Suetena

Pin
Send
Share
Send

Suetena e tu e le gata i le laueleele tele, ae faʻapea foʻi vaega i atumotu. O le tulaga taʻimua i le itu tau turisi o loʻo nofoia e le motu o Gotland, o loʻo tu i le Baltic Sea, 100 km i sasaʻe o le atunuʻu tele. O le taulaga o Visby o le pulega faʻatonu o le motu o Gotland, o le eria atoa o lea o le flax o le igoa tutusa.

Visby's area e sili atu nai lo 12 km², ma o le faitau aofai o tagata ia Tesema 2017 e sili atu nai lo 24,000 tagata.

O vaaiga sili ona manaia a Visby

O Visby, o le taulaga sili ona lelei na teuina i Suetena ma i Scandinavia atoa, ua amanaʻia o le World Heritage Site ma o loʻo puipuia e UNESCO.

O magaala maʻa matagofie, fale faʻataulaitu na faia i laupapa ma maʻa, faʻafuaseʻi o anamua ma le tele o rosa i faʻataʻatiaga o fugalaʻau - o le ala lea e mafai ai ona faʻamatalaina Visby, lea e taʻua i nisi taimi ole taulaga o rosa ma faʻatafunaga.

O vaitafe o turisi e omai iinei e maimoa i mataaga e sili ona manaia o loʻo faʻapea o le mitamita o Suetena uma. O le taulaga tele o le motu o Gotland e i ai ni nai manaia nofoaga, ae o le tele o latou o loʻo aofia i le lisi o le sili ona taua.

Pa puipui

O le faʻatosina muamua o le 'olo' olo, fausia i le XIII seneturi. E faʻataʻamilomiloina toeititi atoa le ogatotonu tuai, o lea na liliu ai o se taulaga i totonu o se aʻai.

O lenei pa anamua na faʻasaoina lelei, ma o lenei ua mafai ona e vaʻaia pea lona sili muamua. O le umi o le fausaga e 3.5 kilomita, ma lona fausaga aofia 44 matamata oʻo atu i le 20 m maualuga.ʻafai e te vaʻai i le puipui mai le itu sami, oe mafai ona vaʻaia le Powder Tower na tupu i totonu o le eleele, ma i le itu i matu - o le Maiden Tower ma mutia tupu olaola i totonu o maʻa. O se talaʻaga tuai fai mai o le afafine o le teuteuina o taulaga, o le na faalataina ona tagatanuu ona o lona alofa mo le Tupu o Tenimaka Voldemar IV, na immured ola i le Maiden Tower.

O nisi o 'olo o loʻo iai vaʻa vaʻaia e mafai ona e faʻailoaina ai le lautele o le motu o Gotland ma le taulaga o Visby.

Falesa o Sagata Maria

O le vaaiga lona lua i Visby i luga o le lisi o St.Mary's Cathedral. O lenei o se malu puipuia fausaga tu i Vastra Kyrkogatan.

O le fausiaina o le falesa tele na toe fausiaina i le tele o taimi, o lea o lona fausaga e aofia ai elemeni o vaitau eseese: o se pulelaa na faia i laupapa ebony o le 17th seneturi, o se maʻa papatusi maamora o le 13th senituri, fafo teuteuga o le 19 seneturi. O le falesa o loʻo ofoofogia i ni maʻa matagofie e faia i laupapa uliuli.

O le Ekalesia a St.Maria o se uiga ese tulaga ese i Suetena. E na o le pau lea o le ekalesia ola i Visby ma na o le pau le lotu onatotonu lotu i le motu o Gotland. O konaseti a okeni e masani ona faia iinei, e faʻafiafia ai le aufaipese.

O le faitotoʻa i le falesa e leai se totogi, o ata e faʻatagaina i totonu.

I tua atu o le falesa o loʻo i ai se sitepu e tau atu i le maupuepue - faʻatasi ma oe e mafai ona aʻeaʻe ma faamemelo i le ofoofogia o le vaʻaiga o le sami, mumu taualuga o fale, o le 'aʻai pa. O se avanoa lelei foi lea e puʻeina ai ata muamua o Visby, aemaise ai o le ata o le falesa i luma o le sami.

Togalaau Vaʻa

O se tamaʻi paka botanical park o loʻo tu i le vaega tuai o Visby, e le mamao mai le matafaga. O le paka e fusia i itu uma e le 'olo' olo, e tele ona ulufale ma ulufafo, ma tuatusi e sosoʻo: Tranhusgatan 21, Visby, Suetena.

O le na faavaeina le togalaau o Karl Linnaeus, o ia na faatuina ai se maafaamanatu iinei. O le mea moni, o lenei maafaamanatu lava ia o se tulaga ese vaaiga a Visby: na faia i se mautu elm ogalaau ma foliga matua ese ma le masani ai.

E tele laʻau i totonu o le togalaʻau mai konetineta uma o le tatou paneta - e faigofie uma ma e le masani ai. O se tulip laau, magnolias, mulberry, Chilean araucaria, ma le tele o ituaiga o rosa o loʻo nonofo fealofani iinei.

O le Visby Botanical Garden o se nofoaga lelei tele mo savali ma tafaoga. O loʻo iai nofoa maʻa tuai ma laulau, o le gazebo Saina, ma mutia e mafai ona e taooto ai.

O le paka e ofoina atu se vaaiga matagofie i 'olo' olo, ma i luga o lona teritori o loʻo iai seisi tosinaga - o faʻafuaseʻi faaleagaina o se falesa o loʻo mafuta ma Ivy!

O le faitotoʻa i le paka e leai se totogi, e mafai ona e asia i soʻo se aso seʻia oʻo i le 22:00.

Falemataaga o Gotlands

O le isi mea mataina a Visby o se tasi o fale mataaga silisili i Suetena (e tusa ai ma le au Suetena latou lava), o le Falemataaga o Gotlands. I Visby o ia tu i: Strandgatan 14.

Lenei o loʻo tuʻuina atu siliva ma auro 'oa mai oloa maua o le Vikings, runestones o le 5th-11th seneturi, mummies, oloa o East Siamani ituaiga, tupe Roma anamua, faʻamaoniga o se tele-fua taua i Visby, atavali na tusia e le tusiata o Ellen Ruuswal von Hallwil, mea totino a tagata o Gotland.

O nei faʻaaliga uma e mafai ona maimoaina i soʻo se aso o le vaiaso mai le 10:00 i le 18:00.

Tau tiketi: mo tagata matutua 400 kr, aiga - 500 kr.

Mo nisi faʻamatalaga luga uma faʻamatalaga e uiga i le mataaga ma faʻaliga na faʻaalia i totonu, faʻamolemole asiasi ane i le www.gotlandsmuseum.se/en/.

Le ana o Lummelundagrottan

Le isi faʻatosina, lauiloa e le gata i Visby, ae i Suiselani atoa, tu i Lummelundsbruk, Visby, Suetena.

O le asiasiga i le ana e mafai naʻo le taʻiala. Ulufale mo matutua o 150 CZK, mo tamaiti mai 4 i le 12 tausaga - 75 CZK.

Ae le i amata le maimoaga taamilo i le ana, e faʻaalia e tagata asiasi se ata e uiga i le talaʻaga o lona mauaina.

E leʻo ii le fale o loʻo tautau mai le faʻalo, ae o le leo o le vai mai vaitafe o le eleele e mafai ona lagonaina ma vaʻaia mai ai le puna mai i lalo o maʻa. O le a sili ona manaia le asiasi i lenei faʻatosina mo i latou e leʻi vaʻaia sili atu le mataʻina o lalo o le eleele ala ma grottoes.

O tafaoga e faia e tusa ai ma le faasologa lenei:

  • i le Aso Faraile mai le 10:00 i le 14:00;
  • mai le Aso Toonai i le Aso Tofi - mai le 10:00 i le 16:00.

I le auala, o le vevela i totonu o le ana o le +8 ° C, ma o le umi o le malaga e tusa ma le 30 minute. O lona uiga, ina ia aua neʻi moemiti na o le auala e te alu ai i fafo i le la i se taimi vave e mafai ai, e fautuaina ia ave se mafanafana mafanafana ma oe.

Nofoaga i Visby

Suetena o le atunuu sili ona taugata i Europa, ma o tau e sili atu maualuga i luga o le motu atumotu. O le a leai ni faigata i le nofo ai i le motu o Gotland, aemaise lava i Visby - e tele naua le tele o ofo, ae i le taumafanafana e le mafai ona maua ni fale mo lalo ifo o le 100 €.

I se tulaga lautele, mo na ituaiga tupe, oe mafai ona naʻo le nofo i se potu faʻalua i se fale talimalo. Mo se faʻataʻitaʻiga, Uncle Joe's ma Visby Logi & Vandrarhem Hästgatan e taʻutaʻua i le au faʻaoga booking.com.

Mo le 120 €, e mafai ona e lisiina se tolauapiga i fafo atu o le taulaga, mo se faʻataʻitaʻiga, Visby Strandby - e mafai ona ofi ai tagata matutua e toa 6. I le 4 * Best Western Strand Hotel, tu i totonu o le fale o le UNESCO World Heritage Site, e mafai ona e mautotogi lua potu mo 160 - 180 €. E tatau ona e totogia mai le 175 € i le aso i le apart-faletalimalo - o lenei tau e manaʻomia i Volontärgatans Lägenhetshotell, tu ai 1.5 km mai le malae autu o Visby.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Faʻafefea ona alu i Visby

O le auala sili e o atu ai i Visby e sau mai Stockholm - o le mamao e 200 kilomita o loʻo iai i le va o nei taulaga e mafai ona faʻatoʻilaloina e vaʻa poʻo vaalele

I Visby mai Stockholm i le vaalele

E i ai vaalele e 10-20 mai le laumua o Suetena i Visby i le aso, ma e mafai ona e lele mai malae vaalele o Arlanda ma Bromma. O le umi o le faigamalaga e 45 minute.

O taimi o vaalele e masani ona suia, ma o nisi auala e feaveaʻi ai auala na o le taumafanafana vaitau.

O tau o tau e amata ile 70 €, ae e seasea maua na numera. I le avea ai o se tulafono, oe tatau ona totogi le 90-100 € mo le vaʻalele.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

I Visby mai Stockholm e ala i vaʻa

E tele ni uafu e malaga ese ai vaʻa mo Gotland, o loʻo tele lona tamaoaiga. Ae o le uafu latalata i le laumua o Suetena, lea e alu ai le vaa i Visby, o Nynashamn.

O vaʻa i lenei itu faʻatautaia 2-4 taimi i le aso, taimi malaga o 3 itula ma 20 minute. E tatau ona siaki le faʻasologa aʻo leʻi faimalaga ona e masani ona suia. E tatau foi ona e amanaʻia o loʻo i ai vaʻa e ave naʻo pasese ma se taʻavale ma le faʻafeagai - e naʻo pasese feoaʻi. E mafai ona e mauaina lenei faʻamatalaga i le www.destinationgotland.se/.

I luga o le tulaga lava e tasi, e mafai ona faʻatau ni tiketi, ma i le taumafanafana i le vaitaimi o lenei vaitau e tatau ona faia muamua. Malaga mai le laumua o Suetena i le motu o Gotland i le taulaga o Visby o le a tau ai le 10-40 € - o le tau e faʻamoemoe i le nofoa filifilia (i le fale poʻo le potu masani). Totogi e avanoa mo tamaiti, tamaiti aʻoga ma tagata matutua.

Mai Stockholm i Nynashamn

Nynäshamn o loʻo tu i le 57 kilomita mai le laumua o Suetena ma e mafai ona oʻo iai iina i se nofoaafi poʻo se pasi. O nofoaafi ma pasi pasi a Stockholm e latalata i ai. O pasi ma nofoaafi e taofi uma i le uafu. O le taimi o femalagaaiga e toeititi tutusa - 1 itula. E oʻo ile tau o pasese e faʻatusatusa - tusa ile 20-25 €. Ma oe mafai ona filifili felauaiga, taulai atu na o oe lava manaʻoga.

Pasi mai Stockholm alu ese mai Cityterminalen ma taunuu saʻo i le uafu i le taulaga o Nynashamn. E tusa ma le 5 vaalele i le aso, i le taimi e te sau ai ma se tupe faaleoleo i soʻo se vaʻa. E mafai ona maua le faasologa i le www.flygbussarna.se/en.

O se pasi pasi e mafai ona faʻatau i le ofisa tiketi o le nofoaga pasi.

O nofoaafi mai le nofoaga tutotonu o nofoaafi i le laumua o Suetena e tau atu i Nynashamn mai le 5:00 i le 24:00 faatasi ai ma le 30 minute. O tiketi e mafai ona faʻatau muamua i luga o le 'upega tafaʻilagi nofoaʻavale www.sj.se/ pe tuʻu saʻo i le nofoaafi nofoaga i le nofoaga faʻaiʻu.

Tau i Visby

O le taulaga o Visby, e ui i lea, pei o le atoa o Gotland, o loʻo tu i se sone o tau feololo i le sami. I le tau mafanafana, o le ea mafanafana e oʻo atu i le vevela o le +25 ° C, i le taumalulu - e oʻo i le +7 ° C. A o timuga, e paʻu ile 500 mm ile tausaga (e masani ona timu ma puao).

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Ataul for rent 2007 full movie (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com