Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona tausia se orchid pe a maeʻa fuga - e te manaʻomia e tipi le peduncle poʻo isi vaega o le laʻau?

Pin
Send
Share
Send

O orchid i totonu e matagofie le fugalaʻau. E faʻafiafiaina le mata i fugalaʻau mo se taimi umi pe a e tausi faʻalelei. O lona umi e faʻamoemoe i le ituaiga o laʻau na faʻatau e teuteuina ai se windowsill pe faʻatumu totonu totonu i lanu susulu.

O nisi e fuga mai mo le lua vaiaso, ae o isi e fuga mai mo le ono masina. A maeʻa ona faʻatau atu, o le tagata faʻatau i le faleoloa o le a tuʻuina atu fautuaga aoga: auala e tausi ai, faʻafia ona faʻasusu ma pe aoga le tipiina. E aunoa ma le faʻalogo ia te ia, latou vaʻai mo faʻamatalaga luga o le Initaneti i le taimi lava na latou toe foʻi mai ai i le fale. E faʻapea la ona aveʻese le peduncle peʻa maeʻa fugalaʻau? Faʻafefea O afea

O le a lenei faiga?

Tipiina o se fugalaʻau faʻamaloloina taualumaga. A faia loa, ona latou aveʻese ia o mea masaesae. E fesoasoani toe faʻafoʻi le malosiʻaga i totonu o le orchid e fausia ai ni laʻau fou. Aua le faʻalavelave ia te ia pe afai na te leʻi fuga atoa. A leai, o le a oti o ia. I le faʻatinoina o le faʻataʻitaʻiga, latou te faʻaeteete ma le faʻaeteete neʻi faʻaleagaina le laʻau.

O auala

  • Faʻapuʻupuuina le peduncle i luga o le moe moe. O le gaioiga ma se maai pruner e faia 1.5 cm luga ia.
  • Tipiina i le pito i lalo, tuua se hemp ma le maualuga o 2.5-3 cm.

Taua! A faʻapuʻupuuina le peduncle i luga o le moe moe, latou te le o teteʻe i le telegese o le tuputupu aʻe o fou au. E faʻaalu e le fugalaʻau le malosi ma le malosi i le atinaʻeina o fuga fatu.

O le mea faigaluega sili ona lelei mo le faʻagaioiga o se togalaʻau teu togalaʻau. E afaina ai le laau, ae le pei o se naifi poʻo se seleulu fao. Faʻaaogaina ia, latou te le tago i laulaʻau ma aua le tuʻuina burrs. E mataʻutia le faʻaaogaina o seisi mea faigaluega, talu ai ona oʻo siama i totonu o le "manuʻa", ma e i ai le lamatiaga o le atiaʻe faʻamaʻi mataʻutia poʻo manuʻa tuga i le capricious matagofie.

O le togalaau faʻamamago e faʻamamaina muamua ae leʻi faʻatinoina le faʻaaogaina o le fofo o le vailaʻau poʻo le ava malosi. A aunoa ma latou i le lima, o le lau o loʻo taofia i luga o se mu mumu pe fufui i le vai pupuna. O nei auala faigofie e sili ona lelei mo le aloese mai faʻamaʻi i le "manuʻa".

O le nofoaga o le tipi e le amanaʻiaina, ae faʻagasolo. Mo lenei faʻaoga iodine, faʻagaoioia o le kaponi, kanamoni poʻo le lanumeamata susulu. Orchids ma se pu'ū i totonu o nisi taimi e tutupu i luga o fale windowsills. Ina ia puipuia le vai mai le ulufale i totonu ma pala i le lumanaʻi, o le 'upega tafaʻilagi e ufiufi i pi.

O le a le teuteuina o le oketi, faitau ii.

Le lelei ma le leaga o le umiaina

E manatu le aufaifaatoʻaga a le newbie, o le teuteuina o se auala talafeagai e faʻatopetope ai le toe fugalaʻau o le laʻau. Ua faaseseina i latou. Tipi ese "ola" fugalaʻau, mafua ai afaina tele i lona olaga. Lenei o se taua le lelei. O mea lelei nei e matua feteʻenaʻi lava: toe faʻaleleia ma le faʻamamaina o vaega ua masaesae e toe faʻafoʻi ai malosiaga.

Aʻafiaga

O faʻaiuga e taʻitoʻatasi ma faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga e le teu fugalaʻau. Afai e te faia mea uma ma se disinfected mea faigaluega ma e tusa ai ma tulafono, o le orchid o le a fiafia i ona foliga maloloina ma o le a faʻasaʻolotoina se fou peduncle i se taimi vave e mafai ai.

Faʻaaliga! Afai e te le faʻamamaina le mea fai mea fai, aua le faʻapipiʻi le vaega tipi i luga o le avanoa, o le a vave ona pala le orchid. O le a oti o ia, ma o le teu fugalaʻau o le a le faʻafesoʻotaʻia le sese o le teuina o mea ma le mea o loʻo tupu ia te ia.

Taimi mo togafiti

E tatau ona fuga le orchid. E le tatau ona i ai ni fuga poʻo ni fugalaʻau i luga o lona faʻavae. I lenei vaitaimi, pa'ū ai o ia i se vaega malologa. Ole taimi sili lea ona lelei e tipi ae le leaga ai. E le faʻalavelave le fugalaʻau a faʻapea e oti.

O le taimi sili ona lelei e teuteu ai phalaenopsis o Oketopa-Novema. Pe a teuteuina, latou te gaioi ma le faʻaeteete, ma usitaʻia tulafono e leʻi taʻua. Ae le i aveʻeseina vaega o le laʻau, mafaufau i ona foliga vaaia, talu ai taʻitasi ma ona lava uiga o le tuputupu aʻe, atinaʻe ma fugalaʻau. Phalaenopsis e teuteuina i le taimi lava pe a maeʻa fugalaʻau, ma isi pe a fai o laʻau e lanu enaena.

E mafaia ma talafeagai ona teuteu pe a maeʻa ona totogo le laau?

Tipiina o se orchid pe a maeʻa fugalaʻau o se feeseeseaiga auala. O nisi tagata toto e le faʻalavelave i lona faʻatinoga, ma maitau e leai se mea leaga e tupu pe a e teʻena. O isi taimi, e oʻo lava i luga o se tamaʻi tulimanu ua magumagu, matagofie ma pupula fuga aliaʻe mai le fuga. O isi e faia e le aunoa, ma le manatu e fesoasoani i le toe faʻafouina o malosiʻaga e atiaʻe ai ni fou.

Ina ua uma ona filifili i le taualumaga ma faatino ai, tausia tulafono uma, faʻatulaga lelei tausiga orchid:

  1. O le eleele i totonu o le ulo e mataituina ina ia puipuia mai le mago.
  2. Mai lea taimi i lea taimi latou te faʻasusuina e aunoa ma le faʻalailaina seʻia oʻo mai se lau fou mai le mea e tupu aʻe ai le aʻa.
  3. Talu mai lena taimi, o le aganuu ua fafagaina i faigata laʻau fetilaisa.

E mafai ona teu se orchid peʻa maeʻa fugalaʻau, ma faʻapefea ona faʻatino lenei faiga, oe o le a maua i lenei tusitusiga.

Faʻafefea ona tipi ese vaega taʻitasi?

Mafaufau pe faʻapefea ona teuteuina vaega taʻitasi o le laʻau ua mou atu.

Peduncle

O le peduncle o le fana lea e faʻatupu ai fugalaʻau. O lenei faaupuga e faʻaaoga e faʻatatau i le vaega o le faʻavae o se laʻau o le a vave fuga ai fualaʻau. Tatau ona teuteuina peʻa maeʻa fugalaʻau pe leai? O le laasaga muamua o le iloiloina totoʻa.

Afai latou te maitauina faʻamaoniga o le faʻamagoina ma faʻamamaina samasama i ona luga, aveʻese ese, tuʻu ai se tagutugutu i le faʻavae. Afai e te faʻavave ona aveʻese mai i luma o le taimi, ie ma, a o lanu meamata pea, o le orchid o le a "maʻi", ae o le a toe malosi, faʻaaluina le tele o le malosi i le toe faʻaleleia, ma o le a fuga mai e le ova atu nai lo le 6 masina.

I luga o se tusi. O le maitauina o fua poʻo ni fua i luga o se faʻavae pe a vaʻaia, tipi 1.5 cm luga atu o latou. Fugalaʻau o le a fuga mai ia latou, "tamaiti" o le a fausiaina i le tatau lelei faʻasusu ma taimi sausau.

A o leʻi teuteuina, ia iloilo ma le totoʻa le aū o le epiphyte. E i ai ni fatugaʻo le moe. Afai latou te le o iai ma o loʻo iai faʻailo, o le a liu samasama, mago. O le a le mafai ona fofoa i luga ni fatu fou. A aunoa ma le faʻanoanoa, na latou vavae ese, ma tuʻuina se vaega i luga aʻe o nodules e 1.5-2 cm.

O isi taimi i luga o le aū, o le leai o ni nodules e maitauina. Ina ua maitauina, na latou vaaia ua mago. Aua le faia se gaioiga, faʻatali mo le peduncle e faʻamamago atoa. I nei taimi, o le epiphyte maua ai mea aoga talafeagai.

Afai e te tipiina le aū maualalo, o le peduncle fou o le a sili atu ona umi nai lo le muamua muamua. A teuteuina i le aʻa, e le oʻo mai i se taimi lata mai fugalaʻau fou.

A maeʻa fuga, e lanu meamata le aū ma tele lala totoe ai pea? I lenei tulaga, o le olaga o se fugalaau e faigata, talu ai o ona fasi uma e manaʻomia le susū ma niuterene. I le maitauina o lenei, e tatau i le fai teu fugalaʻau ona faia teuteuga faʻavae. E tatau ona ia aveʻese uma a pa itu oso, ae le galo e togafitia le tipi togi ma nutimomoʻia carbon. Ina ua maeʻa faʻaaluina, latou mauaina se umi ma susulu fugalaʻau.

Pogai

Ua fautuaina e le aufaifaatoaga poto masani le tipi ese o le vaega paie o le au. I le faia o lea mea, latou sefe le malosi o le laʻau. Ina ua latou tipi ese le lanumeamata ogalaau, latou te le tiaʻi ese, ae tuʻu i totonu o se ipu vai. O ai na te iloa, masalo o le a tulaʻi mai se "pepe"!

Faʻapea foi, o matou tagata atamamai o le a taʻu atu ia te oe pe faʻapefea ona teuteu lelei aʻa poʻo laulaʻau o se oketi. Oe o le a aʻoaʻo le taimi e teuteuina ma le taimi e faʻasaina.

Faʻafitauli e ono tutupu

Taua! E aunoa ma le iloaina, e toʻatele tagata faʻatoʻaga fugalaʻau latou te teuina le oketi e aunoa ma le faʻatali mo le peduncle e faʻamamago ma toʻulu fugalaʻau. Latou te faanatinati ma mulimuli ane maitauina na ia alu ese.

E umi se taimi e toe faʻaleleia ai, ma o le a le faʻamalieina ai ma se fuga mai mo se taimi umi. Pau lea o le iʻuga o le teuteuina vave.

Orchid pe a uma le fuga. Tipi ese le peduncle pe alu ese:

Faaiuga

Filifili taʻitasi totogia mo ia lava pe tatau ona tipi le orchid pe a maeʻa fugalaʻau pe leai. O le faʻaiuga e faʻamoemoe i lona ituaiga, tuputupu aʻe ma le fuga mai o uiga. I le tasi itu, e sili atu le aveʻese le sluggish vaega, ma i le isi, tipi ese le ogalaau e leʻi mouʻese i le iuga puʻupuʻu, afaina le orchid. Afai e te faia, ona faʻaeteete lea ma faʻaaoga se vailaʻau togoto.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: HOA LAN. CÁCH XỬ LÝ HOA LAN RỪNG MỚI MUA VỀ NHÀ ĐỂ TRỒNG. ORCHID (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com