Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Matou te iloa le mafuaʻaga ua mouʻese ai luga o adenium lau, faʻapea foʻi ma isi faʻafitauli fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

I le fale, adenium unpretentious mafai ona aʻafia i faʻamaʻi, lea e leai sona puipuiga.

O le galuega autu lava i lenei tulaga o le sailia lea o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi i le taimi e mafai ai ma faia auala e toe faʻaleleia ai le soifua maloloina o le laʻau.

Oe o le a aʻoaʻo e uiga i mafuaʻaga o laʻau faʻafitauli ma faʻamaʻi, e uiga i latou togafitiga; faitau e uiga i iniseti, ma o le a e maitau foi le auala latou te vaʻai ai i le ata.

Laʻau faʻafitauli

Ua mago

Mo se matua matutua, tusa lava pe i se tino lelei foliga, o lenei e masani. A o tupu aʻe, ua faʻasaʻoloto le pusa mai le tele o lau, latou mago ma mate. A faʻapea e tele le mago o lau, atonu ole mafuaʻaga ole eleele le paleni.

Faalogo! O se mea sese masani o le faʻaopopoina o niu niu i lau fagu palu faʻatasi oe.

E masani ona le lelei le filo lea ma faʻamalosia i masima o le sami. Saʻo o le faʻateleina o minerale i le palapala mafua ai soifua maloloina faʻafitauli i adenium. O le tali i lenei mataupu o le tuiina lea o laʻau i totonu o se eleele paleni faʻatau mai na faia i le fale gaosi.

E magumagu pito o lau

Aisea e faʻamamago ai motugaaʻao lau? O se faʻafitauli faapena e aʻafia ai toetoe lava o talavou uma i le vaitaimi. O tumutumu o laʻau maualalo e mago, ae o laulaʻau fou e aliali mai luga o le pale. Ole ala lea e tali atu ai le laʻau ile suiga ole vevela. I lenei tulaga, ua fautuaina e faʻateleina le vevela o mea i totonu.

Faʻa samasama

Aisea e lanu samasama ai laulaʻau? E i ai ni mafuaʻaga se lua mo lenei mea ofoofogia:

  1. Afai o le tele o laulaʻau na liu samasama, ma e toeititi lava leai ni lanumeamata na totoe, aʻo maloloina laʻau amata amata ona mimigi, ma o le caudex na manifinifi, ona adenium na liu aisa. O lenei faʻafitauli e foia i le na o le siitia o le laʻau i se nofoaga mafanafana ma susulu.
  2. Afai o nisi o laulaʻau ua faʻaliu samasama, e ono faʻaalia ai le faʻaititia tele o le malamalama na maua e le laʻau. E tupu soo lenei mea ile tautoulu. Afai e maitauina nei faʻailoga, e tatau ona faʻaititia le faʻasusu. E sili le faʻasusu o le substrate i le taeao a o malulu le caudex.

Pa'ū

E tupu e le fuga le adenium ma faʻapaʻu laulaʻau. Afai e tupu lenei mea i le tautoulu ma le numera o laulaʻau mago ma paʻu e laʻititi, o lona uiga o le masani lea mo le adenium. Afai e tupu lenei mea ae le i amataina le vaitaimi le moe, atonu e tele mafuaʻaga mo le faʻamaligiina o lau:

  1. O le laau ua totoina i le eleele le talafeagai. O le faʻafitauli e foia e se taotoga.
  2. Sese teuteuina o le laʻau. A teuteuina, oe manaʻomia le taulai atu i le tele o le caudex. E faʻatagaina le faʻagaioiga pe a fai e lava le lautele (pe faʻafefea ona fausia lelei le caudex ile adenium ma le mea e fai pe a faʻamamago ma mamae, e mafai ona e faitau ile tusitusiga lea, ma o iinei na matou talanoa ai faʻafefea ma le taimi e tipi ese ai le adenium ile fale) ...
  3. Atonu e le lava le susu i le laʻau. O le fofo o le a saʻo ona fetuʻunaʻi le faʻasusu.
  4. O laulaʻau e ono paʻu ese pe a fai o le adenium na faʻafuaseʻi ona faʻafuaseʻi mai se potu mafanafana i se malulu, pe a fai na tu mo sina taimi i se draft.

Fealoafani mou atu i luga

Aisea e mouʻese ai fugalaʻau luga o laulaʻau? Afai adenium amata ona tupu atoa lanumeamata laʻau, e mafai ona fa fa:

  1. Le lava moli.
  2. Vaivai lautele o le laʻau.
  3. Faʻateleina le faʻateleina o le nitrogen
  4. Faʻalumaina (toe foʻi mai suiga i lona faʻavae muamua).

Mo mafuaʻaga muamua e tolu, ua lava lea e fetuunai ai le tausiga. I le tulaga o le faʻafitauli mulimuli, e leai se mea e mafai ona suia. O le fesuiaiga o gaioiga e mafai, i se isi itu, faʻateleina ma o le laʻau o le a amata ona tupu tupu tele i naʻo papaʻe laulaʻau. E mataʻutia lenei mo le fugalaʻau ma mafai ai ona oti. Ae o le vaʻaia o na o ni nai lau papaʻe e le tatau ona avea ma mafuaʻaga mo le popole. E masani lava e tupu lenei mea pe a uma ona teuteuina pe i le tautotogo ma le taumafanafana. E oʻo atu i le tautoulu, o le a liu lanumeamata lau.

Taamilosaga

O le mafuaʻaga mo lenei ituaiga o faʻamaʻi adenium o loo taoto i le maualuga susū o le ea. O le faʻamaʻi e fungal ma ina ua maeʻa laʻau na osofaia le caudex o le laʻau. O le tali o le a puipuia togafitiga ma fungicides faʻalua i le vaitau.

Burns

Afai e aliali mai ni lanu enaena i luga o le laʻau, o le la o le la. E ui lava i le mea moni o le atunuʻu o adenium o se toafa, e tatau ona aʻoaʻoina i le susulu o le la lemu. Afai e maua se mu, ona alu lemu lea ma mou atu pe a faʻafouina laulaʻau.

Afai o le susū i le eleele ma le ea e maualuga tele, adenium mafai ona maua se afi afaina. I fafo, e tai tutusa lava ma le la, ae o metotia o tauiviga o le aoina o le afaina laʻau, togafitia i latou i se antiseptic ma fua e faʻaleleia ai le eleele.

Ina ia faʻaleleia le eleele aofia ai lona gaioiga ma faʻapitoa vailaʻau vailaʻau.

Faʻatagaina

Mealybug

O se iniseti e ola i laulaʻau sinuses. E afaina ai laʻau, laʻau ma laʻau. Faailoga o le faiaina o:

  • Paʻepaʻe, sulu, ufiufi e pei o le cotton.
  • Lafoaia o le suka ile tulaga ole maʻi faaumiumi.

Adenium taofi le ola ma amata ona maua faʻafitauli fugalaʻau. O le toʻilalo mataʻutia e tau atu i le oti.

Faʻatonutonu metotia:

  1. Afai o le faʻamaʻi o i se amataga vaega, e mafai ona togafitia le laʻau i le vai fasimoli, faʻamama ese anufe ma latou lilo. I le lumanaʻi, e tatau ona faia togafitiga puipuia ma le vaivai fasimoli poʻo le fofo faʻamalosi.
  2. Faapipiʻi laʻau i sauniuniga faʻapitoa e tusa ai ma faʻatonuga. Toe fai le togafitiga i vaiaso taʻitasi.

Taua! O le matua o le larvae, o le sili atu ona faigata o le toe faʻaleleia o le laʻau.

Paʻu moe

O iniseti iniseti e aliali mai luga o poloka ma fatu o adenium ma matua leaga ai latou. I lenei tulaga, togafitiga ma faʻapitoa sauniuniga fesoasoani. E mafai foʻi ona fesoasoani le faʻataʻitaʻi sinapi. Faʻamama le 100 kalama o le paʻu mago i le sefulu lita ma faʻapipiʻi se laʻau na faʻaleagaina e meaola faalafua i aso uma e tolu.

Anufe

E ono aliali mai ile adenium ona o le siʻitia mai isi laʻau. E masani ona tupu lenei mea pe a teu se fugalaʻau i fafo i le taumafanafana.

O tamaʻi anufe poʻo latou ulugaliʻi e lanumeamata lanumeamata i le lanu ma, e tele lava, faigata ona iloa mai laʻau o le laʻau. E 'aina e le iniseti ni laʻau, o le tuputupu aʻe o le adenium e faifai malie.

I le avea ai o se fua faʻatonutonu, e manaʻomia le tuʻufaʻatasia o anufe uma mai le fugalaʻau ma faʻaleagaina, ma togafitia nofoaga o loʻo aʻafia tele i iniseti.

Aphid

O le piʻo lau o se faʻailoga o le faʻaleagaina. A aliali mai na faʻailoga, e tatau ona suʻea tua o lau. Aphids e matua iloga. O ona ulugaliʻi e pei o iniseti efuefu-lanumeamata.

E faigofie ona faaleagaina. E lava lea e faʻatautaia ai se togafitiga se tasi ma soʻo se sauniuniga faʻapitoa.

Fuafua

Igoa masani mo iniseti fua, una una ma fua iniseti. O iniseti iniseti e faʻaleagaina laulaau ma laʻau o le laʻau. E faʻamalolo e Coccids ni mea mafiafia, ma pipii e ufiufi i se ufiufi uliuli. E sili atu le tau ia latou i le larval tulaga.

E ufiufi iniseti a tagata matutua i "talita" ma e sili atu ona teteʻe i ituaiga uma o vailaʻau. Tele o taimi, adenium afaina mai le aʻa anufe, talu ai o le faʻamaʻi fiafia sili mamago, breathable eleele.

Tusitusiga! O le aʻa o le aʻa e 'aʻai le sua mai aʻa, tui se vailaʻau i totonu o latou e afaina ai le laʻau. I le adenium aʻafia, o le a mou lau o laʻau, ma o aʻa e ufiufiina i le papaʻe ufiufi.

O auala nei e mafai ona sefe ai le fugalaʻau:

  1. Togafitiga o le eleele ma sauniuniga faʻapitoa (Dantop, Mospilian, Aktara). O le auala e sili ona aoga, talu ai o loʻo afu le anufe ua lilofia i se afu o le afu, e naʻo vailaʻau e mafai ona faʻaleagaina.
  2. Root tapu tapu:
    • Tuʻu adenium i le vevela (+55 tikeri) vai ma taofia mo le 15-20 minute. Ona faʻamamago lea mo le 20 itula.
    • Aveʻese le fugalaʻau mai le ulo faʻatasi ai ma le eleele eleele.
    • Aveese le eleele mai aʻa ma fufulu lelei.
    • Tipi ese uma afaina vaega o le aʻa.
    • Fufulu aʻa i le iniseti.
    • Toto i totonu o se fagu fou ma substrate fou.

Se ata

Ma o le ala lea e vaʻai ai iniseti i le ata:



Maʻi ma isi faʻafitauli

E le ola le fugalaʻau

Aisea e le tupu ai le fugalaʻau ma o le a le mea e fai i ai? Tele o taimi e tupu lenei mea ile laʻititi ole malamalama ile vaitaimi malolo. Oe mafai ona faʻaleleia le faʻafitauli i le fetuʻunaʻi o le tausiga:

  • faʻatulaga le laʻau i itula umi o le ao - 12-14 itula;
  • aveese le leai o ni ata tusia;
  • tausia le faʻamalieina o le eleele;
  • e le tatau ona lautele tele le ulo adenium.

Aisea e faʻapaʻu ai fuga?

O lenei mafuaʻaga e mafua mai i le popole (masani ona maalili snap) fesoʻotaʻi ma suiga i le tulaga o le taofia i le taimi o le budding faagasologa.

Oe tatau ona sili atu le tausiga o le laʻau i le taimi o le budding vaitaimi.

Na matou talanoa e faʻafefea ona fuga mai le adenium i le fale i lenei tusitusiga.

Pala

O le maualalo o le vevela ma le maualuga o le susū e fesoasoani i le pala o le adenium. E amata ona mago le tumutumu o laʻau ma amata ona paʻuu ese laʻau. Mo le puipuia, oe tatau ona faʻatapulaʻa faʻasusu i le taumalulu ma i le tau timuga.

Faʻafefea pe a pala le fugalaʻau? O laʻasaga o loʻo mulimuli mai o le a fesoasoani e faʻateʻa ese le pala.

  1. E tatau ona iloilo le fua o le faiaʻina. Mo lenei, o le laʻau e aveʻese mai le ulo, o aʻa e mulumulu.
  2. O mea mamaʻi uma e tatau ona teuteuina. E taua tele le aveʻese atoa o mea pala, e oʻo lava i tamaʻi uli. O le pogisa o le tipi e le tatau ona taufaʻafefe - ua naʻo le faʻamagoina o le sua.
  3. Faʻaoʻo aʻa i le vailaau oona ma tuʻu e mago. Sili atu i se lelei-nofoaga. O le taimi faʻamago e faʻamoemoe i le tele o le tipi. Mo se tipi tele, o le a le itiiti ifo i le sefulu aso.
  4. A maeʻa maeʻa ona faʻamago, e totoina le adenium i totonu o se mea malo matutu faʻatasi ma le laupapa glyocladin i aʻa.

Fautuaga! O le tau maualalo faʻatagaina mo potu potu o adenium o le +10 tikeri. E tatau foi ona manatuaina a o le teuteuina, e faʻamalolo e le fugalaʻau le sua oona. E tatau ona faʻamamaina i se solosolo, ma o galuega uma ma le laʻau e tatau ona faʻataunuʻuina ma totini lima.

Ua mago lala

Ona o le telegese o le gaioi o le sua. I le mauaina ai o se tutusa tulaga ese i luga o le adenium, o le mea autu e le o le tipiʻeseina o matutu eria - o le a le fesoasoani. O se togafitiga filifiliga o le a ofuina atoa le laʻau ma tetracycline gruel ma faʻavae ma faʻainu faʻamalosi. Adenium tatau ona i le atoa la.

O le soifua maloloina adenium faʻamalieina le mata ma le tele fugalaʻau, susulu laulaʻau ma se malosi ogalaau. E oʻo lava i sina tausiga, o lenei fugalaʻau e tali mai ma le faʻafetai, i le faʻatumauina o se sili ona lelei teuteuga foliga i le tausaga atoa.

O le usitaʻia ma faigofie fautuaga o le a faʻatagaina ai e tagata e ana lenei laʻau tulaga ese le mitamita i iʻuga o a latou taumafaiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: amuia lava o peau (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com