Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Matagofie azalea paʻepaʻe: o ituaiga sili ona lelei ma a latou anotusi i le fale

Pin
Send
Share
Send

Azalea o se faʻapitoa laau e mafai ona manumalo i loto o le tele o tagata.

O i latou uma e fiafia i lana tali e tusa lava pe o le laau o le capricious e tausi, e taua le i ai i lou fale.

O le taimi o le fugalaʻau e sili ona faʻataulaitu - i le taimi nei o le fugalaau foliga moni matagofie.

Mafaufau pe o a ituaiga o lenei laau toto mo le totoina i totonu o le fale ma pe faʻafefea ona tausia i latou.

Faʻauiga o rhododendrons i totonu e

Azalea o se teuteuga fugalaʻau ma maaleale fugalaʻau. E alofagia o ia ona o lona lalelei e le masani ai. E fuga i le taumalulu, o lea e faʻatusatusa lelei ai ma isi laʻau i luga o faʻamalama.

O le lauʻeleʻele o le papaʻe azalea o Saina. I lona siʻosiʻomaga siosiomaga, e mafai ona maua i le vao vaomatua. O le teuina o se fugalaʻau i totonu o se potu mautotogi e sili ona lelei le tofo. Ae ina ia mafai ona ia faʻafiafiaina ma matagofie i tausaga uma, e tatau ona e saunia lelei le tausiga.

Foliga mai o fugalaau

Tusitusiga! I le natura, azalea o se maualalo laʻau ma mafolafola elliptical lau. Fugalaʻau e masani ona aliali mai i tumutumu, e faʻalua, faʻanumera pe faigofie.

E fuga mai Azalea i lanu eseese, ae o le paʻepaʻe e sili ona lauiloa. O ona laulaʻau e lanumeamata lanumeamata, latou tutupu i le maualuga mai le 2 i le 3.5 cm.Lalo latou e le magagana, ma luga latou e iila.

Faʻamatalaga o ituaiga ma a latou ata

Lenei oe o le a vaʻai i se ata ma igoa o papaʻe ituaiga ma a latou faʻamatalaga.

O ituaiga sili ona matagofie o papaʻe azalea e aofia ai:

Melina Iapani

Laʻau manaia tele ma laʻititi fugalaʻau. O ona lala e ufiufi moni ia latou, lea e mafua ai le lagona o loʻo i ai le kiona i luga o latou. O le amataga o lenei ituaiga e ofoofogia.

Initia Stella Maris

Fugalaau paʻepaʻe o lenei ituaiga o loʻo i ai se uluaʻi lanu sisina faataamilo i autafa. Raspberry splashes luga o petals foliga sili ona matagofie. Fugalaʻau mafai ona faʻapipiʻia, faʻalua pe manino.

Faʻamau ia sylphides maupuepue

O lenei ituaiga ua taʻua o le aisa-tetee. Laau e tetee lelei i le malulu. E paʻepaʻe le lanu i tua, ma i le ogatotonu o fugalaau taʻitasi e i ai le ogatotonu samasama. O lenei ituaiga e leai se manogi, ma o le tele o fugalaʻau e tupu ia Me ma Iuni. O se matua matutua o loʻo iai sona pale tele e pei o se polo, o lona maualuga e oʻo atu i le 120 cm.

Hybrid Warbler

O le togavao i vaega e lua. O le a avea o se teuteuga lelei mo soʻo se togalaʻau, mafai ona faʻaaogaina o se tasi pe toʻotoʻoga totoina. O le maualuga o le togavao e tasi le mita.

Le mautonu Koichiro Wada

O se ituaiga Asia e i ai ona pupula matagofie, pupula piniki (faitau e uiga i le piniki azalea iinei). O fugalaʻau fugalaʻau atonu e papaʻe atoa. O laulaʻau e lanumoana lanumeamata i le lanu, e paʻu ma mafiafia. O le vao teuteu e 140 cm le maualuga ma 220 cm le lautele.

Talafaʻasolopito tupuaga

O le talafaʻasolopito o tu ma aga na amata mai i le seneturi lona 18 i Egelani. O Brainius, o se saienitisi Holani, sa fiafia i le vao ma lona fugalaʻau matagofie. Ina ua ia aumaia o ia i le fale, na mate le laau. Ae i le seneturi lona 19, na aumai e Kapeteni Wellbank le laʻau toto mai Initia ma teu i le London Botanical Gardens. O iina na amata ai ona latou vaʻaia o ia ona amata lea ona tufatufa atu i le lalolagi atoa.

Tausiga i le fale

E le taliaina e le fugalaʻau azalea le susulu o le la. O le mafuaʻaga lena e sili ai le tuʻu i se nofoaga pogisa e faʻasalalau ai le moli. I le vaitau mafanafana, e sili atu le ave le laau i fafo ma se ulo.

Afai e tumau i le fale mo le taumafanafana, lea i le taimi o le tausiga e taua le tausisi i le potu pulega o le faʻasusu ma le faʻasusu. O le suaina o le palapala e mafai ona afaina ai le laʻau. E le tatau ona faʻaogaina le paipa vai; o le vai lelei e talafeagai mo lenei faʻamoemoe.

Laʻei pito i luga

O lapisi minerale eletise lelei e talafeagai mo le fafagaina, lea ua uma ona mafai ona faʻamaonia latou lelei. Latou faia faapitoa mo azalea. Ma e manaʻomia le fafagaina o latou i na faʻasusuaga e manaʻomia faʻapitoa mo se ituaiga ituaiga. Afai e le o maua nei mea, e sili la le faʻamatuʻuina o lenei faiga i se taimi o i luma.

Taua! E tatau ona e siaki i taimi uma le aso faʻamuta o le faʻapala ina ia aua neʻi afaina ai le laʻau. A leai, o nei mea uma e ono afaina ai le fugalaʻau i totonu.

Faʻaliliuga

Ua gaosia faapenei:

  1. Ave lemu le fugalaʻese mai le ulo ma tuʻu i totonu o se ulo vai mafanafana. A vavaeʻeseina le eleele mai aʻa, ona fufuluina lea.
  2. A fufulu aʻa, e manaʻomia le asiasia o le laau. Afai e te vaʻaia aʻa pala, aveʻese i le seleulu.
  3. O se vaega o alavai ma faʻalauteleina le kelei ua sasaʻaina i lalo o le ulo. O lona mafiafia o le a tusa ma le 2 cm.
  4. Fesuiai le laau i totonu o se koneteina fou ma ufiufi i le palapala. A maeʻa ona tui, e le faʻasūsuina loa le laʻau, ae uma aso e 3.
  5. Fertilize pe a maeʻa 2 masina.

Toe gaosia

O le faʻatupuina o gaioiga e faigata tele, ae mafai ona faia faʻapenei:

  • Tipiina O le au o le laʻau e tuʻu i totonu o se tali o le heteroauxin, ma se fagu e tuu i luga pe ufiufi i se ata. Afai e te suia i taimi uma le fofo, ona maeʻa lea o le 2 tausaga o le a mafai ai ona toto se fugalaʻau atoa.
  • E ala i le vaevaeina o le togavao. E aumaia mai le palapala ma 'otiʻoti i se naifi poʻo se lau. O le auala e faia ma le faʻaeteete, talu ai o laulaʻau o le laʻau e manifinifi.
  • Tui. I le amataga o le taumafanafana, e tatau ona e filifilia se ituaiga azalea ma faʻasalalau e ala i le faapipiiina o le laʻau i totonu o se ulo fou.

Faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Tele taimi, e aʻafia ai le azalea:

  • Strawberry mite. Laʻau laʻitiiti e amata ona mimilo.
  • Apogaleveleve mite. E aliali mai se maʻa uamea i luga o au.
  • Whitehouse whitefly. Se faʻamaʻi e faʻasusu le sua mai laʻau.

Taua! E manaʻomia le suʻesuʻeina masani o le azalea e aloese ai mai le atiaʻe o ia faʻamaʻi. I nisi tulaga, e mafai lava ona sefeina, ae masani ona manaʻomia le aveʻeseina o au ma laʻau taʻitasi ina ia le amata amata salalau le faʻamaʻi.

Faaiuga

I le aotelega, e taua le maitauina o ituaiga o lenei matagofie paʻepaʻe laʻau o se tulaga ese laʻau o le a avea ma se teuteuina lelei o se fale poʻo se fale mautotogi. Afai e te manaʻo e totoina, e tatau ona e faʻaalu sina taimi, ma e mautinoa o le a faʻafiafiaina ai oe ile tele o fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Samoa AOG Fusi Safata Youth (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com