Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona alu i Sihanoukville mai Phnom Penh, Bangkok, Siem Reap ma Fukuoka

Pin
Send
Share
Send

O Sihanoukville o le nofoaga taʻutaʻua sili ona lauiloa i Kemupotia ma ona matafaga matagofie ma mataʻina uiga ese, ae e ui lava i lea, e le faigofie tele ona e alu iai. I ituaiga uma o felauaiga, e naʻo pasi e lelei atinaʻe i le taulaga, e iai fesoʻotaʻiga vaʻalele ma atunuʻu tuaoi, e leai ni auala faʻataʻavalevale, ae e iai vaʻa ma vaʻa e feoaʻi i le va o Sihanoukville ma motu o loʻo latalata ane.

Faʻafefea ma faʻafefea ona alu i Sihanoukville mai isi taulaga o Kemupotia, le laumua o Thailand (Bangkok) ma motu o Vietnam (Fukuoka)? O le a matou talanoa e uiga i filifiliga uma i lenei tusitusiga.

Faʻafefea ona alu i Sihanoukville mai Phnom Penh

O le mamao i le va o 'aʻai e 230 km.

Pasi Sihanoukville-Phnom Penh: taimi faʻatulagaina ma tau

E tele tasene taʻavale mai kamupani ia e malaga atu i lenei auala i aso uma.

1. Igoa Tetele

Taimi malaga - 4.5 itula, pasese - mai le $ 11 (e aofia ai vai, croissant ma solo solo), e sili atu le faʻatau o se pasi muamua i luga o le 'upega tafaʻilagi higiosi.com. O taavale e tuua Sihanoukville i le 8:00, 9:30, 12:30 ma le 21:25.

O le feaveaʻi faʻaavanoaina laʻititi, mafanafana laʻititi-bass mo le maualuga o le 20 tagata. O le aoga sili: o le agavaʻa e tusi se nofoa muamua, amio faʻaaloalo Igilisi tautua, leai se totogi Wi-Fi, o loʻo i ai lago latalata i nofoa taʻitasi, ea malulu.

Taua! Giant Ibis Phnom Penh-Sihanoukville e leai ni faletaele. E naʻo le tasi le mea e tu ai ile auala - ile The Stop cafe.

2. Sorya pasi

E 11 taʻavale e tuʻua Phnom Penh i aso uma mo Sihanoukville, o faʻasologa ma tau o loʻo i luga o le ppsoryatransport.com.kh. O le faimalaga i pasi tetele ma le manaia (ma pe a e laki - nofofua) nofoa mai le Sorya Bus ose filifiliga sili ona tele mo le faimalaga i Kemupotia. O tau o le tau e amata atu i le $ 6-10 (e iai le fagu vai ma le ato solo solo).

Isi mea lelei: o le pasi pasi pasi a Sorya o loʻo tu i le fatu o le laumua; i luga o le auala, oe mafai ona faia se unsched taofi taofi (ua lava e fesili faaaloalo i le avetaʻavale e uiga i lenei).

Leaga: o le tele numera o taofi ma, o lona iʻuga, o se auala umi atu (nai lo le folafolaina 4.5 itula, oe mafai ona tietie uma 7), leai ni faletaele (ae i luga o 20-itula auala na latou), ono faʻafitauli ma le Initaneti fesoʻotaʻiga.

3. Virak Buntham

O le sili aoga o lenei kamupani o le mauaina o po auala. O le mea lea, o le muamua Sleeper Bus (ma nofoa faʻaaogaina atoa) tuua Phnom Penh i le 00:30 ma taunuʻu i Sihanoukville i le 5:30. O le isi taʻavale, ua i ai nofoa, alu ese i le 7 am ma e naʻo le 4 itula e alu ai. Mo auiliiliga o le auala, pasese ma le taimi atoa, vaʻai i le kamupani 'upega tafaʻilagi: www.virakbuntham.com.

O se mea manaia o le Sleeper Bus, e naʻo le $ 10 le totogi a le tagata e toʻatasi, o le le malamalama ai o nofoa. Afai o loʻo e tiʻetiʻe na o oe ma e te le manaʻo e taʻoto i tafatafa o se tagata ese (pe leai), e tatau ona e lafoa ni malaga i le po. I se faʻaopopoga, o pasi e i ai faleuila, o lea e masani ai ona le tutu i le auala, faʻafetai na vave lava ma aunoa ma le faʻatuai taunuu i Sihanoukville.

4. Mekong Express, Golden Bayon Express ma isi.

I se faʻaopopoga i kamupani ua faʻamatalaina i luga, o isi kamupani 7 latou te lafoina a latou taʻavale i aso uma, e aofia ai le Capitol Tours ma le Cambodia Post VIP Van. O filifiliga talafeagai uma ma tau ma auiliiliga o auala e mafai ona maua i le bookmebus.com.

Fautuaga! O le auala sili e faatau ai tiketi i fafo atu o le faletalimalo talimalo poʻo turisi kesi.

Phnom Penh i Sihanoukville i le nofoaafi

I le 2016, le muamua pasese nofoaafi na faalauiloa i luga o le auala o lau fiafia. O tuutuuga e sili atu le toʻafilemu: o taʻavale o loʻo i ai nofoa malulu, afeafe matutu ma faʻamalama ea. Oe le a le tumau fia 'ai foi - faʻatauina saunia meaai i nofoaafi o se tasi o le sili ona totogi pisinisi mo tagata o le atunuʻu.

Phnom Penh Station o loʻo tu i Monevong Boulevard. Ole tau ole malaga ile nofoaafi e $ 8. I se faʻaopopoga i le tau maualalo, o mea lelei o lenei auala o le faʻagaioiga o le saogalemu (o le auala tele i lenei itu o loʻo i ai i se tulaga leaga) ma le agavaʻa e aloese mai ai i le poloka o auala. Ae i le taimi e tasi, o le nofoaafi malaga i Sihanoukville mo 8 itula ma puʻeina e le o se faigofie galuega.

Toleni faʻasologa i le itu Phnom Penh-Sihanoukville:

  1. Aso Faraile - malaga ese ile 15:00;
  2. Aso Toonaʻi i le 7 i le taeao.

Taua! O nofoaafi nofoaafi e le mafai ona tusi i luga o le initaneti, e mafai ona faʻatau i ofisa o nofoaafi (tatala i aso uma mai le 8:00 (6:00 i faaiuga o vaiaso) e oʻo atu i le 16:30).

I le taxi

O le auala mai le laumua i Sihanoukville tau $ 50-60 i se masani pasese taavale pei o Toyota Camry. O le sili atu paketi tasi o se pasi faʻasoa, fuafua mo 5 tagata, ma le tau i le nofoa mai le $ 8. Malaga uo e piki mai Phsar Thmei nofoaga. tu latalata i le itu i sisifo o le Central Market.

Hack olaga! Afai e te le manaʻo e alu i totonu o isi turisi (o le taxi faʻasoa o se pasese taʻavale), totogi le avetaavale $ 3-5 e nofo i le nofoa pito i luma.

I le vaalele

O vaalele tuusaʻo i Sihanoukville e naʻo le Kamupani Vaalele a le Kamupotia Bayon. Mo le 3 itula o le vaalele, e tatau ona e totogia mai le 100 i le 150 tala, malaga ese atu - i aso uma i le taʻi 12:00. Oe mafai faʻatau tiketi lugalaina.

Faʻaitete! E mafai foi ona e sau mai Phnom Penh i Sihanoukville e ala i vaalele a le Kemupotia Angkor Air, ae ia manatua o le tau e $ 50 e nana ai le manaʻoga mo se fesiitaiga i Siem Reap, ma o le aofaʻi o le umi e alu ai na malaga e oʻo atu i le 25 itula.

Siem Reap i Sihanoukville

O le mamao i le va o taulaga o 470 km.

I le taxi

O se malaga mai Siem Reap o le a tau ai oe i le $ 200 (i totonu o le taʻavale mo le 4 tagata) poʻo le $ 325 (mo le 7 tagata faimalaga) ma e 10-11 itula le umi. E mafai ona e okaina se taʻavale i soʻo se faletalimalo Siem Reap, ofisa malaga pe i luga o le Initaneti (kiwitaxi.ru).

I le vaalele

E ova atu ma le 12 vaalele o kamupani vaalele i totonu o le atunuu e o ese mai Siem Reap i se itu atofaina i aso uma. O le vaalele tau e le itiiti ifo i le $ 40 ma e 50 minute. E mafai ona e tusiina ni tusi e sili ona alofagia i luga ole laiga aloaia a le kamupani - www.cambodiaangkorair.com.

I le pasi

Pau lava le faigamalaga tuʻusaʻo Siem Reap-Sihanoukville, aunoa ma le ulufale i Phnom Penh - po, alu ese mai le nofoaga tutotonu pasi i le 20:30 (Giant Bus, 10 itula i luga o le auala) ma i le 00:05 (Virak Buntham, 13 itula), tau o tiketi 25 ma 22 tala taʻitasi. O taimi ma tau mo le tele o pasi mai Siem Reap i Sihanoukville e maua i le 12go.asia.

Taua! O mea e nonofo ai i totonu o lopa Kemupotia ua fuafuaina mo tagata e oʻo atu i le 165 cm le maualuga, o le isi o latou o le a matua le toʻa lelei e momoe i na "moega".

Faʻafefea ona sau mai Bangkok i Sihanoukville

I le vaalele

E leai ni malaga tuʻusaʻo i Bangkok, o le filifiliga pito sili ona talafeagai o le lele ma se fesiitaiga i Siem Reap. O ofo sili ona lelei e mai i le AirAsia, mai le na o le $ 65 (mo faʻatusatusaga, o le vaʻalele e sili ona taugofie ma Bangkok Airways e $ 120 le tau). E naʻo le 50 minute le faigamalaga. Vaʻai le faʻasologa i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaia www.airasia.com.

E mafai foi ona e lele mai Bangkok i Phnom Penh, o le taimi o femalagaaiga e 1 itula, o le tau e $ 60 i luga o vaalele a le AirAsia.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

I le pasi

Avea mai Bangkok i Kemupotia, Sihanoukville na o oe o se sailiga moni. O le auala sili e pasi ai o loʻo taʻoto i le Bangkok-Trat-Koh Kong-Sihanoukville.

E mafai ona oʻo atu le Trat i le 5-6 itula e le pasi mai le itu i sisifo o Mo Chit ma le itu i sasaʻe o Bangkok Ekamai (toeititi 30 taavale e o ese mai lenei itu i aso uma mai le 6 i le 7 i le afiafi) mo le $ 10-11. Nisi faʻamatalaga ii -12go.asia.

O totonu o le Had Lek, i le pito i tua o Trat, o le tuaoi ma Kemupotia pasi, kolosiina oe o loʻo e i ai i le taulaga laʻititi o Koh Kong. Mai ia, e naʻo taxi ma tuk-tuk e mafai ona e oʻo ai i Sihanoukville (e tusa ma le 5 itula le malaga), talu ai e naʻo le tasi le pasi e alu i lenei itu i le ao - mai le pasi pasi a Koh Kong i le taʻi 12:00 (tiketi i le ofisa o pasi).

Faʻaaliga! Afai e te manaʻo e aloese mai faʻafitauli ma le leoleoga o leoleo tuaoi i Koh Kong, talosaga mo se visa Kemupotia muamua i le ofisa o lau atunuʻu poʻo luga o le Initaneti i www.evisa.gov.kh.

Mai Phu Quoc Island i Sihanoukville

Phu Quoc o le teritori o Vietnam, o lona uiga o le alu i Sihanoukville o le a faigata pei o Bangkok.

  1. Muamua lava, e tatau ona e alu i le vaʻa ($ 11 ma le 1.5 itula, alu i le 8 am ma le 1 pm) i le uafu o Hatien.
  2. Ona e manaʻomia lea ona e alu i le tuaoi ma Kemupotia - o le isi 7-10 minute tiʻetiʻe mai le isi itu o le taulaga. Taʻavale laʻupasese e tu 50 mita mai le faitotoʻa. E mafai ona e savali i luga o vae, ae a fai e i ai sau ato e faigata.
  3. A maeʻa ona pasia le tuaoi, e naʻo le taxi e mafai ona e oʻo ai i Sihanoukville (tusa ma le $ 80) poʻo le pasi laʻititi (tusa ma le $ 15, ona tuua lea o nofoa uma). O felauaiga lautele e le alu i lenei itu.

Afai o loʻo e tau mafaufau pe mafai ona e alu saʻo mai Fukuoka i Sihanoukville, o le tali e leai. O le auala faʻamatalaina i luga o le sili faigofie.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Manuia lau malaga!

Tau ma faʻasologa taimi i luga o le itulau e mo Ianuari 2018. A o le i malaga, siaki le talafeagai o faʻamatalaga i luga o 'upega tafaʻilagi ua faʻamatalaina i le tusitusiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Speedboat from Siem Reap to Phnom Penh (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com