Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Park Guell saunia e Antoni Gaudi - o se talafatu agalelei i Barcelona

Pin
Send
Share
Send

Park Guell o se lauiloa tagata tafafao maimoa i Barcelona ma e oo lava i Sepania atoa. E fiafia uma turisi ma tagata tafafao e omai iinei i tafaoga. Gaudi Park o loʻo tu i Barcelona i le Carmel Upland, o lona fanua e 17.2 hectares. O le faailo na fausia i le afa muamua o le seneturi talu ai, o lona tusitala o Antonio Gaudi, ma le tagata faatau o Eusebi Guell. O le paka faʻalavelave o se tele teritori ma fale nofomau, mafanafana nofoaga nonofo ai, matagofie togalaau, paolo auala, quaint terraces, susulu fugalaʻau moega, grottoes ma gazebos. O aso nei o le tosina ua aofia ai i le lisi o sili ona matagofie nofoaga i luga o le paneta ma o loʻo aofia i le lisi o UNESCO Lalolagi Nofoaga o Nofoaga.

Ata: Gaudi Park i Barcelona

Malaga faʻasolopito

O le manatu o Park Guell i Barcelona na muamua faapenei - ia fausia se fale e nonofo ai tagata mauoa ma taʻutaʻua i se siosiomaga mama nofoaga i Sepania. I le 1900, sa faia ai galuega fauina, ia, i le 14 tausaga mulimuli ane na taofia ai. O le mafuaʻaga autu o le faigata laufanua laufanua, mamao mai fesoʻotaʻiga taulaga. O mea ia e lua na atili ai ona faigata le faiga o galuega. Peitai, ina ua mavae le maliu o Eusebi Güell, na toe foi le au mulimuli i le poloketi ma i le 1922 na faatuina le poloketi o le paka i le malo Sipaniolo, ma 4 tausaga mulimuli ane o le faatosina na tatalaina i tagata uma.

Mea moni manaia! O le igoa o le mataʻina i mea uma o loʻo faʻailoa mai i le Igilisi. E lua faʻamatalaga mo lenei mea moni. Muamua, sa moemiti Güell i le toe fausiaina o togalaau masani a Egelani i Sepania. Lona lua, na faasa e le pulega le faamauina o le igoa i le gagana a le atunuu.

A o galue ai i le poloketi, na musuia Antoni Gaudi e le matagofie o le siosiomaga natura, matagofie matagofie laufanua. O le mapusaga o le atumauga na amanaia - o lenei e maitauina aemaise lava i luga o auala e sosolo atu i totonu o le paka atoa - latou te le faapitoa vavaeʻeseina ina ia mafai ai ona faʻasaoina le natura toomaga. O pou lagolago ma pou e teuteuina i pama. O le maualuga eseesega o le 60 m, ma le tusiata na taaalo ma ia, faailoaina le manaʻoga o tagata taʻitasi mai le lalolagi i le mamalu. I le pito i luga, e tusa ai ma le manatu o le tusiata, o le a fausia se falesa, ae e leʻi faʻatuina. Peitai, o se maafaamanatu i Kolokota na faatuina ae.

Manaia le iloa! O le faitotoʻa ia Park Guell i Sepania o loʻo faʻatusalia le ulufale atu i Parataiso, ii e leai se mea e faʻalavelaveina le filemu ma le filemu.

Alofa mo le natura e vaʻaia e le gata i le ata ma le tusiata fale o le paka. O le tosina atu ua fausia i luga o le "Lysaya Gora". Ioe, ae le i amataina le fausiaina, e leai ni togavao iinei, ae na aumaia e Gaudi ni ituaiga o laʻau eseese na mafai ona fetuutuunai lelei i le tau ma le mapusaga. O aso nei o loʻo ola ai sitiki, pine, eucalyptus, olive, pama.

O le matai na taʻitaʻia e le tulafono o aso nei - e leai ni laina saʻo i le natura, e faʻapea o laina piʻo ma galu o loʻo tumau i le paka.

E mafai ona vaevaeina galuega fausia i ni vaega se tolu:

  1. faʻamalosia o maupuepue ma malifa, faʻasologa o terraces;
  2. faataatia o auala, fausiaina o pa. Fausiaina o le maketi kolone ma maota;
  3. fausiaina o se nofoa i foliga o se gata, tele maota.

E maitauina o le toetoe lava o mea faitino uma o le faʻalavelave na faʻasaoina i le foliga na fuafuaina e le tusiata.

Lelei e iloa! I le paka faʻalavelave i aso nei e naʻo le tolu fale e talafeagai mo le nonofo ai - o le Triasso y Domeneca, o suli o le loia Catalan lauiloa o loʻo iai pea iinei, o se aʻoga i le lotoifale o loʻo faʻatautaia ile fale o Guell, ma lona maota ua liua e avea ma falemataaga.

Le mea e vaʻai

E mafai ona tatou faʻapea saogalemu o Gaudí Park e maofa i le taimi muamua vaʻai, moni lava e alofa ia te ia lava. E faʻafeiloaʻia malo e ni fale taʻutaʻua se lua e pei o ni fale teu falaoa. O latou puipui o loʻo feagai ma fasi keramika o Trekandis. O le fale telē e ana le tagata vaʻai (leoleo faitotoʻa), ma le laʻititi laʻitiiti e ana le pulega o le paka. I fafo atu, o fale e pei o se sili matagofie fausia foliga. I luga o le façade o fale taʻitasi o loʻo iai pine ma upu "Park Güell". Vaʻai i le matagofie teuteuga o faʻapaologa taʻitasi, o elemene uma o loʻo mafaufauina i se tamaʻi faʻamatalaga - foliga vaaia o faʻamalama ma faʻavaʻa, ala-fai o chimneys, openwork balconies. O faitotoʻa pepelo e faʻamaeʻa ai le fatuga. O le faitotoʻa e teuteuina i se uʻamea faʻasolosolo i foliga o se matala matala - o se tutusa fasi e mafai ona vaaia i luga o le fale o Vicens i Barcelona, ​​i le ala, o lenei foi o se poloketi Gaudi.

I aso nei o le fale o le leoleo faitotoʻa ua tapunia i tagata lautele, e mafai ona e faʻamemelo i ai mai fafo, ma o loʻo iai le faleoloa e manatua ai mea i le pulega fale.

Faasitepu autu

I le auala lava e ui atu ai i le Park Guell, o loʻo iai se sitepu autu, e o ai malo i le ogatotonu o le tuʻufaʻatasiga. O lona pito i lalo e teuteuina i se fugalaʻau pupula, o se vaipuna na fausia iinei ma o se faʻatagata o se salamander na faʻapipiʻiina - o le tagata sili lea ona fiafia iai i tala faʻafagogo a le tusiata. I le ogatotonu o le faasitepu, o le a e vaʻai ai i se pine o loʻo faʻaalia ai le fuʻa o Catalonia, faʻapea foʻi ma le ulu o se gata.

O le salamo a Mose ma le ulu o le gata

I luga o puipui o le paka faʻafitauli o loʻo i ai ni ata eseese ma faʻatagata o manu, ae o le tala faʻasolopito salamander e amanaʻia o se faʻailoga, o loʻo tu i se auala e foliga mai e pei o loʻo tulaʻi i luga. O le salamander e faia i piliki ma teuteuina i fasi fasi keramika. O le faʻatagata e 2.4 m le umi .. E talitonuina o lenei salamander leoleo le Gaudí Güell Park.

Mea moni manaia! O le salamander faatusa i le tele Python gata mai Greek talafatu. E tusa ai ma se tasi faʻamatalaga, o lenei ata o se korokotaila, e faʻaaogaina i le talita o le taulaga o Nîmes, lea na ola aʻe ai Guell.

O le isi faʻailoga lauiloa o le paka o le ulu o le gata, lea e faʻataʻamilomiloina e le fuʻa a Catalan, talu ai o Gaudí o Catalan. Mafaufauga tafafao maimoa vaai i le gata o se faailoga faafomai.

Afai tatou te talanoa e uiga i isi ata o manu i le paka, o le lisi o sili ona taʻutaʻua e faʻaopoopoina: o le ulu o le leona, e faʻaaluina le vai, ma o le feʻe o loʻo tu i tafatafa o pou, e faʻapea foʻi ona aofia i le alavai.

Fale o le selau koluma

Matau pe faʻapefea ona masani le palu faʻatasi i le laufanua o le maupuepue. O lenei paka mea na fuafuaina o se autu fonotaga nofoaga mo le lotoifale tagata nonofo o le lauiloa eria, e pei o, o se maketi sikuea. O le hall o se maota mataʻina, lea e le selau koluma, pei ona faʻailoa mai i le igoa, o loʻo faʻapipiʻiina, ae 86, taʻitasi 6 mita le maualuga, o la latou galuega o le lagolagoina o le faʻalo, e pei o le tele o mea faitino i le paka, e matua uiga ese. O le mea e mataʻina ai, o le vai vai o loʻo nana i totonu o pou, ma o le nofoa o loʻo i luga o se alavai tele. O le potu o loʻo teuteuina i mosaics, ma le fa atagata tetele o loʻo faʻaalia ai le la o loʻo faapipii atu i ai.

Manaia le iloa! O le hall e sili ona lelei acoustics, o le mea lea, aso nei e masani ona faʻaaoga mo konaseti.

Fale pito i luga

Fausia i luga o le Hall o le Selau Koluma, o luga o lenei nofoaafi e tatau ona potopoto tagata e potopoto ma fefaʻatauaʻi i le sologa lelei. Ae paga lea, e leʻi maua e Antonio Gaudi se taimi e faʻatino ai lenei vaega o le poloketi; nai lo le avanoa o faleoloa i luga o le taualuga, na aliali mai ai se nofoaga lelei e savali ai ma se nofoa tele e pei o ni gata.

Ata: Park Guell

Fasi o le nofoa

O le nofoa ua aloaia aloaia o le umi, o lona umi e 110 mita. Ua teuteuina ma lapisi masani na totoe ina ua maeʻa galuega fausiaina - vaega o le keramika, tioata, lapisi. O lapisi na feaveaʻi mai le tele o nofoaga fausiaina i Barcelona. O le tusitala o faʻataʻitaʻiga ma fusi, tuʻuina i luga o le "tino o le gata o le sami", o Juzel Jujol (aʻoga a Antoni Gaudi). O le tele o mafuaʻaga na faʻaaogaina e teuteuina ai le nofoa faʻapitoa na lauiloa i le maeʻa ai o le sili atu ma le sefulu tausaga. Jujol na sili mamao atu nai lo ona uso a ituaiga ma na iloa vaai i le lalolagi ma faatufugaga mo le tele o tausaga a sau.

Mea moni manaia! O le nofoa e amanaʻia e le gata i le umi, ae faʻapena foi ona sili atu le mafanafana. O le mea moni o le Gaudi fiafia, i le taimi o lona fausiaina i luga o le eleele vaivai, lea e leʻi faʻamago, faʻanofoina le au fausiaina. I lenei auala, o le natura lolomi o le pito i tua e faʻasaoina, lea e lelei mo le nofo. Muamua lava, faʻafiafiaga faʻaaliga ma faʻafiafiaga sa fuafuaina i luga o lenei maota.

Fale Mataaga a Gaudi

I le taimi mulimuli, na maua ai e le tusiata le tulaga na ia fausiaina ai le maota, o lenei faʻavae faapitoa o se faʻataʻitaʻiga. O le aliʻi lava ia sa nofo iinei ma lona tama ma lona tei foi. I tausaga mulimuli o lona olaga, na tuua ai e le tusiata ana mea na fausia e nofo i tafatafa o le falesa Sagrada Familia, iinei sa galue ai o ia seia oʻo i lona maliu mataʻutia. I le taumafanafana o le 1926, na lavea ai Gaudi i se nofoaafi, ma i le 1963 na maua ai lona fale i le fale mataaga.

O le Fale-Fale Mataʻaga o se tamai fale piniki ma se matagofie taualuga-tulaga taualuga ma se faʻalautelega i le tulaga o le turret. O le tusitala o lenei galuega o se tagata aʻoga, uo a le matai - Francesco Berenguer-Mestres.

  • Fogafale muamua - o meafale na fuafuaina e le tusiata o loʻo faʻaalia iinei; ina ua maeʻa lona maliu, na faʻatauina oloa mai tagata o Barcelona.
  • Fogafale lua - o potu na nofo ai le aliʻi, ona aiga vavalalata (potu malolo, potumoe), iinei e mafai ona e asia ai le falefaigaluega a Gaudí, lea na faʻasaoina ai ona faʻataʻitaʻiga. O le tusiata na ola i le toetoe lava o tulaga faigata, na le faʻamamafaina totonu, o ia, pei o se matai moni, na matua loloto lona loloto i le fatufatuaʻi.
  • O le fogafale lona tolu - o loʻo iai le faletusi, e matua lautele lava, ma le aofaʻi e tusa ma le 30 afe tusi.

O se togalaau ofoofogia e ola faataamilo i le fale; o se tuufaatasiga o fuainumera, o le tusitala o ia o le tusiata lava ia.

O faamoega manulele ma ala savali

O malae o paka e le na o se auala savali, ae o se faigata tuʻufaʻatasia faiga e tuʻufaʻatasia uma itu o le paka. O ala o se uiga eseʻese foliga, gaugau i totonu o se ofoofogia faʻataʻitaʻiga, o le tusiata na faʻaigoaina o "manulele faʻamoe". Latou te taʻitaʻia tulimanu uma o le paka, matua teuteuina i laʻau, punavai, maʻa tausaafia ma tioata.

Lelei e iloa! O le itu e fiafia iai i Barcelona ua vaeluaina i vaega e lua. Ulufale fua i Park Guell ma le eria e leai se savaliga ua makaina i luga o le faafanua i le lanumeamata, ae o le vaega makaina i le samasama e totogi; o le autu turisi mataʻaga o loʻo taulia iinei

O le vaega o le paka, lea e te manaʻomia ai le faʻatau o se pepa, ua puipuia i se lipine. O le mea moni, e mafai ona e faʻafiafiaina i le fausiaina o vaaiga a o e i luga o le avanoa vaega o le paka, ae le tatau ona sefe i le asiasi atu i se vavega. I le auala, o faʻamoega manulele o loʻo tu i le avanoa avanoa o le paka.


Vaega o Park Guell

O le paka e tatau ona amanaʻia o se meatotino a le gata Barcelona, ​​ae o Sepania uma. Talitonu ia te aʻu, o ni nai itula e suʻe ai le paka e le lava mo oe, o lea fuafua ia le itiiti ifo ma le afa aso mo se savaliga. Faʻalogo totoʻa i le tulaga masani e ofi ai le paka i le mapusaga o le maupuepue - o le laufanua laufanua na faʻaaogaina e le aliʻi e fausia ai se ata faʻataʻitaʻi, o le ala lea na aliali mai ai ala, faʻataʻaliʻiga, potu faʻaola, ma pou i luga o le teritori. Faʻalogo i le mataala feagai o foliga, mosaics, ma le tusiata na faʻaaoga fasi keramika mo teuteuga. Mea uma i lenei paka e lagolagoina i natura, natura fomu, laina e masani ona i ai i le natura - lapoa, lapotopoto, galu.

Tolu mafuaaga e asiasi ai i le paka

  1. O se faʻailoga iloga e le gata i Barcelona, ​​ae faʻapea foʻi i Sepania.
  2. O le vaega o le paka e sili ona matagofie, faia ma teuteuina faʻapitoa mo le savali.
  3. E tele nofoaga i le paka e fesoʻotaʻi ma le soifuaga ma galuega a le aliʻi sili o Antoni Gaudí.

Faʻamatalaga aoga

Tiketi paka

E sili le faʻatau muamua o tiketi i luga ole upega tafailagi aloaia - https://parkguell.barcelona/.

Tau tiketi:

  • tumu - 10 €;
  • tamaiti (7-12 tausaga) - 7 €;
  • penisiona (silia ma le 65 tausaga le matua) - 7 €;
  • mo tagata e i ai manaʻoga faʻapitoa, e saoloto le ulufale, ma mo tagata o loʻo omai ma i latou - 7 €;
  • i lalo o le 6 tausaga le matua ulufale e leai se totogi.

Taua! Tiketi e le agavaʻa ia te oe e asiasi i le fale o Gaudí.

Oe mafai ona ulufale i le paka e leai se totogi e ala i tamailima, mo lenei mea e te manaʻomia e auai i le "Gaudir Més" polokalama. O tamatamai lima e ave i le taimi o le lesitalaina ma tautua a le taulaga. Faʻapitoa scanners ua faʻapipiʻi i le faitotoʻa o le paka e faitau ai oe lava faʻamaumauga.

E te manaʻo e sefe le taimi ma aloese mai le laina i le faitotoʻa o le paka? Faʻatau se tiketi taʻitaʻia:

  • aofaʻi - 22 €
  • tamaiti (7-12 tausaga) - 19 €
  • penisiona (sili atu 65 tausaga le matua) - 19 €
  • mo tagata e le atoʻatoa tino - 12 €, ma tagata o loʻo ō mai ma latou - 19 €.

E mafai foʻi ona e faʻatulaga se asiasiga tumaʻoti, se tau atoa o le tau 55 €, tamaiti ma tagata penisiona - 52 €, mo turisi e le atoatoa le malosi - 45 €.

Lelei e iloa! Talu mai le 2019, i le vaitau maualuga, o tiketi e faʻatau faʻapitoa lava i luga o le upega tafailagi, o le taimi atoa e tatala ai le ofisa pepa i le faitotoʻa.

O le tau o le pepa e aofia ai se pasi turisi e alu mai le Alfons X metro i le mea e tosina i ai.

O le faitotoʻa e nonoa i le taimi ua faʻailoa i luga o le pepa malaga, o lona uiga, e aoga pea mo le isi afa itula pe a maeʻa le taimi o le asiasiga. Afai o le tiketi fai mai 10-00, ona faʻatagaina lea o oe e ulufale i le paka seʻia oʻo i le 10-30. Faʻatasi ma lau pepa ulufale ma le QR code i lau telefoni poto, alu saʻo i le faitotoʻa. Afai ua uma ona totogi le pasese, ae le lolomiina, e tatau ona lolomi; e mafai ona faia lea i le box office.

Lelei e iloa! O tiketi e mafai foi ona faʻatau mai vending machine e lata i le faitotoʻa o mea e faʻatosina mai ai pe i nofoaga o metro.

Tatalaina itula o Park Guell.

  • mai le 01.01 i le 15.02 - mai le 8-30 i le 18-15;
  • mai le 16.02 i le 30.03 - mai le 8-30 i le 19-00;
  • mai le 31.03 i le 28.04 - mai le 8-00 i le 20-30;
  • mai le 29.04 i le 25.08 - mai le 8-00 i le 21-30;
  • mai le 26.08 i le 26.10 - mai le 8-00 i le 20-30;
  • mai le 27.10 i le 31.12 - mai le 8-00 i le 18-15.

Faʻafefea ona e alu i le Park Guell.

O le tuatusi saʻo o Calle Olot, 08024 Barcelona.

Metro nofoaga latalata i le tosinaina:

  • Vallcarca;
  • Lesona;
  • Joanic;
  • Alfons X.

E tatau ona e savali pe tusa o le 1300 m, e alu aʻe le auala, ma o le alu aʻe e mafai ona lelava.

Pasi:

  • Nu 116 - mulimuli mai le metro Lesseps ma Joanic, o le va o gaioiga e tusa ma le 10 minute, o le taimi faigaluega e amata mai le 7-00 i le 21-00;
  • Bus Güell - o le auala e amata mai ia Aperila 1 mai le Alfons X metro stop, afai e i ai sau tiketi i le paka, e leai se totogi o le pasi, o le faigamalaga e tusa ma le kuata itula
  • Nu 24 - sosoʻo mai le Plaza Catalunya;
  • V19 o se vaʻalele mai Barcelonaonetta.

E tele paka taʻavale i tafatafa o le paka, o lea e mafai ai ona e sologa lelei i se taʻavale totogi.

Park Guell, na faia e Antoni Gaudí, e le naʻo se nofoaga faʻafiafia, ae o se avanoa ofoofogia e le gata ai tamaiti, ae o tagata matutua foʻi o le a fiafia e faʻaalu taimi.

O tau ile itulau e mo Novema 2019.

Mea e tatau ona e iloa ae e te leʻi asiasi i Park Guell:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: ANTONI GAUDIS BARCELONA - FOUR UNEARTHLY BUILDINGS YOU MUST-SEE IN BARCELONA (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com