Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aai o Arts ma Saienisi - o le maafaamanatu autu o Sipaniolo Valencia

Pin
Send
Share
Send

Aai o Arts ma Saienisi, Valencia o se matua le masani ai ma, atonu, o le lauiloa faailo lauiloa e le gata o le tutoatasi nuu o le igoa tutusa, ae o le atoa Sepania. O le tusiata fale, e maofa i lona tele, o se tasi o nofoaga tafafao maimoa ma faʻateleina tagata tafafao mai i itu uma o le lalolagi.

Faʻamatalaga lautele

Ciudad de las Artes y las Ciencias, o se tasi o pito sili ona tele ona mataʻina i Valencia, o se fausaga faʻafanua fuafuaina mo faʻafiafiaga faʻaleaganuʻu ma aʻoaʻoga. O se asiasiga i lenei nofoaga o le a manaia e le gata mo tagata matutua, ae faʻapea foi mo tamaiti, aua e 5 mea eseese i le taimi e tasi i luga o le 350,000 sikuea mita faʻatulagaina mo lona fausiaina.

O le aʻai o faʻasaienisi e maofa ai e le gata i lona matagofie, ae faʻapea foʻi ma se ata fou o le fausaga, lea e tele ai vaega o le bionic. Faʻafetai i lenei vaega, o le vaʻaia o lenei faigata e matua eseʻese mai isi fausaga i Valencia. E lagona lenei mea pe a maeʻa ona asia le tele o tala faʻasolopito, ma o loʻo aofia ai foʻi ma le polokalame o turisi faʻamalosia.

I le taimi nei, o le Aai o Arts ma Saienisi o se tasi o le 12 oa o Sepania. Faʻatasi ai ma le tele o isi tauva, na ia mauaina lenei taua faʻailoga i le 2007.

Talaʻaga o le foafoaga

Mo le taimi muamua, na amata ona latou talanoa e uiga i se nofoaga faʻapitoa i vaega eseese o le saienisi ma ata i le 80s. seneturi talu ai, ina ua valaʻauina e Jose Maria Lopez Pinro, o se polofesa i se tasi o iunivesite o Valencia, le malo o le taulaga e tatalaina se fale mataaga tele. O le Peresetene o Valencia i lena taimi, o João Lerma, na fiafia i le manatu o le fausiaina o sea nofoaga tutotonu, o lea na ia malamalama ai i lenei poloketi.

O le galuega i le lumanaʻi Aai na tuuina atu i se 'au o le sili tufuga atamamai na taitaia e Santiago Calatrava, o se lauiloa Sipaniolo-Suiselani tusiata fale. Ae le i oʻo i lena, taʻitasi i latou ua uma ona auai i le fausiaina o tutusa nofoaga i Munich, Lonetona ma isi taulaga Europa. O le nofoaga mo le faʻalavelave e leʻi filifilia faʻafuaseʻi - o le moega muamua o le Vaitafe o Turia, o se avanoa lautele na mafai ai ona faʻaolaola soʻo se manatu fausaga.

O le amataga fuafuaga mo le Aai o Saienisi i Valencia, pei o le galue igoa o lenei fausaga foliga mai, aofia ai le planetarium, o le saienisi falemataaga ma le 370-mita 'olo, lea o le a avea le lona tolu tulaga maualuga e le gata i Sepania, ae i le atoa lalolagi. O le tau atoa o lenei faʻasaienisi ma aʻoaʻoga faʻatulagaina na fuafuaina i le 150 miliona euro, lea na mafua ai le galu o le faʻamalieina. E ui i lea, o le galuega i luga o le faʻalavelave e leʻi faʻamutaina mo se minute, ma i le tautotogo o le 1998, 10 tausaga talu ona amata le fausiaina, na maua ai ona muamua tagata asiasi.

O le mea muamua na tatalaina i luga o le teritori o le Ciudad de las Artes y las Ciencias o le Planetarium, tusa o le 2 tausaga mulimuli ane, na faia ai loa le Prince Felipe Science Museum, ma ina ua maeʻa, ia Tesema 2002, o se paka tulaga ese. Tolu isi tausaga mulimuli ane, ia Novema 2008, le lisi o mea maeʻa na toe faʻatumuina i le Palace of Arts. Ia, o le maeʻa paʻi atu i le fausiaina o le laʻau o le fale i totonu o Agora, lea na tatalaina aloaia i le 2009.

Fausaga faigata

O le sili ona taʻutaʻua faʻasaienisi ma aʻoaʻoga laʻasaga i Valencia aofia ai 5 fale ma se faʻasologa taofi, tatalaina i tausaga eseese, ae fausiaina se tasi fausaga fausaga. Sei o tatou faamasani i nei mea faitino.

Maota o faatufugaga

O le Reina Sofia Palace of Arts, o se fale faʻafiafia matagofie, e aofia ai ma le 4 fale faʻafiafia, lea e mafai ona ofi uma atu ai i le 4 afe tagata maimoa. O le kiona-paʻepaʻe fausaga, o lona foliga e pei o le puloutau o le malo, o loʻo siʻomia e faʻatanoa vai faʻatumuina i vai azure.

O totonu o le fale tele, o loʻo teuteuina i sitaili masani a le Metitirani, e maofa i faʻataʻitaʻiga mosaic laʻititi, aʻo le potu lona lima, e faʻatulaga mo ni faʻaaliga le tumau, e i ai ona faʻaaliga taua e faʻapitoa mo faʻafiafiaga ma faʻatufugaga.

I le taimi nei, o vaega o le El Palau de les Arts Reina Sofía o loʻo talimalo ai i ni sauniga siva, o tala faʻafiafiaga, potu ma konaseti masani, faʻafiafiaga faʻa-opera, ma le tele o isi mea faʻaleaganuʻu. E mafai ona e asiasi i le Reina Sofia Palace of the Arts a le o oe, e ala i le faʻatauina o se tiketi i se tasi o faʻafiafiaga, pe o se vaega o se turisi faʻapitoa e tafafao maimoa mai ai, ma o le a e maua ai se 50-minute malaga i totonu o faapaologa ma potu.

Togalaau Vaʻa

Le Aai o Arts i Valencia e leʻi faia e aunoa ma se matagofie faʻatoʻaga botanical, lea nofoia sili atu nai lo 17 afe sikuea mita. O le togalaau eseʻese ma le paka faʻafitauli, fausiaina mai 5.5 afe tropical tropical, shrubs ma fugalaʻau, umia 119 arched vaults faia i tioata tioata.

Faʻatasi ai ma isi mea, o loʻo i ai le tele o isi mea mananaia i luga o le teritori o LʻUmbracle, lea e aofia ai le Faʻatoʻaga o Atunuʻu, le Faletusi o Faʻavaʻa Faʻatusa ma le Faʻaaliga Faʻaaliga o Palasitika Galuega, lea e ofi i totonu o le vegetative "totonu". O le Botanical Garden o loʻo ofaina ai foʻi se vaʻaiga matagofie i vaituloto faʻata, auala savali ma isi faʻapaologa.

Planetarium ma fale tifaga

O leisi vaega taua o le Ciudad de las Artes y las Ciencias o le L'Hemisfèric, o se uiga e le masani ai futuristic, na fausia i le 1998 ma o le uluaʻi meatotino a le taulaga e tatalaina i tagata lautele. I totonu o puipui o lenei fale, lea e sili atu ma le 10 afe sikuea mita le aofaʻi. m, o loʻo iai le paneta e faʻatumuina ile tekonolosi faʻaonapo nei, o le fale faʻatino leisa ma le fale tifaga 3D Imax, lea e taʻua o le fale tifaga tele i Valencia.

L'Hemisfèric lava ia, e tu i lalo o le eleele, e faia i foliga o le hemisphere, pe sili atu, o se lapoʻa mata tagata, o le laumata lea e oso i luga ma paʻu. O se vaituloto fai e faʻataʻamilomiloina lenei fausaga, i luga o le vai o loʻo atagia mai ai le afa lona lua o mata. E sili le matamata i lenei ata ile afiafi, pe a faʻamalamalamaina le fale e le gata i fafo, ae faʻapea foʻi i moli o loʻo i totonu. O le taimi lena o se faʻataʻitaʻiga e pei o se mata pupil e mafai ona vaʻaia atoatoa i totonu o le tioata tioata puipui.

Pasefika vasa

O le Oceanarium i le Aai o Saienisi ma Art (Valencia), ma le sili atu i le 500 ituaiga o sami, manu fetolofi, iʻa, manu ma invertebrates, o le sili ona tele Oceanographic faigata i Europa. Mo le faigofie o tagata asiasi, ua vaevaeina le paka i 10 sone. I se faʻaopopoga i le tele o lua aquariums lua-tulaga o loʻo i ai ona tagata, o loʻo i ai le toga togo, o se dolphinarium, faia e tagata-faʻafofoa ma se togalaau. Ma o le mea e sili ona taua, pe a manaʻomia, e mafai e tagata asiasi taʻitoʻatasi ona feofo i totonu o tane tioata ina ia mafai ai ona latou iloa lelei nisi o sui o le lalolagi i lalo o le sami.

O loʻo faʻamatalaina i lenei tusitusiga nisi faʻamatalaga auiliili e uiga ile paka.

Agora

O le multifunctional faʻaaliga nofoaga, fausiaina i le 2009 ma avea ma aupito laiti i le lotoifale fale, muamua tautua o se tele konaseti fale ma potu mo fonotaga, fono ma fonotaga. Ae ui i lea, e le o toe mamao i totonu o puipui o le fale, o lona maualuga e tusa ma le 80 m, ma o le eria e 5 afe m, e le gata i le aganuʻu, ae faʻapea foi i taʻaloga na amata ona faia - e aofia ai le Valencia Open ATP 500, o se taʻamilosaga tenisi faʻavaomalo tatala aofia ai i numera o le sili ona taua taʻaloga taʻaloga.

Faʻatasi ai ma isi mea, LʻAgora, e foliga mai o se lapoʻa fitafita fitafita, e masani ona faia faʻaaliga a le lalolagi lauiloa tisaini ma faʻafiafiaga e ala i faʻaaliga faʻaaliga. E le faagaloina foi tamaiti iinei - ile vaitaimi ole Kirisimasi, e lolovaia ai se nofoa faataavalevale tele i le faapaologa ma le susulu o aisa ma faʻafiafiaga.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Prince Felipe Science Museum

O le Interactive Science and Technology Museum, o loʻo iai le fale tele i totonu o le taulaga (tusa o le 40 afe sikuea mita), e pei o se lapoʻa e tolu fogafale, faʻatasi ai ma se faʻataʻitaʻiga tioata e le masani ai (pogisa mai saute ma malamalama mai matu). O totonu o le El Museu de les Ciències Príncipe Felipe e foliga mai o se malaetaalo, o lona taualuga e lagolagoina e ni sima tetele.

Fuafuaina o se nofoaga faʻaleaʻoaʻoga, o lenei fale mataaga e iloga i le matua faʻaaogaina. O lona uiga afai e manaʻomia, e le gata e mafai e tagata asiasi taʻitasi ona vaʻai i faʻaaliga na tuʻuina i totonu, ae ia paʻi foʻi iai latou ma latou lima, faʻapea foi ma le auai i soʻo se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi faʻaalia e tagata faigaluega o le fale mataaga.

O le teritori atoa o El Museu de les Ciències Príncipe Felipe ua vaevaeina i ni vaega eseese e taʻu mai ai le tasi poʻo le isi aʻoaʻiga - fausaga, fisiki, taʻaloga, biology, ma isi. le tino, faʻapea foʻi ma le talaʻaga o le taʻutaʻua Titanic.

I totonu o le potu e faʻata ona puipui ma faʻalo tutusa, e mafai ona e matamata i ata faʻa-ala a le BBC, ma le faʻapaologa lata ane e mafai ai ona e auai i se fonotaga pe faʻafefea ona faʻaaogaina tekonolosi fou e aoga ai i tagata lautele. I le taimi nei, o El Museu de les Ciències Príncipe Felipe i Valencia o se tasi o sili sili ona lelei e le gata i Europa, ae i le atoa lalolagi.

Alalaupapa

O le El Puente de lʻAssut de lʻOr o le alalaupapa faʻamalolo, o loʻo tu i tafatafa o le Agora, na fausiaina i le tausaga muamua atu nai lo lona tuaoi. O se fausaga ofoofogia, fuafuaina e Santiago Calatrava, fesoʻotaʻi le itu i saute o le Aai o Saienisi ma Via Menorca. O lona umi e 180 m, ma o le maualuga o le pou, lea e avea ai le matafaioi o le uila uila, e oʻo atu i le 127 m, lea e taʻua ai o le pito maualuga o le fausaga fausaga.

Faʻamatalaga aoga

O le Aai o Arts ma Saienisi i Valencia, Sepania, tatalaina i le 10 i le taeao ma tapunia i le va o le 6 ma le 9 pm faʻamoemoe i le vaitau. E le gata i lea, i aso malolo (12/24, 12/25, 12/31 ma le 01/01), e galue o ia e tusa ma le faaitiitia o taimi.

Tau tiketi:

Mea asia na asiaAtoaMa le paʻu
Planetarium8€6,20€
Saienisi Falemataaga8€6,20€
Pasefika vasa31,30€23,30€
Combo ticket mo le 2 pe 3 aso sosoʻo38,60€29,10€
Planetarium + Science Museum12€9,30€
Planetarium + Oceanographic Park32,80€24,60€
Science Museum + Oceanographic Park32,80€24,60€

I luga o se tusi! A faʻatau se tiketi tuʻufaʻatasia, e tasi le nofoaga e mafai ona asia ai le nofoaga e tasi. Faʻapea foi ma le 2020 o le faitotoʻa i le lavelave o le a tulaʻi i le tau e 50-60 Eurocents. Mo nisi faʻamatalaga, vaʻai i le 'upega tafaʻilagi aloaia - https://www.cac.es/en/home.html.

O tau ile itulau e mo Novema 2019.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Fautuaga Aoga

Alu i le Aai o Arts ma le faasaienisi (Valencia), usitai i fautuaga a latou ua uma ona laki i ai iina:

  1. Ina ia malamalama pe o fea o iai lenei mea poʻo lena mea, faʻalogo i le faʻafanua auiliili-ata faʻapipiʻiina i le faitotoʻa.
  2. O le Ciudad de las Artes y las Ciencias e tu latalata i le ogatotonu o Valencia, o lea e mafai ai ona oʻo atu i vae.
  3. Afai e te filifili e alu i nofoaga faitele, vaʻai pasi 14, 1, 35, 13, 40, 15, 95, 19 ma le 35 mai itu eseese o Valencia.
  4. Taʻavale i luga o le teritori o le faʻafitauli e totogi. A faʻatau se pasese ulufale i le Planetarium ma le Oceanographic Park, o le tau e tusa ma le 6 €. O i latou e mananaʻo e sefe a latou tupe, e tatau ona faʻaaoga avanoa e paka ai taavale e leai se tau, e totino i faleoloa faʻatau o Agua ma El Saler.
  5. Mo savali e mafai ona faʻaalu ia 2-3 itula, e tatau ona e filifilia lavalava ma seevae sili ona mafanafana - e tatau ona e savali iinei tele.
  6. Ciudad de las Artes y las Ciencias e aoga le asia i le ao ma le afiafi - o le vaʻaiga o le fausaga e matua eseʻese lava.
  7. Ua fiu e maimoa, ma afe i se tasi o faleʻaiga i totonu o le atunuʻu - e manaia tele le meaʻai, ma e taugofie foʻi tau.

O nofoaga sili ona matagofie i Valencia:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: DO NOT GO TO ART INSTITUTES - YLYL (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com