Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Innsbruck Ausetalia - Maualuga Aulelei

Pin
Send
Share
Send

I le atumauga, i le itu i saute o le tumutumu o Nordkette, lea e feiloai ai le vaitafe Inn ma Sill, o le taulaga o Innsbruck. E ona ia Ausetalia, ma lauiloa i le lalolagi atoa o se sili ona lelei tafaoga tafaoga, taʻitasi, o le taumalulu o le "sili ona mafanafana" vaitau iinei. I le taumalulu, o fale mataaga uma ma faleʻaiga e galulue i lenei aʻai, ma o le auala tele e tumu i soʻo se taimi o le aso. I le tau mafanafana ma le tautoulu tagata eo mai iinei e faia mauga ma savaliga sopo, ae e leai lava se tele o le au tafafao maimoa. Innsbruck ofo atu i ana malo le tele o numera o mea matagofie, ma o le taimi lea o le tausaga e mafai ai ona e vaʻaia i latou ma le toʻafilemu ma aunoa ma se vevesi.

Alu i Innsbruck, e tatau ona e fuafuaina ma le faʻaeteete lau malaga, aemaise pe a fai e puʻupuʻu. A uma mea uma, afai e te iloa tonu le mea e vaʻaia, a tusa lava pe tasi le aso e mafai ona e vaʻaia le tele o vaʻaiga i Innsbruck. Ina ia e le misia se mea taua, siaki la matou filifiliga o pito i luga matagofie i lenei lauiloa Austrian nofoaga.

Ae muamua, e tatau foi ona tatou taʻua le Insbruck Card. O le mea moni o tau i Ausetalia e maualuga. O lesi foi mea:

  • tafaoga tafaoga (2 itula) i Innsbruck ma le taʻiala a Rusia e tau 100-120 €,
  • potu i se faletalimalo taugofie 80-100 € i le aso,
  • malaga i femalagaaʻiga lautele 2.3 Euro (2.7 pepa mai le avetaʻavale),
  • taxi 1.70-1.90 € / km

Ina ia sefe le tupe i le taimi o lau tafaoga, i le taimi lava e taunuʻu ai i Innsbruck, e mafai ona e alu i le Tourist Infromation office ma faʻatau se Insbruck Card. O loʻo avanoa lenei card ile tolu ituaiga: mo le 1, 2 ma le 3 aso. Talu mai Setema 2018, o lona tau e 43, 50 ma le 59 €, faʻatulagaina. Mo i latou e omai i Ausetalia, Innsbruck, ma mananaʻo e vaʻai i le tele o vaaiga o lenei taulaga i le aso e tasi, o le Insbruck Card e tatalaina avanoa faʻaopoopo. E mafai ona e faitau iai i le www.austria.info.

Maria Theresa auala

O le talaʻaga ogatotonu o Innsbruck ua vaevaeina i 2 itumalo: City Center ma Old Town.

O le taulaga tutotonu o loʻo tu i le Maria-Theresien-Strasse, lea e amata mai le Arc de Triomphe ma foliga mai o se auala auala i le atoa poloka. Ona afe taumatau lea o laina nofoaafi, ma liliu le auala Maria Theresa i se auala savali.

O le mea e amata ai le sone savali, o le maʻa faʻamanatu na fausiaina e faʻamanatuina ai le faʻasaʻolotoga o Tyrol mai 'au a le Bavarian i le 1703. O le maafaamanatu o se koluma, agai agai i luga i le 13 m (e taua o le koluma o St. Anne), i le pito i luga o loo i ai se faatagata o le Virgin Mary. O loʻo iai faʻatagata o St. Anne ma St. George i tafatafa o le pou.

O le tagata savali o Maria Theresa Street e lautele lautele ma e aoga le valaauina o le sikuea. E aofia ai tamaʻi fale, vali i lanu eseʻese ma eseʻesega o fale. E tele faleoloa, faleoloa o faʻamanatuga, faleʻaiga mafanafana ma tamaʻi faleʻaiga. E masani ona potopoto tagata tafafao maimoa i le auala o Maria Theresa, aemaise i le afiafi, ae le avea ai lea ma mea e tumu ai ma pisapisao.

O le faʻaauauina o Maria-Theresien-Strasse o Herzog-Friedrich-Strasse, taʻitaʻi saʻo i le Old Town.

Mataʻaga a le Old Town o Innsbruck

O le taulaga tuai (Altstadt von Innsbruck) e laʻititi lava: naʻo le tasi le poloka o ni auala vaiti, e faʻataʻamilo ai se auala savali i se liʻo. O le Old Town na avea ma nofoaga na faʻatauaina ai vaaiga taua a Innsbruck.

Fale "Taualuga Auro"

Fale "Taualuga Auro" (le tuatusi: Herzog-Friedrich-Strasse, 15) e lauiloa i le lalolagi atoa o le faʻailoga o Innsbruck.

I le seneturi lona 15, o le fale o le maota o le Emperor Maximilian I, ma o le faatonuga a le emepera na faaopoopo ai i ai se faamalama auro. O le taualuga faʻamalama fala o loʻo ufiufi i apamemea teuteuina tile, o le aofaʻi o 2,657 ipu. O puipui o le fale e teuteuina i atavali ma maʻa faʻamama. O ata o loʻo faʻaalia mai ai manu ofoofogia, ma o le atavali o loʻo iai ofutalaloa o aiga, o vaʻaiga o tala faʻasolopito o mea na tutupu.

E sili pe a e sau ile Golden Roof House ile taeao: ile taimi lea, e paʻu ave ole la e susulu ai le taualuga ma vaʻaia manino ai le atavali. I se faʻaopopoga, i le taeao toeititi leai ni turisi iinei, ma e mafai ona e tu saogalemu i luga o le tupu loggia (ua faʻatagaina lenei), vaʻai i le taulaga o Innsbruck mai ia ma puʻeina ata ofoofogia o se faʻamanatuga o Ausetalia.

Lenei o le fale tuai fale o se fale mataaga faʻapitoa mo Maximilian I. O faʻamatalaga faʻaalia ai faʻasolopito tusitusiga, ata tuai, ofutau ofutau.

E galue le fale mataaga e tusa ma le faasologa lenei:

  • Tesema-Aperila ma Oketopa - Aso Lua-Aso Sa mai le 10:00 i le 17:00;
  • Me-Setema - Aso Gafua-Aso Sa mai le 10:00 i le 17:00;
  • Novema - tapunia

Ulufale mo matutua o 4 €, faʻaititia - 2 €, aiga 8 €.

'Aai' olo

O le isi faʻailoga ma le faʻatosinaina o Innsbruck e tu latalata i le muamua, e ala ile tuatusi Herzog-Friedrich-Strasse 21. O le 'olo' aʻai lea o Stadtturm.

O lenei fausaga e faia i se foliga o se ogāumu ma oʻo atu i le maualuga o le 51 m.Pe a suʻesuʻeina le 'olo, e foliga mai na faʻapipiʻi i luga se maʻa mai se isi fale - e foliga matagofie tele i luga o pa maualuluga malosi. O le mea moni o le muamua o se tumutumu na tu i luga o le 'olo, fausia i le 1450, ma na maua ai le lanumeamata aniani-foliga pogisa ma faigofie maa faʻatusa na o le 100 tausaga mulimuli ane. O le uati lapoʻa uati e fai ma se teuteuga muamua.

E tu saʻo i luga atu o lenei uati, ile maualuga o le 31 m, e iai le faʻataʻitaʻiga o le poletito. Ina ia aʻea, e tatau ona e manumalo i laʻasaga e 148. Mai le maota vaʻaia Stadtturm, o le Old Town o Innsbruck tatalaina i lona mamalu uma: o le taualuga o tamai, meataalo-pei fale i luga o auala anamua. Oe mafai ona vaʻaia e le gata i le taulaga, ae faʻapea foʻi ma laufanua faʻalelalolagi.

  • O se tiketi i le vaega e faʻatau ai le tau e 3 € mo tagata matutua ma le 1.5 € mo tamaiti, ma le Innsbruck Card, e leai se totogi e ulufale ai.
  • E mafai ona e asia lenei mataʻina i soʻo se aso i lenei taimi: Oketopa-Me - mai le 10:00 i le 17:00; Iuni-Setema - mai le 10:00 i le 20:00.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

Falesa o Sagato Iakopo

Falesa o St.James i Innsbruck o loʻo tu Sikuea Domplatz (Domplatz 6).

O le falesa (XII seneturi) na fausia i maʻa efuefu ma e paʻaʻe foliga aʻe, ae i le taimi lava e tasi ua lauiloa o se tasi o sili ona matagofie malumalu i Austria. O le faʻataʻitaʻi o le fale e faʻatautaia e olo maualuluga ma fale e lua ona faʻavae ma le uati lava e tasi. I luga aʻe o le totonugalemū o le faitotoʻa o loʻo iai le faʻatagata tiʻetiʻeina o Sagato Iakopo, ma ile faʻailoga o le tympanum o loʻo iai se faʻatagata o le Taupou.

O le faafeagai atoa o le austere façade o le mauoa i totonu teuteuga. O koluma maʻa eseese e faʻatumauina e faʻamaeʻaina ma kapeta matagofie e vaneina. Ma o le teuteuina o semi-arches, lea o loʻo teu ai le potu teu maualuga, o se teuteuina o le stucco teuteuina. O le faʻalo e ufiufiina i atavali pupula e atagia mai ai vaaiga mai le olaga o St.James. O le autu relic - o le faʻailoga "Virgin Mary le Fesoasoani" - o loʻo tu i luga o le fatafaitaulaga tutotonu. O le okeni okeni ma teuteu auro o se aoga faʻaopoopoina i le malumalu.

Aso uma i le aoauli, 48 logo logo i St. James Cathedral.

E mafai ona e asia le malumalu ma vaʻai totonu i totonu e aunoa ma se totogi, ae mo le avanoa e puʻeina ai se ata o lenei vaʻai a Innsbruck e te totogia le 1 €.

Mai ia Oketopa 26 e oʻo ia Me 1, e tatala ai St. James Cathedral i taimi nei:

  • mai le Aso Gafua i le Aso Toʻonaʻi mai le 10:30 i le 18:30;
  • i Aso Sa ma aso malolo mai le 12:30 i le 18:30.

Hofkirche lotu

O le Ekalesia Hofkirche on Universitaetsstrasse 2 o le mitamita o tagata Ausetalia uma, e le naʻo se faʻailoga iloga i Innsbruck.

O le falesa na fausia o se tuugamau mo Emperor Maximilian I e le atalii o lona atalii o Ferdinand I. O le galuega na sili atu ma le 50 tausaga - mai le 1502 i le 1555.

O totonu e puleaina e uʻamea ma maamora elemeni. O se lapoʻa sarcophagus o maamora uliuli, teuteuina i ata fesoasoani (24 i le aofaʻi) o vaaiga mai le soifuaga o le tupu. O le tauemuga e maualuga tele - i le tulaga lava e tasi e pei o le fatafaitaulaga - na mafua ai le ita o le au pulega o le ekalesia. Ole mafuaʻaga autu lea na tanu ai le tino o Maximilian I i Neustadt, ae le aumaia i Hofkirche.

I tafatafa o le sarcophagus o loʻo i ai se faʻatagata faʻatulagaina: o le tootutuli emperor ma 28 sui o le tupu aiga tupu. O faʻatagata uma e maualuluga nai lo le tagata, ma latou te faʻaigoaina o le "black retinue" a le tupu.

I le 1578, na faʻaopopo ai le Silver Chapel i le Hofkirche, o le tuugamau o Archduke Ferdinand II ma lona toʻalua.

O le Hofkirche e tatala i le Aso Sa mai le 12:30 i le 17:00, ma i le toega o le vaiaso mai le 9:00 i le 17:00. E tatau ona maitauina o le tosina na tapunia mo maua fua asiasiga, ae e mafai lava ona e alu i totonu ma vaʻaia lona totonu teuteuina. Talu ai o le ekalesia e masani ona tuʻufaʻatasia ma le Tyrolean Museum of Folk Art, oe mafai:

  • faʻatau se pepa lautele e asiasi ai i le fale mataʻaga ma le lotu i le taimi e tasi;
  • faia se maliega muamua ma le aufaigaluega fale mataaga e uiga i le le faʻalavelaveina le ulufale atu i le falesa e ala i lona faitotoʻa autu (numera telefoni o le fale mataaga tiketi ofisa +43 512/594 89-514).

Imperial Palace "Hofburg"

Kaiserliche Hofburg tu i luga o le auala Rennweg, 1. I le vaitaimi atoa o lona olaga, sa tele taimi na toe fausia ai le maota, faʻatasi ai ma maota ma fale fou. O le fale e lua ona apaʻau tutusa; o le ofutau o le Habsburgs o loʻo tuʻu i luga o faʻamalama o le faʻatotonu o foliga. O le Gothic tower, na fausia i le vaitaimi o Maximilian I, na sao mai lava, o le falesa na fausia i le 1765 na sao mai foi.

Talu mai le 2010, ina ua maeʻa le toe faʻaleleia o galuega, o le Hofburg Palace i Innsbruck e matala mo tafaoga. Ae e oʻo mai i le taimi nei, mai le 27 potu faʻatautaia o loʻo iai nei, e naʻo nai nai fale e mafai ona e vaʻai iai.

O le mitamita o le "Hofburg" o le State Hall. O ona faʻalo e teuteuina i atavali lanu eseese, ma luga o puipui o loʻo iai ata o le Emepela, lona toʻalua ma le la fanau e 16. O lenei potu e lautele ma susulu, ma moli uila uʻamea ma moli puipui o le puipui, lea e tautau iinei i le tele o numera, maua ai faʻaopopo moli faʻapitoa.

  • O le Hofburg Palace e tatala i tagata lautele i aso uma mai le 09:00 i le 17:00.
  • O se tagata matutua tiketi tau 9 €, ae faʻatasi ai ma le Innsbruck Card ulufale e leai se totogi.
  • E faʻasa ona puʻeina ni ata i nofoaga o lenei faʻailoga iloga o le Innsbruck.

I le auala, mo tagata e le masani i le talaʻaga o Ausetalia ma e le iloa Siamani po o le Igilisi, o se maimoaga i le maota ono foliga faigata ma le fiu. I lenei tulaga, e mafai ona na o sau savalivali i le paka faʻataʻamilosaga a le Hofgarten i le isi itu.

Castle "Ambras"

O le Ambras Castle i Innsbruck o se tasi o mea sili ona taʻutaʻua i Austria. O lenei ua faʻamaonia e le mea moni o le maota o loʻo faʻaalia i luga o le € 10 siliva tupe siliva. O Schloss Ambras o loʻo tu i le itu i sautesasaʻe o le taulaga o Innsbruck, i luga o le tumutumu o le mauga mai tafatafa o le vaitafe o le Inn. Lana tuatusi: Schlossstrasse, 20 tausaga.

O le maota paʻepaʻe papaʻe o le Upper ma Lower Castles, ma le Sipaniolo Hall e fesoʻotaʻi i latou. O loʻo iai se ata puʻe ata i le Castle i Luga, e te iloa atu ai ata e 200 a atisi lauiloa mai le salafa o le lalolagi. O le maota pito i lalo o le Chamber of Arts, o le Gallery of Miracles, o le Chamber of Arms.

O le Sipaniolo Hall, fausia e pei o se lauolaola potu, ua manatu o le sili freestanding fale o le Renaissance. O iinei e mafai ona e vaʻai ai i faitotoʻa o mosaic, o se faʻalo i luga o le fale, o puipui tulaga ese i luga o puipui o loʻo atagia mai ai pule e 27 o le laueleele o Tyrol. I le taumafanafana, o le Innsbruck Early Music Festivals faia iinei.

Schloss Ambras e faʻataʻamilomiloina e se paka, i luga o le teritori o faʻafiafiaga autu e faʻatulagaina i tausaga uma.

  • Schloss Ambras e matala i aso uma mai le 10:00 i le 17:00, ae na tapunia ia Novema! Ulufale mulimuli 30 minute ae leʻi tapunia.
  • O tagata asiasi i lalo ole 18 tausaga le matua e faʻatagaina ona asiasi i le maota o le tupu e aunoa ma se totogi. E mafai ona vaʻaia e tagata matutua lenei faʻatosinaina o Innsbruck mai ia Aperila ia Oketopa mo le 10 € ma mai ia Tesema ia Mati mo le 7 €.
  • E mafai ona nonoina se taʻiala leo mo le 3 €.

Nordkettenbahnen uaea taʻavale

Funicular "Nordkette" e le gata e maua ai le avanoa e vaʻai uma matagofie o atumauga laufanua ma taulaga taulaga mai le maualuga, ae o se lauiloa foi futuristic faʻailoga iloga uma Austria. O lenei uaea taʻavale o se ituaiga o hybrid o se faʻatutuina ma se nofoaafi. O le Nordkettenbahnen e 3 faʻasolosolo malie faʻasologa ma nofoaga e 4.

O le nofoaga muamua - o le tasi e amata ai ona faʻatautaia auala - o loʻo tu i le ogatotonu o le Old Town, latalata i le fale o le Konekeresi.

Hungerburg

O le isi nofoaga o iai i le maualuga o 300 m.O le Hungerburg e seasea ona ufitia e ao, ma o loʻo iai ni manatu matagofie mai ii. Mai lenei nofoaga e mafai ona e toe foʻi i Innsbruck i vae i luga o se tasi o tele auala o eseʻese tulaga faigata. Lenei amata le "ala auala" mo i latou e fiafia i le mauga - e ui atu i luga o 7 tumutumu, ma e tusa e 7 itula e faʻamaeʻaina ai. A leai sau mea faigaluega, e mafai ona e lisiina ile faleʻoloa o taʻaloga i le isi nofoaga - "Zegrube".

"Zegrube"

O loʻo faʻaauupegaina i le maualuga o le 1900 m. Mai lenei maualuga e mafai ona e vaʻaia ai vanu o Intal ma Viptal, o tumutumu mauga o le Zillertal itulagi, o le Stubai glacier, ma e mafai ona e vaʻai foʻi i Italia. E pei o le nofoaga muamua, mai iinei e mafai ona e alu i Innsbruck i luga o le savali auala. E mafai foi ona e alu i luga o se uila i le mauga, ae ia manatua o le tupuʻaga mo uila uila e faigata.

"Hafelekar"

O le nofoaga mulimuli o le "Hafelekar" o le mea sili ona maualuga - na vavaeʻese mai le vae o le mauga i le 2334 m. I luga o le auala mai le "Zeegrube" i lenei nofoaga, o le uaea taʻavale e masani ona ufiufi e ao, ma tagata o loʻo nonofo i totonu o faʻasolosolo maua se lagona o lele i luga o le eleele. E mafai ona e vaʻai ile Innsbruck, le vanu o Intal, le atumauga o Nordkette, mai le maota mataʻitusi o Hafelekar.

Fesoasoani fesoasoani ma faʻamatalaga aoga

  1. O le tau o tiketi mo le Nordkette e eseʻese mai le 9.5 i le 36.5 € - e faʻamoemoeina lava i nofoaga o loʻo faia ai le faigamalaga, pe o le ai ai se tiketi tasi pe lua uma. E mafai ona e mauaina nisi mea e uiga i lenei mea i luga o le 'upega tafaʻilagi aloaʻia www.nordkette.com/en/.
  2. Nordkette e faʻagaioia i le fitu aso i le vaiaso, ae o nofoaga taʻitasi e i ai a latou lava taimi faʻatulagaina - o mea i luga e tatalaina mulimuli ane ma tapunia vave. I le i ai o le taimi e asiasi ai i nofoaga uma, e tatau ona e oʻo mai i le taimi o le tuʻua o ala savali latalata i le fale o le Konekeresi i le 8:30 - o le a lava le taimi seʻia o le 16:00 mo se maimoaga taamilo.
  3. E ui lava o cabins-trailers uma e i ai pupuni pupuni ma le taualuga, e sili ai lava le nofo i le siʻusiʻu o le mulimuli trailer - i lenei tulaga, o le a mafai ai ona saoloto faʻamalieina le matagofie laufanua matagofie ma e puʻeina mea uma i luga o mea puʻeata.
  4. Ae le i o le faigamalaga, e fautuaina le vaʻai i le tau i se tau: i se aso puaoa, o le vaʻaia e matua faʻagata lava! Ae e tatau ona fai ou ofu mafanafana i soʻo se tau, aua e oʻo lava i le maualuga o le taumafanafana e fai lava si malulu i luga o mauga.
  5. I se isi itu, o le funicular o se auala sili lea ona faigofie e alu ai i ni taʻutaʻua lauiloa o Innsbruck pei o le Alpine Zoo ma le Bergisel springboard.
Oso faaseʻe "Bergisel"

Talu mai lona tatalaina, o le Bergisel Ski Jump ua avea e le gata o se futuristic faʻailoga i Innsbruck, ae o se sili ona taua taʻaloga fale i Austria. Faʻatasi ai ma taʻaloga fiafia, o le Bergisel Ski Jump e lauiloa i le talimalo i le tulaga 3 o le Ski Jumping World Cup, o le Four Hills Tour.

Faʻafetai i le toefausiaina lata mai, o le fale, tusa ma le 90 m le umi ma toeititi 50 m maualuga, ua avea ma se agalelei ma sologa lelei faʻatasi o se 'olo ma se alalaupapa. O le olo e faʻamutaina i le lamolemole ma le "malu" o le fausaga, o loʻo iai le pupula o le auala mo le faʻavavevave, o le lautele vaʻaia ma le cafe.

E mafai ona e aʻe i le pito i luga o le mea faʻatosina e ala i sitepu (e 455 latou), e ui lava e sili atu ona talafeagai le faia o lenei mea i luga o le lifi o pasese. I le taimi o le tauvaga mai le maitauina vaʻa, oe mafai ona matamata i tagata afeleti mai luga. O tagata masani e masani ona asiasi i le 'olo ina ia puʻeina se ata o le taulaga o Innsbruck ma vaʻai i vaaiga o atumauga o Alpine.

Ina ia asia lenei taʻaloga taʻutaʻua i Ausetalia, oe manaʻomia le aveina o le Nordkettenbahnen uaea taʻavale i le nofoaga i luga "Hafelekar", ma mai iina savali pe ave se lifi saʻo i le osooso faaseʻe. E mafai foʻi ona e sau i luga ole pasi vaʻai a le Sightseer - o lenei filifiliga e aoga tele ile Innsbruck Card.

  • Oso faaseʻe "Bergisel" tu i: Bergiselweg 3
  • O le faitotoʻa i le laupapa laupapa e totogi, seʻia oʻo i le 31.12.2018 o le tau e 9.5 €. O auiliiliga faʻamatalaga e uiga i le tau o le ulufale ma itula amata o le taʻaloga faigata e mafai ona maua i luga o le upega tafaʻilagi www.bergisel.info.
Alpine zoo

Faʻatasi ai ma nofoaga iloga o Innsbruck o lana autu Alpine Zoo, o se tasi o maualuga i Europa. O loʻo tu i luga o le malifa o le Mauga oketketten, i le maualuga e 750 m. Lana tuatusi: Weiherburggasse, 37a.

Alpenzoo o le fale e sili atu i le 2000 manu.I totonu o le pa manu e mafai ai ona e vaʻaia e le gata i vao, ae faʻapea foi manu vaefa: povi, 'oti, mamoe. E matua mama lava ma lelei le fafagaina o meaola uma, e teuina i totonu o pusa avanoa i fafo ma ni malutaga faʻapitoa mai le tau.

O le faʻatutuina o fale o le fale o manu e ofoofogia: o fale o loʻo tu i tafatafa o le mauga, ma faʻataʻamiloina auala sima faʻataʻamilo ia latou.

Alpenzoo e tatala i le tausaga atoa, mai le 9:00 i le 18:00.

O le ulufale ulufale tau (o le tau i totonu o euro):

  • mo tagata matutua - 11;
  • mo tamaiti aʻoga ma penisiona ma le pepa - 9;
  • mo tamaiti 4-5 tausaga - 2;
  • mo tamaiti 6-15 tausaga - 5.5.

E mafai ona e alu i le fale manu:

  • mai le ogatotonu o Innsbruck i vae i le 30 minute;
  • luga o le Hungerburgbahn funicular;
  • e ala ile taʻavale, ae e toʻaitiiti lava paka taʻavale e lata ane ma e totogi latou;
  • luga o le taulaga vaʻaia pasi Le Sightseer, ma le Innsbruck Card malaga ma ulufale i le faleoloa o le a saoloto.
Swarovski Museum

O leisi mea e vaʻai ai i Innsbruck o loʻo fautuaina e le tele o turisi ua maeʻa asia iina, o lona uiga o le Swarovski Museum. I le tusi muamua i le Siamani, o le igoa o lenei falemataʻaga sipelaina Swarovski Kristallwelten, ae e lauiloa foi o le "Swarovski Museum", "Swarovski Crystal Worlds", "Swarovski Crystal Worlds".

E tatau ona faʻamalamalamaina i le taimi nei Swarovski Kristallwelten i Austria e le o se falemataʻaga o le tala faʻasolopito o se lauiloa ituaiga. E mafai ona taʻua o se teʻa moni, ma o nisi taimi e matua leaga ai lava le fale faʻafiafia, o se falemataʻaga o tioata poʻo ni ata o aso nei.

O le Swarovski Museum e le tu i Innsbruck, ae i le tamaʻi taulaga o Wattens. Mai Innsbruck, alu iina pe a ma le 15 km.

Swarovski 'oa o loʻo tu i totonu o le "ana" - o loʻo nofo i lalo o le maupuʻupuvao ma siʻosiʻomia e se paka tele. Lenei lalolagi o faatufugaga, faʻafiafiaga ma faʻatauga e aofia ai le vaega o le 7.5 hectares.

O le faitotoʻa i le ana o loʻo leoleoina e se tagata tino ese o le Guardian, peitaʻi, e naʻo lona ulu e vaʻaia ma mata-tioata tetele ma le gutu e tafe mai ai se afu.

I le potu pito i tua o le "ana" e mafai ona e matamata eseesega i luga o le autu o le lauiloa galuega a Salvador Dali, Keith Haring, Andy Warhol, John Brecke. Ae o le faʻaaliga taua lava o le centhenar - o le tioata tipi pito sili ona tele a le lalolagi, o lona mamafa e 300,000 carats. O foliga o le centhenar shimmer, emiting uma lanu o le nuanua.

I le potu e sosoʻo ai, ua matala le fale faʻatini masini a Jim Whiting, lea e mafai ona vaʻaia ai mea lele e leʻi mafaufauina o lele ma siva.

E le gata i lea, o se sili atu le talitonuina tala pepelo faʻatalitali tagata asiasi - i totonu o se tele tioata! Lenei o le "Crystal Cathedral", o le spherical dome o le 595 elemene.

E faʻaiʻu le malaga ile Crystal Forest Hall. O laau i le togavao faʻataulaitu tautau mai le faʻalo, ma i latou taʻitasi o loʻo i ai se fatufatu autu ma se ata vitio. Ma o loʻo i ai foʻi ao le faʻaaogaina o uaea ma le faitau afe o mataua faʻataugofie.

O loʻo i ai le fale taʻalo ese a tamaiti - o se potu e le masani ai e 5 potu fogafale ma isi ata faʻataʻavalevale, trampolines, sitepu o le upega tafailagi ma isi faʻafiafiaga ua fuafuaina mo tagata asiasi mai le 1 i le 11-13 tausaga.

O le faleoloa tele Swarovski i luga o le paneta o loʻo faʻatali mo i latou e mananaʻo e le gata e vaʻai tioata, ae faʻatau foʻi se mea e manatua ai. Tau mo oloa amata ile € 30, o loʻo iai faʻaaliga mo le € 10,000.

Le tuatusi Swarovski Kristallwelten: Kristallweltenstraße 1, A-6112 Wattens, Austria.

Faʻamatalaga faʻapitoa mo turisi

  1. Mai Innsbruck i le fale mataʻaga ma toe foʻi mai, o se faʻailoga faʻapitoa e alu i le vaʻa. O lana malaga faʻatamaitaʻi i le 9:00, o le aofaʻi o 4 vaʻalele taʻitasi 2 itula. E i ai foi le pasi o loʻo tamoʻe i luga o le auala Innsbruck - Wattens - e tatau ona e alu i le nofoaga o Kristallweltens. Lenei pasi pasi mai le 9:10 i le taeao ma alu ese mai le Innsbruck Central Bus Station.
  2. O le ulufale ulufale i le fale mataʻaga mo tagata matutua tau 19 €, mo tamaiti mai 7 i le 14 tausaga le matutua - 7.5 €.
  3. Swarovski Kristallwelten e matala i aso uma mai le 8:30 am i le 7:30 pm, ma ia Iulai ma Aukuso mai le 8:30 am i le 10:00 pm Ulufale mulimuli toe tasi le itula ae leʻi tapunia. Ina ia aua neʻi tu i totonu o laina tetele mo pasese ona le faʻatopetope ai lea i totonu o potu, e sili ai le taunuʻu atu i le fale mataaga e le oʻo atu i le 9:00.
  4. I le taimi o le asiasiga i le Swarovski Museum, e mafai ona e mauaina faʻamatalaga atoatoa e uiga i mea taʻitasi e ala i lau telefoni poto. Pau lava le mea e te manaʻomia e ulufale ai i totonu o le upega tafailagi e leai se tau mo tagata asiasi "c r y s t a l w o r l d s" ma faʻaaoga le fesoʻotaʻiga www.kristallwelten.com/visit e maua ai se kopi feaveaʻi o le maimoaga.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Faaiuga

Matou te faʻamoemoe o lenei tusitusiga o le a fesoasoani ia te oe e filifili poʻo a vaʻaiga i Innsbruck e aoga le vaʻaia muamua. Ioe, e le o nofoaga manaia uma o se tasi o taulaga sili ona matagofie i Ausetalia o loʻo faʻamatalaina iinei, ae faʻatapulaʻa le taimi o femalagaaʻiga, e lava lelei mo le suʻesuʻeina.

Maualuga lelei ata vitio faʻaalia vaʻai a Innsbruck ma ona siʻosiʻomaga. Tagaʻi ane!

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: TIZTANA X MALIOLIO - Lou Toalua original 2020 (Iuli 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com