Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻatoʻaga teuteuga - cypress spurge Vala o le tausiga ma le ata o se fugalaʻau

Pin
Send
Share
Send

O le Cypress spurge o se laau e sili ona aoga; e faʻaaogaina i le togalaʻau, i luga o atu mauga ma maʻa fugalaʻau. Herbalists faʻaaogaina o se vailaʻau laʻau.

O le ituaiga e le faʻalelei, faigofie ona faʻatele ma toetoe lava a le manaʻomia le faʻalogo ma le le manaʻomia le tausiga. Sosoo ai, matou te taʻuina atu ia te oe poʻo le a le ituaiga o laʻau, o a tulafono mo le vaʻaia.

Faʻafefea ona toe gaosia eupalu, o faʻamaʻi ma faʻamaʻi e mafai ona faʻatamaia ai le togavao. E mafai foi ona e vaʻai i foliga o le fugalaau i le ata.

Faʻamatalaga botani

Cypress spurge o se vao afu o le aiga Euphorbia. I lalo o tulaga masani, e ola i Sisifo o Europa, Siberia, le Caucasus, ma Central Asia. O se unpretentious ituaiga, i le fale na te ola i totonu o paina vaomatua, i luga o atu mauga, luga o maʻa ma ala foe. O le mea lea, o le ituaiga e le picky e uiga i eleele, e mafai ona tatalia le matutu tau. Faʻasino i taimi tumau. E i ai se mamana, lelei-faʻapipiʻi vaega faʻaputuga ogāumu cylindrical.

O le togavao o loʻo sosolo, maualalo, o le maualuga o se tagata matua e oʻo atu i le 25-30 cm. O laʻau e saʻo, e oʻo atu i le 20-24 cm le umi, lala lelei i lalo, e oʻo atu i le 0.4 - 0.5 cm le lautele.

O laʻau ei ai lona uiga faʻavae, e pei o nila, o le mea lea o le igoa o le ituaiga - cypress euphorbia. Lea laulaʻau mafai ona tupu feʻaveaʻi, faʻafeagai, i ai le oblong laina faʻasolosolo pe lanceolate foliga, faʻalagolago i le subspecies. Leaves e sessile, oʻo atu i le 2 - 3 cm le umi ma le 0.5 cm lautele. O laulaʻau e lanumeamata, ma le lanu efuefu, soososo. Umbellate inflorescences, tele, aofia ai le tele o vaega. Lanu samasama - lanumeamata laulaʻau e fausia faataamilo i fugalaʻau.

O le ituaiga e faatatau i dioecious laau, o fugalaʻau o le fafine ituaiga e lautele, e tele stamens. E tele fugalaʻau faʻapoloaʻi aliʻi, o loʻo i totonu i totonu pistil lapoʻa. E lanu samasama fugalaʻau ma le olive poʻo le lanu viole. O le fugalaʻau e umi, e sau i le faaiuga o Me - amataga o Iuni. Tele fomaʻi ua toe fuga ia Setema.

Faʻaaliga! fugalaʻau maua a manogi malosi.

O fualaʻau e pula ia Aukuso - Setema. O le fualaʻau e foliga mai o se truncated, gaoa, oval tolu-aʻa laʻau oʻo i le 2 - 3 mm le umi. E masani ona tupu i le togalaʻau, i le atunuʻu, i au lava togafiti. Vaʻaia manaia uma toʻatasi ma faʻatasi i fugalaʻau fugalaʻau, ma tamaʻi irises, ma eseese bushes.

E taʻua o se faʻamalologa laau; i vailaʻau faʻamasani, infusions o le susu o le cypress o loʻo faʻaaogaina e fai ma vailaʻau faʻasusu, analgesic, antineoplastic. O le sua o le laau e aveʻese ufiufi ma kalama.

Se ata

Lalo oe o le a vaʻai i se ata o le fugalaʻau:




Tausiga vaʻaiga

Vevela

Cypress spurge e faigata tele i le vevela, faʻatagaina soʻo se tau oso i luga. Perennial faigofie faʻapalepale i le taumalulu, e le manaʻomia malutaga.

Taua! I tau malulu ma le leai se kiona, e mafai ona e ufiufi laʻau i laʻau paina paina ina neʻi liu aisa.

Faasusu

E mafai e Bushes ona faia e aunoa ma le faʻainuina, o suamalie e taofia le susu mai le faʻasusu. E tatau le faʻasūsū i le tautotogo, i le vaitaimi o le tupu olaola. Faʻasusu e feololo, i le aʻa. Afai o le pupuʻu foliga vaʻai i le vevela o le taumafanafana, e tatau ona faʻasūsūina le faʻavae - o le a avea lafulemu lauolaola ma fou.

Susulu

O lenei ituaiga e fiafia i susulu o le la; mo le atoa fausiaina o se togavao, e manaʻomia le susulu o le la. E mafai foi ona tupu le togalaʻau i ni nofoaga paolo ma paolo malamalama. O se mafiafia paolo e cont conticated, o le togavao le maua ai lo latou matagofie ma teuteuina aafiaga, fugalaʻau e tuai pe le tupu lava. Faatasi ai ma le le lava o le malamalama, o lala ua toso, manifinifi.

Teuteuina

Ina ua maeʻa fugalaʻau, e manaʻomia e togavao le teuteuina o le leai ni au, o lenei faiga e faʻamalosia ai le toe fuga ma tumau foliga o le togavao.

Afai e te le tipi ese lala, ona avea lea o le togavao ma vao le lelei i le togalaʻau, leiloa lona manaia.

I le faaiuga o le tautoulu, ao le i oo i le taumalulu, o le perennial tatau ona tipi ese, tuua 3 - 4 cm o au i le pito i lalo. O le teuteuga o le faiga e sili ona lelei faia i totini lima, o le sua e matua oona, pe a paʻu luga o le paʻu po o mata, e mafai ona mafua ai mu poʻo allies.

Laʻei pito i luga

E le tau manaʻomia e le laʻau ni faʻalavelave i le faʻapalaina o le palapala. A toto, faʻaopopo le humus poʻo le faʻapala i le palapala. O na fafagaina e masani lava ona lava mo le 1 - 2 tausaga.

Fautuaina e le au fai togalaau le paluina o le substrate i le otaota po o le humus i le faaiuga o le tautoulu. Latou te paluina foi le eleele pe a totoina fatu i le tautoulu mo le taumalulu.

Oe mafai ona fafaga le togavao ma minerale fetilaisa mo succulents. Fertilizers e faʻaaoga 1 taimi i le totoina pe na o le taimi o le fuga, o lenei fesoasoani i le fausiaina o se laʻau laʻau.

Ulo

I le avea ai o se tu ma agaifanua i totonu o le fale, e masani lava e le totoina le sipela. Mafaufau o lenei ituaiga tupu vave i totonu o le togalaau, E fautuaina e le au toto le totoina i totonu o koneteina loloto, lapoʻa koneteina e taofi ai le tupu.

Toe gaosia - laʻasaga i lea laʻasaga faatonuga

Totoina fatu

I luga o se tusi. Faʻalauteleina o le cypress milkweed e fatu o le sili faigofie ma sili ona masani auala e ola ai.

O le substrate mo le luluina o fatu e tatau ona mama, avanoa. O le luluina o fatu e faia i le tautoulu i eleele matala. Eleele fefiloi:

  • Fanua fanua - 2 h.
  • Peat - 1 tsp
  • Oneone - 1 tsp
  • Faʻapalaga - 1 tsp
  • Alavai faʻaputuga - maamaʻa, maʻa nutimomoia, faʻalauteleina 'ele.

Fuafua toto togafiti:

  1. Ua eliina le 'upega tafaʻilagi, o se laina alavai o loʻo laina i lalo - maamaʻa, fasi omea faʻalauteleina.
  2. O se paʻu laʻau pala ua faʻaopopoina i se faʻapitoa faʻafefiloi substrate.
  3. O fatu e oomiina 2 cm le loloto i le mamao o le 20-25 cm mai le tasi.
  4. E faʻasusu le faʻavae.
  5. O le eleele ua palu faʻatasi ma le otaota.
  6. Fana e aliali mai i le tautotogo, o tamaʻi toto e mauaʻa e aunoa ma se faigata.

Mo sili germination, fatu tatau ona teuina i se malu nofoaga.

Tupuola i tipi

O le tipiina o se auala faigofie e faʻasalalau ai lenei ituaiga. E fautuaina e liaʻi tipi ia Aperila - amataga o Me. E seasea faʻaaogaina e tagata fugalaʻau, talu ai o se auala faigofie e faʻatuputeleina ai o le luluina o fatu mo le taumalulu.

Eleele fefiloi mo rooting tipi:

  • Chernozem - 2 tsp
  • Oneone - 1 tsp
  • Malala - 1 tsp
  • Faʻaputuga alavai - maa nutimomoia, maamaʻa, faʻalauteleina 'ele.

Laʻau toto mo tipi:

  1. Tipiina e tipiina i luga i le 10 cm le umi mai le fana o se tagata matua togavao.
  2. O tipi e mulumulu i le vai mafanafana ma faʻamago i le solosolo.
  3. O nofoaga tipi e togafitia i le carbon faʻagaina.
  4. O tipi e loloto atu i totonu o le maeʻa lalo.
  5. O le mea totoina pusa tatau ona lautele ma papaʻu.
  6. E manaʻomia le faʻatumauina ole susu ile feololo.
  7. Rooting vevela - le itiiti ifo i le 22-23 ° C.
  8. O tipi e aʻa i totonu o le 3 i le 4 vaiaso.
  9. A maeʻa le fausiaina o aʻa, ona totō lea o laʻau i totonu o le eleele tatala e ala i le auala e faʻaliliu ai.

Vaega

O lenei metotia e faʻaaogaina e tui ai ni tamaʻi laʻau matua e faʻalautele ai le moega fugalaʻau ma faʻaleagaina ai le totoina muamua. O le metotia e faigofie, vaevaeina vaega o le togavao poʻo le rhizome e masani ona vave mauaʻa, aua le maʻi.

Faʻaaliga! E fautuaina le vaevaeina o le togavao muamua pe pe a maeʻa fuga, i le tautoulu.

Vaega o taualumaga:

  1. O le substrate e faʻasusu lelei.
  2. Ua eli le togavao.
  3. Ua aveese le mago ma faʻaleagaina gaioiga.
  4. O tipi e faʻagaioia ma malala popo.
  5. O vaega vaevaeina e totoina eseese i pu i le mamao o le 30 cm.
  6. E liligi ifo sina alavai i pu taʻitasi ae leʻi totoina.
  7. O bushes e alu i lalo i luga, o le aʻa e tuu saoloto i totonu o le pu.
  8. O le vaieli e ufiufiina i se substrate.

O le substrate e faʻapalaina i peat ma humus mo le vave rooting.

Puʻupuʻu e uiga i faʻamaʻi o loʻo i totonu o lenei fugalaʻau

Cypress spurge mafai ona afaina mai le tele susu. O le mamafa mamafa substrate faaoso fiva siama - efuefu, aʻa pala, fusarium. Togafitiga o le substrate ma faʻavae e manaʻomia.

O le sua o le laʻau e oona tele, o se tulafono, o meaola faʻamama e le pisia i le togavao. O le vevela e mafai ona maua ai anufe. Phosphamide o le a fesoasoani.

O le faʻafofoaina o le Cypress milkweed o se auala faigofie e teuteu ai lou tuafale. Ina ia mafai e le vao ona taofiofia o latou foliga matagofie, e manaʻomia le mulimuli i tulafono o le tausiga, tipi ma manifinifi laʻau i le taimi.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: The Living Island - The Cypress Spurge (Setema 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com