Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Aisea le fugalaʻau Spathiphyllum i ai fugalaʻau e le papaʻe, ae lanumeamata? Auala e foʻia ai le faʻafitauli

Pin
Send
Share
Send

Spathiphyllum o se sili ona taatele ma pele i le fale e tagata tot flower fugalaʻau. Tele tagata e fiafia e totoina, aua o le fugalaʻau e le manaʻomia ni tomai faapitoa tausiga. O le laau a le au e ana le fiafia i le matagofie ma muamua inflorescences, ma i se tulaga lautele, o se unpretentious laau, ae ui i lea, le mulimulitaʻia ia fautuaga, faigata ono tulaʻi mai.

E i ai le faʻailoga o le foaʻi spathiphyllum aumaia le fiafia i le olaga patino o teine ​​ma fafine, e faʻaigoaina e tagata o le "fiafia fafine". O le atua fafine o le alofa, o Astarte, na manavaina i totonu o le fugalaʻau se vaega o le fiafia na ia mauaina i le aso o lana faʻaipoipoga. E tusa ai ma tala faʻasolopito, o le a aumaia le fiafia ia i latou e talitonu i lona mana. I totonu o le tusitusiga o le a tatou vaʻai ai i le mea e fai pe a fai o fugalaʻau o se fugalaʻau ua faʻaigoaina Fiafia a fafine e lanu meamata.

E masani lenei mo se fugalaʻau .. Fiafia fafine?

I le maeʻa ai o le vaitaimi o fuga, e maua mai e le inflorescences se lanu lanumeamata, ona mafai ai foi lea ona latou lanu meamata - mo le spathiphyllum o se masani masani lenei o le tino.

O afea e mafua ai le lauulu e le faʻamaʻi ma o afea e masani ai?

Faʻafuaseʻi o fugalaʻau e mafai ona mafua mai i le tele poʻo le leai o ni fetilaisa, ae le o faʻamaʻi.

Faalogo! Faʻamoemoeina i le ituaiga, spathiphyllums mafai ona amata i le lanu mai le sesega lanumeamata i le kulimi. A maeʻa fugalaʻau, e mafai ona tipi ese le peduncle lanumeamata ina ia vave faʻamatuʻu mai e le laʻau mea fou.

O mafuaʻaga na ala ai ona fuga mai le fugalaʻau spathiphyllum, poʻo le Fiafia a fafine, i taimi muamua ma fuga lanumeamata:

  • O lenei ituaiga e i ai lona lava uiga uiga o fugalaʻau.
  • "Ova" poʻo le leai o ni mea e aoga, aʻo leʻi fuga (e faʻafia ona fai ma o afea e totogo ai lenei laau?).
  • Le lava le malamalama.

O mafuaʻaga e mafua ai ona lanu meamata mulimuli ane fugalaʻau spathiphyllum:

  • O le sinasina perianth o spathiphyllum suia lanu i lanumeamata pe a fuga mai i le iʻuga.
  • O le mafuaʻaga atonu o se suiga i le malamalama pulega. E le fautuaina e tuʻu lenei fugalaʻau i nofoaga sili ona susulu, aemaise lava i le susulu o le la. Lenei mafai ono avea o se matua ogaoga lamatiaga i le laʻau. E le aoga le tuʻuina i nofoaga pogisa, o mea paolo e sili ai.

Laʻasaga i lea laʻasaga faatonuga i le mea e fai pe a fai o lanumeamata liliu lanumeamata

  1. Afai e le papaʻe fugalaʻau, e tatau ona e taumafai muamua e suia le malamalama tulaga: filifili se lelei-ventilated, malamalama-nofoaga, aunoa ma ni sitaili.
  2. Fafaga le substrate (o lenei e tatau ona faia i le tausaga atoa: i le taumalulu - tasi i le masina, ma mai le tautotogo i le tautoulu - 2-4 taimi i le masina). O se siʻosiʻomaga acidic e sili.
  3. Iloilo le pulega faʻasusu (e le tatau ona faʻatagaina le substrate e mago).

Puipuiga

Aua le popole pe a oso mai fugalaʻau lanumeamata, aua o le mea lea e masani ona masani ai ile matua o le peduncle. Ina ia aloese mai le toe fualaʻau o fugalaʻau, e taua:

  • tipi ese le lanumeamata lanumeamata ua fuga. E faia lea mea ina ia faʻasao ai mea taumafa mo le laʻau;
  • faʻapipiʻi le togavao i taimi uma, faʻasūsū tele, ae aua le lolovai;
  • puipuia mai le susulu o le la;
  • tausia le vevela pulega (i le taumalulu - le maualalo ifo nai lo 16 ° C, sili ona lelei 20 - 25 ° C);
  • galue ma le faʻaeteete pe a tuiina, e aunoa ma le faʻaleagaina o aʻa.

Taua! E mafai foi ona tatou maitauina le mea moni o le spathiphyllum e aoga ana meatotino: e faʻamamaina le ea o mea leaga faʻaleagaina (benzene, acetone, formaldehyde). O nisi e vaʻaia o se malosi malosi - puipuia mai le faʻanoanoa ma lagona vaivai.

O loʻo e vaʻaia lau fagafao ma le popole tele ma le tau mafaufau - aisea e le manaʻo ai laʻu spathiphyllum e fuga? Mo lona matagofie fugalaau, nisi tuutuuga tatau ona faia. Matou te mananaʻo e taʻu atu ia te oe lenei mea i isi tusitusiga. Matou tagata atamamai o le a fefaasoaaʻi ma oe uma lilo o le tausia o lenei matagofie laʻau. Ma o le a avatua ia te oe le tele o taimi le mafaagaloina o le fiafia ma le mitamita mo sea matagofie ma maloloina foliga o se fugalaʻau.

Faaiuga

I sina taimi ina ua maeʻa ona fugalaʻau, na matou vaʻaia ai o le veli papaʻe papaʻe o le fugalaʻau na liu lanumeamata. Lenei o se uiga taua o le spathiphyllum, ma e le manaʻomia se fetuunaiga. Latou amio uma faʻapenei, aua o lenei e leai se sili atu nai lo le iʻuga o le matua o le fugalaʻau. Ma i le fesili: "Aisea e i ai spathiphyllum maua lanumeamata lanumeamata?" E faigofie lava le tali: "E matuaʻi masani lava!" Faʻatasi ma le tausiga lelei ile fale, spathiphyllum o le a tupu maloloina ma faʻafiafiaina i ona kiona-papaʻe fugalaʻau.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Peace Lily Growing in Water Hydroponics. How to Transplant Peace Lily from Soil to Water (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com