Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Kuala Lumpur metro ma pasi - faʻafefea ona faʻataʻamilo i le taulaga

Pin
Send
Share
Send

Kuala Lumpur o loʻo iai se atinaʻe lelei o femalagaiga i le taulaga, e le gata i lea, e le muta foʻi lona atinae. E mafai e se turisi ona filifili mai i le tele o ituaiga o metro, taxi, faʻapea foi pasi ma pasi e leai se totogi. O le Kuala Lumpur metro system atonu e faigata ma le mautonu i se turisi e leai se poto masani, ae o loʻo i lalo ifo o le a tatou iloiloina auiliili uma nuances talafeagai mo gaioiga.

Metro o le sili ona taatele auala o felauaiga

O le metro e sili ona talafeagai felauaiga pe a fai e te fuafua e nofo i le taulaga mo le sili atu ma le lua aso. Muamua, e taugofie, lona lua, vave nai lo le taxi, ma le lona tolu, e faigofie. O le faʻatulagaina o lenei ituaiga o felauaiga e fetaui lelei ma tusa lava pe e te le tautala Igilisi, e mafai ona e vave mauaina. O le nofoaafi e tatala mai le 6:00 i le 11:30 ma se eseʻesega o le faʻaopopo / toʻesea mai le 15 minute faʻamoemoe i le laina. Faʻamolemole ia matau o le faaupuga "metro" e le tatau ona avea ma lona uiga moni, talu ai o se agaifanua le valaʻau o nofoaafi uma felauaiga, lea e masani ona faʻavasegaina i le fa ituaiga.

Moli moli uila

Lenei o le masani aʻai taulaga metro ma faʻasalalau i vaega uma (faʻapuʻupuʻu igoa LRT). Lenei ituaiga o felauaiga Kuala Lumpur o loʻo faʻailoa mai e lua laina. O nofoaga o loʻo tu i luga atu o le eleele (49 nofoaga faʻatulagaina faʻasaga i lalo o le eleele).

O le felauaiga ua faʻaauupegaina ma otometi faʻatonutonu ma e leai ni avetaʻavale i totonu, e faʻatagaina ai oe e puʻeina ata lelei ma ata vitio i le ulu ma siʻu o le nofoaafi. Ole pasia lautele e aoga mo le LRT. Afai e te manaʻo e faʻatau ese se pasese mo laina o lenei metro, e tatau ona e taulaʻi i le vaitaimi - 7, 15 poʻo le 30 aso mo le RM35, RM60 ma le RM100. E mafai ona e faʻatau faʻaputuga tiketi i laina uma e lua pe taʻitasi eseese, ae afai o oe i Kuala Lumpur mo ni nai aso, tasi le taimi o le a sili atu talafeagai filifiliga. O le tau o le tasi tiketi mafai ona oʻo atu i le RM2.5-RM5.1, i le amanaʻia ai o le manaʻoga e malaga i le tasi pe lua laina.

KTM Komuter

O nofoaafi i Kuala Lumpur e tutusa ma isi lava taulaga. O lenei ituaiga o felauaʻiga e mafai ona faʻaaogaina e oʻo atu ai i pitonuʻu ma setete taʻitasi. E mafai foi ona faʻaaoga mo femalagaaʻiga i le taulaga, peitaʻi o le vaeluaga o gaioiga e afa itula, o lea e sili ai isi auala.

E lua laina kolosi le ogatotonu o le 'aʻai, ma o latou umi faʻalautele tala atu o Kuala Lumpur. O le laina o Batu Caves-Port Kelang e sili atu lona fiafia i ai turisi, ma nofoaafi e amata mai i le 5:35 am i le 10:35 pm ma o le pasese e RM2. E i ai ni taʻavale faʻapitoa mo fafine e iai piniki piniki i nofoaafi taʻitasi, e le faʻatagaina ona ulufale i ai aliʻi.

Laina Monorail

Kuala Lumpur ei ai lona monorail metro ma le tasi laina e alu i totonu o le ogatotonu ma o loʻo fai ma sui e 11 nofoaga. O tulafono mo le faʻaaogaina o lenei felauaiga e tutusa - tasi taimi, faʻaputuina ma nofofua pasi e aoga. O le tau o le malaga e toʻatasi, i le amanaʻia o le mamao, e mafai ona ese mai le RM1.2 i le RM2.5. O le tau o le faaputuga pasi o le RM20 poʻo le RM50.

KLIA Transit ma KLIA Express

O nofoaafi televavave e mafai ona faaaoga e malaga ai i le va o le taulaga ma le malae vaalele. O sea felauaiga e le talafeagai mo le feoaʻi solo i le taulaga.

  1. KLIA Transit e mulimuli ile 35 minute ile auala ma taofi faʻatolu. O le va o nofoaafi o le afa itula, o le pasese o le RM35.
  2. O le KLIA Express e 28 minute le umi o lona taimi malaga. O le pasese e tutusa, o le va o gaioiga e taʻi 15-20 minute. O itula faigaluega o laina uma e lua mai le 5 i le taeao e oo i le 12 i le afiafi.

Lalo o se faʻafanua o le Kuala Lumpur metro le aofia ai nofoaafi nofoaafi.

Vaega o le faʻaaogaina o le metro

Soʻo se ituaiga tiketi i lalo o le eleele i Kuala Lumpur o loʻo fai ma sui o pepa palasitika e mafai ona faʻatau i soʻo se nofoaga i totonu o le masini masini poʻo le ofisa masani o pepa ulufale. I lau filifiliga, tuʻufaʻatasia tiketi aoga mo le tele o ituaiga o felauaiga, faʻaputuputu tiketi, faʻapea foʻi ma pasi mo malaga taʻitasi. O le pasese e faʻamoemoe i le mamao o lau malaga, ma o lenei fuainumera e suia i le aofaʻi o nofoaga.

A faʻatau se tiketi i le pusameli, naʻo le igoa na e alu iai. Afai e te le tautala Igilisi, faʻaaoga se fasi pepa ma se peni, i le tutusa foliga oe o le a maua ai le tau o le malaga.

O siaki e siaki i le auala e ulufafo ai ma ulufale, o lea e le mafai ai ona e alu ese i se nofoaga e le o faʻailoa mai i luga o le auala. O tiketi mo faigamalaga nofofua e sili atu ona talafeagai mo turisi nai lo isi. O pasese o femalagaaiga faaputuputu e talafeagai mo femalagaaiga masani.

E i ai ni pasese eseese mo ituaiga taʻitasi o metro, peitaʻi o loʻo i ai le pasi faʻavaomalo mo pasi, Monorail ma le taulaga o le taulaga, e faʻataua ai le 150 ringgit i le masina. O sea tiketi mafai foi ona faʻatau mo le 1, 3, 7 ma le 15 aso, o le tau e talafeagai. E faʻaaoga le tulafono - lana ia pepa malaga mo pasese taʻitasi.

Oe mafai ona vaʻaia muamua pe fia le tau o le nofoaafi, faʻapea foi ma se ata o laina taʻitasi taʻitasi, luga o le 'upega tafaʻilagi www.myrapid.com.my (naʻo le Igilisi).

Faʻafefea ona faʻatau faʻailoga

I le faitotoʻa o le metro, e mafai ona e mauaina ni masini faʻapitoa lagona mo le faʻatauina o faʻailoga. O le tau o le faigamalaga e fuafua e mafaufau i lona mamao.

  1. I le pito i luga tauagavale o le lau, saili le lanumeamata ki e filifili ai i le va o le Igilisi ma le Malaysian.
  2. Filifili luga o le laina metro ma kiliki luga o le nofoaga oe fiafia i ai. Afai e le o i ai le igoa nofoaga e te manaʻo ai, taumafai e suʻe i se isi laina.
  3. O le tau malaga e faʻaalia i le taimi lava pe a maeʻa le kilikiina o le nofoaga filifilia. A e le o malaga faʻatasi, oomi le faʻamau lanu moana e fuafua ai pasese e fuafua i le aofaʻi o pasese.
  4. Ona lolomi lea o le CASH ma tuʻu pili i totonu o le masini (le sili atu i le 5 ringgit). E le mamao mai le masini e mafai ona e maua ai se pusa ma se tagata faʻapitoa e mafai ai ona e suia tupe. O le masini masini suiga mo le 1 ringgit.
  5. Tuʻu le faʻailoga ile pito i luga ole avanoa e oso ai ile metro ma aua le tiaʻi seʻia oʻo ile iʻuga ole faigamalaga. I luga aʻe o le faitotoʻa o nofoaafi, o loʻo faʻaalia ai se faʻafanua o le metro Kuala Lumpur ma le igoa o le nofoaga faʻatulagaina, e tofu ma le latou igoa faʻavasega ina ia le fenumiai ma leiloa.
  6. A maeʻa lau malaga, faʻaaoga le pu lafoa aitalafu i le auala i fafo.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Isi Suʻesuʻega o Malaga

Faʻatasi ai ma isi filifiliga mo le faʻataʻamiloina o Kuala Lumpur, e taua le faʻamamafaina o se taxi, taʻavale totogi taʻavale, faʻatasi ai ma pasi ma tagata pasi e leai se totogi.

Taʻavale laʻupasese

O taʻavale laʻitiiti i Kuala Lumpur o se tasi o tau sili ona taugofie, peitaʻi, ma e tutusa le tau ma lenei tau.

E mafai ona e filifili i le va o tagata e ana oe ma ia taʻavale laʻupasese mai kamupani eseese. Aua le malie i le ofa e totogi se tau faʻatulagaina o le faigamalaga ma teʻena le mita, ma o lenei o le a ofoina atu ia te oe e toetoe lava o taʻavale laʻupasese. Afai e tausisi lava le avetaavale, lagona le saoloto e alu e saili se isi taxi.

E ui lava i le mea moni e leai se taua tele i le tautua ma le lelei i le va o taʻavale eseese, o le tau o le a ese faʻamoemoeina i le lanu o le taʻavale.

  • moli ma papaʻe e sili ona taugofie;
  • mumu e fai si taugata;
  • lanumoana e sili atu le taugata.

Totogi e totogi eseese, faʻapea foʻi ma le taxi call service. O le mita o le a faitauina le auala e tusa lava pe oei totonu o se auala fegasoloaʻi. Faʻaopoopoga 50% o le tau e tatau ona totogiina mai le 12 i le 6 i le taeao, faʻapea foi pe a fai e ova atu ma le 2 pasese i totonu o le taʻavale.

Totogi se Taavale

E mafai ona e lisiina se uila afi poʻo se taʻavale i Kuala Lumpur peʻa iai sau laisene faʻavaomalo i le tulaga o se tusi. Ina ia maua mai i latou, faʻafesoʻotaʻi le MFC poʻo leoleo feoaʻi i le lotoifale ma au aia tatau a le atunuʻu, oe le tau manaʻomia le suʻega mo lenei. Ia nofouta i auala faigata ma le mautonu, faʻapea foʻi ma le mamafa o feoaʻiga i luma o le filifiliga o lenei ituaiga o felauaiga. Mo le mautotogi, oe mafai ona faʻaaoga le tautua o ofisa mautotogi i Kuala Lumpur pe i le malae vaʻalele.

Hop-On-Hop-Off Turisi pasi

Hop-On-Hop-Off pasi pasi tamoʻe i le afa itula ma tu i mea sili ona manaia.

  • O le taimi o femalagaiga e amata mai i le 8 i le taeao e oo i le 8:30 i le afiafi, e leai ni aso malolo.
  • O le pepa e faʻatau mai le avetaavale pe muamua, e faʻatau ai pasese mo isi ituaiga felauaiga.

O le faʻavae o le faʻaaogaina o ia pasi e faigofie: i le mea latalata latalata oe faʻatali mo se tasi o latou, faʻatau se tiketi pe o le taimi nei se tiketi faʻatau muamua, tietie i le latalata latalata, alu i fafo, savali, puʻeina ata ma vitio, asiasia le eria ma toe foi i le nofoaga na e alu ai. Le isi mea, e tatau ona e toe faʻatali mo se pasi lata mai ma le maka manaʻomia ma tuʻuina atu se tiketi i le faitotoʻa. O lona vaitaimi aloaia o se aso poʻo le 48 itula. Tamaiti i lalo o le 5 tausaga le matutua e feoaʻi i luga o ia pasi e aunoa ma se totogi. O le tiketi i aso uma e tau ile RM38, ae o le tiketi e 48-itula e RM65. Faʻatasi ma le lelei o ia pasi:

  • le i ai o se avanoa matala mo manuia ata ma vitio;
  • Wi-Fi leai se totogi;
  • avanoa o faʻalogo leo i 9 gagana.

Faatasi ai ma le le lelei o le telegese o le saoasaoa o feoaiga, maualuga tau mo le tietiega, pe a faatusatusa i isi taavale, gaioiga na o le tasi le itu, i se liʻo.

Pasi fua

GO KL City Bus i Kuala Lumpur o se lauiloa tele o felauaiga, latou e saoloto ma tamoe i auala e fa, lea e mafai ona iloga e lanu i luga o le faafanua. O pasi lava latou e suamalie ma fou, faʻaauupegaina i le ea malulu, latou te tu i nofoaga taʻitasi o le taulaga. O le isi itu lelei e mafai foi ona latou oʻo atu i na mea faʻatosina e le mafai ona ofi i ai pe a malaga i le metro poʻo isi auala.

O nofoaga mo pasi ia e faʻailogaina i le logo a le GO KL ma le lanu o le laina ma le igoa o le taofi. I ni nofoaga taofi e mafai ona e mauaina se laupapa eletise ma le taimi e taunuʻu mai ai le isi pasi, e le gata i le leai se totogi. O le va o gaioiga o le 5-15 minute, ma le itu o le gaioiina o se pasi faʻapitoa i luga o se auala faʻapitoa e mafai ona maua i luga o le faʻafanua. O ala taʻitasi e makaina i lanu eseʻese - mumu, lanumoana, magenta ma lanumeamata. O le itu le lelei o pasi e leai se tau i Kuala Lumpur o le tele o pasese, talu ai o loʻo faʻaaoga e tagata o loʻo nonofo i totonu.

Tatalaina itula o pasi fua:

  • mai le 6 am i le 11 pm mai le Aso Gafua i le Aso Tofi,
  • seʻia oʻo i le tasi i le taeao mai le Aso Faraile e oʻo i le Aso Toʻonaʻi,
  • mai le 7 i le taeao i le 11 pm i le Aso Sa.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

I le aotelega, e taua le faʻamamafaina o le Kuala Lumpur metro o se auala sili ona lelei o felauaiga ona o lona femalagaaʻi, faigofie, mafanafana ma taugofie tau. Aua le popole e uiga i le misia o le sili atu vaaiga o le taulaga ao e malaga i lalo o le eleele, ona o le tele o le metro e faʻavae luga.

O se faʻamatalaga manaia e uiga i le metro i le taulaga o Kuala Lumpur.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: ASEANSoutheast Asia Metro System (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com