Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vaega o meaafale aso anamua, ona lelei ma leaga

Pin
Send
Share
Send

Lenei aso, taimi minoi i se maoaʻe saosaoa, ma fou suiga foliga mai i le lalolagi o totonu mamanu. Ae o mea tuai o meaafale sa avea ma tumau ai o se faʻailoga o le taugata ma le tamaoaiga. E mafai e ia ona faʻamamafa le taʻitoʻatasi o le ana, lona tulaga ma le alofa mo le lalelei, aua o mea fou fesuiaʻi meaafale ma mea faigaluega mafai ona faʻatau e le tele o tagata, ma tuai e le avanoa mo tagata uma.

Lelei ma le lelei

O mea tuai e faʻailoa mai le lanu sa faʻaaoga i aso ua mavae. O ia meaafale na faia i teuteuga teuteuina, lea na maua ai se faʻapitoa taua. O mea taugata, pei o le mahogany poʻo le ebony, na faʻaaogaina e gaosia ai oloa. O ia mea e faigata ona maua i le maketi fou o meaafale.

Talu ai, o mea totino uma i totonu na faia e lima, lea e sili atu ai ona aoga i latou i aso nei. Na aʻoaʻoina e le Matai lenei vaʻaiga ia latou tamaiti aʻoga, tufaina atu ia i latou le malamalama na oʻo mai io tatou taimi.

O meaafale tuai i totonu e mafai ona tumau mo le sili atu ma le sefulu ma le lua tausaga, ma le tausiga lelei - nai seneturi. O loʻo faʻasao pea le au faʻatau anamua e oʻo mai ile aso faʻafetai ile toe faʻaleleia saʻo. O meaafale laupapa matagofie na faia e le lima e iai lona talaʻaga faʻapitoa, e le pei o ona po nei palasitika ma isi uʻamea.

Massiveness o le autu eseʻesega i le va o nofoa o le Renaissance. Mo fafine, na faia i latou ma se faʻapitoa umi i tua ma filo elemeni. E leai ni armrests i ia nofoa, na mafai ai e le tamaʻitaʻi ona nofo i totonu i totonu o se ofu taugata. Faʻapipiʻi apamemea faʻaopoopo sili mamalu i oloa anamua. O fale tuai o meaafale potu na matua lelei lava. Na ia toe faia foliga o le tino o le tagata, lea na faʻaopoopoina le mafanafana.

O fualaʻau i meaafale tuai e faigata ona maua. pau lava le mea taua o le mulimuli i tulafono o le tausiga. Afai e le faia lenei mea, ona mafai loa lea ona faʻaleagaina le fausaga, aua o mea tuai e le naʻo se sofa tuai, lavalava poʻo le pusa fata, o nei mea e sili atu ma le 50 tausaga le matua, ma latou manaʻomia faʻapitoa tausiga.

Eseese

E i ai le atoa ituaiga o meafale anamua. Tele o taimi nei o mea ia e fausia:

  • laulau - masani ona i ai se faʻatafafa faʻatusa ma talita itu e fesoʻotaʻi i faʻamau ae le o vae;
  • nofoa ma nofoa faʻapitoa - mai ituaiga eseese uma, e aoga le faʻamamafaina o le Renaissance-style mea ma nofoa o le octagonal. O le paʻu masani poʻo le ie e faʻaaoga e fai ai mea e teu ai ofu;
  • pusa o drawers - na tuʻuina atu i le amataga o meafale uma na faia e le lima, e tatau ona i ai le faʻaaogaina o elemene;
  • moega - o foliga iloga o nei aitema o le i ai o se maualuga i tua ma se pupuni, teuteuina ma elemene lavelave;
  • wardrobes - o latou prototypes na masani ona avea ma masani pusa tuʻu faʻasaga i luga. O le mea lea, kapeneta masani ona i ai se foliga tutusa.

O meaafale tuai e faʻaalia i le faʻaaogaina o fafie o ni mea taua ma le iai o le tuiina i uʻamea i le va o elemeni taʻitasi. E le gata i lea, i le gaosiga o meaafale laupapa, na faʻaaoga ai vaneina ata, na mafai ai ona fausia ni mea taua i luga.

Sitaili

E iloa e le au faʻaaoga anamua mea e uiga i sitaili. O se pusa teuteuina o drawers, o se chic moega, o se nofoa matagofie, o se nofoa - o nei mea uma o se elemene taua o totonu i aso tuai. Aneti i sitaili nei e sili atu ona taatele:

  • masani - o lenei sitaili e ese mai isi i lona sili ona faigofie, faʻafaigata;
  • Gothic - vaneina, gilding, ornament - o uiga taua ia o lenei sitaili;
  • baroque - meaafale i lenei sitaili, o se tulafono, na faʻafouina i ie lalaga, teuteuina i leona ma lipine. E le gata i lea o se tasi o foliga vaaia o teuteuga o ni mamanu eseese ma curls;
  • Romanism - o lenei sitaili o le XI-XIII seneturi e leʻi iloga i se faʻafaigofie faʻapitoa. Tele o taimi, o pusa, nofoa, nofoa faʻataʻavalevale na faia ai;
  • Renaissance - O meaafale Renaissance na teuteuina i gilding ma mosaics. I le afa lona lua o le seneturi lona 15, na amata ona aliaʻe nofoa malulu ma pailate;
  • i le faiga a Breton, e i ai elemeni o le laufanua, na o se sili atu laʻasaga foliga, lea e matagofie faʻaalia i le ata.

Renaissance

Faʻavae

Breton

Gothic

Baroque

Tausiga

Faʻatau tuai meaafale o lona uiga o le tausia ai. Afai e te le amanaʻia lenei taimi, o lona uiga o le a le mafai e ia ona umi. O le mea muamua e manatua o le, e matua faʻatagaina ona feʻaveaʻi meaafale tuai i le foloa. O le vali faʻaleagaina ona o le le faʻaogaina gaioiga le mafai ona toe faʻaleleia.

Mai lea taimi i lea taimi, o ia meaafale e tatau ona solo ese mai le pefu, ae o lenei e tatau ona faia i se ie mago. E faʻasa le faʻamamāina susu. A maeʻa solo, e tatau ona ufiufi luga luga ma se faʻapitoa e teteʻe ai i le efuefu.

Aua le soloieseina mea teuteu pe filo i se solosolo. E faia lenei mea i se palasi faʻapitoa poʻo se pulumu faia mai mea masani. O mea faʻapipiʻi e faia i le 'apamemea,' apamemea poʻo isi metala e faʻamamaina i se lapisi ma le amonia.

O oloa faʻaonapo nei e le talafeagai mo le tausiga o mea anamua. O nisi o latou e ono afaina ai mea taugata, o lea ia faʻaeteete.

Se ata

Tusitusiga faʻatulagaina:

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Wheat Harvesting Methods Complete Process in Pakistan (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com