Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Vaalele lele vevela i Cappadocia: o le a le mea e taua ia iloa, tau

Pin
Send
Share
Send

E i ai ni mea le masani ai i le lalolagi e tatau ona asiasi i ai se tagata faimalaga a itiiti mai e tasi i le tausaga atoa. O se tasi o ia nofoaga o loʻo tu i Turkey, ma e foliga mai e pei o le laualuga o se paneta le iloa nai lo o le ola tulimanu o le lalolagi. Lenei o Cappadocia, o ana paluni i aso nei faʻatagaina le mafaufau loloto i le tulaga ese o ona lauʻeleʻele laufanua mai lautele-fua vaaiga. Afai na e moemiti i taimi uma i le alu i se vaʻalele malaga, ona sili atu lea ona lelei le faia o se maimoaga taamilo i Cappadocia. O a vaʻalele ma pe faʻafefea ona latou o, matou faʻamatala auiliiliina i lalo.

O afea ia vaʻalele

O le vevela o le ea i totonu o Cappadocia e faʻatautaia i le tausaga atoa. Peitai, o le taimi sili ona lelei e faimalaga ai i luga o le ea i le va o le faaiuga o Aperila ma Oketopa, pe a Turkey i le maualuga o le tafaoga tafaoga. O nei masina e iloga mai i le tau mafanafana, ma o le aofaʻi o timuga e laʻititi, o lea e faʻatautaia ai le ea i lalo o tulaga sili ona mafanafana.

Oe mafai ona vaʻaia Kapatokia ma ona vaʻaiga taʻitasi mai le maualuga o ni selau mita i le vaveao ma le oso aʻe o le la. O itula e faʻamavae ai e ono eseese e fuafua i le vaitau. I le tau mafanafana, o le taʻamilosaga a le ea e amata muamua (mai le 05:00 i le 06:00), i le taumalulu - mulimuli ane (mai le 06:00 i le 07:00). O le tele o le tausaga i Cappadocia, Turkey, e susulu mai le la, e maualalo le tulaga o le ao, e toetoe lava o turisi uma e mafai ona puʻeina le oso aʻe o le la mai le vaai atu o le manu.

O vaalele vevela vaalele e faʻatautaia foi i le taumalulu. Ae i le vaitaimi mai ia Oketopa e oʻo ia Mati i Cappadocia, e masani ona timu, faʻatasi ai ma matagi tetele. E matauina foi afu aisa i masina o le taumalulu. O le mea lea, e masani ona faʻaleaogaina savali i luga ole ea iinei. O le tau ma vaʻa i le taulaga o loʻo vaʻavaʻaia lelei e le setete vaʻalele tautua, lea e faʻatagaina ai ona feʻaʻei luga pe faʻasaina.

Faʻafefea le vaʻalele

A o okaina se vevela tafaoga tafaoga tafaoga i Turkey i Cappadocia, o le tau e ono faʻalagolago i le tafaoga tafaoga e te filifilia, ua ofoina atu ia te oe se vaega o tautua. O le vaveao na taunuʻu mai ai se pasi kamupani i lau faletalimalo ma ave oe mo sina māmā taeao. I le taimi nei, o sauniuniga mo le faʻalauiloaina o vaalele e amata i le paka taʻavale i le vanu, lea e feula ai paluni vevela i le ea vevela. A sauni mea uma mo le vaalele, turisi e nonofo i ato: o le maualuga latou gafatia o 20-24 tagata.

I le ogatotonu o le vaitau i le taeao i le lagi e mafai ona e vaʻai atu i le 250 felanulanuaʻi paluni, ae e lava le avanoa avanoa mo matua uma vaʻa. Tele tagata, talu ai ona vaʻai i le tele o paluni ea vevela, sese talitonuina o lenei o se ituaiga o faʻapitoa paluni festival i Cappadocia, ae o le mea moni i le taumafanafana o lenei vaʻaiga e sili ona masani ai mo le taulaga.

Ole taimi e oso ai le oso i luga ole taimi e tasi ma le oso aʻe o ave muamua ole la. I le avea ai o se tulafono, o le vaʻalele auala e tutusa mo tagata uma. O le amataga o le vaega i le va o le nuʻu o Goreme ma le nuʻu o Chavushin. O le vaʻa e folau atu i vanu ma maʻa uiga ese papa, togalaau 'aina o apricot ma fale o le nuʻu, mai le mea e faʻafeiloaʻi ai tagata ia te oe. I le mulimuli ai i le auala, e suia e le paluni lona maualuga i le tele o taimi, a le o le alu ifo i le tulaga o taualuga o fale, ona alu aʻe lea i luga i se mamao o 1000 mita.

E felelei turisi i totonu o le ato a o tutu; e i ai ona lima faʻapitoa e uu i luga. E taua i le maualuga le faʻatonutonu lelei e le pailate le vaʻa, e aunoa ma le faʻafuaseʻi ona minoi. I le iʻuga o le taʻamilosaga a le ea, i le minute o le tuʻuina atu, o le a talosagaina ai oe e nofo i lalo. O le tuʻuina atu mo pailate poto masani e sili ona lamolemole e te le maitauina pe faʻafefea ona e mauaina oe i luga o le eleele. I le tuua ai o le ato, tagata faʻafeiloaʻi e faʻafeiloaʻi e tagata o le au o loʻo togafitia tagata auai ma se ipu o le siamapaina ma puʻeina soʻoga ata mo manatua. Faʻapea foi, i le maeʻa ai o le vaʻalele, tagata tafafao maimoa uma maua faʻailoga ma tusi pasi o malae vaʻalele.

Faʻatusatusa Fale faʻatau e faʻaaoga ai lenei pepa

Tau lele

Ole taimi nei pe fia le tau o le vaalele vevela i le itulagi o Cappadocia. Tau mo nei faʻafiafiaga i Turkey e fai si maualuga, ae e fesuisuiaʻi. I le averesi, o le tau o le faʻailoga mo lea taʻamilosaga e 130-150 € mo le tagata e toʻatasi. Aisea taugata tele? Muamua lava, e tatau ona manatuaina o le laiseneina laiseneina tau kamupani kamupani taʻitasi tausaga 1 miliona. Ma naʻo le tau o le tasi paluni o le kuata o lenei aofaʻi. Le puleaina o vaʻa, e manaʻomia e le kamupani pailate faʻapolofesa, o latou totogi e oʻo atu ile afe afe. Ole mafuaʻaga lea o le taugata tele, aua o le pisinisi e tatau ona aoga.

Afai o loʻo e sailia se tau maualalo i luga o se vaalele paluni i Cappadocia, ona faʻaalu lea o lou taimi e faʻatau ai se tafaoga. I le taunuu ai i Turkey, oe le tatau ona faʻatau se tiketi i le muamua femalagaaiga ofisa e sau. Ina ia malamalama lelei i le faʻasologa o tau, e tatau ona e savali faataamilo i le nuʻu o Goreme, alu i le tele o kamupani ma fesili e uiga i le tau. Ma, ma le malamalama na mauaina, alu i le ofisa, o loʻo aʻafia tonu i le faʻatulagaina o vaʻalele (o se lisi o kamupani ma a latou tau o loʻo taua i lalo). O le poto masani a turisi o loʻo faʻaalia ai e naʻo le taimi tonu e mafai ai ona e faʻatauina se tau sili ona taugofie mai le faʻamautuina o falefaigaluega, ma e sili atu ona talafeagai le faʻatau i le afiafi, ae leʻo le taeao, peʻa tupu le numera o tagata fiafia.

E taua le amanaʻia o le tele o mafuaʻaga e afaina ai le tau o le vevela vevela tafaoga tafaoga i Turkey i Cappadocia:

  1. Umi o le taimi E masani lava, o le taʻamilosaga a le ea e 40 i le 90 minute. Ma o le umi o le, o le maualuga lona tau.
  2. O le aofai o nofoa i le ato. Ole numera o pasese e aʻafia tonu ai le tau o tau. O le toʻaititi o turisi i luga o le vaʻa, o le sili atu ona taugata o le tau o turisi.
  3. Aʻoaʻoga pailate. E manino lava o le polofesa i lana matata galue mo se tau lelei totogi, lea e tatau ona totogi ona o le siʻitia tau o tiketi.
  4. Vaitau I le tau malulu, o tau mo tafaoga i luga o le ea e maualalo ifo nai lo masina o le taumafanafana, lea e faʻamatalaina lelei e le pa'ū o le manaʻoga.
  5. Taimi e tuʻu ai. Nisi kamupani ofo atu e lele le paluni i le aoauli, lea e faʻatagaina ai latou e faʻaititia le tau o le malaga. Ae, muamua lava, o ata o le ao o le a le faʻaaliaina le oso aʻe o le la mo oe, ma le lona lua, e sili atu matagi i le ao, ma, tusa ai, le lelei le lele.

Saili atu i le PRICES poʻo le tusi soʻo se mea e faʻaaoga ai lenei pepa

O fea e tusi ai se vaalele

I aso nei, e tele sefulu kamupani i luga o le maketi o loʻo ofaina e o atu i se vevela vaʻa ea malaga i Turkey i Cappadocia. Ma faʻatasi ai ma i latou, o le sili ona tele numera o lelei iloiloga i ai:

  1. Palu Tupu. Faʻamautuina mautu i Turkey. O le faigamalaga tau 150 €. Umi umi - 1 itula. O le upega tafailagi aloaia o le www.royalballoon.com.
  2. Malaga Taamilo. O se ofisa femalagaaʻi e ofoina atu le tele o filifiliga mo tafaoga: tau i le itula -140 €, mo 1.5 itula - 230 €, taʻamilosaga taʻitasi - 2500 €. O le 'upega tafaʻilagi aloaia a le kamupani o le www.gorgeousturkeytours.com.
  3. MyTrip Malaga. Malaga faʻapitoa i Turkey. Tau taamilosaga 150 €. Umi umi - 1 itula. O le 'upega tafaʻilagi o mytriptravelagency.com.
  4. Hereke Malaga. Ofisa turisi i Turkey. O le tau o le 45-minute tafaoga o le 130 €, o le 65-minute tafaoga - 175 €. 'Upega tafaʻilagi - www.hereketravel.com.
  5. Palu Pepe Le tau ile itula e 165 €. 'Upega tafaʻilagi - butterflyballoons.com.
  6. Turkiye Paluni. Faatulagaina kamupani i Turkey. O le tau o le taamilosaga vaalele i le 60-minute e 180 €. 'Upega tafaʻilagi - www.turkiyeballoons.com.
  7. Urgup Paluni. O le faʻalapotopotoga faʻapitoa, i le vaitau o le vevela o le paluni vaalele i Cappadocia, na ofoina atu ni filifiliga mo ni malaga: 60 minute i se ato e oʻo atu i le 24 tagata - 160 €, 60 minute i se ato e oʻo atu i le 16 tagata - 200 €, 90 minute i se ato e oʻo atu i le 12-16 tagata - 230 €. O le 'upega tafaʻilagi aloaia o le www.urgupballoons.com.
  8. Kapadokya Paluni. Faatulagaina kamupani. Tau 150 € i le itula. 'Upega tafaʻilagi - kapadokyaballoons.com.
  9. Enka Faigamalaga. O lona tulaga aofia ai eseʻese ofo amata mai 150 € mo le 70 minute lele. O le 'upega tafaʻilagi aloaia o le www.enkatravel.com.
  10. Cappadocia Voyager Paluni. Tau i le itula maimoaga taamilo 130 €. O le 'upega tafaʻilagi o le voyagerballoons.com.

Uma tau e mo le tagata e toatasi. O ofo uma e aofia ai le malolo taeao ma fesiitai mai ma i lou faletalimalo i Cappadocia.

O tau ile itulau e mo Tesema 2018.

Fautuaga Aoga

Afai e te fiafia i le ata o paluni i Cappadocia i Turkey, ma ua e sauni e te alu i lenei tulaga tulaga ese, ona tatau lea ona e mataʻituina a matou fautuaga aoga.

  1. E tele turisi e talitonu sese e sili atu le ofuina o ofu mafanafana i luga ole malaga ile taumalulu. Ae o le mea moni, i le taimi o le vaalele, o le vevela i totonu o le ato e sili atu le mafanafana, lea e mautinoa e se kesi afi e faʻagaioia i le taimi atoa o le maimoaga. O le a naʻo le malu i luga o le eleele, o lea e mafai ai ona e aumaia se ofu mafanafana mafanafana ma oe ma tuʻu i luga pe a maeʻa tulaueleele.
  2. O masina sili ona lelei mo se vaalele vevela vevela i Cappadocia i Turkey o Aperila, Me, Iuni, Setema ma Oketopa. Matou te le fautuaina le lele ia Iulai ma Aukuso, ona o le tau e vevela, lea, faʻatasi ai ma le kesi kesi i luga o le vaʻa, o le a liua lau miti tuai i le faʻapologaina. I masina o le taumalulu, e iai le avanoa lelei e faʻaleaogaina ai lau taʻamilosaga vaʻalele ona o le timu poʻo le kiona.
  3. Afai e te le alu lele, ae manaʻo e te vaʻai i le mea ua taʻua o le paluni festival i Cappadocia, pe a tautau i le ea le lua ma le afa selau felanulanuaʻi paluni vevela i le ea, e sili la ona e alu i le nofoaga i masina o le taumafanafana.
  4. O nisi kamupani e ofaina vaʻalele i le aoauli, ae matou te le fautuaina le faʻatau o sea ituaiga malaga, ona o le matagi e faʻateleina i le ao, e faigata ai ona lava le maualuga ma masani ona le saogalemu.
  5. E tatau ona manatuaina o le tele o kamupani latou te le taliaina ni fafine maʻitaga i luga o le laupapa ona o le lamatiaga o aʻafiaga i le taimi o le tulaʻiga. E le gata i lea, e le o kamupani uma e faʻatagaina ona ave tamaiti laiti ma latou, o lea e aoga ai le malilie muamua i nei faʻamatalaga.

Galuega Faatino

Cappadocia, o paluni na faʻalauiloa ai i le lalolagi atoa, e tatau ona vaʻaia i soʻo se tausaga ma soʻo se taimi o le tausaga. O lenei vaega lilo ma laufanua faʻafanua o le a matala i ou luma se eseʻese Turkey ma o le a avatua ia te oe le avanoa e fiafia ai i le tulaga ese vaaiga mai le manu vaʻai mata. Ia, ina ia atoatoa lau malaga, ia mautinoa ia faʻaaoga le faʻamatalaga mai la matou tusitusiga.

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Samoa Teachers Choir - Lota Nuu Ua Ou Fanau Ai (Iuni 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com