Pou Lauiloa

Filifiliga A Le Faatonu - 2024

Faʻafefea ona amio i se faʻatalanoaga? Totogiina o fesili ma tali + faʻatau atu metotia "Faʻafefea ona faʻatau se peni i se faʻatalanoaga?"

Pin
Send
Share
Send

Talofa, au faitau pele o le RichPro.ru pisinisi mekasini! I le aso tusitusiga o le a tatou mafaufau ai i fesili pe faʻafefea ona amio i se faʻatalanoaga, e faʻapefea ona faʻamanuiaina ma le manuia se faʻatalanoaga pe a apalai mo se galuega.

Tusa lava, ua e vaʻai i le a le tele o le tala ua uma ona aoga? Amata maua tupe i luga o le eseʻesega o fesuiaiga o tau iinei!

I le tuʻufaʻatasia o se agavaʻa faʻaauau ma lafoina i faʻalapotopotoga eseese, o se valaaulia mo se faʻatalanoaga o le a avea ma se manuia o lau galuega. E foliga mai, o le a le mea e ono faigata pe a feiloaʻi ma se tagata e talanoa, faʻafefea ona faʻamatalaina lou tulaga ma maua le manaʻoga avanoa.

O le mea moni, o nisi taimi o le manaʻo e faʻaalia oe lava o se taʻitaʻi, amio le pulea ma e oʻo foʻi i masalosaloga e uiga i le tali i le fesili ua tuʻuina atu e mafai manatu sese faatatau ia te oe ma backfire.

E tele tulafono eseʻese e fesoasoani e fausia ai le saʻo talanoaga, faʻatalitonu se tagata e ono avea oe ma ou sui tauva, ma o le mulimuli ia i latou e mafai ai ona e maua le mautinoa, galo ai e uiga i mea fefe. Ua uma ona matou tusia e uiga i le talitonuina ma le talitonu o le tagata ia te ia lava i le tusitusiga - "Faʻafefea ona faʻateleina oe lava ma talitonuina oe lava"

Mautinoa, sailiga galuega - o le gaioiga e faigata i taimi uma ma faigata, o le mafuaʻaga lea e taua ai le faʻaalu uma o totoe o taumafaiga ina ia avea lau valaʻaulia mo se faʻatalanoaga avea ma vaega mulimuli.

Ma, mai le tusitusiga o le a e aʻoaʻo ai:

  • Faʻafefea ona maua se galuega faʻatalanoaga - 5 sitepu;
  • Faʻafefea ona amio i se faʻatalanoaga pe a fai e leai sau galuega - 7 fesoasoani ma 5 tulafono faʻavae;
  • Fesili masani ma tali ile faʻatalatalanoaga ile galuega;
  • Faʻafefea ona faʻatau atu se peni i se faʻatalanoaga?

Faʻafefea ona amio i se faʻatalanoaga e faʻafaigaluegaina - faitau atili tulafono ma fautuaga i le tusitusiga

1. O le a le faʻatalanoaga - 4 ituaiga o faʻatalanoaga

I lona autu, o se fonotaga masani lenei i le va o oe ma le lumanaʻi tagata faigaluega, ma atonu foi o lona sui, faʻatagaina oe e talanoaina auiliili auiliiliga o au galuega i le lumanaʻi.

I le taimi o le talanoaga, tagata uma faia le faʻaiuga filifiliga mo latou lava i luga o le fesili pe o le a le talafeagai o le itu i tua o. Ioe, oe oe filifili mo oe lava pe o le a faʻamalieina uma aiaiga fuafuaina, ma o le taitai faʻalapotopotoga faia se faʻaiuga e uiga i le faʻapitoa agavaʻa o le tagata faigaluega.

O aso nei e tele eseʻesega ituaiga, ituaiga ma e oʻo lava iunite faʻatalanoaga e mafai ona faʻaaogaina e le aufaigaluega a le kamupani i le faiga o le filifiliga o se sui tauva. E aoga a itiiti mai sina mea e malamalama ai ia latou ina ia sauni mo soʻo se tulaga.

E tusa ai ma lona ituaiga, o se faʻatalanoaga mafai ona o 4 ituaiga.

Faʻatalanoaga Ituaiga # 1 - Valaau telefoni

Lenei o le muamua laʻasaga e ono manaʻomia se fonotaga ma se vave ono avea ma taʻitaʻi.

E faʻaaoga se metotia faʻapena pe a tuua e le toe faʻaauau le fiafia, ma o faʻamatalaga ua faʻamatalaina i totonu e manaʻomia se faʻamaoniga.

O le valaʻau mafai ona sau i soʻo se taimi, o lea tusa lava po o le a le tulaga, e taua le amio lelei. Tusa lava pe na e faʻatali mo se faʻaiuga mai tagata faigaluega a le kamupani mo se taimi umi lava ma ua maeʻa ona e faʻafesoʻotaʻia oe, e le tatau ona e taliina le telefoni i ni leo faʻaalia fiafia.

O le fesili taatele "O e maua le toʻafilemu e talanoa nei?"Mafai faʻamatala tele i se tagata faigaluega HR poto masani. Filifili mo oe lava pe o lava sau taimi e tali filemu ai fesili uma.

Afai o lea, tautala ma le mautinoa: “Ioe, o lea ou te faʻalogo atu ia te oe»A leai, lapataʻi o loʻo e pisi tele ma o le a mafai ona e toe valaʻau e ala i 2-3 minuteile faʻamaninoina ole numera ole telefoni ma le igoa ole tagata faigaluega.

I le vaitaimi lea, taumafai e faʻatoʻatoʻa, mafaufau poʻo le a le kamupani na faʻafesoʻotaʻia oe, ma saili se ata o le toe auina atu. Iloilo uma faʻamatalaga o loʻo faʻamatalaina i totonu, taulaʻi i auiliiliga taua, ona sauniuni ai lea o oe mo le talanoaga. vili le numera faʻapitoa.

Faʻatalanoaga Ituaiga # 2 - Fonotaga Patino

Tele taatele ituaiga faatalanoaga. E aofia ai tuʻusaʻo fesoʻotaʻiga ma ua fuafuaina e faʻataʻitaʻi lau faʻamatalaga faʻapitoa. O le a tatou iloiloina sina taimi mulimuli ane pe faʻafefea ona alu na fesootaiga, o a amioga e filifili ai, ma le mea e taua mo pati taʻitasi tatou te feiloaʻi.

Faʻatalanoaga ituaiga # 3 - Fesoʻotaʻiga ma se vaega o sui tauva

Taitasi avanoa avanoa aofia ai le sailiga mo le sili ona lelei tagata faigaluega. Ae, o isi taimi e tupu ai e mafai ona tele tagata talosaga i le taimi e tasi ma le pule o le faʻalapotopotoga faʻatautaia se kulupu fonotaga ina ia malamalama ai i lana gaioiga o fea o tagata na taunuʻu mai o loʻo sili ona fetaui ma aiaiga na tuʻuina atu.

I sea fonotaga, e taua le mafai ona faʻaali atu ou tomai faʻapitoa, taumafai e tali fesili fesiligia fesili i le saʻo e mafai ai ma maua le tikeri tatau o le faʻamalosi teteʻe.

Fesoʻotaʻiga tuʻufaʻatasi - o taimi uma e tauva ma le tasi ma le isi, o le tau o lou mafai lea e maua ai le avanoa avanoa. Ae, aua le faʻaogaina se mea faigata amio ma faifai, ma e sili atu faʻaalia sili sili atu nai lo interlocutors. Manatua o mea sese uma e te faia ma e oʻo lava i upu tautala e mafai ona atili ai ona teʻena.

Faʻatalanoaga ituaiga # 4 - Komisi

O nisi taimi, ina ia faʻafaigofie ai le gaioiga o le filifilia o sui tauva, o le faʻatalanoaga e faʻatulaga mo le aso e tasi, lea e taʻitaʻia ai tagata faigaluega o itu eseese e potopoto mai e mafai ona faia. filifiliga mulimuli.

E valaʻaulia oe i se fonotaga e latou te tuʻuina atu ai ni fesili eseese, ma e mafai ona oʻo atu ma o mai mai se vaega atoa o tagata. O lona iʻuga, ua faia se faʻaiuga e toeititi lava ona iloa e oe.

O lenei metotia faʻatagaina oe e ufiufi le tele o vaega o le atinaʻe i le taimi e tasi ma malamalama pe faʻafefea ona fetaui lelei le tagata talosaga ma le tulaga fuafuaina.

I soo se tulaga, o le mauaina o se fonotaga, e taua le malamalama o le galuega a le tagata faigaluega fesoʻotaʻi ma oe o o se filifiliga lenei... Lona uiga, o le a faʻamasinoina oe e faʻafetaui lau tagata faigaluega lelei ata. O le filifiliga e te faia e faʻalagolago i le faʻafefea ona e faʻamalieina uma manaʻoga o le fuafuaina galuega faʻamatalaina, fetuutuunai i se 'au, ma faʻaali ou tomai.

Faʻamoemoeina i lenei, o le faʻatalanoaga mafai ona vaevaeina i ni nai ituaiga:

  • Faʻatalanoaga faigata galuega... E faʻatinoina tele pe a fai o le galuega lava ia e aofia ai le tulaʻi mai o ia tulaga. Lenei mafai ona avea ma se avanoa tagata faʻagaioia, tagata faigaluega telefoni, felauaiga logistics, faatau fola pule, faʻatulagaina o faʻatau ma isi i le mea moni, o se taimi o le a faia i le taimi o talanoaga o le a iloa ai le moni uiga o lau amio. O auala sili ona faigofie e iloiloina: Siʻi lou leo, toe fai le fesili lava e tasi i vaitaimi, faʻalavelave i taimi uma lau tala, masalosalo le talafeagai, poʻo le talanoaina o faʻamatalaga e le talafeagai ma le autu autu. E mafai foʻi ona 2 auala o amio... A le o le a e taumafai e tali i fesili taʻitasi na tuʻuina atu e aunoa ma le siisii ​​i luga o lou lava leo, pe o le ae faʻalavelaveina lau tautala ina ia mafai ai ona faʻamatala filemu o lenei manatu ua uma ona talanoaina. E taua le malamalamavalaauga lena o lou tulaga faigata se tagata faigaluega o le faʻalapotopotoga o le a vaʻavaʻaia foi le mataala. O le mea lea, o se monotonous talanoaga o le a faʻatupuina masalosaloga, ma o lenei ua avea o se faʻailoga o le toe tepa i lau filifiliga.
  • Cinemalogy... Lenei metotia e masani ona faʻaaogaina i faʻalapotopotoga ma le tele-tulaga filifiliga faiga. E faʻatagaina oe e mafaufau maeʻaeʻa au faʻataʻitaʻiga uiga. I le taimi o le fonotaga, o le a talosagaina oe e matamata i se vaega o le vitio, lea o se maeʻa tulaga pe gaioi, ma e foliga mai e naʻo se taimi e le masani ai. Lau galuega taʻu le mea na vaʻaia, faia faaiuga ma fautua fofo i le tulaga. O le mea moni, o se tamaʻi pisinisi ma faʻatapulaʻaina tagata faigaluega o le a le faʻaaogaina ia sui tauva suʻega auala. Ae, kamupani fesoʻotaʻigagalue i le lalolagi maketi ma e oʻo lava i tulaga o le faʻaitulagi felagolagomaʻi e mafai gafatia e faʻatulaga lenei ituaiga o faʻatalanoaga. Taʻitaʻi tagata faigaluega o le MLM pisinisi oe foʻia le tele o galuega atofaina i aso uma e tatau ona faigofie ona faʻatautaia le tulaga ma saili ni tali sili ona lelei.
  • Suʻega... Lenei o se filifiliga mo muamua faʻamasani ma lau filifiliga. O le galuega autu o le tali saʻo lea o fesili na tuʻuina atu e le gata i le polofesa, ae faʻapena foʻi ma le mafaufau. O loʻo i ai se fua faʻapitoa faʻapitoa, ma o fesili faʻapitoa maaleale ua faʻaopopoina i le lisi ina ia mafai ai ona iloilo lau tali atu ia latou.
  • Faʻatofuina auala... E mafai ona mauaina, mo le tele o vaega, i tele, faʻalauteleina atinae faʻalapotopotoga. O se avanoa matala mo se tulaga pulega e ono aofia ai sea talosaga. Uma o le ute e pei ona taʻua i lalo: o loʻo fesiligia oe i se tulaga e faʻamoemoe i ai le sologa lelei o mataupu i totonu o le faʻalapotopotoga, ma e taua i inei e le gata i le sailia o se auala i fafo atu, ae faʻapea foi ona faʻamatala mafuaʻaga e te manatu ai e faia na o lena.

O le mea moni, o le faigofie tulaga o le masani ai faʻatonutonu laina e le faʻapea tele faigata i le siakiina faʻapitoa faʻamatalaga pe a filifilia se lumana tagata faigaluega. O le mea lea, masalo o le fonotaga o le a amata fesoʻotaʻiga masani ma le suʻesuʻega o lau toe pepa, pe faʻamaonia lana faʻamaumauga. Faʻafefea ona tusi saʻo le toe faʻaauau ma o a uiga faʻapitoa ma tomai e faʻailoa ai ua uma ona tatou tusia i le tusitusiga talu ai.

Ae afai o le kamupani ei ai le tulaga lalolagi, ma matagaluega taʻitasi e tele taseni pe oʻo foi i le fiaselau o tagata faʻasolosolo i ai, ona faʻamaonia lou taʻitoʻatasi ma le agavaʻa e tatau ona tele taimi, fonotaga i laʻasaga ma le tele o faʻapitoa.

A iloiloina lau toe pepa, muamua lava, o le tagata faigaluega HR o le a faʻalogo i uiga lautele. O le a ia taumafai e faʻailoa mai lou tomai auiliili, amio amio, faavae o le faaosofia ma e oʻo lava filosofia olaga.

O le fetaui lelei ma le faʻalapotopotoga lava ia e taua foi o se mea taua. Ua siaki atu i totonu lua itu... E le o po se lilo i soʻo se kamupani e i ai lana ia aganuʻu, mautu faʻavaeina tu ma aga ma oka o le amio.

E ono tupu foi o au oe lava tulaga taua ma lau sitaili e le ogatusa ma le mea a le ono ono faigaluega. O le mafuaʻaga lena, o le oʻo atu i se fonotaga faapena, e taua ai le fai o fesili saʻo ina ia malamalama ai i le lumanaʻi gatasi.

2. Metotia mo le filifiliaina o sui tauva mo se faatalanoaga 📄

Aufaigaluega HR matagaluega, ma sili atu faitaliagalue i lenei itu mo se taimi umi lava, ia tele auala ma metotia, faʻafetai e mafai ai ona e iloiloina se tagata mai itu eseese.

  1. Pepa talosaga Ua valaʻaulia oe e faʻatumu se pepa faʻapitoa faia, lea e aofia ai le tele o fesili e uiga i lou mafaufau tulaga ma tomai faʻapitoa. Ma, i le auala o le filifilia o sili sili ona lelei, o le fonotaga e faia ma le sui sinia o le matagaluega, lea e tatala ai le avanoa.
  2. Talaaga I le uluaʻi fesoʻotaʻiga, ua fesiligia ai oe e taʻu atu e uiga i le mea na e galue ai muamua, poʻo a aoga faʻaleaʻoaʻoga na e faʻauʻu mai ai, pe i ai se galuega faʻataʻitaʻi poʻo se faʻataʻitaʻiga, ma e tusa lava po o le a le mamao e te nofo ai mai le nofoaga o mafai galuega i le taimi nei. Faʻatasi ai ma na fesili, o le tagata faʻatalanoa o loʻo taumafai e malamalama pe o iai sau poto masani, pe ua e sauni e faʻatoʻilalo mamao ma pe faʻafia ona mafai ona e faʻamoemoe ia te oe i le taimi o le talafeagai taimi-taimi galuega. O nisi taimi e oʻo lava i le fesili e uiga i le mafuaʻaga o lou faʻateʻaina e mafai ona fausia ai se manatu lautele.
  3. Taʻiala O nisi avanoa avanoa manaʻomia le i ai o ni uiga taua. O le mea lea, o se agavaʻa faʻapitoa mafai ona fuafuaina muamua le elemeni taua mo le lumanaʻi sui tauva e faʻatusatusa ia latou. O le filifiliga auala i lenei tulaga e matua faigofie. Muamua, latou te tilotilo i lau toe pepa, ma i se talanoaga, latou iloa ai pe e te fetaui i nei faʻavae.
  4. Suesueina o le tulaga. Lenei metotia ua uma ona talanoaina muamua, ae o lona aano o le ia manino, vave ma sao iloa le tulaga, malamalama i lona aano ma saili le saʻo fofo.

O se galuega faʻatalanoaga mafai ona aofia ai se tasi taua vaega. Faʻatumuina o le fesili, faia suʻega pe naʻo le fesoʻotaʻiga ma le tagata talanoa, o le a talosagaina oe e tuʻu le faʻafesoʻotaʻiga o se tagata mafai ona tuʻuina atu se faʻamatalaga auiliili. Ma e le afaina pe a fai o se tagata faigaluega muamua poʻo se pule na e faʻamavae atu i ai talu ai nei, o le mea taua o le faʻamatalaga faaleoina i le faatalatalanoaga e le feʻeseʻeseaʻi tusa lava pe laʻititi lava auiliiliga.

5 taua ma faʻavae laʻasaga faʻafefea ona pasi se faʻatalanoaga

3. Faʻafefea ona pasi se faʻatalanoaga pe a e talosaga mo se galuega - 5 laʻasaga taua 📝

Soo se fonotaga atofaina ia te oe e se tagata faigaluega o le HR matagaluega mafai ona faapolokalameina mo le iuga, ua lava e saunia saʻo ma muaʻi vaʻai le fesili e taliina ia ma fuaitau puʻupuʻu e faʻaosofia le talitonuina i le talanoaga.

Masani, o le faʻatalanoaga e 5 ona vaega taua, e tofu lava le mea ma lona taua. Taumafai e suʻesuʻe i latou, ma o le a fesoasoani ia te oe e malamalama ai i le auala sili e amio ai i le taimi nei.

Vaega 1. Faʻafesoʻotaʻi

Ole mea lea e faʻamautu ai le fesoʻotaʻiga ma faʻailogaina tuaʻoi. O le vaitaimi lea e manino ai le faʻatulagaina o lau faʻatalanoaga. E mafai lava o le taualumaga mo le filifilia o sui tauva na amata i se taimi ua leva ma i lenei taimi ua faaputuputu lelava, popole, atuatuvale, a le lelei ono aʻafia ai le iʻuga o lau fonotaga.

Taumafai e faʻatu se fesoʻotaʻiga i le faʻaalia o lou agalelei. E masani ona fesoasoani talanoaga i mataupu e le faʻaituau. Ma, atonu e fesiligia oe “Na faigata ona maua matou?"pe"Na e vave taunuʻu?". Mafaufau i lau tali.

E mafai ona e amata faʻafesoʻotaʻi oe lava i le fasifuaitau “Manuia le aoauli, o le ofisa o lau kamupani e matua tu lelei na mafai ai ona matou o atu vave". O lenei faʻalavelave e mafai ona fesoasoani e faʻamamaina lou popole ma maua ai se tulaga lelei mo nisi talanoaga.

Vaega 2. Tala faʻalapotopotoga

O avanoa, o le tagata faigaluega HR o le a amata i le faamasani ia te oe ma tuʻuina atu ni faʻamatalaga e uiga i la latou kamupani. I le lautele, o le 2-3 fuaiupu mea latou te faia, o le a avanoa avanoa ma le tele o galuega faia i lenei tulaga o le a faʻamatalaina.

Tusa lava pe ua e matua sauniuni muamua ma iloa le atoa talafaʻasolopito o le atinaʻe i le sili laititi auiliiliga, faʻalogo ma le faʻaeteete, faʻatagaina oe e faʻavae fesoʻotaʻi vavalalata.

Vaega 3. Faʻatalanoaga

Ole mea moni lea ole laasaga e te talanoaina ai faʻamatalaga faʻapolofesa, e amata mai ile maualuga ole totogi e oʻo ile tiute ua fuafuaina.

O le mea na fai mai, totino faʻapitoa vaʻai i le tele o itu:

  • O fesili e fesiligia atu ia te oe e foliga mai e talanoaina i se saoasaoa vave. E leai se mea e popole ai, aua e taua le sefe o le taimi ma faʻavasega le talafeagai o le sui tauva i luga o tali.
  • O mataupu uma na talanoaina e fesuisuiaʻi lava, a le o le tatalaina o ni mataupu fou, ona toe foʻi mai lea i mea tuai. O lenei auala faigofie faʻatagaina le polofesa e faʻaititia le ono o le mauaina o agafesoʻotaʻi tali manaʻomia.
  • O faʻasalaga taʻitasi e tusia ile toe faʻaola ma faaleoina e oe e mafai ona siakiina i le tele o taimi i auala eseʻese. Aua le teteʻi i lenei, ae le gata i lea popole.
  • O faamaumauga uma na faia e le tagata faʻatalanoa i le faʻagasologa o fesoʻotaʻiga o le a nanaina mai ia te oe. O le masani masani lea, o lea e leai se mafuaʻaga popole. Masalo lava, o le a iai ni faʻamaumauga puʻupuʻu ile faʻamalieina o faʻavae.
  • Sauni mo le avanoa e teuteu ai. O le mea moni, a o e sauniuni mo se faʻatalanoaga, faia e le matagaluega a le HR, faʻataʻitaʻia suʻega ma o loʻo iai se faʻamatalaga manino, ae o nisi taimi, faʻalagolago i le tulaga ma faʻavae i luga o galuega maua, e tatau ona galo ia tulaga.

Vaega 4. Manatu faaalia

Lenei e manaʻomia ona fai au fesili. E sili pe a iai aua neʻi sili atu ile 5... O le mea lea, mai lava i le amataga, mafaufau i se lisi talatala faʻavae i luga o na manatu e sili ona taua ia te oe.

E mafai ona e faʻamaninoina le aano o galuega, faʻailoa le tulaga o le lumanaʻi tiutetauave, talanoa e uiga i le lautele afifi.

Vaega 5. Faaiuga o le fonotaga

O lenei taumafaiga, mo le tele o vaega, e faʻaalia e le pati na valaʻaulia oe mo se faʻatalanoaga.

O le iʻuga o le feutanaiga atonu 3 eseese filifiliga:

  • lafoaʻi;
  • se valaaulia i se isi tulaga;
  • ulufale mo se avanoa.

I soo se tulaga, taumafai e talanoaina le algorithm mo nisi fegalegaleaiga. E foliga mai, o le a talosagaina oe e faʻatali mo se tali, faʻamautuina se lata faʻatulaga taimi.

4. Ae e te leʻi pasi se faʻatalanoaga - 7 mea aoga practical

Sauniuniga mo le faatalanoaga - fuafuaina o fesili ma tali

Ae e te leʻi alu atu mo se fonotaga e taua le sauniuni lelei mo ia... E le gata e tatau ona e faia se manatu saʻo, ae faʻapena foʻi ona talitonu le tagata e ana le galuega i lou tulaga ese.

Aoga malamalamao lena manaʻoga lava ia e le lava, ma o le taimi faʻamaimauina o le a le maimau pe a faia saʻo. Totogi faapitoa i auiliiliga, o le a latou fesoasoani ia te oe e fausia se ata atoatoa o le sui tauva.

Tusi se fuafuaga o le a e tumau ai i le taimi o le aoina, ma kolosi ese le gaioiga na faia.

Fono numera 1. Aoina o pepa

Saunia muamua ma tuʻu i lau ato. Siaki pe afai e iai se mea na galo ia te oe. E masani lava o se lisi masani lea e aofia ai:

  • Tusifolau;
  • Tipiloma o aoga;
  • Leipa tusi (pe a iai sau tusi);
  • Kopi o le toe amataina;
  • Tusi faamaonia ma isi pepa faʻamaonia le maeʻa o vasega.

Taumafai e ave na o oe le mea e fesoʻotaʻi tuʻusaʻo i lou avanoa, ina ia mulimuli ane e te le faʻalavelave ia te oe lava i le sailiga, maimau lou lava taimi ma le taimi o se kamupani tagata faigaluega.

Fono numera 2. Saili mo faʻamatalaga

Taumafai e faʻaputuputu uma faʻamatalaga avanoa e uiga i le faʻalapotopotoga e te taumafai ai e suʻe sau galuega taeao. Fai atu i ni faʻasologa o fesili ma taliina e oe lava. "O le a le vaitaimi o le kamupani ma le autu ituaiga o gaioiga?», «O a nei oloa gaosi, o latou laina?», «E i ai ni itu le lelei o le igoa taʻuleleia ma o a mea latou te fesoʻotaʻi ma?»

I lenei vaitau o atinae tekonolosi, e matua faigofie lava ona maua le faʻamatalaga e te manaʻomia luga o le Initaneti, i uo ma e oʻo lava i se failautusi valaʻaulia oe i se fonotaga. Ina ua uma ona faauigaina faapena vaega autu, o le a faigofie mo oe e taulaʻi atu i isi manatu. Muamua lava, i lou ulu, oe ua uma ona fausia se ata o loma gaioiga, ma o lenei o le a faʻafaigofie ai ona lagona ma filifili se laina o amio i le taimi o le fonotaga.

Fono numera 3. Foliga Vaaia

Tele kamupani ua seti nei se laʻei laei mo a latou tagata faigaluega. Ma o lona uiga o le toniga e tatau ona tutusa ituaiga ma sili ona masani ona faʻamaʻa. Ui i lea, valaaulia mo se faatalanoaga - o le taimi lenei pe a tatau ona e faʻafiafiaina.

O le mea lea, pe a filifilia lau ata, taofi i luga o se suti pisinisi. E tatau ona e faagalo ituaiga taʻaloga, ofuvae, ofutino ma Mitiafule mafai ona ufiufi atoa le manava, seʻi aveʻese tumutumu ma ofuvae laiti.

Siaki lou tulaga fao, lauulu, fulufulu mata... Faʻalelei ou seevae, lau ato tupe, ma faʻamatala le manogi o le a e ofuina mo le faʻatalanoaga. Tuʻu le faʻatonuga o lavalava e faʻasao, o lenei e tupu ai le lagona o le talitonuina i le ono gaioiga, ae o sina tamaʻi leo i le tulaga o se matagofie brooch e fetaui lelei ma le ata fausiaina o le a le sili atu.

Taumafai i luga o se ofu ma matauina oe lava i le atagia o le faʻata. Ua fai si ou suti? O le tele o le maelega i lenei itu e mafai ona taitai atu ai i le mea moni e avea oe pei o se tagata i se tulaga, ma o lenei o le a le faʻaopopoina i ou avanoa.

Manatua ia manaʻoga masani e 3 e tatau ona ausia e ou ofu:

  • fausia se manaia muamua lagona, o le a mulimuli ane lelei;
  • avatu ia te oe se lagona o lou lava faʻamafanafanaga, lea e faʻatagaina ai oe ia maua le talitonuina o oe lava;
  • faʻatatau ile faiga pisinisi, aua ole faʻatalanoaga o se mea taua lava le mea na tupu e maeʻa ai le maliega.

Ave le mea e fiafia i ai lanu efuefu, lanu paʻepaʻe leo ma lanumoana pogisa paolo. Aua le aofia ai se pulou, tusa lava pe o le a fausia se cohesive atoa ma le ata.

Mo fafine, e sili le filifilia o se tulivae umi-umi i luga o ofuvae faʻapitoa. Taumafai faʻaititia le aofaʻi o lanu susulu i se mea maualalo ma tiaʻi tuai lavalava ofu, aemaise pe a fai ua uma ona matua masaesae.

Ioe, e taʻuina atu ia te oe e tagata faigaluega uma foliga vaaia i le galuega - e le o le mea autu, ae tusa ai ma faʻamaumauga, afai tatou te solia mafuaʻaga mo le teʻena i luga o le fua, lona uiga o le le taua taua o le malamalama o luga o le 29th nofoaga, ae "faʻanoanoa»O le ata o se tagata faʻatuatuaina ave le tulaga muamua. O le mea lea, o le a tatou totogia faapitoa ai.

Faʻataʻitaʻi oe ia oe mo faʻasologa nei:

a) lima. E tatau ona i ai sau manicure mama e aunoa ma leo susulu, palapala i lalo o fao ma protruding cuticles. E le gata o fao e manaʻomia le faʻaeteete, ae faʻapea foi i lima latou lava. Lubricate i latou i se malu-manogi moisturizer muamua alu i fafo.

b) sitaili o laulu. Mafaufau totoʻa i ai ina neʻi pa'ū i totonu o le afa itula, faʻauiga lemu lau fonotaga. Aveʻese taga, nonoa o lauulu ma lauulu uʻumi. Afai e mafai, faʻafesoʻotaʻi ma lauulu laulu e fausia se maeʻa foliga ma le sili ona talafeagai foliga faiga.

i) mea faʻaaoga. Aua le soʻona soona ave oe lava i mama eseese, tautaliga, taulima, fusipaʻu, taumafai e faʻamaonia lou taua i tagata uma. Lenei metotia e le galue ma tutu. Mea uma e tatau ona i le feololo, aemaise i se aloaia sauniga.

o) teuteuga. Vaʻai i leo o lavalava ma saili a latou lautele tuʻufaʻatasia ma foliga i foliga. Galo e uiga i pupula lanu e vaʻaia mai se mea mamao. O lau galuega o le tuʻua o se foliga fiafia o se tagata faʻapisinisi ogaoga.

u) manogi. Ae e te leʻi alu i fafo, tuu se mea manogi e sili ona manino maeʻa ai ou foliga. Naʻo le mea lea e tatau ona faia ma le faʻaeteete ma laʻititi. A leai, oe ono lamatiaina fausia se manogi manogi, lea o le a mafua ai le le faʻamafanafanaina i le taimi o isi fesoʻotaʻiga.

Fono numera 4. Fausiaina o se auala

Mafaufau i le polokalame o lau gaioiga ma fuafua le taimi e amanaʻia ai le laina. E tatau ona e taunuʻu ile ofisa ile 15 minute le umi nai lo le taimi atofaina. I lenei tulaga, i le taimi o le auala, feoaʻi taʻavale, faatali mo felauaiga ma mamaosavali.

O lau galuega o le fuafua le taimi e alu ese ai ina ia oʻo atu i lau taunuʻuga i se toʻafilemu, fuaina saoasaoa, aunoa ma le faʻaaliaina oe lava i le le tatau ai faʻalavelave tulaga ma feteʻenaʻiga.

Vaʻai le faʻafanua o le taulaga i luga o le Initaneti, pe a mafai, siaki le ala ma le failautusi a le kamupani, ma tusi foi i lalo le tuatusi saʻo.

Fono numera 5. Faʻamatalaina e uiga ia oe lava i le faʻatalanoaga

E foliga mai o se tamaʻi auiliiliga, ae e iai le mea taua i le suʻesuʻega o lau filifiliga. E masani ona fesiligia e le tagata faigaluega ole HR matagaluega le fesili lava lea e tasi "Tau mai ia i matou sina mea e uiga ia te oe?»Ina ia malamalama i le tele e te mafai ai ona ofoina atu oe lava, saili faʻafesoʻotaʻi ma saʻo tuʻuina atu faʻamatalaga. I le tepa muamua lava, o sea galuega e manatu e faigofie, ae taumafai e faia e oʻo lava i le taimi nei, e aunoa ma sauniuniga. O iina e aliaʻe ai faigata.

Muamua, e tatau ona e faʻatonutonuina lau tala faʻatatau i le manaʻomia galuega tatalaina, mataala i lau talafeagai ma faʻapitoa.

Lona lua, filifili le saʻo faʻamatalaga i le tulaga le interlocutor amata fiafia i mea moni o lona lava olaga. Mafaufau i lau mea faʻafiafia, naunautai, vaega ole mafaufau ole tagata... O se fesili tali tutusa e masani ona fesiligia ina ia mafai ai ona fausia se manatu e uiga i ou uiga.

Lona tolu, afe lau manuia ma toilalona tupu i le galue. Ole fesili lea e sili ona e fiafia iai ile faʻatalanoaga, e le tatau ai la ona faʻateʻia oe ile taimi nei.

Taumafai e le gata i le faaleoina o le tali, ae ia avatu foi faʻataʻitaʻiga, auala mai le tulaga na e mauaina. O le faʻamatalaga atoa e tatau ona sili atu ma le 3 minute. Faʻailoa manino lau tala, aʻoaʻo i luma o le faʻata i le tele o taimi, a leai o lou le mautinoa e ono aʻafia ai le iʻuga mulimuli.

I le ala, afai ua e faʻauʻu mai se aʻoga faʻaleaʻoaʻoga, ma e leai se poto masani pei o lea, seʻi vagana ai mo le faʻatinoina aʻoaʻoga, oe mafai ona aofia ai ou aitia i lenei tala o le mea e te manaʻo e ausia i le faatuina fanua.

Fono numera 6. Le lisi o fesili

Mafaufau muamua i lau fonotaga ma faʻamaoti mai faʻamatalaga e te ono fiafia i ai i le taimi o le talanoaga. I le fatuina o se uio fesili, oe faʻamalamalamaina le tulaga, ae aua le soona faia.

Fono numera 7. Lagona lelei

A maeʻa au sauniuniga, aua neʻi galo lena e taua le fausia o le amio saʻo. Tulaga fiafia o le mafaufau ma lagona fiafia o le a taʻitaʻia ai i se iʻuga lelei vave atu nai lo le popolevale.

O le mea moni, o tatou tino e leai se faʻapitoa fesuiaʻiga ki e mafai ona fesuiaʻi i le taimi saʻo, ae ui i lea, o nisi faʻatonuga e le gata ona amanaʻia, ae ia mulimuli ai foi.

  • Alu vave moe e moe lelei i le po ma fai se fati malamalama i lau faailo.
  • Amata lou aso i le talanoa e uiga i mataupu e te maua ai le sili atu mautinoa. Mafaufau pe faʻafefea ona suia lou olaga i le lumanaʻi pe a maeʻa galuega. Masalo o lenei e tatau ona faʻaalu sina taimi i luga o le auala, pe o le ai ai ni faʻaopoopoga totogi, faʻaopopo totogi, o se 'au fou.
  • Saili le faʻaosofia e ausia sili atu matagofie taunuʻuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, folafola atu ia te oe lava e faʻatau se ofu fou pe sui meaafale, faʻatulaga se malaga i atumauga, alu i se faleʻaiga i lau muamua totogi. Vaʻai faalemafaufau i le manaʻo i le tusiina i luga o se fasi pepa.
  • Faʻamaonia oe lava o faigata uma e mo na o sina taimi, ma le aso na amata nei e matua matagofie lava, ma o le a aumaia ia te oe le mea e te manaʻo ai.

E i ai nisi sili atu fesoasoani mafaufau ma tagata atamamai tuʻuina mai ae leʻi auai i se faʻatalanoaga.

Muamua, aua le 'ai i le mamafa o le taeao poʻo meaʻai e manogi malosi. Musu kaliki, Luka, sosisi... Faʻatonutonu le aofaʻi o vai e te inu.

Lona lua, faasa oe lava 'ava malosi ma tapaa... E oʻo i le tamaʻi fualaʻau 'onana e mafai ona faʻaititia ai le uaʻi atu, faʻasasaʻo ma tuʻu ai se manogi, ma o le sikaleti ulaula e tuʻuina ai se manogi i lavalava ma se tulaga le lelei i le taimi o le talanoaga. Natia lou chewing gum ma aua le taumafai e te alu faʻatasi i luma o le tagata faʻatalanoaga.

Lona tolu, ua taunuʻu mai mo 20 minute ao le i amataina, e mafai ona e faamasani ia te oe lava i le tulaga, puʻe loʻu manava, asiasi potu faleuila pe a manaʻomia ma laititi e toe fai meafaitino

Taumafai e fesili ma ia mautinoa e manatua le igoa ma le faʻamaoni o le talanoaga i le faʻamatalaga ina ia faigofie e amata ma faʻaauau talanoaga ma ia. Tape lau telefoni feʻaveaʻi pe tuʻu i luga o le filemu leo, ma o lea e te faia ai se lelei siʻosiʻomaga mo oe lava.

5 tulafono i le faʻafefea ona amio i se galuega faatalanoaga + fesili ma tali i se faʻatalanoaga

5. Faʻafefea ona amio i se faʻatalanoaga - 5 tulafono faʻavae 📋

Ia, seʻi tatou mafaufauina na manuia le sauniuniga, na e ala i luga i le taimi, seti lelei oe, taunuu i le taimi atofaina ma na toʻafilemu. Le a le isi, faʻafefea ona i ai i le taimi o le fesoʻotaiga lava ia, ma faʻafefea ona amio i se faʻatalanoaga i luma o se ono ono faigaluega?

Mea uma iinei e le faigata tele, naʻo nai tulafono.

Tulafono # 1. Ataata

Ole auala faigofie lea e seti ai le talanoaga i lelei... Tau lava ia mautinoa e vaʻai i ou foliga vaaia. E le manaʻomia le faia faʻamalosi o lenei mea, o ia amioga le faʻamaoni i le taimi lava lea e iloagofie ai, ma e toʻatele foʻi e faʻamataʻuina.

Taumafai e manatua se taimi manaia i lou olaga. o lesi foi mea, fasifuaitau o se tamaititi, pa'ū o se pusi i le taimi o le leo leotele po o se faavaa o lau pele malie. Amio masani, manatua e ataata.

Tulafono # 2. Faʻatonutonu lou leo

O se tulaga popole, o taimi faigata o sauniuniga e mafai ona faʻalataina oe i le taimi sili ona taua, e mafua ai le solia o le taimi o le leo. O isi taimi o le leo e leiloa atoa, ma e masani ona liu i se leo paʻepaʻe, faʻamaonia ai le mafuaʻaga le mautinoa.

O le iloa e uiga i lou faʻafitauli poʻo le naʻo le muaʻi iloa o lona ono tupu, taumafai e puipuia le aliaʻe mai mafuaʻaga. Afai e faigata, faʻamalie oe, ave se fualaʻau faʻapitoa ma mafaufau o mea uma e mafaia ua maeʻa.

Ma, afai o le fefe lea i le faʻalauiloa lautele, ona faʻataʻitaʻi lea i luma o le faʻata, faaleo upu na e tausuai ai.

Tulafono # 3. Faʻailoa ma taga

Ina ia mafai ona foliga mautinoa ma ogaoga, ave le tulaga lea: o vae uma i luga o le foloa, lima o loʻo i luga o le laulau, o lou tua e saʻo, o lou ulu e tilotilo saʻo i le interlocutor, tausia mata faʻafesoʻotaʻi.

E taua le manatuaina e le mafai ona e faia se foliga faʻafuaseʻi, togi oe lava i luga o se nofoa, kolosi ou vae ma faifai pea piʻi i se mea. O ou lima le mapu o le a faigofie ona tuʻuina atu taimi faigata, ma le gata i lea, latou mafai ona faʻaleagaina e ala i le faʻaleagaina o le pepa i luga o le tagata fai faʻatalanoaga pe gagau lana peni.

Afai o oe pea le lelei Vaʻai se tagata i ona mata, ona saili lea o se sili atu le toʻafilemu nofoaga i ona foliga, lea e te faʻatonutonu ai lava lau vaʻai. Lenei e mafai ona avea ma togi i le muaulu poʻo le taliga. Aua neʻi galo gaioiga.

O le mea moni, o sina minoi o ou lima i ou luma e le mafai ona afaina, ma le WTO, o lo latou faʻataʻapeʻapeina masani, fesuiaʻi soo, liliu o le tino, o le a tupu ai se leaga lagona.

Tulafono # 4. Lagolago le manava

Mataitu lau tautala. Afai e tulaʻi mai se tulaga e te manaʻomia ai ona tali se fesili, ia manino ona fai. A maeʻa le tala, e sili atu le le le pisa nai lo le faʻatumu o le malolo i fuaitau le lelei. E leai se mea e te popole ai, o nisi taimi e siaki ai e le kamupanī lau amio ma le filemu.

Tulafono # 5. Fai sau talanoaga

I le faʻagasologa o fesoʻotaʻiga, e manaʻomia ona e tali atu e le aunoa, ae e oʻo foʻi i lenei e tatau ona faia saʻo. Afai faʻafuaseʻi, mo soʻo se mafuaʻaga, e le mafai ona lagona le mea na fai mai, leai se tau mateina, faʻaaoga se fesili faigofie: "Na ou malamalama lelei ia oe?»Aua le loloto tele, amata lau tala mai le taimi na e fanau ai. Tautala manino ma i le tulaga, taumafai e faʻamatala saʻo lou aitia. Manatua, afai e fiafia le tagata faʻatalanoaga i ni auiliiliga, o le a ia mautinoa lava e fesili atu ia te oe e uiga ia mea.

O lea ua manino tulafono o le amio, ae o lea “O le a laʻu tala e fai atu?"Ma"Faʻafefea ona tali saʻo?»Tumau i se mataupu manaia. Fausia se uiga mo oe lava ia oe sau i se ono ono faigaluega e le fesili mo se avanoa, ae ia ofoina atu lau tomai faʻapitoa tomai.

Mafaufau faapea ua faia oe i se pisinisi talosaga, o auiliiliga e manaʻomia ona talanoaina i le fonotaga. Ia e iloa o le faʻaiuga mulimuli pe e te faigaluega iinei pe faʻaauau lau sailiga e tele lava ia oe.

O le mafuaʻaga lena e mafai ai ona e ofoina lelei oe lava, setiina le leo mo le talanoaga. Aʻoaʻo faʻavae e fesoasoani ia te oe.

  1. Lava-faʻalauiloaina... A e alu i se fonotaga, oe le tatau ona mafaufau o le a talosagaina oe e taʻutaʻu atu, o lea e mafai ai ona e tuua le tele o mea moni naʻo, ma tuʻu ai i totonu o lou agaga. Ma e ui i lea, e oʻo lava i le gaioiga o le faʻamatalaina e uiga ia oe lava, aʻoaʻo e tuʻuina atu ni faʻamatalaga manuia mo oe lava ia. O lesi foi mea, o ou faigata i le sailia o se galuega faʻamautinoaina ni nai masina i le fale. O le mea moni lenei e mafai ona faaleoina e le o le "Sa ou le faigaluega", ae faʻaigoa "Le tumau le faigaluega."E oʻo foʻi i lou matua e mafai ona faʻaalia lelei. Tau atu: "Ioe, o laʻu fanau na matutua i aso ua leva ma ou te le o lagonaina ni faigata, o lea e mafai ai ona ou faʻaaluina atili taimi e faigaluega ai."
  2. Tali... Talia ni fesili e fesiligia ma le fiafia. Ma e le afaina pe a fai e te taʻu lou igoa, faʻafeiloaʻi pe talanoa e uiga i gaioiga na faia muamua, seti oe lava mo se galu lelei. E taua tele le faʻasaʻo o foliga ma faʻailoga. O ia auiliiliga talanoa i le talitonuina, faʻamaoni, matala.
  3. Uiga muamua... Na faʻatoa e ulufale i le ofisa, ma ua uma ona faʻatuina e le fomaʻi lona manatu e uiga ia te oe. Ma isi faʻamatalaga fesoʻotaʻi faʻalagolago i le tele o le lagona o loʻo faʻamaonia. Talofa ma le tagata faʻatalanoa, ataata, faailoa atu oe, faʻatali mo sina taimi puʻupuʻu ma e mafai ona e tautala i lou igoa ma le patronymic ma se faʻamatalaga i luga o se mataupu puʻupuʻu.
  4. Fesootaiga... I le taimi o le talanoaga taumafai e faʻaaoga naʻo veape galue "Ou te mafaia", "O aʻu lava", "Ua ou faia", ma isi Latou te faʻaopopoina le mautinoa i au upu. Ae o fasifuaitau e pei o le "atonu", "foliga mai", "e pei ona i ai", i se isi itu, ua sauni e faʻalauiloa le ata o se tagata le mafaufau e masalosalo i taimi uma i ana gaioiga. Lafoaʻi latou, aveʻese ia fasifuaitau. O le tagata faigaluega o le HR matagaluega o le a mautinoa vaʻavaʻaia lau vaogagana ma fausia fuaiʻupu. Saili o au upu o parasite ma aua le faʻaogaina ni slangs. Talitonu mai ia te aʻu, o taimi faʻapena e sili ona iloga i le masani ai tautala ma amata amata ona "tipi le taliga". I se faʻaopopoga, e i ai fasifuaitau e mafai faʻaleagaina e oe lava... Matou te manatuaina "O aʻu o se tagata e leai se poto masani", "O lea lava ou te laʻititi tele", "E le o aʻu o se failauga", "E seasea ou tau mai ...", tusa lava pe o le mea lea, matou te taumafai e suia i latou ia matou.

E taua le manatuaina e tusa lava pe o le faʻaiuga e uiga i lau sui tauva na faia mulimuli ane leaga, ona i ai lea o sou poto masani e mafai ai ona e galue. Alu i le isi valaaulia, oe ua uma ona malamalama i mea ono ono sese ma aua le toe faia.


Matou te fautuaina foʻi le maimoaina o se ata manaia ma aoga "Faʻafefea ona amio ma pasi lelei le faʻatalanoaga":


Ina ia le mafai ona fetuʻunaʻi i taʻitaʻi pisinisi, oe mafai ona faigofie lava tatala lau oe lava. Mo se faʻataʻitaʻiga, lesitala lau pisinisi o se tagata fai pisinisi. Ina ia faia lenei mea, matou te fautuaina le faitauina o la matou tala - "Faʻafefea ona tatala se IP oe lava - laʻa ma lea laʻasaga faʻatonuga"

Fesili autu tali ma tali - faʻataʻitaʻiga o talanoaga

6. Fesili ma tali ile faʻatalanoaga ile galuega - 10 faʻataʻitaʻiga 📃

E tatau ona malamalama i le gaioiga o le fesoʻotaʻiga oe ono fesiligia e uiga i soʻo se mea, ma e tatau ona e sauni mo soʻo se tulaga. Tagata faigaluega tagata faigaluega, iloa o le sui tauva e mafai ona sauniuni muamua, galue ma le poto tele, ae le o faaleoina se tuusao fuaitau. E mafai ona latou pupuni le fesili, fausia i luga ma uiga eseese, taumafai e puʻeina oe i le pepelo, ae aua le faʻavaivai, ma o loʻo iai faʻatonuga mo nei metotia. Sei o tatou taumafai e suʻesuʻe poʻo a mea fai faʻatalanoaga e masani ona manaʻo e fia iloa ma pe faʻapefea ona saʻo le mafai ona e avatua se tali, ma faʻaosofia ai ou lagona.

Mafaufau faʻatalanoa fesili ma tali ia latou - 10 sili ona lauiloa fesili pe a apalai mo se galuega

Fesili numera 1. O le a se mea e te taʻuina mai ia te oe e uiga ia te oe?

Ole fesili lea e masani ona fesiligia ile faʻatalanoaga ile galuega, lea ua uma ona tatou ufiufi ma "faʻamavae" muamua. E naʻo le faʻaopoopo e faʻaopopo o le interlocutor foliga mai e fia iloa e uiga i lau aʻoaʻoga, a le tagata lava ia taunuʻuga ma polofesa tomaima e le manaʻomia e ia le auiliiliga o mea moni o lou tamaititi, talavou faʻatau ma le numera o nonogatupe na e faia. Aua le faʻataʻitaʻi pepelo, fai mai puupuu, ae leai mago.

Tali: "E sili atu ma le ... tausaga o loʻu poto masani, o le a ou taʻu atu ia te oe le mafuaaga na ou talosaga ai i lau kamupani ma pe faʻafefea ona ou ausia tulaga manaʻoga mo se sui tauva mo se avanoa avanoa. Ou te taʻitaʻia se ituaiga olaga ola, maua se fesoʻotaʻiga lelei ma tagata, feagai pea ma mataupu o laʻu oe lava atinaʻeina ma loʻu lava iloaina. E oʻo lava i le inisitituti .... "

Fesili numera 2. O le a le mea e te fiafia e te faigaluega ai i le matou kamupani?

Ina ia mafai ona sili ona maeʻa le tali, oe o le a manaʻomia faʻamatalaga e uiga i le talaʻaga o le atinaʻe, o laʻasaga o lona faʻavaeina ma mea faʻapitoa o ana gaioiga. O le mea lea e taua ai le malamalama na e tuʻuina ia oe lava i le faiga o sauniuniga mo le faʻatalanoaga.

E le faigata foi ona fausia sau oe lava tala, e lava a na ona e mafaufau poʻo a ni faʻamanuiaga e ono oʻo mai i lou olaga pe a fai e te mafaia ona faʻaaogaina auaunaga poʻo oloa a lenei kamupani.

Seʻi tatou mafaufauina se tulaga o loʻo e fuafuaina ai e saili se galuega i le cosmetics sales department.

Tali: "O le faʻaaogaina o mea teuteu i aso nei e faʻatagaina ai oe ona fausia sau oe lava foliga foliga saʻo, ma maua ai e oe le lagona o le talitonuina o oe lava. O le mafuaaga lena e le mafai ai ona faʻaitiitia lona taua. Ou te manaʻo e le gata ia aʻoaʻo atili e uiga i mea lilo o le ata, ae faʻapena foi ... ... "

Fesili numera 3. O le a le totogi e te manaʻo e maua?

E faigofie mea uma iinei, mafaufau i le totogi ma se ponesi na avatua ia te oe i masina uma, ma faʻaopopo i ai 10-15%. E taua le malamalama o se taumafaiga e faʻaititia le averesi tulaga o totogi i le itulagi o le a talanoa e uiga i lou le agavaʻa, ma afai e te faʻaigoaina se aofaʻi tele, ona avea ai lea o oe o le a sese ai mo se fiailoa faʻapitoa o loʻo faʻateleina lona taua.

Tali: “E oʻo mai nei, o loʻu totogi o le ... rubles. Ou te manaʻo e sui teisi laʻu tulaga tautupe. I le amanaʻia ai o au manaʻoga, le aofaʻi o galuega mo lenei avanoa ma le aofai o galuega mamafa, ou te talitonu o lenei e tatau ona atagia mai i le siʻitia o totogi i…. rubles "

Fesili numera 4. Oe tausi ae i tamaiti laiti, ma le avanoa e aofia ai le masani ai taimi faigaluega, o le a sau tala e fai atu ai?

Tele pule o galuega muamua taumafai e aua le mafaufau i sui tauva o latou aiga fanau o aʻoga poʻo aʻoga aʻo matutua o loʻo tuputupu aʻe. E faigofie a latou manatu. Afai e maʻi le pepe, e tatau la ona tusia se aso malolo, vaʻai mo se sui mo se tagata faigaluega, toe atiaʻe taimi faʻatulaga ma onosaʻi i le tolopo.

O isi taimi o le a lumanaʻi galuega aofia ai femalagaaiga i pisinisi pisinisi, fonotaga, semina, taimi faʻaopopo, ma le pule manaʻo e faʻalagolago lava naʻo se tagata faigaluega e mafai ona faʻaalu atoa o ia lava i le galuega faʻagasologa.

Tali: “Ioe, o ia tulaga i se taimi e leʻi mamao atu atu sa ono mafua ai se faigata mo aʻu, ae o le aso ua maeʻa lava ona foia le faʻafitauli. I taimi faigata, o le ai ai ... "

Fesili numera 5. O le a sou manatu o le a lau mea sese sili?

I se tulaga lautele, o le fesili o se sui tauva o vaivaiga e matua taatele i le taimi o se faatalanoaga. I lenei tulaga, e le manaʻo tele le kamupani e faʻalogo i ou foliga le lelei ae vaai pe faʻafefea ona e faʻaalia nei faʻamatalaga faigata.

Taumafai e fausia lau tautala ina ia nei "minus"E foliga pei"a faʻaopoopo". Aua le lisiina vaivaiga, taumafai e tausuaga le talafeagai, i le iuga - i le iuga, e sili atu le filifilia o taimi le taua na o le a iu lava ina faʻaleagaina ai le aotelega o lagona.

Tali: "Ona o loʻu tomai faapitoa, e masani ai ona ou faasalaveia e ala i le fesoasoani i aʻu paaga i le galuega, o lenei tasi maimau ai loʻu taimi, ae le mafai ona ou teena. I se faʻaopopoga, o le faʻataunuʻuina o oʻu tiute faʻapitoa e taua mo aʻu, ma o nisi taimi e tatau ai ona ou tuai i le maeʻa ai o le aso faigaluega e faʻamaeʻa ai aʻu galuega. "

Fesili numera 6. Aisea na e tuua ai lau galuega muamua?

E leai se tali saʻo e tasi ii. O tagata uma lava latou te talitonuina e ia lava, fuafua i tulaga. Pe a talanoa e uiga i lenei, le interlocutor manaʻo e le faʻalogo tele le mafuaʻaga moni, ae ia malamalama pe ua e sauni e uu i le faʻamaotiina avanoa ma faʻaauau lau galuega mo le tele o tausaga.

Ioe, e oʻo lava i le mea moni o lou faʻateʻaina ma le sailiga mo se fou galuega ua uma ona talanoa e uiga i le ono mafai ona tuʻua lenei kamupani mo le lelei o isi faʻamoemoega. O le tali sili ona sese o le manaʻo e talanoa e uiga i se pule leaga, faigata sootaga ma paʻaga, le usitaia o tulaga faigaluega, ma sili atu ona le o le mausali o le faʻalapotopotoga. Tusa lava pe o le tulaga lena, filifili se sili faʻamaoni mafuaʻaga e le oʻo i le tuʻuina atu ia te oe o le le lelei manatu mo le tali atu.

I le auala, o se faʻaaliga pei: "Ou te leʻi faʻamalieina i le totogi, sa ou manaʻo atili, o lea na ou tuʻu ai"Mafai ona taʻu atu ia te oe e uiga i lou faʻaosofia faʻavae i tupe ma ono ono faʻateʻaina pe a maua se sili atu ofa. O le a le iuga faiaina taimi o le faʻatalanoaga. E sili le faʻamanatu aiga, mea le mautonuma ia na aliaʻe faigata i le masani masani o le olaga.

Tali: “Ae paga lea, na suia le tulaga o le ofisa o le kamupani, ma na matua faigata lava ona oo atu iina. O lenei e tatau ona ou faʻaaluina le tele o taimi i luga o le auala, ma oe mafai ona tuʻuina atu i le faigaluega faʻagaioiga. " I le auala, semanu e mafai foi ona e minoi, faʻatau fale e le i leva atu.

O le isi tali masani e faatatau i le mafai ona atiaʻe oe lava. I lenei tulaga tali foliga pei o lenei: "Sa ou faigaluega mo se taimi umi lava i se itulagi kamupani, lea na mafai ai ona ou mauaina le manaʻomia poto masani ma tomai, nei, taumafai e atiaʻe atili, ua ou matua sauni e faataʻitaʻi loʻu lima i se tele faʻalapotopotoga"

Fesili numera 7. Ua e sauni e atiaʻe ma faʻapefea ona e vaʻaia oe i le 5 tausaga?

Muamua lava, o le tagata fai faʻatalanoaga manaʻo e faʻalogo e uiga i le manaʻoga o se ono tagata faigaluega e nofo i le kamupani, e tusa lava pe a maeʻa se vaitaimi umi, ma le lona lua, e taua le malamalama o oe ua sauni mo oe lava atinaʻe ma galuega tuputupu aʻe.

E leai se manaʻoga e faʻailoa atu ni mea taua na ausia ia te oe lava ma aʻapa atu mo le maualuga maualuga, aemaise pe a faaleo ni tulaga. Ua lava lea e faʻaali ai lou manaʻo e sui, ia ausia ni mea se tele, ae naʻo totonu lava o le faʻavae o le faʻalapotopotoga o loʻo e taumafai ai e saili se galuega.

Tali: "Ou te fia toaga i lau kamupani, ae i se tulaga maualuga atu i lena taimi."

Fesili numera 8. Sa i ai ni feteʻenaʻiga tulaga i le taimi muamua o galuega?

O sea faʻamatalaga o le fesili e manatu taufaʻasese, aua o le tagata faigaluega o le aufaigaluega matagaluega taumafai e malamalama i lau sui tauva i le taimi e mafai ai, faʻataʻitaʻi atu i le ua leva 'au.

Mautinoa, matua sese o le a iai le naunautaʻiga e taʻu atu pe na faʻapefea ona e le fealofani ma au sili, pe aisea na e pisi ai i le galuega ma le faigata o lou aso faigaluega. Ae, ma faʻamalieina faʻamalieina i le lagolagoina o le mea moni o mea uma sa lelei, e pei ona sa manatu oe o le agaga o le kamupani, o le a faʻatupuina masalosaloga, faia oe toe mafaufau.

Taumafai e te faia oe i se tulaga ogaoga lagona ina ia o upu oe fai mai leo mausali ma talitonuina.

Tali: "Ioe, ioe, o taimi faʻapena i galuega e le mafai ona alofia. Ae na ou setiina ni galuega mo aʻu, o le mea e ave iai le faʻamuamua o le tali, ma le faigata feteʻenaʻiga tulaga e tulaʻi mai i lenei faiga e foia e ala i le sailia o le mea moni. Muamua lava, e taua mo aʻu le faʻatulagaina laʻu talanoaga i se auala lelei, o lea ou te taumafai ai e aua le faʻateleina le tulaga o loʻo i ai. "

Matou te fautuaina foʻi oe e faitau le tusitusiga - "O fea ma faʻafefea ona maua se galuega lelei?"

Fesili numera 9. O ai e mafai ona ou faʻafesoʻotaʻia mo ni manatu faaalia i lau galuega?

O sea fesili e faʻamaonia ai le i ai o faʻafesoʻotaʻiga, ma i lenei tulaga e sili atu le tuʻuina atu ia latou nai lo le teʻena, o mai ma ni mafuaʻaga fou. Tusa lava pe na tupu na e tuʻua le mea sa e galue ai muamua, slamming le faitotoʻa malosi, ma sootaga ma lou pule e le mafai ona toe faʻaleleia, oe tatau ona vaʻai mo auala i fafo.

E sili ona saʻo pe a taʻu le numera o lau uo sa e faigaluega faʻatasi ma oe na e fesoʻotaʻi pea. Mafaufau ia te ia o se taʻitaʻi faʻapitoa, tusa lava pe o ia tutusa pulega tutusa ma oe. Valaʻau o ia i se taʻitaʻi le taitai e mafai ona taʻitaʻia le 'au atoa.

Masalo ole valaʻau nei e le mulimuli atu, ae o lau vaega o tiute o le a tumau faʻataunuʻuina.

Tali: "Ioe, ioe, o le a ou tuʻuina atu ia te oe se fesoʻotaʻiga, ma e mafai ona e faia se telefoni i soʻo se taimi o le aso faigaluega."

Fesili numera 10. E i ai ni au fesili? O a fesili e fesiligia ai se fale faigaluega i se faʻatalanoaga?

Tusa lava pe i le taimi o le talanoaga na e malamalama i manatu uma na taua, e taua le sauniuni muamua o fesili na e ono faʻaopopoina lou fiafia i ai.

Tali: “Ou te matua manaʻo e galue mo lau kamupani ma ou te mautinoa lava e mafai ona ou taulimaina le faatuatuaga tiutetauave. Ae ui i lea, ou te fia iloa pe o le a i ai ni faʻaopoopoga laʻasaga o filifiliga mo le tulaga? "

I se tulaga lautele, o le lisi o mataupu ma fesili e talanoaina ma oe e mafai ona sili atu ona umi ma sili atu tele. E tatau ona malamalama e le o taimi uma le tagata talanoa ia te oe e mafai ona saʻo. O isi taimi e te faʻalogo ai i fesili e fesoʻotaʻi ma lou lava olaga e faʻatatau i le faʻaipoipoga tulaga faʻapea foi ma manatu faʻapolokiki.

I soo se tulaga, e taua mo oe le taumafai e faia se sili atu faʻamaoni tali, ae le o faʻaalia ou lagona, ma ia faʻaititia foi le popole. E foliga mai, o ia mataupu e faʻalauteleina ina ia mafai ai ona fuafua lau tapulaʻa maualuga mo se avanoa avanoa.

Faʻatau atu metotia - Faʻafefea Ona Faʻatau Atu Se Peni I Se Galuega Faʻatalanoaga

7. Tulaga - "Faʻafefea ona faʻatau atu se peni i se talanoaga?" 🖍💸

Ole auala masani lea e suʻea ai se tagata faauigaina moni o ona tomai... O isi taimi e foliga mai e leai se mea faigata i le faia o sea fefaʻatauaiga, aua matou te masani ona asiasi i faleʻoloa, o i le maketi ma tele faʻatau. O le mea lea, o sea galuega e foliga faigofie ma faigofie ona faʻataunuʻu.

Moni taumafai e fai lenei tauagavale, ina ia manaʻomia ai e lau faʻatalanoaga maua se tupe ma avatua mo le faigofie mea faigaluega tusitusi. Ma o le ae malamalama o lenei o se atoa faatufugaga.

O le faʻatinoina o lenei galuega e mafai ona faʻataunuʻuina i tu ma aga ma agaifanua auala... E faʻalagolago uma i uiga o le tagata o loʻo nofo i ou luma.

Afai ose tagata faigaluega saʻo, ogaoga, o lona uiga o le auala e te filifilia e tatau ona pisinisi, ae afai o le autu uiga o se tagata o sogasoga, faʻatau atu filifiliga ua faʻateleina sili atu.

E taua le manatuaina o ni nai tulafono o le a avea ma fesoasoani i itu uma e lua.

  1. Fesili mo 1-2 minute mo sauniuniga. Oe le tatau ona faʻanatinati iinei, e taua le naʻo le taulaʻi. O se masani masani lea pe a manaʻomia sina taimi muamua e faʻamaeʻa ai le feutanaʻiga.
  2. Asiasi le oloa ma taumafai e suʻesuʻe ia saʻo i le mea e mafai ai. Saili lelei uiga lelei ma penefiti o lenei peni.
  3. Faʻailoa mai au manaʻoga tagata manaʻoga. Fuafua poʻo le a le mea e avea ma faʻamuamua faʻatau mo se tagata faapena. atonu o se ituaiga tulaga ese pe o se masani manaʻoga mo tusitusiga.
  4. Taumafai e faʻamaoni, aua le faʻateleina le tau o le aitema ma ona uiga taua.
  5. Taumafai e faʻataupupula mata i taimi uma ina ia faigofie ai ona faʻafesoʻotaʻi ma faʻatau atu.
  6. Galulue ma faʻafesoʻotaʻi oloa foi. Afai na e mafaia ona faʻatino se peni, ofa i ai se tamai api, faʻapipiʻi faʻapipiʻi, poʻo se pepa faigofie. Lenei o le a faʻatagaina ai oe e avea vaʻaia ma isi sui tauva.

Auala masani faʻatau atu se peni aofia ai ni laʻasaga e faigofie ona faʻataunuʻuina i le naʻo le manatuaina.

Sitepu 1. Folasaga

E tatau ona e faʻatalofa atu, faʻalauiloa atu oe, ma faʻamalamalama le auala sili e oʻo atu ai i se tagata faʻatau. O se lauga faʻatulagaina saʻo o le a foliga pei o lenei: “Manuia le aoauli, o loʻu igoa o…, o aʻu o le sui o le kamupani…. Faʻafefea ona ou faʻafesoʻotaʻi oe ”?

Sitepu 2. Faʻailoaina manaʻoga

Ina ia faia lenei mea, fai atu fesili saʻo ma fausia i latou ina ia mafai ona faʻaauau atili le talanoaga. Mo se faʻataʻitaʻiga: "E i ai laʻu ofo tulaga ese mo oe, e mafai ona ou faia ni fesili? "E faʻafia ona e galue ma faʻamaumauga, ma tusia tusitusiga talafeagai i lau faʻalapotopotoga?"

Sitepu 3. Faʻaaliga o le peni

A maeʻa ona iloa manaʻoga, taumafai e tuʻu saʻo le oloa, maitau lelei i penefiti e maua e leisi tagata pe a faʻatau. I nisi upu: "Faʻafetai ... mafaufau i le mea na e fai mai ai, ou te fia fautuaina se peni o le a fesoasoani ia te oe e tusi i lalo faʻamatalaga taua i se taimi vave e mafai ai i soʻo se taimi" poʻo le "... se peni manaia e mafai ona faʻamamafaina ai lou tulaga o se pisinisi tagata."

Sitepu 4. Tetee

Ioe, e foliga mai o le a teteʻe lau faʻatalanoaga. I lona tulaga, e tauamiotonuina lenei mea i se taumafaiga e faʻaalia atoatoa ou tomai. Mo se faʻataʻitaʻiga: "Faʻafetai tele lava, ae o lea ua ia te aʻu se peni matagofie, o mea uma e fetaui ma aʻu i totonu."

Sitepu 5. Faʻamatalaina o isi finauga

Lenei oe o le a manaʻomia na uiga o le oloa na e aʻoaʻoina i le 2 minute o sauniuniga. Lenei lau galuega o le ofa atu ia te ia ni tuʻuga faʻapitoa tulaga o le a le toe faʻatagaina o ia e lafoai le lumanaʻi pisinisi. E foliga faapenei: "I le faʻatauina o lenei peni taugofie, o le ae mauaina ai se kata faʻapitoa o se meaalofa o le a faʻatagaina ai oe e faʻatau isi oloa i tau paʻuina" poʻo le "E na o le 3 peni totoe i le tau o ... rubles, o le isi faaputuga, Ou te mautinoa ia te oe, o le a sili atu le taugata".

Sitepu 6. Faʻatumu le faʻatau ma se fesoʻotaʻi oloa

Ofo atu se isi kopi pe taʻu mai ia i matou o loʻo i ai api, vaega faʻasolo, ma isi lanu. Mo se faʻataʻitaʻiga: "O aso nei, e maua uma e tagata faʻatau le avanoa e faʻatau ai se penitala tulaga ese ma se solo pe a fai e i ai sana peni" poʻo le "E na o le tasi le pene e te manaʻomia, pe atonu e ave le toega 3, aua o loʻo lata mai aso malolo, ma o lenei o le a avea ma se tulaga ese meaalofa mo au uo.

Sitepu 7. Tofa

Faʻafetai i le tagata faʻatau mo le mea na faʻatau mai ma taumafai e faʻatu se fesoʻotaʻiga mo le ono maua o au fonotaga i le lumanaʻi. O loʻo fai faʻapenei: “Faʻafetai tele lava…, ou te mautinoa na e saʻo le filifiliga. O le a ou faʻafesoʻotaʻia lava oe mo le avanoa e faia ai isi ofo tulaga ese. Toe feiloa atili"!

Mo faʻaleaganuʻu faʻatau, e taua tele i lau tagata faʻatau uiga malie pe tufatufaina o fatufatuga.

Muamua, tago lau peni ma fesili i le isi tagata mo se saini. E masani lava, o le a ia tali atu ia te oe: "E leai sau mea," o lea ofo atu ia te ia e faʻatau le mea sili ona tatau nei.

Lona lua, fai le fesili "Ma oe oe lava, mo se faʻataʻitaʻiga, mafai ona faʻatau atu." O le a taliina oe: "Ioe, leai se masalosalo, naʻo le peni lava ia e le o avanoa i le taimi nei." Ia ma le lototele e fai atu: "Ua ou sauni e faʻatau atu ia oe se peni, naʻo le faʻaali mai ia te aʻu o le vasega vasega", Ma faamaeʻa le feutanaiga.

Ma, lona tolu, o le sili filifiliga filifiliga. Ave le au ma alu i fafo o le faitotoʻa. E masani lava, o le a talosagaina oe e toe foʻi ma tuʻuina atu le aitema. Tali: "E le mafai ona ou faʻatau atu, ua mafai ona ou faʻatau atu." E aoga le toe fai. O ia auala e faʻatoa aoga pe a i ou luma o se tagata faʻaeeina i ai se aga malie.

I le auala, i le faʻaaogaina o le muamua, filifiliga masani, e mafai ona e tufatufaina ni auala faʻaopoopo mo oe, lea o le a faʻatosina mai ai le mafaufau o se tagata faigaluega HR ma tuʻu ai se lagona mautinoa ia te oe lava.

9. Vitio faʻataʻitaʻiga pe faʻafefea ona pasi lelei se faʻatalanoaga 🎥

Vitio 1. Fesili Faʻatalanoaga

Vitio 2. Faʻafefea ona pasi lelei se faʻatalanoaga

Vitio 3. Faʻafefea ona faʻatalanoaina mo le tulaga o le faʻatau pule

8. Faaiuga 🔔

Tusa lava pe o le a le faigata o le lumanaʻi faʻatalanoaga ono foliga ia te oe, oe le tatau ona fefefe muamua, ae tuʻu le teʻena. Aʻoaʻo uma fesoasoani, galue ia oe lava ma taumafai e fofo lenei faʻafitauli i le sili ona manuia auala.

Lenei, a maeʻa ona faitau lenei tusitusiga, e tatau ona i ai sau faʻapitoa ata o gaioiga ma tali i fesili: "Faʻafefea ona amio i se faʻatalanoaga galuega?", "Faʻafefea ona faʻatau atu se peni i se faʻatalanoaga?" ma isi mea, ua amata ona manino.

Ma le mea mulimuli, matou te fautuaina le faitauina o le tusitusiga - "Faʻafefea ona tosina mai le laki ma tupe i lou olaga"

Pin
Send
Share
Send

Maimoa le vitio: Giza piramidaları, Dünyanın 7 möcüzəsindən biridir. (Mae 2024).

Tuua Lau Faamatalaga

rancholaorquidea-com